Freeman 11 Μαρτίου 2010 #1 Share 11 Μαρτίου 2010 Σήμερα το πρωί (επειδή ειχαν και απεργία οι καθηγητές )πήγα να πάρω 3 apple snails για το φυτεμένο rio 125 μου έχοντας διαβάσει απο το AZ πως τα golden είναι καταληλα για φυτεμένα ενυδρεία.Πηγαίνοντας λοιπών ο petshoπας μου λέει πως μπορεί να μου φάνε τα φυτά Μου έκανε μεγάλη εντίπωση γιατι νόμιζα πως τα golden apple snail ειναι τα μόνα σαλιγγαρια που κάνουν για φυτεμένα ενυδρεία Τελικά δεν τα πήρα Τί να κάνω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 11 Μαρτίου 2010 #2 Share 11 Μαρτίου 2010 Σήμερα το πρωί (επειδή ειχαν και απεργία οι καθηγητές )πήγα να πάρω 3 apple snails για το φυτεμένο rio 125 μου έχοντας διαβάσει απο το AZ πως τα golden είναι καταληλα για φυτεμένα ενυδρεία.Πηγαίνοντας λοιπών ο petshoπας μου λέει πως μπορεί να μου φάνε τα φυτά Μου έκανε μεγάλη εντίπωση γιατι νόμιζα πως τα golden apple snail ειναι τα μόνα σαλιγγαρια που κάνουν για φυτεμένα ενυδρεία Τελικά δεν τα πήρα Τί να κάνω??? Ισως τα δικα σους τα εχουν μαθει να τρωνε φυτα!! Το σαββατο που θα ερθεις με το φιλο σου τον psaroukla... κατι θα βρεις να παρεις!! Απο αυτα που δεν τρωνε!! Παντως... γενικα να ξερεις... για να φανε τα μηλοσαλιγκαρα φυτα... πρεπει να εχουν μεινει μερες πολλες αταιστα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 11 Μαρτίου 2010 #3 Share 11 Μαρτίου 2010 Σήμερα το πρωί (επειδή ειχαν και απεργία οι καθηγητές )πήγα να πάρω 3 apple snails για το φυτεμένο rio 125 μου έχοντας διαβάσει απο το AZ πως τα golden είναι καταληλα για φυτεμένα ενυδρεία.Πηγαίνοντας λοιπών ο petshoπας μου λέει πως μπορεί να μου φάνε τα φυτά Μου έκανε μεγάλη εντίπωση γιατι νόμιζα πως τα golden apple snail ειναι τα μόνα σαλιγγαρια που κάνουν για φυτεμένα ενυδρεία Τελικά δεν τα πήρα Τί να κάνω??? Καλά έκανες διότι υπάρχουν δυο είδη από αυτά το ένα τρώει φυτά το άλλο όχι. Η διάφορες μεταξύ των δυο είναι υπαρκτές αλλά και δυσδιάκριτες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 11 Μαρτίου 2010 Author #4 Share 11 Μαρτίου 2010 (edited) Απο οτι θυμάμαι μου είπε πως για φυτεμένα ενυδρεία κάνει ενα ασιατικό είδος golden apple snail Ξέρεί κανείς κάτι σε σχέση με αυτό? Έγινε επεξεργασία 11 Μαρτίου 2010 - Freeman Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 11 Μαρτίου 2010 #5 Share 11 Μαρτίου 2010 Απο οτι θυμάμαι μου είπε πως για φυτεμένα ενυδρεία κάνει ενα ασιατικό είδος golden apple snail Ξέρεί κανείς κάτι σε σχέση με αυτό? Αυτα που πηγες να παρεις.... ήταν black apple snails?? https://my.sfwmd.gov/portal/page/portal/com...il_11_15_07.jpg ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 11 Μαρτίου 2010 Author #6 Share 11 Μαρτίου 2010 Αυτα που πηγες να παρεις.... ήταν black apple snails?? https://my.sfwmd.gov/portal/page/portal/com...il_11_15_07.jpg ?? Οχι έγραφε golden apple snails και είχαν το κλασικό κίτρινο χρώμα και άσπρο δέρμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 11 Μαρτίου 2010 #7 Share 11 Μαρτίου 2010 Μην σας εξαπατά το χρώμα ότι είναι κίτρινο δεν είναι και Pomacea bridgesii το όποιο αφήνει ως επιτοπλείστον τα φυτά του ενυδρείου ήσυχα. Κίτρινο μπορεί να είναι και το Pomacea canaliculata το οποίο τρώει τα φυτά. Υπάρχουν πολλές χρωματικές παραλλαγές και το κριτήριο επιλογής ενός γνήσιου Pomacea bridgesii δεν είναι το χρώμα, υπάρχουν και καφέ, άσπρα, μπλε κτλ. Τα σαλιγκάρια αυτά τα έχουν κάνει επιλεκτικές αναπαραγωγές εξού και τα διαφορετικά χρώματα. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το Pomacea canaliculata το οποίο το έχουν παρδαλίνει και αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 11 Μαρτίου 2010 #8 Share 11 Μαρτίου 2010 Κοίτα εδώ Από αριστερά επέλεξε εκεί που γράφει Species περίπου στην μέση θα δεις κάποια κατατοπιστικά σκίτσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tr3loGiannis 12 Μαρτίου 2010 #9 Share 12 Μαρτίου 2010 παιδια το ξαναλεω εγω 5 ωρες τα αφηνω χωρις ταμπλετα αλγης και η κρυπτοκορινα μου εχει μεινει μιση!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoskap 6 Ιουνίου 2010 #10 Share 6 Ιουνίου 2010 Θελω και εγω σαλιγκαρο αλλα φοβαμαι τα φυτακια μου... Ηδη τα σκιζουν τα σεβερουμ.... Πως τα ξεχωριζουμε...;; Ενα λινκ;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 7 Ιουνίου 2010 #11 Share 7 Ιουνίου 2010 (edited) Θελω και εγω σαλιγκαρο αλλα φοβαμαι τα φυτακια μου... Ηδη τα σκιζουν τα σεβερουμ.... Πως τα ξεχωριζουμε...;; Ενα λινκ;; Χρωμα (κιτρινο) και ταυτοχρονα γωνια 90 μοιρων στο κελυφος με το στομιο Σελ 19 κατω κατω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1880 Πολυ καλα αλγοφαγα σαλιγγαρια ειναι τα zebra nerite snails. Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakosR21 7 Ιουνίου 2010 #12 Share 7 Ιουνίου 2010 Για αυτό λατρεύω το zebra snail μου...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 7 Ιουνίου 2010 #13 Share 7 Ιουνίου 2010 Κοίτα εδώ Από αριστερά επέλεξε εκεί που γράφει Species περίπου στην μέση θα δεις κάποια κατατοπιστικά σκίτσα παιδια το ξαναλεω εγω 5 ωρες τα αφηνω χωρις ταμπλετα αλγης και η κρυπτοκορινα μου εχει μεινει μιση!! Σύμφωνα με αυτά που λέει ο Χρήστος έχεις καταλήξει στο ποιό είδος έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος