Jump to content

Χρόνος προετοιμασίας νερου


Recommended Posts

Αυτή την εβδομάδα θα πάω να πάρω ενα βαρέλι για την προετοιμασία του νερου στο rio 125.Πόσες μέρες πρίν απο την αλαγή πρέπει να βάζω το νερο με το αντιχλόριο στο βαρέλι???

Link to comment
Share on other sites

Aν μιλάς μόνο για αντιχλώριο και 10 λεπτά φθάνουν, να μη σου πω ότι δεν χρειάζεσαι καν βαρέλι.

Το βαρέλι το χρησιμοποιείς για να φέρεις το νερό στη σωστή θερμοκρασία κι από εκεί και πέρα για

να το μαλακώσεις με τύρφη ή με Α/Ο ή για να ρυθμίσεις το ΡΗ, όχι για το αντιχλώριο μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως το αφήνω τουλάχιστον 3 ώρες με αεραντλία και για να πίασει θερμοκρασία αλλά και γιατί κάπου διάβασα ότι η δέσμευση απαιτεί πάνω από 60 λεπτά.

Το καθόλου πως το δικαιολογείς? δηλαδή νερό βρύσης επιτόπου. Και τα 10 λεπτά που λες να ισχύουν έχεις κάνει σοβαρή ζημιά στην βιολογία για να μην αναφέρω της επιπτώσεις στα ψάρια με τον καιρό από τα βαρέα.

Link to comment
Share on other sites

Οι αντιδράσεις που γίνονται είναι ακαριαίες αρκεί να υπάρχει καλή διάλυση του αντιχλωρίου, μην τρελαίνεστε τόσο με την προετοιμασία, το να είμαστε συναιπείς στις αλλαγές νερού είναι πολύ πιο σημαντικό.

Πέρα από το αντιχλώριο, αυτό που κάνω στις μεγάλλες αλλαγές νερού είναι να γεμίζω το δοχείο με πίεση ώστε ταυτό χρονα να φεύγει το CO2 που σε κάποιες περιπτώσεις είναι αρκετό στη βρύση και ταυτόχρονα να εμπλουτίζεται με οξυγόνο, αλλά σε μικρές αλλαγές δεν είναι απαραίτητο, αρκεί η καλή οξυγόνωση μέσα στο ενυδρείο.

Φυσικά ο καθοριστκός παράγοντας για την προετοιμασία είναι η θερμοκρασία. :D

Link to comment
Share on other sites

οσο καιρο περισοτερο τοσο καλυτερο για σενα.το ιδανικο ειναι καποια 24ωρα να το αφησεις στο βαρελι με το αντιχλωριο για να καθαρισει εντελως το νερο απο χλωριο και βαρεα μεταλα.ποτε δεν βαζουμε το αντιχλωριο μεσα στο ενυδρειο.

Link to comment
Share on other sites

Το ιδανικό είναι αυτό.

Οι αντιδράσεις που γίνονται είναι ακαριαίες αρκεί να υπάρχει καλή διάλυση του αντιχλωρίου,(10 λεπτά αρκούν) μην τρελαίνεστε τόσο με την προετοιμασία, το να είμαστε συναιπείς στις αλλαγές νερού είναι πολύ πιο σημαντικό.

Πέρα από το αντιχλώριο, αυτό που κάνω στις μεγάλλες αλλαγές νερού είναι να γεμίζω το δοχείο με πίεση ώστε ταυτό χρονα να φεύγει το CO2 που σε κάποιες περιπτώσεις είναι αρκετό στη βρύση και ταυτόχρονα να εμπλουτίζεται με οξυγόνο, αλλά σε μικρές αλλαγές δεν είναι απαραίτητο, αρκεί η καλή οξυγόνωση μέσα στο ενυδρείο.

Φυσικά ο καθοριστκός παράγοντας για την προετοιμασία είναι η θερμοκρασία. :D

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια μια ερωτηση το βαρελι τι υλικου πρεπει να ειναι ?

Link to comment
Share on other sites

Πλαστικό κατάλληλο για τρόφιμα.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια μια ερωτηση το βαρελι τι υλικου πρεπει να ειναι ?

πλαστικά για τρόφιμα.Υπάρχουν και με μια λευκή εσωτερική επικάλυψη (σμάλτο το λένε) που είναι ειδικά για τρόφιμα

Link to comment
Share on other sites

Ότι είναι κατάλληλο για τρόφιμα κάνει.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ παιδια

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κανεις προετοιμασια με τυρφη κλπ μερικα λεπτα φτανουν για το αντιλχωριο.

- Ομως αστο μερικες ωρες με αεραντλια να φυγοιυν τα αερια και να ερθει και σε θερμοκρασια τετοια, ετσι ωστε οταν αναμιχθει με του ενυδρειου να μη κατεβει η θερμοκρασια του ενυδρειου κατω απο 2-3 βαθμους και οχι αποτομα η εισαγωγη του στο ενυδρειο.

- Οσο πιο αργα εισαγεται το νερο τοσο καλυτερα, σαν να κανεις προσαρμογη.

- Καλυτερα μη χρησιμοποιεις νερο απο το θερμοσιφωνο ιδιως αν ειναι παλιο. Μπορεις αν δεν ερχεται σε 2-3 ωρες σε καταλληλη θερμοκρασια (ιδιως το χειμωνα που ειναι παγωμενο το νερο της βρυσης) να βαζεις θερμαντηρα για πιο συντομη διαδικασια. Προσοχη στην τοποθετηση να μη λιωσει καποιο πλαστικο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...