costas21 14 Μαρτίου 2010 #1 Share 14 Μαρτίου 2010 (edited) Καλημέρα σε όλα τα παιδιά... Εχθές ήταν η μέρα μετρήσεων (κάθε 2 εβδομάδες) Όλα φυσιολογικά εκτός απο το ΚΗ που ήταν 5 Μέχρι σήμερα δέν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ ζουμιά για τίποτα ήταν όλα νορμάλ και το ΚΗ μου ήταν 7-8 Μετράω με ΤΜ. Έχω στο ντουλάπι ένα triple buffer που είναι για PH και ΚΗ της ΤΜ γράφει βέβαια την ποσότητα αλλά πώς μπορώ να υπολογίσω τα καθαρά μου λίτρα; Γράφει για 1 μεζούρα ανά 75 λίτρα να ξεκινήσω με 2 μεζούρες καλού κακού να μετράω και αναλόγος να πράξω; Αφού βάλω το ΤΒ πότε πρέπει να κάνω μέτρηση; (μπορεί να φταίει ο θάνατος 3 σαλιγγαριών λόγο της πτώσης του ΚΗ Ευχαριστώ πολύ Έγινε επεξεργασία 14 Μαρτίου 2010 - costas21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 14 Μαρτίου 2010 #2 Share 14 Μαρτίου 2010 (edited) πώς μπορώ να υπολογίσω τα καθαρά μου λίτρα; http://reef.diesyst.com/volcalc/volcalc.html Γράφει για 1 μεζούρα ανά 75 λίτρα να ξεκινήσω με 2 μεζούρες καλού κακού να μετράω και αναλόγος να πράξω; αυτό πάντα είναι καλή ιδέα Αφού βάλω το ΤΒ πότε πρέπει να κάνω μέτρηση; αν δεν έχεις sump σε σχεδόν αμέσως θα δεις το αποτέλεσμα (μπορεί να φταίει ο θάνατος 3 σαλιγγαριών λόγο της πτώσης του ΚΗ δεν είχες απότομη πτώση στο kh που πιθανόν να αιτιολογούσε κάποιο σοκ καλή συνέχεια ! Έγινε επεξεργασία 14 Μαρτίου 2010 - salTasos Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 14 Μαρτίου 2010 Author #3 Share 14 Μαρτίου 2010 Τάσο σε Eυχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την απάντηση σου νομίζω πώς όσο περνάει ο καιρός και οριμάζει το σύστημα αρχίζει και τραβάει-ζητάει περισσότερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 14 Μαρτίου 2010 #4 Share 14 Μαρτίου 2010 νομίζω πώς όσο περνάει ο καιρός και οριμάζει το σύστημα αρχίζει και τραβάει-ζητάει περισσότερα... έτσι είναι ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος