Jump to content

γαριδοκοληματα

Recommended Posts

καλησπερα κ απο εμενα! μετα απο αρκετο καιρο μεσα στην θαλασσα!! αποφασησα να ξεκινησω κ ενα γαριδοενυδρειο! θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας σε τι ακριβος θα χρειαστο... λοιπον εχω παρει..

nano cube 30l denerle-nano deponit mix denerle-nano garnelenkies born denerle-bio co2 starterset denerle

ενα ξυλο mangrove-κ ενα γλαστρακι cuba. το ενυδρειο αυριο θα αρχησω να το στηνω τι αλλο θα χρειαστω? νερο απο r/o μπορω να βαλω ε?

Οι γαρίδες για να γεννάνε θέλουν pH>7 και γενικά προτείνεται σκληρό νεράκι, αν βάλεις νερό από ΑΟ θα έχεις πολύ χαμηλές σκληρότητες και το pH ίσως πέσει εύκολα κάτω από 7.

Αν το βρώμικό σου έχει οκ τιμές αξίζει να χρησιμοποιείς γιατί τα προφίλτρα το έχουν απαλλάξει από χλώρια και βαρέα μέταλλα και δεν θα χρειάζεσαι αντιχλώριο, επίσης θα πετάς και λιγότερο νερό.

Αν σου είναι δύσκολο τότε πας σε νερό βρύσης και αντιχλώριο απλά προσοχή να μην χρησιποποιείς ζεστό νερό βρύσης γιατί διαλύεται ο χαλκός των σωλήνων και μπορεί να τις ξεκάνεις πολύ εύκολα, την έχουν πατήσει ήδη μερικοί εδώ μέσα... οπότε καλύτερα κρύο νερό και το αφήνεις να ζεσταθεί.

Όσο για το loach που αναφέρεις καλύτερα όχι σε 30 λίτρα, θα επιβιώσει μάλλον αλλά θα είναι στριμωγμένο.

καταλαβα! θα χρειαστο κατι αλλο εκτος απο αυτα που εχω? θα παρω κ κανενα φυτο ακομα. εχω κ κατι κλαδεματα απο ντοματια.

σημερα γεμισα κ εγω το 30λιτρο νανο!! πηρα ενα κρεμαστο φιλτρο wave 300λ/ω για να μην κοψω λιτρα με το εσωτερικο φιλτρο!πηρα κ κατι κρυψονες! τωρα θελω να παρω εναν θερμοστατη κ ενα φωτηστηκο. γιατι αυτο του νανο δεν μου πολυ αρεσε...

• 2 weeks later...

ηρθε η ωρα να ανεβασω μερικες φοτο απο τον νεο μου ερωτα!!!! (πρωτα παει η θαλασσα!!!!)post-7383-1268513210_thumb.jpg ετσι ηταν την πρωτη μερα!!

κ μερικες απο την σημερινη μορφη!! μετα απο μερικα βιαστικα δωρα μπηκαν κ κατοικοι... 3 amano 10 red cherry κ 1 μικρουλι (2cm) sewellia lineolata. ολα πανε μια χαρα παντος κ δειχνουν πολυ δραστηριες στο νεο τους σπιτι!!!!

post-7383-1268513586_thumb.jpg

post-7383-1268513595_thumb.jpg

post-7383-1268513603_thumb.jpg

post-7383-1268513615_thumb.jpg

post-7383-1268513624_thumb.jpg

Εγω προτεινω βρυσης (οχι το βρωμικο ΟΑ γιατι εχει ολα τα καταλοιπα που πεταει η μεμβρανη και οι γαριδες ειναι γενικα πολυ ευαισθητες)

Οχι απο θερμοσιφωνο

Να μενει σε δοχειο για να ερχεται σε κοντινη θερμοκρασια με του ενυδρειου (στο τελος βαζουμε και αντιχλωριο)

και να εισαγεται στο ενυδρειο οσο πιο αργα γινεται (πχ εγω εχω το μπιτονι με το νερο ψηλοτερα απο το ενυδρειο και εχω ενα σωληνακι μεσα το οποιο το εχω δεσει ελαφρο κομπο για να εισαγει το νερο με μειωμενη ροη)

Έγινε επεξεργασία - delta66

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...