Yiannis_4 12 Μαρτίου 2010 #1 Share 12 Μαρτίου 2010 Θα ήθελα βοήθεια σχετικά με αυτό το είδος σαλιγκαριού Έχω πολλά σαλιγκάρια στο εσωτερικό φίλτρο, ίσως υπάρχει κάποια φωλιά Και αν είναι βλαβερά για τα ενυδρεία (αν δημιουργούνται από κακοήθης οργανισμούς ή μύκητες). Ευχαριστώ πολύ Εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailim 12 Μαρτίου 2010 #2 Share 12 Μαρτίου 2010 Βλάβερά δεν ειναι τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια.. Το μονο κακό που ίσως σου κάνουν είναι η άσχημη αισθηθηκη, λόγω του γρηγορου πολλαπλασιασμου τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailim 12 Μαρτίου 2010 #3 Share 12 Μαρτίου 2010 (edited) ..υπάρχουν παγίδες για την απομακρυνση τους, (αλλα και χημικα, τα οποια δε συστήνω..) αν είναι πολλα. Εχουν μεταφερθει με φυτά κυρίως στο ενυδρειο σου.. Όσο περισσοτερη τροφη περισσευει κατα το τάϊσμα των ψαριών σου, τοσο γρηγορότερα θα αυξανεται ο πληθυσμός τους! Όσα μπορεις απομάκρυνετα κ με το χέρι σου.. Έγινε επεξεργασία 12 Μαρτίου 2010 - sailim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannis_4 12 Μαρτίου 2010 Author #4 Share 12 Μαρτίου 2010 Σε ευχαριστώ πολύ Sailim Θα τα απομακρύνω με τα χέρια μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 13 Μαρτίου 2010 #5 Share 13 Μαρτίου 2010 Ειναι χρησιμα αλλα ειναι και σπαστικα (αποψη μου, λογω της κινησης τους και του μεγεθους τους) αυτα τα σαλιγγαρια και ειναι δυσκολο και να απαλλαγεις. Γεννανε σαν τρελλα, παντου θα βλεπεις διαφανη βλεννα γεματη με αυγα. Αν φτιαξεις αλλο ενυδρειο πολυ ευκολα θα περασουν και σε αυτο πχ κοινη αποχη, μεταφορα κλαδεματων απο φυτα, μπολιασμα, κοινο εξοπλισμο γενικα, ακομα και αν βαλεις τοι χερι σου στο ενα ενυδρειο και ακουμπησει σε αυγο τους και μετα το βαλεις στο αλλο ενυδρειο θα δεις και αυτο να γεμιζει σαλιγγαρια. Βαλε παγιδα, βγαζε με το χερι και αν δεν δεις αποτελεσμα ή αυξανεται πολυ ο πλυθησμος τους, κοιτα για anentome helena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailim 13 Μαρτίου 2010 #6 Share 13 Μαρτίου 2010 Εδώ και τεσσερα χρόνια που έχω το ενυδρείο τα συγκεκριμένα σαλιγκαράκια, τα ελέγχω βγάζοντας τα οταν βλέπω καποια κοντα στην επιφάνεια του νερου. Είναι πραγματικα χρησιμοι οργανισμοι για το μικρο οικοσυστημα του ενυδρειου, απλα οταν αυξηθουν πολυ (αν δεν έχεις το νου σου..) ίσως μαυρίσει ο τόπος! Εδώ και λίγες μέρες, για πρωτη φορά, αγόρασα μια, anentome helena. Ελένη την λέω εγώ, μοιαζει με το λατινικο της όνομα. Έχει αρχίσει "δουλειά". Βλέπω αδεια κελυφη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polidis 13 Μαρτίου 2010 #7 Share 13 Μαρτίου 2010 Στην αρχη σε ενα φυτεμενο μου ειχα 2-3 δεν τα εδωσα σημασία και έφτασα σε σημείο να εχω πανω απο 200. Ηταν σπαστικα ηταν αντιαισθητικο το θεαμα. Τωρα μπορω και τα ελέγχω πλεον και εχω παντα 10-15 μεσα γιατι ειναι καλοι καθαριστες Δες ΕΔΩ πως τα εξαφάνισα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailim 13 Μαρτίου 2010 #8 Share 13 Μαρτίου 2010 Τί παγίδα είναι; Από αυτες του εμπορίου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
polidis 14 Μαρτίου 2010 #9 Share 14 Μαρτίου 2010 (edited) Ναι ειναι της JBL. Πίστεψέ με κανει πολυ καλη δουλεια. Αλλωστε οι φώτος το μαρτυρούν. Έγινε επεξεργασία 14 Μαρτίου 2010 - polidis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος