Aiolos 13 Μαρτίου 2012 #501 Share 13 Μαρτίου 2012 Με την ευκαιρία που μαζεύτηκε πολύς κόσμος με αλλαγές απο θάλασσα, θα πρότεινα τους συντονιστές να κάνουν ένα ποστ όπου θα έχει μια φόρμα με τις βασικές μετρήσεις του νερου και απο ποια περιοχή είναι το δείγμα. Έτσι ο κάθε χομπιστας στην Ελλάδα θα μπορει να καταχωρίσει την περιοχή και τις μετρήσεις που περνει. Με τον Βαγγέλη έχουμε ήδη μετρήσεις απο δυο μέρη τις Χαλκιδικής και το σ/Κ και απο τρίτο. Για ποιον χτυπά η καμπάνα ;;;; Έλα που που δεν κατάλαβες κιόλας ρε Βαγγέλη Τι έλεγες Θοδωρή? http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=44936&hl=&fromsearch=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 13 Μαρτίου 2012 #502 Share 13 Μαρτίου 2012 (edited) Καλά πόσο βροχή μπορεί να έριξε για να μεταβληθεί η αλατότητα από το 1031 στο 1026 !!! Ήταν σωστά βαθμονομημένο το εργαλείο? Nαι συχνά πυκνά το τσεκάρω με αυτό http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=308008&t=temartic_e&userid=Ixt0kqZ2lbf2ch55IYgMvwEAn6lFGyQDBES Και το ηλεκτρονικό δεν έδειξε διακυμάνσεις. Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 14 Μαρτίου 2012 #503 Share 14 Μαρτίου 2012 λοιπον σημερα πηγα λιγο πριν την βαρκιζα στα λιμανακια και πηρα 10 λιτρα νερο απο βραχοδη περιοχη!! εχουμε και λεμε Μg- 1480 (salifert) ca - 460 (salifert) ph - 8.3 (salifert) kh - 8 (salifert) Po4- 0 (salifert) No2- 0 (api) No3- 0 (api) NH4- 0 (api) αλατοτητα - 1029 μολις του εβαλα μισο λιτρο Α/Ο να δω που θα παει η αλατοτητα και μολις παει στο 1026 θα ξανακανω μετρησεις να δω αν αλλαξε τπτ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 14 Μαρτίου 2012 #504 Share 14 Μαρτίου 2012 Καλύτερα να πληρώνω το 10κιλο αλάτι και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αν ήμουν εκτός Αττικής και είχα πρόσβαση σε <<καλό>> νερό,το συζήταγα. Εγω πάντως φίλε μου, απο όταν σταμάτησα το έτοιμο αλάτι, και το αντικατέστησα με φυσικό,έχω περισσότερο ήσυχο το κεφάλι μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 14 Μαρτίου 2012 #505 Share 14 Μαρτίου 2012 λοιπον μετα απο χρηση Α/Ο για να παει τελικα η αλατοτητα στο 1026 και με θερμοκασια 26 βαθμους τα αποτελεσματα αλλαξαν Mg - απο 1480 πηγε 1280 Ca - απο 460 πηγε 360 Kh - απο 8 πηγε 7 τι πιστευτε λογικα κατεβηκαν τοσο και αν ναι ειναι καλες μετρησεις για να κανω την αλλαγη ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 14 Μαρτίου 2012 #506 Share 14 Μαρτίου 2012 lorentzo, έχεις pm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 14 Μαρτίου 2012 #507 Share 14 Μαρτίου 2012 ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 14 Μαρτίου 2012 #508 Share 14 Μαρτίου 2012 τελικα εγινε η πρωτη αλλαγη 10λιτρα στο 60λ ενυδρειο. αυριο θα παρω και μετρησεις απο το ενυδρειο να δω τι παιζει!! παντως αυτο που παρατηρησα ειναι αυτο που ειχε δει και ο aiolos οτι οντως το νερο ηταν πιο διαυγες απο το τεχνητο που εβαζα πριν.!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #509 Share 14 Μαρτίου 2012 ... όχι γιατί κάποιος το αμφισβητούσε μέχρι που το διαπίστωσε και ο ίδιος... ε Θοδωρή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 15 Μαρτίου 2012 #510 Share 15 Μαρτίου 2012 Εχεις και μάρτυρα εαν πει όχι... Οποτε προσεχε τι θα πεις !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 15 Μαρτίου 2012 #511 Share 15 Μαρτίου 2012 Όσοι επιχειρούμε αλλαγές με φυσικό θαλασσινό νερό, θα πρότεινα εκτός απ τα σχόλια που θα κάνουμε στο παρόν θέμα, ταυτόχρονα να αναρτάμε και εδώ τα αποτελέσματα των μετρήσεων.http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=44936&st=0 Τα δύο τελευταία ποστ νομίζω ότι είναι πολύ κατατοπιστικά και θα έχουμε μια ιδέα για τις μετρήσεις από διάφορα σημεία κατά χρονικές περιόδους. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=44936&view=findpost&p=646444 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 15 Μαρτίου 2012 #512 Share 15 Μαρτίου 2012 Αρχίζω και το σκεφτομαι και εγω σοβαρα εχω τη θαλασσα ενα τετραγωνο απο το σπιτι μου το θεμα ειναι η διαδικασια πως θα γινει γιατι θελω αρκετο νερο!! Θα παρο λιγο να μετρησω και θα ανεβασω τιμες να μου πειτε γνωμες!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 15 Μαρτίου 2012 #513 Share 15 Μαρτίου 2012 Μια θεωρητική ερώτηση.. και ας υπάρξουν και θεωρητικές απαντήσεις. Στις αναμίξεις που κάνουμε στο φυσικό θαλασσινό βάζουμε πάντα νερό Α/Ο και μας δίνει τις τιμές που μας δίνει η κάθε περιοχή..... αν αντί για Α/Ο βάλουμε νερό δικτύου (με αντιχλώριο φυσικά), θα πετύχουμε καλύτερες τιμές σε κάποια ιχνοστοιχεία? και με τι τίμημα στη ποιότητα του τελικού νερού? Θα είναι παρακινδυνευμένο για για τυχόν δημιουργία αλγών? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 15 Μαρτίου 2012 #514 Share 15 Μαρτίου 2012 (edited) Αρχίζω και το σκεφτομαι και εγω σοβαρα εχω τη θαλασσα ενα τετραγωνο απο το σπιτι μου το θεμα ειναι η διαδικασια πως θα γινει γιατι θελω αρκετο νερο!! Θα παρο λιγο να μετρησω και θα ανεβασω τιμες να μου πειτε γνωμες!!!! Κάνε τις μετρήσεις και λύσεις υπάρχουν !!! Μια απ αυτές...., στα ναυτιλιακά είδη πουλάνε αντλίες 12 Volt με μανομετρικό πάνω από 12 μέτρα με λεπτό σωληνάκι φυσικά. Θα αργεί το γέμισμα στο βαρελάκι, αλλά είναι και ο πιο οικονομικός τρόπος χωρίς μετατροπές και τέτοια... απ ευθείας στη θέση του αναπτήρα του αυτοκινήτου. Έγινε επεξεργασία 15 Μαρτίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 15 Μαρτίου 2012 #515 Share 15 Μαρτίου 2012 λογικα το Mg και το Ca δεν θα το αλλαξει πολυ γτ το νερο βρυσης περιεχει αυτα τα ιχνοστοιχεια! αυτο που θα αλλαξει μαλλον αναλογα με την περιοχη ειναι το Ph και το Kh. θεωρητικα παντα.. μπορουμε να κανουμε ενα μικρο τεστ και να δουμε τι παιζει με το νερο βρυσης αλλα υπαρχει κινδυνος μετα για φωσφορικα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 15 Μαρτίου 2012 #516 Share 15 Μαρτίου 2012 ... ναι κάποιες περιοχές έχουν και φωσφορικά και νιτρικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 15 Μαρτίου 2012 #517 Share 15 Μαρτίου 2012 Aiolos, η χρήση νερού δικτύου μπορεί να αυξήσει κάποια στοιχεία/ιχνοστοιχεία με την προυπόθεση να έχει παραπάνω mg/l (ppm) απο αυτό του αρχικού όγκου νερού. Δύσκολο αυτό... Για παράδειγμα αν σε 100λ έχουμε μετρίσει 7dkH και προσθέσουμε μια ποσότητα νερού το οποίο περιέχει 6dkH, η ανθρακική σκληρότητα μετά την μίξη θα είναι κάτω απο 7dkH. Αν δηλαδή το νερό δικτύου έχει Ca 300ppm και βάλουμε μια ποσότητα αυτού του νερού στα 100λ που έχουμε με Ca 400ppm θα έχουμε μετά την μίξη ασβέστιο κάτω απο 400ppm. Πρέπει το νερό που προσθέτουμε να είναι πιο "δυνατό" απο το ήδη υπάρχον νερό για να δείς αυξημένα νούμερα στο σύνολο. Με την ίδια λογική αραιώνουμε στοιχεία/ιχνοστοιχεία του όγκου νερού που έχουμε αν προσθέτουμε νερό το οποίο δεν περιέχει αυτά τα στοιχεία/ιχνοστοιχεία. Για παράδειγμα δεν νομίζω να υπάρχει ιώδιο στο νερό δικτύου. Αν προσθέσουμε νερό το οποίο δεν περιέχει ιώδιο σε ένα όγκο νερού το οποίο περιέχει, η αναλογία (ppm) πέφτει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 15 Μαρτίου 2012 #518 Share 15 Μαρτίου 2012 Περνουμε νερο απο θάλασσα με υψηλές τιμές και αρερονουμε με Α/Ο που έχει μηδενικές τιμές και ερχόμαστε λίγο κάτω απο το όριο μας. Άν αρεωσουμε με νερο βρύσης που θα έχει τιμές μικρότερες της θάλασσα Συγουρα η διάφορα θα είναι μικρότερη απο Α/Ο που έχει μηδενικά. Αν κατάλαβα σωστά αυτο δεν ρωτάς Βαγγέλη; Το θέμα είναι, κατα πόσο ασφαλές είναι το νερο του κάθε δυκτιου και τι σταθερότητα έχει. Θυμάμαι τον Αντρέα Kika που έσπαγε αλάτι σε νερο βρύσης και δεν έιχε πρβλμ. Τώρα είναι στρ(πζ) και δεν μπορει να μας πει λεπτομέρειες Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 15 Μαρτίου 2012 #519 Share 15 Μαρτίου 2012 Σωστά, ξέχασα πως σκοπός είναι να μειώσουμε αλατότητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 15 Μαρτίου 2012 #520 Share 15 Μαρτίου 2012 (edited) Δεν αξίζει νομίζω να το σπαταλάς με νερό δικτύου γιατί πρέπει να το επεξεργαστείς με αντιχλώριο( που δεν ξέρεις τι θα προκαλέσει στο ζωντανό νεράκι) και φοβάμαι και διατομικές άλγες νομίζω γιαυτό το είχα κόψει +οτι το νερό στην περιοχή μου είναι απαίσιο (450 TDS).Η καλύτερη δουλειά είναι να το φτάνεις στο 1.027 (αν υπολογίσεις και το νερό που χάνεται με το σκίμμερ)με Α/Ο&μόλις πάρει θερμοκρασία μπλούμ γρήγορα να μην χάσει τη ζωντάνια του.Νομίζω θα το καθιερώσω το 10% την εβδομάδα με ζωντανό νεράκι Χαλκιδικής. Έγινε επεξεργασία 15 Μαρτίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 15 Μαρτίου 2012 #521 Share 15 Μαρτίου 2012 φιλε alexpsyhco θα μπορουσες να μου εξηγησεις αυτο με το σκιμμερ γτ σαν καινουριος με το θαλασσινο δεν το ξερω! δλδ θα χασει τοσο γρηγορα την αλατοτητα του απο 1027 σε 1026 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 15 Μαρτίου 2012 #522 Share 15 Μαρτίου 2012 (edited) Υπολόγισε πόσο νερό βγάζεις με το σκίμμερ(αλάτι που δεν αναπληρώνεται απο το νερό που βάζεις για αναπλήρωση) και απο το 10% νερό στο 1.027 που θα αλλάξεις θα αναπληρώσεις και αυτό που χάνεται.Ασε που και οι τιμές σε Mg,Ca,Kh θα είναι και λίγο πιο πάνω.Ξεκίνα να μετράς την αλατότητα καθημερινά και θα εκπλαγείς. Έγινε επεξεργασία 15 Μαρτίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 15 Μαρτίου 2012 #523 Share 15 Μαρτίου 2012 την αλατοτητα δεν τι μετραω καθε μερα αλλα 2-3 φορες την εβδομαδα σιγουρα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο την μετραω μιας και εχω 60λιτρο και η εξατμιση μπορει να μου την ριξει αρκετα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 15 Μαρτίου 2012 #524 Share 15 Μαρτίου 2012 Αν έχεις και ανοιχτό καπάκι μιλάμε για τρελή εξάτμιση ειδικά αν το έχεις και με θερμοστάτη μέσα.Το παλιό μου ήταν 60 λιτρο και καταλαβαίνω.Αν το είχες σε ρεφιούτζιουμ σάμπ θα ηταν καλήτερα.Πρέπει να επενδύσεις σύντομα σε αυτόματη αναπλήρωση και αντιμουχλικά σπρέυ!Οσο για το τσεκάρισμα στο αλάτι παλιά είχα μόνιμα το αλατόμετρο κολλημένο μέσα και το καθάριζα κάθε βδομάδα,τώρα πήρα ηλεκτρονικό το είχα απωθημένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 15 Μαρτίου 2012 #525 Share 15 Μαρτίου 2012 με κλειστο καπακι το εχω και τελος του μηνος το εχω στα υποψην για αναπληρωση παντως μεχρι στιγμης δεν εχω προβλημα και με το ρεφρακτομετρο εγω μια χαρα ειμαι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος