Jump to content

Άνοιξη !

Recommended Posts

Ωραία μέρα σήμερα και είπα να βγάλω μερικές έξω με τον macro !

Καλό Πάσχα σε όλους !

DSC_0009-web.jpg

DSC_0031-web.jpg

DSC_0044-web.jpg

DSC_0048-web.jpg

DSC_0056-web.jpg

DSC_0070-web.jpg

DSC_0095-web.jpg

Πολυ ωραιες εικονες Αντρεα :thumbup:

Να δει και κανα λουλουδακι για avatar ο φιλος μου ο Χρηστος :helpsmilie::)

φοβερές!

Εξαιρετικές! Μπορείς να μου πεις φακό και σώμα γιατί ενδιαφέρομαι για αγορά;

Ευχαριστούμε Αντρέα! :holloween:

Κατι τέτοια βλέπω και ψηνομαι!!!

:rasp:

Τριαντάφυλλε τρώνε οι φροντόζες μυρμηγκάκια ??? :):thumbup::helpsmilie:

Εξαιρετικές! Μπορείς να μου πεις φακό και σώμα γιατί ενδιαφέρομαι για αγορά;

Nikon D5000 με φακό Nikkor 60mm micro 1:2.8G

Η μηχανή αγοράστηκε με δύο φακούς : 18-55, 1:3. - 5.6G και 55-200, 1:1.4 - 5.6G

ενώ τον macro τον πήρα μετά.

Την προτείνω ανεπιφύλακτα (αλλά και πάλι δεν είμαι και ειδικός στις DSLR απλά έκανα μία εκτενή έρευνα αγοράς και δυνατοτήτων ενώ συμβουλεύτηκα φίλους και μέσα από το forum) .

Για Nikon εξαιρετική αγορά επίσης με κάπως χαμηλότερο κόστος είναι η D3000, ενώ αν θέλεις κάτι καλύτερο θα πας στην D90. Από και και πέρα ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτεις....... υπάρχουν κι άλλες πολλές επιλογές.

Ευχαριστώ για τα σχόλια, έχω πολύ δρόμο μπροστά μου προφανώς (έχει κι εδώ πολύ διάβασμα!), πάντως με αφορμή την ανάγκη για καλύτερη φωτογράφιση των ενυδρείων αλλά και από ζήλεια :D:rasp: το ομολογώ ! βλέποντας τις απίστευτες φωτογραφίες μερικών φίλων (ξέρουν ποιοι είναι) ξανα - ανακάλυψα τη φωτογραφία από μία εντελώς διαφορετική οπτική (κυριολεκτικά) και αυτό με ευχαριστεί ιδιαίτερα!

Έγινε επεξεργασία - Andreas301

Φωτογραφος :thumbup:

Μπραβο κυριε Αντρεα!!

Προσπαθουσα και εγω λιγο με τη λειτουργια macro που εχει η δικη μου η απλη, αλλα δεν.. :)

Μπραβο Αντρεα, πολυ καλες οι κοντινες σου. Ειχα κι εγω την ιδια παρορμηση το Μ.Σαββατο και πηγα κατω απο την Ακροπολη και γυρω απο την παλια Αθηνα και εβγαλα καμια 300αρια φωτογραφιες.

Αυτο που θελω να σου επισημανω γιατι εκανα τα ιδια ακριβως λαθη οταν ξεκινουσα με τον macro, ειναι το μικρο βαθος που εχουν οι φωτογραφιες σου , με αποτελεσμα να γινεται η εστιαση σημειακη και το υπολοιπο καδρο να δειχνει θολο.

Το φλουταρισμα αυτο στις macro δεν γινεται να το αποφυγεις αλλα τουλαχιστον πανω στο θεμα θες καλυτερο DOF (depth of field). Aυτο το πετυχαινεις, κλεινοντας το διαφραγμα. Για να γινει αυτο ομως με την υψηλη ταχυτητα που απαιτουν οι macro, θες πολυ φως ! Δοκιμασε την επομενη φορα που φωτογραφιζεις λουλουδια ή εντομα, να βρισκονται τα θεματα σου στο φως του ηλιου, και να εχεις ανοιχτο και το φλας. Με την ταχυτητα στο φουλ ( με το φλας ανοιχτο περιοριζεται μεχρι 200/1 νομιζω), κλεισε το διαφραγμα οσο παει.

Eγω χρησιμοποιουσα προχτες, εκτος απο το φως του ηλιου, κι ενα εξωτερικο φλας SB 600 συνδεδεμενο με καλωδιο συγχρονισμου. Το φλας το κρατουσα στο χερι και φωτιζα το θεμα υπο γωνια. Tαχυτητα κλειστρου 200, αριθμος f 22, iso 100-200.

Αν μου επιτρεπεις, ελπιζω να μην σε πειραζει να ανεβασω 3 φωτος κι εγω post-6932-1270469120_thumb.jpgpost-6932-1270469168_thumb.jpgpost-6932-1270469202_thumb.jpgαπο την εκδρομη μου..

Αντε, με το καλό και μωρά!

Άντε να ανεβάσω και εγώ ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα που έγινε χθες η φωτογραφία δεν πέρασε καμιά απολύτως επεξεργασία για να την ανεβάσω) τα χρώματα είναι αληθινά.

DSCF1229.jpg

Άντε να ανεβάσω και εγώ ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα που έγινε χθες η φωτογραφία δεν πέρασε καμιά απολύτως επεξεργασία για να την ανεβάσω) τα χρώματα είναι αληθινά.

:):thumbup::helpsmilie:

μπραβο στα παιδια!!! και στον ανδρεα και στον χρηστο!

υγ ρε χρηστο βαλε το παλιο σου avatar καμια φορα δεν καταλαβαινω ποιοσ μιλαει :):thumbup:

Παιδιά (Χρήστο και Αλέξανδρε) καταπληκτικές φωτογραφίες ! Στολίζουν το thread !

Αλέξανδρε η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να δω μέχρι που θα πάει το φλουτάρισμα έχοντας το διάφραγμα ανοικτό, και τελικά είδες τα μυρμήγκια στη δεύτερη, αυτά που είναι λίγο πιο πίσω ή λίγο μπροστά από το σημείο εστίασης βγήκαν θολά όπως και το μισό μπουμπούκι από τον καλλιστήμονα (ταχύτητα 200 - f3.5, πανέμορφο φυτό ειδικά όταν είναι έτοιμο να ανθίσει). Στην προσπάθεια μου να δω πόσο μπορεί να βελτιωθεί το βάθος πεδίου έπαιξα με το διάφραγμα ΑΛΛΑ δεν έβαλα το φλας.

Η πρώτη με τα μυρμήγκια είναι με τον zoom ( :) ) στα 200mm (ταχύτητα 40, f14) και είναι φανερά καλύτερα εστιασμένη από τη δεύτερη με τα μυρμήγκια που είναι με τον macro και έχει πρόβλημα στο βάθος πεδίου (ταχ. 640, f3.2).

Και όλες οι άλλες είναι με τον macro και αντίστοιχο πείραμα φαίνεται στις δύο τελευταίες με την πορτοκαλί μπιγκόνια (η πρώτη είναι με 125 - f8 και η δεύτερη είναι 15 - f18).

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΦΛΑΣ !!!

ΥΓ

περιττό να σου πω ότι "με έβαλες" και ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ SB600 !!!!

Έγινε επεξεργασία - Andreas301

Το χεις Αντρεα :) Με γεια και το καινουριο φλας, θα δεις οτι θα σε βοηθησει παρα πολυ ! Παρηγγειλε κι αυτο θα σου λυσει τα χερια στις macro.

Ειμαι κακια παρεα τελικα...ξηλωθηκες κι εσυ κανονικα ε; :thumbup:

Πατριωτη.... οταν ξανακατεβεις... ελα να μου φωτογραφησεις τα ενυδρεια!!!

Θα εχει στηθει και το μεγάλο!!! :)

Υ.Γ. Φερε ομως και τα καλωδια και το manual τη φωτογραφικής... γιατι θα μεινει εδω. :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...