giannispass 1 Μαρτίου 2010 #1 Share 1 Μαρτίου 2010 Εχω τρελλαθει με το Ca. Σε Reef περιπου στα 800λτ με 80κιλα ζωντανο βράχο και καμια 50αρια κιλα αρραγωνίτη, μετραω 490 Ca. Ειναι δυνατον? Μετραω με Tropic Marin test και ολο αυτη την μετρηση μου δινει. Με το που ριχνω δυο σταγονες απο την συρριγγα, το νερο γινεται διάφανο Ειναι δυνατον αυτο ή εινα off το test? Να σας πω οτι εχω να προσθεσω ασβεστιο στο νερο τουλάχιστον 10 μέρες και το μονο που ρίχνω σχεδον καθε μέρα ειναι purple up. Εχω kh 11 και Ph 7,8 με ανοιχτα φώτα και 7,6 με κλειστα.(μετραω με digital ph meter). Μεσα δεν εχω και παρα πολλά απο κοραλλια(2 sps acropora, 1 euphillia, 1 brain coral, 1 μανιτάρι, και αλλα 3 που δεν θυμάμαι το ονομα του αλλα δεν ειναι sps παντως). Πως το βλέπετε αυτο? Ειναι δυνατον να συμβαινει? Εχω και calcium reactor, αλλα δεν τον εχω βαλει ακομα με αυτα που μετράω. Φιλικά, Γιάννης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 1 Μαρτίου 2010 #2 Share 1 Μαρτίου 2010 Η αληθεια ειναι οτι με τα κοραλια που εχεις μεσα,δεν εχεις και καμια φοβερη καταναλωση σε ασβεστιο,αλλα και αυτη η τιμη που αναφερεις μου φαινεται υπερβολικη. Εχεις δει μηπως εληξε το τεστ; Το ενυδρειο ποσο καιρο τρεχει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 1 Μαρτίου 2010 Author #3 Share 1 Μαρτίου 2010 Μεσα ειναι full σε ζωντανο βραχο. Και μονο απο αυτο δεν θα επρεπε καταναλώνει το ασβεστιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 1 Μαρτίου 2010 #4 Share 1 Μαρτίου 2010 Μονο η κοραλινη του βραχου μπορει να καταναλωσει Ca,αλλα πολυ λιγο για να φανει στα λιτρα σου. Κανε και μια επιβεβαιωση με ενα τεστ φιλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 1 Μαρτίου 2010 #5 Share 1 Μαρτίου 2010 Να συμπληρώσω σε όσα έγραψαν τα παιδιά παραπάνω, ότι εφόσον είσαι και τακτικός στις αλλαγές σου, δεν είναι και τόσο παράλογο το νούμερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 1 Μαρτίου 2010 Author #6 Share 1 Μαρτίου 2010 Για αλάτι χρησιμοποιώ το Pro Reef της Tropic Marin, το οποίο μεσα εχει κάποια πρόσθετα ειδικά για Reef. Αν υποθεσουμε οτι εχω αυτο το νουμερο στην πραγματικότητα και δεν ειναι λάθος του τεστ, να τον βάλω τον calcium Reactor, ή οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 1 Μαρτίου 2010 #7 Share 1 Μαρτίου 2010 Οχι βεβαια.Εφοσον εχεις υψηλες τιμες και καθολου καταναλωση,δεν πρεπει να τον βαλεις σε λειτουργεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tunicate 1 Μαρτίου 2010 #8 Share 1 Μαρτίου 2010 Φίλε μου το purple up περιέχει και Ca, οπότε από την στιγμή που δέν έχεις μεγάλη κατανάλωση ασβεστίου, θα πρέπει να μειώσεις την δόση του purple up (προσωπικά από τότε που ξεκίνησα να ρίχνω purple up 2ml στα 300λ δεν πρόσθέτω τίποτα για Ca και Alk. Μεσογειακό ενυδρείο.). Imo τον αντιδραστήρα ασβεστίου είναι λίγο νωρίς να τον ξεκινήσεις από την στηγμή που δεν έχεις αυξημένες καταναλώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 1 Μαρτίου 2010 #9 Share 1 Μαρτίου 2010 (edited) Εχω τρελλαθει με το Ca. Σε Reef περιπου στα 800λτ με 80κιλα ζωντανο βράχο και καμια 50αρια κιλα αρραγωνίτη, μετραω 490 Ca. Ειναι δυνατον? Μετραω με Tropic Marin test και ολο αυτη την μετρηση μου δινει. Με το που ριχνω δυο σταγονες απο την συρριγγα, το νερο γινεται διάφανο Ειναι δυνατον αυτο ή εινα off το test? Να σας πω οτι εχω να προσθεσω ασβεστιο στο νερο τουλάχιστον 10 μέρες και το μονο που ρίχνω σχεδον καθε μέρα ειναι purple up. Εχω kh 11 και Ph 7,8 με ανοιχτα φώτα και 7,6 με κλειστα.(μετραω με digital ph meter). Μεσα δεν εχω και παρα πολλά απο κοραλλια(2 sps acropora, 1 euphillia, 1 brain coral, 1 μανιτάρι, και αλλα 3 που δεν θυμάμαι το ονομα του αλλα δεν ειναι sps παντως). Πως το βλέπετε αυτο? Ειναι δυνατον να συμβαινει? Εχω και calcium reactor, αλλα δεν τον εχω βαλει ακομα με αυτα που μετράω. Φιλικά, Γιάννης. Πρώτα πρώτα θεωρώ υπερβολικό να ρίχνεις κάθε μέρα Purpleup....αρχικά θα το μείωνα σε μία-δύο φορές την εβδομάδα και στην συνέχεια όταν θα έβλεπα τον βράχο μου να έχει αρκετή κοραλίνη θα το σταματούσα εντελώς. Αυτο άλλωστε έκανα και εγω στο παρελθόν.Η υπερβολική κοραλίνη νεκρώνει τον βράχο...μην το ξεχνάμε. Παράλληλα θα μετρούσα με test salifert που θεωρώ περισσότερο αξιόπιστα σε θαλασσινές μετρήσεις ασβεστίου και μαγνησίου απο της tropic marine. Εκτός των άλλων θα φρόντιζα σύντομα να βάλω στην μάχη το όπλο που έχεις και κάθεται, δηλαδή τον Ριάκτορα οταν οι τιμές έφταναν στα σίγουρα σε επιθυμιτό σημείο. Έγινε επεξεργασία 2 Μαρτίου 2010 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 1 Μαρτίου 2010 Author #10 Share 1 Μαρτίου 2010 Μεχρι στιγμής, ήμουν στα 30ml Purple Up καθημερινά. Απο σημερα, θα βαζω καθε 2 μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 2 Μαρτίου 2010 #11 Share 2 Μαρτίου 2010 To Purple Up είναι ένα συμπλήρωμα που κατά την γνώμη μου είναι περιττό , αν οι τιμές alk, ca, mg είναι σταθερές και στα λογικά πλαίσια θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 2 Μαρτίου 2010 #12 Share 2 Μαρτίου 2010 To Purple Up είναι ένα συμπλήρωμα που κατά την γνώμη μου είναι περιττό , αν οι τιμές alk, ca, mg είναι σταθερές και στα λογικά πλαίσια θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 2 Μαρτίου 2010 Author #13 Share 2 Μαρτίου 2010 Οπότε, καλύτερα να σταματήσω το Purple Up και να ξεκινήσω σιγα σιγα τον Calcium Reactor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 2 Μαρτίου 2010 #14 Share 2 Μαρτίου 2010 Μην απαλαγεις απο το ενα προβλημα και αποκτησεις αλλο.Δες πως παει με την καταναλωση και οταν φτασει να ειναι αρκετα μεγαλη ωστε να την συντηρεις με σκονες και υγρα,βαζεις τον ρεακτορα.Αν τον βαλεις τωρα,μπορει να παλευεις παλι με υψηλες τιμες KH και Ca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Μαρτίου 2010 #15 Share 2 Μαρτίου 2010 Θα μπορουσες για ευκολια ολων,να μην ανοιγες καινουριο ποστ,και να συνεχιζες στο προηγουμενο που ανοιξες................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Μαρτίου 2010 #16 Share 2 Μαρτίου 2010 Θα μπορουσες για ευκολια ολων,να μην ανοιγες καινουριο ποστ,και να συνεχιζες στο προηγουμενο που ανοιξες................. μπερδευτηκα.....εδω δηλαδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος