Jump to content

Φοβισμένα Guppies

Adalia

Recommended Posts

Γεια σα παιδιά είμαι νέος στο hobby και γιαυτο αποφάσισα να ξεκινήσω με σχετικά εύκολα ψαράκια ώστε και να μάθω και να μην θρηνήσω και θύματα από τυχόν μικρό λάθoi που είναι λογικό να κάνω.Στα του θέματος μου...το ενιδρειο που φιλόξενω τα εν λόγο ψαράκια είναι 120L αρκετά φυτεμένο και με μετρήσεις:

Νh3~0

No2~0

Ph:7-7,5

Gh:10

Kh:8~9

Εδώ και περίπου 2 βδομάδες 8 Γκάπυ (3:1)απολάμβαναν τα κρυστάλλινα νερά μονα τους :D Χθες το πρωί αποφάσισα να φέρω στην παρέα άλλο 1 αρσενικό ,μαζί με το μικρό αρσενικό εισήχθησαν και 2 Dwarf Gourami τα οποια είναι μικρά ακόμα 3-4 cm από εκείνη την στιγμή τα guppies έγιναν νευρικά και φοβισμένα με το κάθε τι,ενώ τα Gourami απλά τα παρατηρούσαν χωρίς να έχουν ίχνος επιθετικότητας έως και τώρα...Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να "ξεστρεσαρω" λίγο το κοπάδι των guppies έως τώρα έχει περάσει πανω απο 1 μέρα και είναι πάντα μαζεμένα και φοβισμένα :S

σε ποσα λιτρα τα εχεις;

τα γκουραμακια δεν μπαινουν με γκαπυ θα σου λεγα να τα βγαλεις

Ίσως να στρεσαρίστηκαν τα γκαπάκια με την εισαγωγή των πιο ογκοδέδτερων γκουράμι.Εξάλου νομίζω ότι 2 εβδομάδες δεν είναι αρκετός χρόνος προσαρμογής. Προτείνω όταν προσθέτεις ψάρια να περιμένεις 4-5 εβδομάδες.

σε ποσα λιτρα τα εχεις;

τα γκουραμακια δεν μπαινουν με γκαπυ θα σου λεγα να τα βγαλεις

Υπάρχουν και διαφωνίες ως προς αυτό.κ εγώ σκεφτόμουν να βάλω (έχω ένα ριο 125 με γκάπυ κ πλάτυ)

Τα πλάτυ πάντως τα πηγαίνουν τέλεια με τα γκάπυ :D

Ναι, γιατί ζωοτόκα με γκουράμι δεν ταριάζουν! Platty ή ξιφοφόρους θα ήταν τέλειοι συγκάτοικοι για τα guppy σου!!!

Ναι, γιατί ζωοτόκα με γκουράμι δεν ταριάζουν! Platty ή ξιφοφόρους θα ήταν τέλειοι συγκάτοικοι για τα guppy σου!!!

Μπορουν όμως να υβριδήσουν :D τα ζωοτόκα μεταξύ τους

Έγινε επεξεργασία - Freeman

Σήμερα μετά από το πρωινό γεύμα ως διά μαγείας τα γκαπακια άρχισαν να νιώθουν πολύ καλύτερα και να κινούνται χωρίς φόβο και μακριά από το κοπάδι τους :D:unsure: .Ελπίζω να μην μου δημιουργήσουν στο μέλλον προβλήματα τα Dwarf gourami... :blink:

Τα Dwarf gourami είναι ένα ζευγαράκι???

Αν και δεν είμαι βέβαιος γιατί στο pet shop δεν μου προσδιόρισαν το φίλο νομίζω πως ναι :Σ Το ένα είναι μπλε και το άλλο καφέ με κίτρινες ρίγες αν και δεν νομίζω να προσδιοριzεται το φίλο από το χρώμα τους.Υπάρχει τρόπος να σιγουρευτώ για το φίλο τους??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...