Jump to content

Blue Tank

xristos82

Recommended Posts

καλησπερα,πριν απο 3 μερες περιπου πηρα ενα blue tank μικρο σε μεγεθος περιπου 3-4cm,το ψαρακι απο την πρωτη μερα δεν το ειδα να στρεσαρεται και τσιμπουσε και φαγακι,καθε μερα και καλυτερα,σημερα που γυρισα σπιτι ειδα οτι και απο τις δυο πλευρες εχει ξεφλουδισμα σε μεγεθος φακης καθως και λιγο στο πτεριγιο στιν ραχη,παρολα αυτα απο διαθεση ειναι super και τρωει σαν τρελλο!επισης ειδα οτι ξηνεται στον βραχο!αν ξερει καποιος τι μπορει να ειναι αυτο θα ηθελα να μου πει.Υ.Γ.φωτο δεν μπορεσα να το βγαλω!

Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου φιλε μου,και τι αλλα ψαρια εχεις μεσα;

Μια φωτογραφια θα βοηθουσε πολυ ;)

προφανως το ξεφλουδισμα γινεται απο το ξυσιμο..

βαλε λιγο σκορδακι στην τροφη του για να το βοηθησεις.....

τρεχει περιπου 3 μηνες,εχω 2 κλοουνκια και 1 μπλενι μπικολορ,προσπαθησα να το βγαλω αλλα δεν φαινεται στις φωτο το ξεφλουδισμα λογω κινισης και φωτισμου νομιζω!σκορδο δεν εχω να του βαλω!

Γεια σου φιλε μου και απο μενα,

αν και ειναι πολυ περιεργο ψαρι και καθε μερα μπορεις να το δεις και με αλλο χρωμα (που λεει ο λογος) ;)

πρεπει να το προσεχεις ειδικα τωρα στην αρχη.

Πες μας τι αλλα ψαρια εχεις μεσα και αν γινεται πες μας και τις μετρησεις σου.

Μην ανηχυχεις για το χρωμα του.αυτα τα παθαινει γτ το συγκεκριμενο ψαρι δεν εχει και λεπια αλλα μολις αρχιζει να συνηθιζει θα τα ξαναβρει τα χρωματα του..

τρεχει περιπου 3 μηνες,εχω 2 κλοουνκια και 1 μπλενι μπικολορ,προσπαθησα να το βγαλω αλλα δεν φαινεται στις φωτο το ξεφλουδισμα λογω κινισης και φωτισμου νομιζω!σκορδο δεν εχω να του βαλω!

Αρα προφανως δεν εχει στρεσαριστει απο καποιο αλλο ψαρι γτ τα υπολοιπα ειναι ηρεμα. ;)

Πες μας αν μπορεις το μεγεθος του ενυδρειου σου.

Τροφες υπαρχουν και ξηρες με σκορδακι(pellets).

Τα υπολοιπα ψαρακια ειναι ολα καθαρα;

και ποσο καιρο τα χεις;

για σου κι απο μενα,γραφω παραπανω τα ψαρακια οσο για τις μετρισεις εχω μερες να κανω,κατι που ξεχασα να αναφερω απο την αρχη και λαθος μου γιατι μπορει να παιζει καποιο ρολο ειναι οτι εχθες εκανα αλλαγη νερου?

Συγνώμη, αλά θεωρώ μέγα λάθος τέτοιο ψάρι σε μόλις 3 μήνες ενυδρείο.

Εδω περιμένουμε μισό χρόνο και πάλι δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι ώριμο ένα ενυδρείο γιά να δεχθεί τέτοιο ψάρι.

Τέλος πάντως βοηθησέ το όπως σου είπαν με σκόρδο ...είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις αυτη την στιγμή.

Έγινε επεξεργασία - Big Blue

οκ σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες σας,ελπιζω να παει καλα το ψαρακι!και οποιος αλλος εχει να πει κατι θα τον ακουσω.

Χρειάζεται ώριμο ενυδρείο το blue tang?

Γιατί?

γιατί τα ανώριμα ενυδρεία παρουσιάζουν αστάθεια στις παραμέτρους και αυτό το ψάρι στρεσάρετε εύκολα ;)

γιατί τα ανώριμα ενυδρεία παρουσιάζουν αστάθεια στις παραμέτρους και αυτό το ψάρι στρεσάρετε εύκολα ;)

Με πρόλαβες Τάσο.....ακριβώς έτσι.

οκ σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες σας,ελπιζω να παει καλα το ψαρακι!και οποιος αλλος εχει να πει κατι θα τον ακουσω.

Φιλε μου εκανες κατι με σκορδακι;

Τα αλλα ψαρακια ειναι καθαρα;

Πως παει το blue tang;

;)

παιδια το ψαρακι παει καλυτερα με το δερμα του απλως τελευταια κρυβεται πιο πολυ

ακόμα και αν το δεις ξαπλωμένο στη άμμο μη τρομάξεις ..

είναι λίγο τραλαλα το blue tang ;)

όπως το χαρακτήρα στη γνωστή ταινία κινουμένων σχεδίων :D , αν θυμάσαι

ακόμα και αν το δεις ξαπλωμένο στη άμμο μη τρομάξεις ..

είναι λίγο τραλαλα το blue tang :)

όπως το χαρακτήρα στη γνωστή ταινία κινουμένων σχεδίων ;) , αν θυμάσαι

Απίστευτες τρέλλες...το δικό μου κοιμάται κάθετα κάθε βράδυ σφινομένο ανέμεσα σε δύο βράχους με το κεφάλι προς τα κάτω....ότι βάλω την ημέρα εκεί μέσα γιά πλάκα, τσαντίζεται και το τραβάει πετώντας το έξω με το στόμα του!!!! :thumbup:

παιδια τελικα το εχασα το ψαρακι!σημερα το πρωι που ξυπνισα το ειχε ενας καβουρας που εχω(ο οποιος θα παρει δρομο)και το ετρωγε!δεν ξερω ομως αν πεθανε και μετα το βρηκε η αν το βρηκε ζωντανο και αδυναμο και το τσακωσε!παντως εδω και 2 μερες ξαπλωνε οπως λετε και εσεις στην αμμο διπλα σε ενα βραχακι!

παιδια τελικα το εχασα το ψαρακι!σημερα το πρωι που ξυπνισα το ειχε ενας καβουρας που εχω(ο οποιος θα παρει δρομο)και το ετρωγε!δεν ξερω ομως αν πεθανε και μετα το βρηκε η αν το βρηκε ζωντανο και αδυναμο και το τσακωσε!παντως εδω και 2 μερες ξαπλωνε οπως λετε και εσεις στην αμμο διπλα σε ενα βραχακι!

Δεν φταίει φίλε μου ο κάβουρας...κρίμα γιά το ψαράκι.Μερικές φορές πρέπει να μαθαίνουμε απο τα λάθη μας.

Δεν φταίει φίλε μου ο κάβουρας...κρίμα γιά το ψαράκι.Μερικές φορές πρέπει να μαθαίνουμε απο τα λάθη μας.

+1

Πρωτα πεθανε και μετα το επιασε ο καβουρας

ok παιδια ,ευχαριστω πολυ για την βοηθεια παντως.το ειχα καημο που λενε αυτο το ψαρακι γιατι δεν βρισκεις και συχνα σε τετοιο μικρο μεγεθος,αργοτερα βλεπουμε!

ok παιδια ,ευχαριστω πολυ για την βοηθεια παντως.το ειχα καημο που λενε αυτο το ψαρακι γιατι δεν βρισκεις και συχνα σε τετοιο μικρο μεγεθος,αργοτερα βλεπουμε!

Απο το συγκεκριμενο μαγαζι το πηρα και εγω και εμενα εχει ick!! (Αν θελετε σας ενημερωνω και ποιο καταστημα)

Το ψαρακι μου το ταιζω pellets με σκορδο της Ocean Nutrition και φυκι νορι μαζι με fishtamine και που και που σκορδο φυσικο.

Τα white spots δεν εχουν εξαφανιστει εδω και μια βδομαδα, αλλα η υγεια του ειναι τελεια, απο την αποψη οτι τρωει σαν γουρουνακι και γενικα δεν εχει δειξει κανενα σημαδι αδυναμιας, εκτος του οτι ξυνεται αραια και που.

Επειδη το εχω ψαξει αρκετα το θεμα, θεωρω οτι πρεπει να ανησυχώ οταν το δω να μην τρωει.

Αν δεν καλυτερεψει και την αλλη βδομαδα μαλλον θα προσπαθησω, κατι το οποιο θελω να το αποφυγω, για μπανιο σε γλυκο νερο, αν και δεν θελω το ψαρακι μου να στρεσσαριστει τοσο ακραια.

Ενυδρειο για καραντινα για θεραπεια με χαλκο ή πτωση αλατοτητας δεν γινεται.

Απο το συγκεκριμενο μαγαζι το πηρα και εγω και εμενα εχει ick!! (Αν θελετε σας ενημερωνω και ποιο καταστημα)

Το ψαρακι μου το ταιζω pellets με σκορδο της Ocean Nutrition και φυκι νορι μαζι με fishtamine και που και που σκορδο φυσικο.

Τα white spots δεν εχουν εξαφανιστει εδω και μια βδομαδα, αλλα η υγεια του ειναι τελεια, απο την αποψη οτι τρωει σαν γουρουνακι και γενικα δεν εχει δειξει κανενα σημαδι αδυναμιας, εκτος του οτι ξυνεται αραια και που.

Επειδη το εχω ψαξει αρκετα το θεμα, θεωρω οτι πρεπει να ανησυχώ οταν το δω να μην τρωει.

Αν δεν καλυτερεψει και την αλλη βδομαδα μαλλον θα προσπαθησω, κατι το οποιο θελω να το αποφυγω, για μπανιο σε γλυκο νερο, αν και δεν θελω το ψαρακι μου να στρεσσαριστει τοσο ακραια.

Ενυδρειο για καραντινα για θεραπεια με χαλκο ή πτωση αλατοτητας δεν γινεται.

Γεια σου φιλε μου.

η διατροφη ειναι μια χαρα :) ...συνεχισε την!!

εχεις καταλαβει αν εχει καλυτερεψει η εχει μεινει στασιμη η κατασταση του?

εχεις και αλλα ζωντανα στο συστημα σου?

Γεια σου φιλε μου.

η διατροφη ειναι μια χαρα :) ...συνεχισε την!!

εχεις καταλαβει αν εχει καλυτερεψει η εχει μεινει στασιμη η κατασταση του?

εχεις και αλλα ζωντανα στο συστημα σου?

εχω ενα ζευγαρακι κλοουν εχω ακομα.

Δεν μπορω να καταλαβω αν εχει καλυτερεψει ή εχει μεινει στασιμη η κατασταση...

Ενω τις προηγουμενες μερες το εβλεπα πηγαινα πιο καλα, σημερα ειδα οτι εχει εντονο προβλημα απο τα white spots, αλλα οπως προειπα τρωει κανονικα κλπ, συνεχεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...