Jump to content

Βοήθεια με είδος σαλιγκαριού, βλαβερότητα του είδους

Recommended Posts

Θα ήθελα βοήθεια σχετικά με αυτό το είδος σαλιγκαριού

Έχω πολλά σαλιγκάρια στο εσωτερικό φίλτρο, ίσως υπάρχει κάποια φωλιά

Και αν είναι βλαβερά για τα ενυδρεία (αν δημιουργούνται από κακοήθης οργανισμούς ή μύκητες).

Ευχαριστώ πολύ

Εκ των προτέρων post-16447-1268412594_thumb.jpg post-16447-1268412617_thumb.jpg post-16447-1268412638_thumb.jpg

Βλάβερά δεν ειναι τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια.. Το μονο κακό που ίσως σου κάνουν είναι η άσχημη αισθηθηκη, λόγω του γρηγορου πολλαπλασιασμου τους.

..υπάρχουν παγίδες για την απομακρυνση τους, (αλλα και χημικα, τα οποια δε συστήνω..) αν είναι πολλα.

Εχουν μεταφερθει με φυτά κυρίως στο ενυδρειο σου..

Όσο περισσοτερη τροφη περισσευει κατα το τάϊσμα των ψαριών σου, τοσο γρηγορότερα θα αυξανεται ο πληθυσμός τους!

Όσα μπορεις απομάκρυνετα κ με το χέρι σου..

Έγινε επεξεργασία - sailim

Ειναι χρησιμα αλλα ειναι και σπαστικα (αποψη μου, λογω της κινησης τους και του μεγεθους τους) αυτα τα σαλιγγαρια και ειναι δυσκολο και να απαλλαγεις.

Γεννανε σαν τρελλα, παντου θα βλεπεις διαφανη βλεννα γεματη με αυγα.

Αν φτιαξεις αλλο ενυδρειο πολυ ευκολα θα περασουν και σε αυτο πχ κοινη αποχη, μεταφορα κλαδεματων απο φυτα, μπολιασμα, κοινο εξοπλισμο γενικα, ακομα και αν βαλεις τοι χερι σου στο ενα ενυδρειο και ακουμπησει σε αυγο τους και μετα το βαλεις στο αλλο ενυδρειο θα δεις και αυτο να γεμιζει σαλιγγαρια.

Βαλε παγιδα, βγαζε με το χερι και αν δεν δεις αποτελεσμα ή αυξανεται πολυ ο πλυθησμος τους, κοιτα για anentome helena.

Εδώ και τεσσερα χρόνια που έχω το ενυδρείο τα συγκεκριμένα σαλιγκαράκια, τα ελέγχω βγάζοντας τα οταν βλέπω καποια κοντα στην επιφάνεια του νερου. Είναι πραγματικα χρησιμοι οργανισμοι για το μικρο οικοσυστημα του ενυδρειου, απλα οταν αυξηθουν πολυ (αν δεν έχεις το νου σου..) ίσως μαυρίσει ο τόπος!

Εδώ και λίγες μέρες, για πρωτη φορά, αγόρασα μια, anentome helena. Ελένη την λέω εγώ, μοιαζει με το λατινικο της όνομα. :ninja: Έχει αρχίσει "δουλειά". Βλέπω αδεια κελυφη..

Στην αρχη σε ενα φυτεμενο μου ειχα 2-3 δεν τα εδωσα σημασία και έφτασα σε σημείο να εχω πανω απο 200.

Ηταν σπαστικα ηταν αντιαισθητικο το θεαμα.

Τωρα μπορω και τα ελέγχω πλεον και εχω παντα 10-15 μεσα γιατι ειναι καλοι καθαριστες

Δες ΕΔΩ πως τα εξαφάνισα

Ναι ειναι της JBL.

Πίστεψέ με κανει πολυ καλη δουλεια.

Αλλωστε οι φώτος το μαρτυρούν.

Έγινε επεξεργασία - polidis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...