GXSARA 16 Μαρτίου 2010 #1 Share 16 Μαρτίου 2010 τελικα το αποφασισα παω για θαλασσινο με σαμπ. σε αυτο το ενυδρειο που θα κανω την τρυπα για την υπερχυληση και τι διαμετρο να εχει?που θα βρω γωνια και τι μεγεθος? οι διαστασεις ειναι 1*40*60 ειμαι εντελος ασχετος για reef βεβαια ολα θα τα κανω σε αργους ρυθμους για να γινουν ολα σωστα (οποιος βιαζεται σκονταφτη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 16 Μαρτίου 2010 Author #2 Share 16 Μαρτίου 2010 καμια απαντηση παιδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 18 Μαρτίου 2010 Author #3 Share 18 Μαρτίου 2010 τωρα που ειναι κολημενο το ενυδρειο πως μπορω να κανω τρυπα για υπερχυληση? ενας τζαμας μου ειπε οτι δεν γινετε γιατι δεν χωραει στο μηχανημα επρεπε πριν κολληθουν.υπαρχει κανενα εργαλειο??? δεν σηκωνετε για να παει στον τζαμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 18 Μαρτίου 2010 Author #4 Share 18 Μαρτίου 2010 τωρα που ειναι κολημενο το ενυδρειο πως μπορω να κανω τρυπα για υπερχυληση? ενας τζαμας μου ειπε οτι δεν γινετε γιατι δεν χωραει στο μηχανημα επρεπε πριν κολληθουν.υπαρχει κανενα εργαλειο??? δεν σηκωνετε για να παει στον τζαμα και κατι αλλο γινεται να βαλω σαμπ χωρις τρυπα υπερχιλησης?αμα βεβαια δεν καταφερω να το τρυπησω Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 18 Μαρτίου 2010 Author #5 Share 18 Μαρτίου 2010 παιδια μαλλον ειναι σε λαθος topic η αποριες μου για αυτο δεν βλεπω προκοπη παρακαλω να μεταφερθει στο κατασκευες diy ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 18 Μαρτίου 2010 #6 Share 18 Μαρτίου 2010 Μεταφερθηκε Γνωμη μου να ξεκινησεις με κατασκευη αλλου ενυδρειου,μιας και ειναι παρα πολυ λιγο το βαθος των 40 ποντων για reef (θα παιδευτεις παρα πολυ) και στο καινουριο θα μπορεις να κανεις τις τρυπες που θελεις. Υπαρχει και μια λυση αυτου του στυλ που δεν χρειαζεται τρυπα,αλλα κατεβαζει το πολυ 1500 λιτρα/ωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 18 Μαρτίου 2010 #7 Share 18 Μαρτίου 2010 Μεταφερθηκε Γνωμη μου να ξεκινησεις με κατασκευη αλλου ενυδρειου,μιας και ειναι παρα πολυ λιγο το βαθος των 40 ποντων για reef (θα παιδευτεις παρα πολυ) και στο καινουριο θα μπορεις να κανεις τις τρυπες που θελεις. Υπαρχει και μια λυση αυτου του στυλ που δεν χρειαζεται τρυπα,αλλα κατεβαζει το πολυ 1500 λιτρα/ωρα +1...... βαθος και παλι βαθος!!!! οσο ποιο πολυ μπορεις τοσο το καλυτερο!!! και υψος κατ εμε με τιποτα πανω απο 60-65 ποντους.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 18 Μαρτίου 2010 Author #8 Share 18 Μαρτίου 2010 δεν ξερω αμα μπαινει αυτο γιατι περιμετρικα στο πανω μερος εχει γυαλι.οποτε λες καλυτερα μην το επιχειρησω,να το κανω γλυκου νερου και να βαλω ενα εξωτερικο φιλτρο και νατο κανω φυτεμενο,οι με δισκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 18 Μαρτίου 2010 Author #9 Share 18 Μαρτίου 2010 οποτε αλλη μια μεταφορα σε κατασκευες diy γλυκου νερου.και ακουω προτασεις και γνωμες τι μπορουμε να φτιαξουμε. και sorry για την ταλαιπωρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 18 Μαρτίου 2010 #10 Share 18 Μαρτίου 2010 Άνοιξε νέο θέμα στο DIY γλυκού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vroutzounis 18 Μαρτίου 2010 #11 Share 18 Μαρτίου 2010 (edited) Πριν αλλαξεις γνωμη και για να εχεις ολα τα δεδομενα πριν αλλαξοπιστησεις, να ξερεις πως και τρυπες γινονται αλλα και με τον καταλληλο φωτισμο(που θα πρεπει να ειναι δυνατος) μπορεις να φωτισεις τους 60 ποντους βαθος(παντα εξαρταται τι θα βαλεις μεσα). Σιγουρα, ενα πιο πλατυ ενυδρειο ειναι πιο "ευκολο" αλλα και οι υπολοιποι που παιζουμε με τα ενυδρεια των 30 ποντων πλατος μια χαρα τα καταφερνουμε. Υ.Γ. Πριν μια εβδομαδα τρυπησα το δικο μου και ολα πηγανε μια χαρα. Τρυπες εκανα 1 1/4 ιντσες και το ενυδρειο ειναι 80χ30χ45 (90λτρ).Η πρωτη μου πηρε 4 ωρες και η δευτερη 1. Ειμαι περιεργος ποσο θα σου παρει εσενα. Έγινε επεξεργασία 18 Μαρτίου 2010 - vroutzounis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilias8573 19 Μαρτίου 2010 #12 Share 19 Μαρτίου 2010 αν ψαξεις στο διαδυκτιο υπαρχουν πολλα βιντεακια που δειχνουν πως τρυπας ενα τζαμι και με τι εργαλεια ! δεν ειναι και τοσο δυσκολο απλα θελει προσοχη και οχι βιασυνη !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 19 Μαρτίου 2010 #13 Share 19 Μαρτίου 2010 (edited) με αυτα μπορεις να τρυπησεις το τζαμι αλλα με ρισκο. http://www.glass-holes.com/Glass-Hole-Cutters_c7.htm εγω το εχω κανει με επιτυχια 3 φορες Έγινε επεξεργασία 19 Μαρτίου 2010 - alan boy Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 19 Μαρτίου 2010 Author #14 Share 19 Μαρτίου 2010 φοβαμε μην κανω καμια ζημια και μετα .....τσαμπα ολα, οποτε παμε για φουλ φυτεμενο θα ανοιξω καινουριο ποστ οταν το γεμισω και δεν εχω καμια διαρροη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος