Jump to content

Αλλαγες Νερού Απο Θάλασσα....

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα,σκέφτομαι και εγώ την αλλαγή με nsw,μένω στο πασαλιμανι,έχει πάρει κάποιος για αλλαγη πουθενά απο εδώ κοντά να μου πει το ακριβές σημείο;κάποιος ανέφερε για πειραΒ΄ιΒ΄κή αλλα δεν μου κάθετε και τόσο καλα σαν ιδέα ή κανω λάθος;

Καλύτερα να αποφεύγεται πυκνοκατοικημένες περιοχές για λήψη νερού για έτοιμο reef ενυδρείο.Οσο πιο μακρυά απο την πόλη τόσο καλύτερα.`Εχω περάσει απο το εργαστήριο υγιεινής του ΑΠΘ(με το οποίο διατηρώ άριστες σχέσεις)οπου ο καθένας μπορεί να ζητήσει έλεγχο απο δείγμα νερού.Ίσως αν μπορείτε να οργανώσετε κάτι με το αντίστοιχο εργαστήριο της Αθήνας να βγάλετε ολοκληρωμένα συμπεράσματα χωρίς να πειραματίζεστε με τα ακριβά κοράλλια/ενυδρεία σας.Η salinity πάντως παίζει και με την θερμοκρασία.Καλήτερα να μετράτε σε 25 βαθμούς κεσίου.

Καλύτερα να πληρώνω το 10κιλο αλάτι και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Αν ήμουν εκτός Αττικής και είχα πρόσβαση σε <<καλό>> νερό,το συζήταγα.

Η salinity πάντως παίζει και με την θερμοκρασία.Καλήτερα να μετράτε σε 25 βαθμούς κεσίου.

Λεπτομέρεις αλλά το salinity δεν επιρεάζεται απο την θερμοκρασία. To specific gravity είναι που αλλάζει ανάλογα με την θερμοκρασία.

Λεπτομέρεις αλλά το salinity δεν επιρεάζεται απο την θερμοκρασία. To specific gravity είναι που αλλάζει ανάλογα με την θερμοκρασία.

Είναι 2 έννοιες που είναι αλληλοσύνδετες και επηρεάζουν η μία την άλλη αφού οι προαναφερθέντες αναφερόταν στην αλλατότητα είπα να μην μπούμε σε άλλα χωράφια.Και ευχαριστώ για την παρατήρηση.

Εννοείτε!Αντε να οργανώσουμεκαι κανένα frag swap!Να γεμίσει η Ελλάδα απο πανέμορφα ενυδρέια!

Πως φαίνεται ο καμένος ριφάς.

Για ένα καφέ του λέω και κατάλαβε frag swap και ότι θα γεμίσουμε την ελλάδα ενυδρεία!

Καλομελέτα κ έρχεται !!! Μόνο ο Λάρρυ να κουρέψει ένα κοράλλι έχουμε γεμίσει όλοι μας χαχαχαχαχα

Πως φαίνεται ο καμένος ριφάς.

Για ένα καφέ του λέω και κατάλαβε frag swap και ότι θα γεμίσουμε την ελλάδα ενυδρεία!

Το ομορφότερο κομμάτι του χόμπι!Σπέρνεις την σοδιά σου την καλλιεργείς και μετά σκορπάς χαμόγελα και σε άλλους καμένους απο τις αλμύρες!Ετσι γινόμαστε πολλοί! Εμείς πάντως σε κάθε μας συνάντηση μαζί με τον καφέ οργανώνουμε και διάφορα μικρά παζάρια ανταλλαγής να μεγαλώνουμε τον κύκλο μας και να έχουμε και το είδος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.Ετσι δεν χρειάζεται να τα βρούμε όλα ξανά απο την αρχή.Και δυστυχώς στραβές στα ενυδρεία που διαλέξαμε μπορούν να γίνουν πολλές.Συμφωνείς?

Αλέξη έπρεπε να βγάλω φωτογραφία το χαμόγελο που είχες όταν γυρίζαμε από Κοζάνη

Απερίγραπτο αν είχα την δυνατότητα να διαλέξω αυτό που ζήσαμε την περασμένη Πέμπτη με το να περνούσα μια μέρα με την Μόνικα Μπελούτσι θα διάλεγα το πρώτο ξανά και ξανά!!!!Τα σέβη μου Αίολος και Λάρρυ!

αααα προχωρημένη η κατάσταση !!!

:bigemo_harabe_net-170: Γιατρέ μου είμαι σοβαρά άρρωστος?Και φευγοντας το πρωί θα περάσω να πάρω και λίγο νεράκι απο την Ν.Ηράκλεια μιας και είναι κοντά μου και εχω πεθάνει στην δουλειά για να γυρνάμε στο θέμα μας.

Πρέπει να κάτσεις μπροστά στον καθρέπτη και να το δεις λίγο το θέμα !!!! χαχαχαχαχα

Μάλλον φταίει το grande frapuccino που πήρα απο το μαγαζί της γυναίκας μου πριν έρθω για δουλειά,Αντε πάω να μετρήσω κανα ζάχαρο καμια πίεση να αλλάξω και καναν ορό μήπως σκαλώσω και ξεχάσω την φραγκιέρα που έχω σπίτι!Αυριο πάλι.

Παιδιά καλησπέρα,σκέφτομαι και εγώ την αλλαγή με nsw,μένω στο πασαλιμανι,έχει πάρει κάποιος για αλλαγη πουθενά απο εδώ κοντά να μου πει το ακριβές σημείο;κάποιος ανέφερε για πειραΒ΄ιΒ΄κή αλλα δεν μου κάθετε και τόσο καλα σαν ιδέα ή κανω λάθος;

φιλε elaspre εδω και 2/1 χρονια κανω αλλαγες απο την πειραικη και συγκεκριμενα στο λιμανακι που εχει την γλυστρα για τα σκαφη .

η μετρησης ειναι η εξης

1030-31 αλατοτητα (ρεφρακτομετρο)

440 ασβεστιο

1420 μαγνησιο

7 κη

η μετρησης ειναι με τεστ salifert

προβλημα δεν ειχα ποτε απο το συγκεκριμενο σημειο

φιλε elaspre εδω και 2/1 χρονια κανω αλλαγες απο την πειραικη και συγκεκριμενα στο λιμανακι που εχει την γλυστρα για τα σκαφη .

η μετρησης ειναι η εξης

440 ασβεστιο

1420 μαγνησιο

7 κη

Οι μετρήσεις αυτές αφορούν το φυσικό θαλασσινό νερό πριν το αναμίξεις σωστά?

Αν θες δώσε μας και τιμές μετά την ανάμιξή του με νερό όσμωσης.

ναι ετσι ειναι Βαγγελη

η μετρησης ειναι πριν απο την προσμειξη απο νερο οσμωσης

με την πρωτη ευκαιρια θα σας παραθεσω τιμες μετα την αναμιξη με νερο οσμωσης

Ναι, βασικά είναι και αυτό που μας ενδιαφέρει... κατά πόσο μεταβάλλονται οι τιμές μετά την ανάμιξη και πάντα με νερό όσμωσης.

Έχουμε και λέμε, αν και είμαι κάπως υπερβολικός στον αριΘμό των τεστ.. είπα να εξαντλήσω όλα όσα είχα.!!!

Θερμοκρασία: 26ο C

αλατότητα: 1026

κη: 7.0 ηanna και Salifert

pH: 8.0 Salifert

PH:8.19ΜΟΛΙΣ ΈΦΤΑΣΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΦΩΤΟΜΕΤΡΟ

Ca: 370 Salifert / 390 RedSea

CA:320 salifert

Mg: 1260 RedSea

MG: 1180 salifert

Ενώ είχαμε τα ίδια τεστ βλέπω ότι έχουμε αποκληση στις τιμές.

Σε ίδια temp ίδια sg και νερο Α/Ο

Οι μετρήσεις μου είναι με τα κεφάλαια.

Στο διορθώνω γιατί έτσι όπως είναι.. είναι άστα να πάνε !!!!

PH: 8,19 με ψηφιακή μέτρηση

CA: 320 Salifert

MG: 1180 Salifert

Η διαφορά στις μετρήσεις πιθανώς να οφείλεται στην αλλοίωση των αντιδραστηρίων... λεπτομέρειες εδώ

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=73582&hl=&fromsearch=1

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

η μετρησης ειναι η εξης

440 ασβεστιο

1420 μαγνησιο

7 κη

εδώ εννοείς?

post-43203-0-82019900-1331633314_thumb.jpg

Με την ευκαιρία που μαζεύτηκε πολύς κόσμος με αλλαγές απο θάλασσα, θα πρότεινα τους συντονιστές να κάνουν ένα ποστ όπου θα έχει μια φόρμα με τις βασικές μετρήσεις του νερου και απο ποια περιοχή είναι το δείγμα.

Έτσι ο κάθε χομπιστας στην Ελλάδα θα μπορει να καταχωρίσει την περιοχή και τις μετρήσεις που περνει.

Με τον Βαγγέλη έχουμε ήδη μετρήσεις απο δυο μέρη τις Χαλκιδικής και το σ/Κ και απο τρίτο.

Για ποιον χτυπά η καμπάνα ;;;; Έλα που που δεν κατάλαβες κιόλας ρε Βαγγέλη

Σήμερα στις 7 και κάτι το πρωί γέμισα 20 λιτράκια απο το σημείο που μαζέψατε την άλλη φορά στην Ν.Ηράκλεια.Το αναγνώρισα απο τις ανεμώνες που σουλατσάρουν στις σκάλες .Λόγω βροχόπτωσης το νερό ήταν ακριβώς στο 1026 που ήθελα.Αν κρίνω απο την αλλοίωση που εχουν τα τέστ μου λόγω χρήσης λίγο χαμηλότερες τιμές είναι οτι πρέπει και το νεράκι έκατσε μια χαρά.Το απόγευμα θα μετρήσω εκ νέου.

Καλά πόσο βροχή μπορεί να έριξε για να μεταβληθεί η αλατότητα από το 1031 στο 1026 !!!

Ήταν σωστά βαθμονομημένο το εργαλείο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...