xristos82 28 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 καλησπερα σε ολους και παλι,επιστρεφω να κανω καποιες ερωτησουλες οσο αφορα τον τιτλο. 1.εβαλα 4 σαλιγκαρια (νομιζω turbo snail)οπως με συμβουλεψατε τα οποια κανουν πολυ καλη δουλεια,θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να βαλω και ερημιτες μαζι?(καποιος φιλος μου ειπε οτι μπορει να μου δημιουργησουν προβλημα τα σαλιγκαρια αν πεθανει καποιο απο αυτα θα βρωμισει και μπορει να χασω και ζωντανα αν δεν το καταλαβω εγκαιρως και συνηθως δεν ζουν πολυ αυτα! 2.επισης εβαλα και ενα goby(ambyleotris guttata)το οποιο δεν αντεξε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 28 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Δωσε μας αν θελεις πρωτα καποιες πληροφοριες για το ενυδρειο σου (λιτρα,ποσο καιρο τρεχει,κυκλοφορια,φως,κοραλια,ψαρια,skimmer κτλ) και καμια φωτογραφια αν θελεις. Το λεω γιατι αν πεθανει ενα σαλιγκαρι σε ενα ενυδρειο 200+ λιτρων με γαριδες μεσα (που θα φανε το πτωμα αμεσως) δεν εγινε και τιποτα.Δεν ισχυει το ιδιο σε ενα 40 λιτρο. Οσο για τους ερημιτες,προτιμησε τους κοκκινους(οι μπλε ειναι πιο επιφοβοι),βαλε και 3-4 αδεια κελυφη,λιγο μεγαλυτερα απο αυτα που εχουν και δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos82 1 Μαρτίου 2010 Author #3 Share 1 Μαρτίου 2010 εχω ενα reefaki nanocube 60l d.i,y με sump στην πλατη το οποιο εχω φτιαξει μονος μου. 1---εχω 5 κιλα ζωντανο βραχο και 3 αραγωνιτη.λειτουργει λιγο πανω απο μηνα. 2---απο ζωντανα,2 occelaris,4 turbo snails και ενα καβουρα μαυρο(αγνωστο),1 clavularia με καφε λουλουδακι και μια μικρη με πρασινο. 3---το φιλτρο λειτουργει με ανθρακα,αντιφωσφορο,λιγο βαμβακι και πετονια πρασινη. 4---απο κυκλοφορια 1 koralia nano και την εξοδο του φιλτρου. 5---φωτισμος,2 απλες λαμπες οικονομιας,1 λευκη 15w και μια μπλε 20w οι οποιες θα αντικατασταθουν σε 10000 kelvin,τωρα ειναι 6000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 1 Μαρτίου 2010 #4 Share 1 Μαρτίου 2010 (edited) Παρα πολυ ομορφη κατασκευη.Φυσικα και να βαλεις 2-3 ερημιτες, οπως ειπε και ο Ακης καλυτερα τους red leg και με λιγα αδεια κελυφη στην πισω μερια του βραχου.Να φροντισεις συντομα τον φωτισμο σου γιατι με αυτα τα κελβιν ευνοει την αναπτυξη της αλγης.Η κυκλοφορια σου μου φαινεται λιγη,skimmer βλεπω οτι δεν εχεις βλεπω,σωστα?Τον μαυρο καβουρα καλο θα ηταν να το βγαλεις σιγα-σιγα. Καλη συνεχεια! Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2010 - venom Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos82 1 Μαρτίου 2010 Author #5 Share 1 Μαρτίου 2010 κατ αρχην ευχαριστω για τα καλα λογια. skimmer δεν εχω αλλα ειναι στο προγραμμα και αυτο,οπως και οτι ο καβουρας θα πρεπει να την κανει! οσο για τις λαμπες πρεπει να βρω τις καταλληλες,συμφωνεις με την παραπανω επιλογη?βρηκα καποιες της hasse αλλα δεν γραφουν καπου οτι ειναι 10.000 kelvin!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος