Jump to content

Αλλαγες Νερού Απο Θάλασσα....

Recommended Posts

μαγκες φευγω και εγω τωρα να μαζεψω νερο. θα το ζεστανω και θα ριξω την αλατοτιτα και το ριχνω μεσα??

μαγκες φευγω και εγω τωρα να μαζεψω νερο. θα το ζεστανω και θα ριξω την αλατοτιτα και το ριχνω μεσα??

Ναι :)

Μερικές απορίες.

Το νερό το πέρνετε απο κάποιο βάθος (1-2μ) ή φτάνει να είναι κοντά στην ακτή?

Τώρα με το κρύο και τις βροχές πόσο σωστό είναι να πέρνουμε το "βρώμικο" νερό που μας φέρνουν τα κύματα στις ακτές?

Πόσοι περνάτε το νερό απο UV πριν το χρησιμοποιήσεται?

Στην Σαλαμίνα που είχα πάει (Ψηλή Αμμο) είχα μετρίσει PO περίπου 60-80μ απο την ακτή. Με βάθος το πολύ 6μ.

Θα ήθελα να δοκιμάσω αλλά μου φαίνεται δύσκολο να βρω πραγματικά καθαρές ακτές. Μήπως είμαι υπερβολικός?

Αν και δεν απαντάω έτσι στην ερώτηση σου, εγώ είμαι τόσο κάφρος που παίρνω από τον κυματοθραύστη του Φλοίσβου :P

το νερό το παίρνουμε από βραχώδης περιοχές απόμερες και από κει και πέρα πέτα τα 20 cm βάθος είσαι καλά.. όχι ομως από παραλίες με άμμο!

Μόλις κάνετε παιδιά τις αλλαγές, ενημερώστε γιά την πορεία, και γιά να σας προσθέσουμε στην λίστα που όσο πάει και μεγαλώνει!!!

λοιπών μόλις έκανα αλλαγή από θάλασσα ( η δεύτερη) και είδα την ευήλια να τούμπανιάζει!!!!! που δεν ήταν και αυτή στα καλητερα της

καλησπερα παιδια και εγω εκανα την πρωτη μου αλλαγη σημερα και ολα ειναι τελεια,τι επομενες μερες θα δουμε :bigemo_harabe_net-145:

Μπράβο παιδιά...

Έγινε επεξεργασία - Big Blue

Ανανέωση λίστας....όποιον έχω ξεχάσει ας μου το πεί...

1) Big Blue

2) Panoscorfu

3) Lemeshianos

4) Tunicate

5) Abou

6) Πολυχρονάκης Νίκος

7) giannispass

8) NRS

9) Tsap

10) Kostas 82

11) George1

12) Poseidon

13) Vales_red

14) Δημοσθένης

15) Panos 1990

16) Kostas disc

17) d1359432

18) fouskos

19) ψαρούκλας

20) marnieros

21) charlie

22) maikorfu

23) takiscorfu

24) bagos777777

φιλε Big Blue βαλε με και εμενα στην (λευκη λιστα)

κανοντας αλλαγες νερου απο θαλασσα εδω και περιπου 2 χρονια

το αρθρο σου ειναι φοβερο και εχει βοηθησει πολλα παιδια που δεν μπορουσαν καθε τοσο να πληρωνουν αλατι

και ειδικα εκεινους με πολλα λιτρα

+1000 :thumbup:

Ανανέωση λίστας....όποιον έχω ξεχάσει ας μου το πεί...

1) Big Blue

2) Panoscorfu

3) Lemeshianos

4) Tunicate

5) Abou

6) Πολυχρονάκης Νίκος

7) giannispass

8) NRS

9) Tsap

10) Kostas 82

11) George1

12) Poseidon

13) Vales_red

14) Δημοσθένης

15) Panos 1990

16) Kostas disc

17) d1359432

18) fouskos

19) ψαρούκλας

20) marnieros

21) charlie

22) maikorfu

23) takiscorfu

24) bagos777777

25) nikosfrex

Εγώ απογοητεύτηκα σήμερα. Χθες έδωσα ένα κουβά στον ψαρά απο τον οποίον πέρνω ψάρια και του ζήτησα να μου φέρει νερό απο μέσα. Σήμερα πήγα και το πήρα και γέμισα και άλλους δύο κουβάδες εγώ ο ίδιος απο δύο διαφορετικά σημεία (Βάρκιζα και Σαρωνίδα). Αποτέλεσμα η αλατότητα και στα τρία δείγματα να είναι <=1.023. Στο νερό που ήταν 1.023 ξεκίνησα να κάνω τα σχετικά test αλλά μόλις είδα ασβέστιο 360ppm δεν προχώρησα σε περαιτέρω ανάλυση.

Για να είμαι δίκαιος δεν ξέρω κατα πόσο έπαιξε η βροχή σήμερα. Αλλά αμφιβάλω αν σε τέτοιο όγκο νερού λίγη βροχή να αλλάζει την αλατότητα.

Σε ενυδρεία FO το νερό απο την θάλασσα είναι μια χαρά, σε υφάλου δεν ξέρω αν θα έμπαινα στον κόπο. Κατέληξα στην άποψη αυτή απο τα νερά που πήρα. Μπορεί αλλού να είναι πιο υψηλές η τιμές αλλά ο καιμένος είπα να πάω μακριά να "βγάλω" καθαρό νερό.

Εγω νερο παιρνω απο 2ο ποδι Χαλκιδικης σε απομερο μερος με αμμωδη βυθο ομως. Εχω παρατηρησει κατι ομως, απο το καλοκαιρι που εχω ξεκινισει αλλαγες νερου απο εκει...Το καλοκαιρι με την τοση ηλιοφανεια και τις λιγες βροχες η αλατοτητα ηταν πιο χαμηλη (1.028-1.029)...Το νοεμβριο που μας περασε η αλατοτητα αγγιξε τα 1.035, απο το ιδιο σημειο.... Και χθες πιου ελαβα εναν μικρο κουβα παλι....ηταν στα 1.030κατι..... Πως το εξηγειτε?!

Εγώ απογοητεύτηκα σήμερα. Χθες έδωσα ένα κουβά στον ψαρά απο τον οποίον πέρνω ψάρια και του ζήτησα να μου φέρει νερό απο μέσα. Σήμερα πήγα και το πήρα και γέμισα και άλλους δύο κουβάδες εγώ ο ίδιος απο δύο διαφορετικά σημεία (Βάρκιζα και Σαρωνίδα). Αποτέλεσμα η αλατότητα και στα τρία δείγματα να είναι <=1.023. Στο νερό που ήταν 1.023 ξεκίνησα να κάνω τα σχετικά test αλλά μόλις είδα ασβέστιο 360ppm δεν προχώρησα σε περαιτέρω ανάλυση.

Για να είμαι δίκαιος δεν ξέρω κατα πόσο έπαιξε η βροχή σήμερα. Αλλά αμφιβάλω αν σε τέτοιο όγκο νερού λίγη βροχή να αλλάζει την αλατότητα.

Σε ενυδρεία FO το νερό απο την θάλασσα είναι μια χαρά, σε υφάλου δεν ξέρω αν θα έμπαινα στον κόπο. Κατέληξα στην άποψη αυτή απο τα νερά που πήρα. Μπορεί αλλού να είναι πιο υψηλές η τιμές αλλά ο καιμένος είπα να πάω μακριά να "βγάλω" καθαρό νερό.

εισαι σιγουρος οτι ο ψαρας γεμιζει το κουβα στα ανοιχτα και οχι στο λιμανακι ?

ξερεις εαν τον γεμιζει στην αρχη του ψαρεματος Η στο γυρισμο ?

λεω τωρα που ειναι αρχη και δεν υπαρχει κανενα ζωντανο μεσα στο ενυδρειο εκτος απο το βραχο να το δοκιμασω , το θεμα ειναι που βρισκεις νερο της προκοπης κοντα στην αθηνα , δεν εχω ορεξη να ριχνω τη βαρκα καθε φορα που ειναι να κανω αλλαγη :P

εαν ειναι μαζευτητε οι αθηναιοι να σας πηγαινω με τη βαρκα να μαζευουμε νερο , αλλοι πανε για μανιταρια και χορτα εμεις θα πηγαινουμε για νερο οπως το παλιο καλο καιρο που πηγαιναν οι γυναικες στη βρυση με τις σταμνες :P

Δεν υπάρχει λόγος ο ψαράς να μη ρίξει τον κουβά ενώ είναι στα βαθυά. Αλλά και πάλι, ας μη θεωρήσουμε αξιόπιστο τον ψαρά. Τα άλλα δύο νερά που μάζευψα το ίδιο?

Πάντως θα ξαναπάω κάποια στιγμή να δω αν έχεις σχέση η αλατότητα με της καιρικές συνθήκες. Είμαι και βλάκας, έπρεπε να είχα πάει με το ρεφλεκτόμετρο και να μετρίσω πριν μαζεύψω νερό. Πολύ κούραση... ηταν και το αυτοκίνητο μακριά :D

Ακόμη μιά μεταφορά νερού και αλλαγή σήμερα στο ενυδρείο μου, και όλα τέλεια.

Το παράξενο είναι πως σήμερα έκανα και μπάνιο ο τρελλός....απίστυετη φάση.

Σήμερα παιδεύτηκα πάντως, επειδή υπήρχε πουλύ κύμα και έπρεπε να μπω στα αρκετά βαθιά για να μαζέψω νερό.

εγω πηγαίνω στο πορτο ραφτη, δεξια απο το λιμανι εχει κατι βραχια,δεν μπορεις να κανεις μπανιο και δεν εχει ταβερνες κα τετοια για να πετανε λύματα.

εχω παρει 5-6 φορες το νερο ειναι πεντακαθαρο και οι μετρησεις ειναι παντα σταθερες.

Είπα να δοκιμάσω και εγώ μια μικρή αλλαγή με φυσικό θαλασσινό νερό από την περιοχή Βουρβουρού της Χαλκιδικής.

Οι μετρήσεις του είναι:

Αλατότητα 1030 την ρύθμισα με Α/Ο στα 1026

pH 8,10

KH 7,20

Ca 420

Mg 1360

I2 0,07

Fe 0,05 (σύμφωνα με την RedSea πρέπει να είναι στα 0,10)

K 450 (potassium που πρέπει να είναι 300-400)

NO3 0,0

PO4 0,01

Όλα τα τεστ έγιναν με RedSea pro

Αν θέλετε να δείτε την περιοχή που συλλέχτηκε το νερό, βάλτε στο google maps τις ακόλουθες συντεταγμένες

40.209598, 23.762226

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

μετα απο τοσες αλλαγες το νερο πλεον στο ενυδρειο ειναι ολο απο θαλασσα και ολα πανε αψογα(να μην το ματιασω)

Είπα να δοκιμάσω και εγώ μια μικρή αλλαγή με φυσικό θαλασσινό νερό από την περιοχή Βουρβουρού της Χαλκιδικής.

Οι μετρήσεις του είναι:

Αλατότητα 1030 την ρύθμισα με Α/Ο στα 1026

pH 8,10

KH 7,20

Ca 420

Mg 1360

I2 0,07

Fe 0,05

K 450 (potassium)

NO3 0,0

PO4 0,01

Όλα τα τεστ έγιναν με RedSea pro

Πόσο % άλλαξες νερό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...