Big Blue 23 Απριλίου 2011 #251 Share 23 Απριλίου 2011 η αλατοτητα θα παει στο 1026. οι αλλες ειναι ειδιες με του ενυδρειου. θα το επιχειρισω αμεσα μου φαινεται Καλώς ήρθες και εσύ στο club!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 23 Απριλίου 2011 #252 Share 23 Απριλίου 2011 Καλώς ήρθες και εσύ στο club!!!! ευχαριστω!!!! εσυ πας καλα με τις αλλαγες?κανεις κατι πριν κανεις αλλαγη?καποια επεξεργασια στο νερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 25 Απριλίου 2011 #253 Share 25 Απριλίου 2011 ευχαριστω!!!! εσυ πας καλα με τις αλλαγες?κανεις κατι πριν κανεις αλλαγη?καποια επεξεργασια στο νερο? Μιά χαρά πάω γιά να συνεχίζω ακόμα. Διάβασε το θέμα, και θα βρείς απαντήσεις στις ερωτήσεις σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 25 Απριλίου 2011 #254 Share 25 Απριλίου 2011 Έχει κάνει κανείς μετρήσεις σε περιοχές κοντά στην Θεσσαλονίκη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 25 Απριλίου 2011 #255 Share 25 Απριλίου 2011 Σκέφτομαι να κάνω μετρήσεις σε περιοχές του Λιτοχώρου κάτω από τον Όλυμπο. Θα πάρω μέσα στην εβδομάδα νερό και από τα ρηχά αλλά και από περίπου κανένα χιλιόμετρο από την ακτή με βάρκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 27 Απριλίου 2011 #256 Share 27 Απριλίου 2011 (edited) Σκέφτομαι να κάνω μετρήσεις σε περιοχές του Λιτοχώρου κάτω από τον Όλυμπο. Θα πάρω μέσα στην εβδομάδα νερό και από τα ρηχά αλλά και από περίπου κανένα χιλιόμετρο από την ακτή με βάρκα. ...στην θάλασσα ειναι μίλια όχι χιλιόμετρα . ΒΑ της λευκαδας 10 μιλια απο το Ακ.Δουκατο(κοντα στο πορτο κατσικι) που εκει εχει βυθισμα 2000+ μετρα και ενω κανω καθημερινα μετρησεις στα 7 μετρα απο την επιφανεια , χτες βρηκα 1025,4 !!! Συνηθως τον τελευταιο μηνα ηταν 1027 με 1028 ! τι μπορει να εγινε ξαφνικα και να υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα? Έγινε επεξεργασία 27 Απριλίου 2011 - Lamprosk Link to comment Share on other sites More sharing options...
clicker 27 Απριλίου 2011 #257 Share 27 Απριλίου 2011 Έχουν οι φίλοι στην Αττική εντοπίσει σημεία κατάλληλα για τη λήψη θαλασσινού νερού? Θα ήταν μάλλον ενδιαφέρον και χρήσιμο εάν είχαμε μια λίστα από προτεινόμενα σημεία τόσο στην Αττική όσο και σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Ίσως να γινόταν και sticky για ευκολότερη πρόσβαση στην πληροφορία. Προσωπικά θα με ενδιέφεραν σημεία στην Ανατ. Αττική (από Ζούμπερι μέχρι Μαραθώνα/Σχοινιά) με σχετικά εύκολη πρόσβαση σε κανονικό αυτοκίνητο Έχω ήδη ξεκινήσει τον πειραματισμό με 2 μικρές αλλαγές αλλά ταλαιπωρήθηκα αρκετά καθώς δεν είχα τον χρόνο για καλή ανίχνευση της περιοχής. Στόχος είναι εβδομαδιαίες αλλαγές σε 1400 περίπου λίτρα (ενυδρείο και σαμπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 28 Απριλίου 2011 #258 Share 28 Απριλίου 2011 παιδια πριν δεν αιωρουνταν τιποτα στο νερο του ενυδρειου μου,τωρα μετα απο 3 αλλαγες απο θαλασσα οταν αναβουν τα φωτα φαινονται σαν τελιτσες που πηγενουν οπου το ρευμα του νερου!!! τι ειναι?? φυτοπλακτον? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 30 Απριλίου 2011 #259 Share 30 Απριλίου 2011 αν δεν είναι σκουπιδάκια ... θα είναι ζωοπλαγκτόν Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 30 Απριλίου 2011 #260 Share 30 Απριλίου 2011 αν δεν είναι σκουπιδάκια ... θα είναι ζωοπλαγκτόν σκουπιδακια το αποκλειο γιατι πριν μει στο βαρελι το νερο περναει απο τουλι και ενυδρειακο βαμβακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 30 Απριλίου 2011 #261 Share 30 Απριλίου 2011 πλαγκτονικοί οργανισμοί είναι σίγουρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 1 Μαίου 2011 #262 Share 1 Μαίου 2011 (edited) παιδια σημερα εκανα κιαλλη αλλαγη!!!παω καλα πιστευω αν και εκανα ψιλομ@λ.. σημερα και εχω λιγο χαμηλοτερη αλατοτητα!!!!θα εχω προβλημα?μεχρι να κανω αλλη αλλαγη? Πρόσεχε πως γράφεις Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2011 - salamander Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 2 Μαίου 2011 #263 Share 2 Μαίου 2011 ρε παιδια μηπως αναλογα με το τι κοραλια εχουμε στα ενυδρεια θα πρεπει να μαζευουμε νερο και την αναλογη ωρα; του τεστιν αν εχουμε lps μαζευουμε νερο μερα που υπαρχει φυτοπλανκτον ετσι και αλλιως ενω αν εχουμε sps να μαζευουμε βραδυ το νερο που ανεβαινει το ζωοπλανγκτον στα ρηχα για να τραφει εμεις το μαζευουμε μαζι με το νερο και την αλλαγη νερου νατην κανουμε βραδυ για να ταϊσουμε και τα sps , Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 3 Μαίου 2011 #264 Share 3 Μαίου 2011 ρε παιδια μηπως αναλογα με το τι κοραλια εχουμε στα ενυδρεια θα πρεπει να μαζευουμε νερο και την αναλογη ωρα; του τεστιν αν εχουμε lps μαζευουμε νερο μερα που υπαρχει φυτοπλανκτον ετσι και αλλιως ενω αν εχουμε sps να μαζευουμε βραδυ το νερο που ανεβαινει το ζωοπλανγκτον στα ρηχα για να τραφει εμεις το μαζευουμε μαζι με το νερο και την αλλαγη νερου νατην κανουμε βραδυ για να ταϊσουμε και τα sps , Το προχωράς ακόμη περισσότερο εσυ το θέμα....μας βλέπω με φακούς το βράδυ στη θάλασσα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 3 Μαίου 2011 #265 Share 3 Μαίου 2011 ετσι και αλλιως με τα ψαρεματα που τραβιεμαι, βραδυ με φακο στα βραχια εχω παει απειρες φορες τι λες εχει καθολου βαση ;ή δε θα κανει διαφορά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemeshianos 9 Μαίου 2011 #266 Share 9 Μαίου 2011 σκουπιδακια το αποκλειο γιατι πριν μει στο βαρελι το νερο περναει απο τουλι και ενυδρειακο βαμβακι Και ακαθαρσία να είναι, είναι τροφή για τους πλακτονικούς οργανισμούς και για τα κοράλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 9 Μαίου 2011 #267 Share 9 Μαίου 2011 Ακόμη μιά αλαγούλα σήμερα απο θάλασσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 9 Μαίου 2011 #268 Share 9 Μαίου 2011 παιδια οι αλλαγες συνεχιζονται!!! εχθες αλλη μια εγινε με επυτιχια. τωρα : εχω ενα βραχακι με πρασινα μανιταρια,αυτα τρωνε απο το φυτοπλακτον του νερου η θελουν και καποια αλλη τροφη? αν να τι τροφη να παρω εχω μια pro-coral zooton κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 9 Μαίου 2011 #269 Share 9 Μαίου 2011 παιδια οι αλλαγες συνεχιζονται!!! εχθες αλλη μια εγινε με επυτιχια. τωρα : εχω ενα βραχακι με πρασινα μανιταρια,αυτα τρωνε απο το φυτοπλακτον του νερου η θελουν και καποια αλλη τροφη? αν να τι τροφη να παρω εχω μια pro-coral zooton κανει? αυτά δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στη διατροφή τους... απορροφούν από το νερό τα θρεπτικά συστατικά από κάθε είδους τροφής που προσθέτεις... και δεν θα πουν όχι γ αυτή που ρωτάς !!! Πρόσεξε μόνο γιατί όλες αυτές οι τροφές επιβαρύνουν το νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 9 Μαίου 2011 #270 Share 9 Μαίου 2011 δεν ριχνω καθολου τοτε αφου το νερο της θαλασσας εχει μεσα φαγητο για να αποροφησουν. το μεγαλο μου θεμα ειναι οτι το blue tang δεν μπορω να καταλαβω εαν τρωει η οχι!!!! λογο του οτι εχει μικρο στομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 24 Μαίου 2011 #271 Share 24 Μαίου 2011 (edited) Μιά ακόμη αλαγή νερού απο την θάλασσα σήμερα το μεσημεράκι,σε μιά τέλεια θάλασσα,συνοδευμένη φυσικά απο ένα τέλειο μπανάκι. Καταλαβαίνετε πλέον ότι, όταν κολυμπάς τον χειμώνα, πλέον η θάλασσα αυτη την εποχή αρχίζει και σου φαίνεται ζεστή!!! Τα πράγματα στο ενυδρείο μετά απο τις αλλαγές πλέον που έχουν γίνει κανόνας, πάνε απίστευτα καλά. Έγινε επεξεργασία 24 Μαίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 25 Μαίου 2011 Author #272 Share 25 Μαίου 2011 Απο φωσφορικά πως πας; Τον δουλεύεις τον ριάκτορα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 25 Μαίου 2011 #273 Share 25 Μαίου 2011 (edited) Απο φωσφορικά πως πας; Τον δουλεύεις τον ριάκτορα; Φωσφορικά υπάρχουν ακόμη, σε μικρότερο μέγεθος παρά του ότι δουλεύω τον γνωστό ριάκτορα. Αυτές τις ημέρες τον αλλάζω και περιμένω άμεσα αυτον γιά τον οποίο εξ'αρχής ξεκίνησα, τον 550. Δυστυχώς σε εμένα τουλάχιστον και παρά τις πάμπολες προσπάθειες τις δικές μου και των παιδιών απο Water waves ο συγκεκριμένος ριάκτορας δεν κάνει σωστή δουλειά. Έγινε επεξεργασία 25 Μαίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 30 Μαίου 2011 #274 Share 30 Μαίου 2011 Η πρωτη αλλαγη απο Θαλασσα μπηκε προχθες στο Reefακι μου. 10% οι τιμες σε NO3 και Phos πρωτη φορα στην ζωη μου τα εβλεπα να ειναι στο απολυτο 0. Περιοχη που μαζεψα "Μυκωνιατικα Χαλκιδικης" μπηκα καμια 30αρια μετρα μεσα και πηρα νερο απο 1.5μ βαθος. Θα ακολουθησουν και αλλες πιστευω οτι θα τα παει πολυ καλητερα απο το απιονσμενο που χρησημοποιω τοσο καιρο και ειχα κωλημενα PHOS στο 0.03 και Ν03 στο 7-8 παρολο τις Chaeto που εχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 30 Μαίου 2011 #275 Share 30 Μαίου 2011 Η πρωτη αλλαγη απο Θαλασσα μπηκε προχθες στο Reefακι μου. 10% οι τιμες σε NO3 και Phos πρωτη φορα στην ζωη μου τα εβλεπα να ειναι στο απολυτο 0. Περιοχη που μαζεψα "Μυκωνιατικα Χαλκιδικης" μπηκα καμια 30αρια μετρα μεσα και πηρα νερο απο 1.5μ βαθος. Θα ακολουθησουν και αλλες πιστευω οτι θα τα παει πολυ καλητερα απο το απιονσμενο που χρησημοποιω τοσο καιρο και ειχα κωλημενα PHOS στο 0.03 και Ν03 στο 7-8 παρολο τις Chaeto που εχω. Καλώς ήρθες στην φύση!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος