aquarium_9 14 Μαρτίου 2010 #1 Share 14 Μαρτίου 2010 Θελω να αλλαξω τα πλαστικα φυτα του ενυδρειου μου με κανονικα!! Εψαξα στο internet και βρηκα αυτα τα φυτα και μου αρεσαν! Λοιπον τα φυτα ειναι : Bacopa caroliniana Bacopa australis Egeria densa Και θελω να ρωτησω αν τα φυτα αυτα ταιριαζουν μεταξυ τους! υ.γ Εχω και ενα κερατοφυλλο (foxtail) Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Μαρτίου 2010 #2 Share 14 Μαρτίου 2010 κανενα προβλημα.ειδικα το 1 και 3 ειναι ιδιαιτερα ανθεκτικα αρκει να εχεις εστω και το βασικο φωτισμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 14 Μαρτίου 2010 Author #3 Share 14 Μαρτίου 2010 Το φως στο ενυδρειο λειτουργει 8 ωρες... Καλα δεν ειναι???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knight77 14 Μαρτίου 2010 #4 Share 14 Μαρτίου 2010 για αρχη και αν ειναι φρεσκοστημενο ειναι καλα... εκτος απο το χρονο εξισου σημαντικα ειναι και ta watt/l γενικα τα ευκολα φυτα δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις απο φωτισμο/λυπασματα/co2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 14 Μαρτίου 2010 #5 Share 14 Μαρτίου 2010 Το 1ο και το 3ο έχουν πολύ γρήγορη ανάπτυξη !!!! Αρκεί να τους δώσεις την κατάληλη φροντίδα. Επίσης πολλαπλασιάζονται εύκολα με κλαδέματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 15 Μαρτίου 2010 Author #6 Share 15 Μαρτίου 2010 Παιδια η egeria θελει κλαδεμα? ή μονο τα Bacopa caroliniana Bacopa australis θελουν!! Επισης πως τα κλαδευουμε?? Εχω διαβασει κατι αρθρα στο internet αλλα μπερδευτηκα πιο πολυ!!! Ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 15 Μαρτίου 2010 Author #7 Share 15 Μαρτίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 19 Μαρτίου 2010 Author #8 Share 19 Μαρτίου 2010 (edited) Παιδια θελω να ρωτησω κατι!! Ποσο καιρο κανει περιπου να βγει ανθος απο την egeria και απο την bacopa caroliniana??? Ευχαριστω!! Έγινε επεξεργασία 19 Μαρτίου 2010 - aquarium_9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Στέφανος 19 Μαρτίου 2010 #9 Share 19 Μαρτίου 2010 Παιδια θελω να ρωτησω κατι!! Ποσο καιρο κανει περιπου να βγει ανθος απο την egeria και απο την bacopa caroliniana??? Ευχαριστω!! Εγω εχω κανενα 2μηνο τις bacopa και δεν τις ειδα ποτε να ανθιζουν...... Εχω την εντυπωση οτι ειναι πολυ δυσκολο να ανθισουν στη γυαλα νομιζω πως κατι τετοιο ειχα διαβασει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 19 Μαρτίου 2010 #10 Share 19 Μαρτίου 2010 Ανθίζουν πανεύκολα αν τα αφήσεις να μεγαλώσουν και βγουν έξω από το ενυδρείο. Βασική προϋπόθεση είναι να έχεις ανοιχτώ ενυδρείο και το άνθος τους μοιάζει πάρα πολύ με αυτό που έχω στο αβαταρ μου το όποιο είναι cabomba caroliniana Και η Egeria ανθίζει εύκολα. Γενικά όλα τα φυτά ανθίζουν εύκολα σε ανοιχτό ενυδρεία Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 20 Μαρτίου 2010 Author #11 Share 20 Μαρτίου 2010 Δηλαδη για να ανθισουν δεν πρεπει να εχει καπακι το ενυδρειο???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 20 Μαρτίου 2010 Author #12 Share 20 Μαρτίου 2010 Να ρωτησω κατι αλλο??? Θελω να παρω bacopa australis... αυτη ψηλωνει ή μενει κοντη?? Το λεω γιατι θελω να το κανω σαν γρασιδακι (καπως) με λιγα λογια να ειναι κοντη γυρω στα 3 εκ.. .. Επισης μηπως ξερετε αν ανθιζει????? Ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 20 Μαρτίου 2010 #13 Share 20 Μαρτίου 2010 Το μόνο φυτό που γνωρίζω να ανθίζει μέσα στο νερό είναι η ανουμπια, όλα τα άλλα για να ανθήσουν πρέπει να καλλιεργηθούν εκτός νερού για τα emers, τα supemers για να ανθήσουν πρέπει να φτάσουν στην επιφάνια και να αναπτυχτούν εκεί αρκετά χωρίς καπάκι γιατί με το που θα αγγίξουν της λάμπες θα καούν από της λάμπες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 20 Μαρτίου 2010 Author #14 Share 20 Μαρτίου 2010 Το μόνο φυτό που γνωρίζω να ανθίζει μέσα στο νερό είναι η ανουμπια, όλα τα άλλα για να ανθήσουν πρέπει να καλλιεργηθούν εκτός νερού για τα emers, τα supemers για να ανθήσουν πρέπει να φτάσουν στην επιφάνια και να αναπτυχτούν εκεί αρκετά χωρίς καπάκι γιατί με το που θα αγγίξουν της λάμπες θα καούν από της λάμπες. Αααααα.... Δηλαδη εγω που εχω καπακι να το ξεχασω ε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος