Big Blue 1 Δεκεμβρίου 2011 #351 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 Αύριο πάω γιά μπανάκι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 1 Δεκεμβρίου 2011 #352 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 (edited) συγνωμη,να κανω μια ερωτησουλα..... δλδ οταν παιρνετε το νερο απο τη θαλασσα δεν παει κατευθιαν μεσα? χριαζετε καπια επεξεργασια?(ενημερωτικα ρωταω) Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2011 - μηνας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 1 Δεκεμβρίου 2011 #353 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 Αν διαβασεις ολο το θεμα θα κατατοπιστεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 1 Δεκεμβρίου 2011 #354 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 συγνωμη,να κανω μια ερωτησουλα..... δλδ οταν παιρνετε το νερο απο τη θαλασσα δεν παει κατευθιαν μεσα? χριαζετε καπια επεξεργασια?(ενημερωτικα ρωταω) Χρειάζεται αραίωση καθως τις πεισσότερες φορές το νερό της Μεσογειου εχει μεγαλύτερη αλατότητα απο τα θαλασσινά μας και επισης η θερμοκρασία του να είναι στους 26.5 οσο περιπου και του ενυδρειου μας για να αποφυγουμε στρεσσαρισμα...Αυτα σε γενικες γραμμες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 1 Δεκεμβρίου 2011 #355 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 Η μόνη επεξεργασία που χρειάζεται είναι η μείωση της αλατότητας (που παίζει ανάλογα με την εποχή και την περιοχή) με νερό Α/Ο ώστε να έρθει στην ίδια τιμή μα αυτή του ενυδρείου, και φυσικά η ρύθμιση της θερμοκρασίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 1 Δεκεμβρίου 2011 #356 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 χε χε όλοι μαζί !!! πρέπει να το εμπέδωσε το θέμα !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 1 Δεκεμβρίου 2011 #357 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 μαλιστα...στο μελον θα χριαστω περισοτερες λεπτομεριες....... ως τοτε καλη συνεχια σε ολους......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 1 Δεκεμβρίου 2011 #358 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 μαλιστα...στο μελον θα χριαστω περισοτερες λεπτομεριες....... ως τοτε καλη συνεχια σε ολους......... Ευκαιρία είναι όσο μακρινό ή κοντινό είναι το μέλλον, έχεις όλο τον χρόνο να ενημερωθείς για πολλά θέματα που αφορούν το θαλασσινό ώστε να μην πέσεις σε λάθει.... κάτι συνηθισμένο στους περισσότερους. Διάβασμα λοιπόν από τώρα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larrys 1 Δεκεμβρίου 2011 #359 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 Αααααα και...εγω που να βρω θαλασσα βρε μαγκες?????? Η κοντινοτερη ειναι 2,5ωρες!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 1 Δεκεμβρίου 2011 #360 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 (edited) Αααααα και...εγω που να βρω θαλασσα βρε μαγκες?????? Η κοντινοτερη ειναι 2,5ωρες!!!! Δεν έχεις ανάγκη εσυ αποφυσικό θαλλασινό νερό...μιά χαρά πάει το ενυδρείο σου!!! Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larrys 1 Δεκεμβρίου 2011 #361 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 Δεν εχω παραπονο,αλλα να εισαι σιγουρος οτι αν εμενα κοντα σε θαλασσα,θα το εκανα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 2 Δεκεμβρίου 2011 #362 Share 2 Δεκεμβρίου 2011 Αααααα και...εγω που να βρω θαλασσα βρε μαγκες?????? Η κοντινοτερη ειναι 2,5ωρες!!!! καταρχας κανεις ερευνα αγορας σε εστιατορια/ταβερνες κτλπ στην κοντινοτερη θαλλασα περνεις την γυναικα σου και της λες παμε να σε βγαλω εξω φορτωνεις κ 1-2 βαρελια και μετα το φαγητο της λες παμε να περπατησουμε λιγο στην παραλια (απο μεσα της θα λεει αχχχ τι ρομαντικο) μολισ φτασεται στην παραλια την στελνεις να περπατισει πετας εξω τα βαρελακια σου και αρχιζεις! χαχαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larrys 2 Δεκεμβρίου 2011 #363 Share 2 Δεκεμβρίου 2011 καταρχας κανεις ερευνα αγορας σε εστιατορια/ταβερνες κτλπ στην κοντινοτερη θαλλασα περνεις την γυναικα σου και της λες παμε να σε βγαλω εξω φορτωνεις κ 1-2 βαρελια και μετα το φαγητο της λες παμε να περπατησουμε λιγο στην παραλια (απο μεσα της θα λεει αχχχ τι ρομαντικο) μολισ φτασεται στην παραλια την στελνεις να περπατισει πετας εξω τα βαρελακια σου και αρχιζεις! χαχαχαχα :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: ειναι και αυτο μια καλη λυση Link to comment Share on other sites More sharing options...
d1359432 8 Δεκεμβρίου 2011 #364 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 Ένα Update σχετικά με τις αλλαγές νερού, αποφάσισα να μην αραιώνω το θαλασσινό νερό με όσμωση για να το φέρνω 1.025 για το λόγο ότι όταν κάνω αραίωση βλέπω μικροοργανισμούς να αιωρούνται στο νερό σαν σκόνη και έχω την εντύπωση ότι η απότομη μείωση της αλατότητας τους σκοτώνει. Το μόνο θέμα είναι οτι θα έχω σταθερά 1.030 αλατότητα στο ενυδρείο ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Δεκεμβρίου 2011 #365 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 H ποσότητα γλυκού νερού που θα βάλεις δεν είναι αρκετή ώστε να σκοτώσει αυτούς τους μικροοργανισμούς, ίσως η αλατότητα του 1030 να σου κάνει περισσότερη ζημιά στα ζωντανά που φιλοξενούνται στο ενυδρείο σου και που είναι συνηθισμένα στα 1025 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 8 Δεκεμβρίου 2011 #366 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 Εχει δοκιμαστει απο κανεναν να προσαρμοσει τροπικους οργανισμους σε μεσογειακο νερο? εχω διαβασει αρκετες φορες να κανουν το αντιθετο με πολλα απο τα ζωντανα που κανουν βολτες στην μεσογειο! γιατι να μην γινεται και το αντιθετο? τα ψαρια πιστευω θα την παλεψουν τα κοραλια δεν ξερω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Δεκεμβρίου 2011 #367 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 Αλλο το να προσαρμοσεις ενα ζωντανο για καποιες ωρες ωστε να μπει στο ενυδρειο σου,κι αλλο να προσαρμοσεις ολο το ενυδρειο σου με την εισαγωγη του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d1359432 8 Δεκεμβρίου 2011 #368 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 Παιδια εγω θα το δοκιμασω με τον ακολουθω τροπο... Η αλατοτητα μου αυτη τη στιγμη ειναι 1.026 θα αφησω να γινει εκξατμιση μεχρι κοντα στο 1.030 και μετα θα κανω την αλλαγη. Δεν νομιζω να εχουν προβλημα γιατι φιλος που το εχει κανει τα ζωντανα του ειναι μια χαρα και εχει την αλατοτητα του στο 1.030 εδω και 1 χρονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Δεκεμβρίου 2011 #369 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 Με ποιον τροπο κανεις αναπληρωση εσυ αλλα και ο φιλος σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
d1359432 8 Δεκεμβρίου 2011 #370 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 Με ποιον τροπο κανεις αναπληρωση εσυ αλλα και ο φιλος σου; Και οι 2 εχουμε αυτοματη αναπληρωση με νερο Α/Ο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Δεκεμβρίου 2011 #371 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 Και τι κοραλια φιλοξενει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
d1359432 8 Δεκεμβρίου 2011 #372 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 H ποσότητα γλυκού νερού που θα βάλεις δεν είναι αρκετή ώστε να σκοτώσει αυτούς τους μικροοργανισμούς, ίσως η αλατότητα του 1030 να σου κάνει περισσότερη ζημιά στα ζωντανά που φιλοξενούνται στο ενυδρείο σου και που είναι συνηθισμένα στα 1025 Κι ομως η διαφορα φαινεται οταν ριξεις νερο οσμωσης, τωρα για τους οργανισμους θα γινει Test ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
d1359432 8 Δεκεμβρίου 2011 #373 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 Και τι κοραλια φιλοξενει; Τιποτα Fish Only εχουμε και οι 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Δεκεμβρίου 2011 #374 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 Αφου εχετε μονο ψαρια,τοτε δε βλεπω το λογο που γινεται η ολη κουβεντα. Δεν υπαρχει κανενας λογος να αναρωτιεσαι αν αλλοιωνεται ποιοτικα το νερο προσθετοντας ΑΟ.Και δεν αλλοιωνεται,αλλα και τα ψαρια ειναι πολυ πιο ανετα σε ακομη πιο χαμηλη αλατοτητα.1021,1020.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 8 Δεκεμβρίου 2011 #375 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 Παιδια εγω θα το δοκιμασω με τον ακολουθω τροπο... Η αλατοτητα μου αυτη τη στιγμη ειναι 1.026 θα αφησω να γινει εκξατμιση μεχρι κοντα στο 1.030 και μετα θα κανω την αλλαγη. Δεν νομιζω να εχουν προβλημα γιατι φιλος που το εχει κανει τα ζωντανα του ειναι μια χαρα και εχει την αλατοτητα του στο 1.030 εδω και 1 χρονο. Είναι μιά σκέψη, μόνο που τώρα τον χειμώνα θα αργήσει πολύ η εξάτμιση του νερού.Εξαρτάται βέβαια και στο πόσα λίτρα θα πρέπει να εξατμιστούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος