Geosid 28 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Ειπα να κανω και εγω την παρουσιαση του δικου μου ενυδρειου ... Το ενυδρειο τρεχει απο 10-15 Ιανουαριου 2010 Πληροφορίες Διαστάσεις:120Χ40Χ50 Όγκος:240 Λίτρα Κατηγορία:Αμμαζονιος Φυτά: pistia stratiotes Ψάρια / Άλλα είδη: 1 χ Blue Diamond 1 x Diamond Snakeskin 2 x Pigeon Blood και δυο που δεν θυμαμαι ονομασια 3 χ sterbai corydoras ( ψαχνω αλλα τρια για να τα κανω κοπαδι ) Διακοσμητικά υλικά: 5 λευκες πέτρες ,15 κιλα λευκη άμμος (απο Nidal ),6 ριζες red moor wood Φόντο: 2 χαρτονια πρασινο ανοιχτο στη πλατη του ενυδρειου Φωτισμός: 2 φωτιστικα τοιχου 10w το καθε ενα απο Ικεα και σαν εναλλακτικη λυση υπαρχει ενα φωτιστικο GLO 1.20 με λαμπα 54 w Διάρκεια φωτισμού:8 ώρες Φιλτράρισμα: Εξωτερικό φίλτρο eheim 2217 + Εξωτερικό φίλτρο eheim 2213 ( και τα 2 γεματα με σιποραξ ) Θερμοστάτης:2 χ eheim jager 200w Αεραντλια : newair 3 Συστημα αντιστροφης οσμωσης : 1 χ ro-man 4 σταδιων με DI + 1 χ waterwaves 3 σταδιων Παράμετροι: pH:.6.8 Γενική σκληρότητα (GH): 4 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):1 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):5 Αλλαγές νερού: 30% - 40 % δυο φορες την εβδομάδα μονο με νερο Α/Ο + discus trace Θερμοκρασία:29 Άλλες πληροφορίες: Φωτογραφία: (οι πετρες που βλεπεται πανω στα ξυλα ειναι επειδη εδω και ενα μηνα δεν εχουν πατωσει ακομα ) Καθε σχολιο καλοδεχουμενο Ευχαριστω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Πολυ ομορφα φιλε μου.Να τα χαιρεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 28 Φεβρουαρίου 2010 #3 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 βιοτοπικες ομορφιες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
annateo 28 Φεβρουαρίου 2010 #4 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 πολυ ομορφο. ισως κανα κλαδακι ακομα...? μια παρατηρηση αλλα δεν ξερω αν ισχυει γιατι η φωτο ειναι λιγο σκουρα και δυσδιακριτη, εχεις και τους δυο θερμοστατες μαζι ή ειναι αντανακλασεις;; αν ναι καλυτερα πιστευω ο ενας απεναντι απτον αλλο. αν οχι γραψε ακυρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 28 Φεβρουαρίου 2010 Author #5 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 πολυ ομορφο. ισως κανα κλαδακι ακομα...? μια παρατηρηση αλλα δεν ξερω αν ισχυει γιατι η φωτο ειναι λιγο σκουρα και δυσδιακριτη, εχεις και τους δυο θερμοστατες μαζι ή ειναι αντανακλασεις;; αν ναι καλυτερα πιστευω ο ενας απεναντι απτον αλλο. αν οχι γραψε ακυρο Για κλαδια δεν θελω να το μπουκωσω αλλο , οσο μεγαλωνουν τα ψαρακια θα αφαιρω σιγα σιγα , οι θερμοστατες ειναι ο ενας στη πλατη του ενυδρειου και ο δευτερος στην αριστερη μερια , επειδη δεν εχω προσβαση στη δεξια μερια του ενυδρειου θα δω μηπως μπορεσω και βολεψω τον αλλο στην απεναντι μερια , Ευχαριστω για την συμβουλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 28 Φεβρουαρίου 2010 #6 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 παρα πολυ ομορφο!!! συγχαρητηρια! εγω θα σου ελεγα περισσοτερα ξυλα επισης, και τα κορυ να τα κανεις πολυ περισσοτερα απο 6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 28 Φεβρουαρίου 2010 Author #7 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 παρα πολυ ομορφο!!! συγχαρητηρια! εγω θα σου ελεγα περισσοτερα ξυλα επισης, και τα κορυ να τα κανεις πολυ περισσοτερα απο 6. για τα κορυ το εχω γραψει οτι ψαχνω αλλα 3 , βρηκα σε μαγαζι της Αθηνας προχτες και τα ειχε 13 ευρο το ενα τη στιγμη που αλλου κοστιζουν 6-7 ευρο , ειπαμε να κανουμε το χομπυ μας οχι να μας ποιασουν τον ''πισινο'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 28 Φεβρουαρίου 2010 Author #8 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 καποιος διαχειριστης να κανει λιγο εντιτ το τιτλο , λογο κεκτιμενης ταχυτητας μπηκε αλλο ενα Μ παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
parisMJT 28 Φεβρουαρίου 2010 #9 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Πολύ όμορφο να το χαίρεσαι!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 28 Φεβρουαρίου 2010 #10 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Πολύ όμορφο το ενυδρείο, μπράβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 28 Φεβρουαρίου 2010 #11 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 αχ αυτος ο αμαζονιος σκετη τρελα ειναι.ομορφο ειναι φιλε μου.αν και η μοναδικη ενσταση ειναι οτι για τους δισκους σου ειναι πολυ λιγα τα 240 λιτρα.θελουν τουλαχιστο 400 λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 28 Φεβρουαρίου 2010 #12 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Μ'αρεσεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 28 Φεβρουαρίου 2010 #13 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Μ'αρεσεις!!! Αφου πηρες και απο τον απο πανω ευσημα... σκιζεις φιλε μου!!! Ερωτηση. Τις ασπρες πέτρες πόσο καιρο τις εχεις μεσα?? Πιανουν καθολου αλγη?? Ειναι οι κλασσικες λευκες του πρακτηκερ?? (μαρμαρο δλδ?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 28 Φεβρουαρίου 2010 Author #14 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Αφου πηρες και απο τον απο πανω ευσημα... σκιζεις φιλε μου!!! Ερωτηση. Τις ασπρες πέτρες πόσο καιρο τις εχεις μεσα?? Πιανουν καθολου αλγη?? Ειναι οι κλασσικες λευκες του πρακτηκερ?? (μαρμαρο δλδ?) τις πετρες μου τις εδωσε φιλος που εχει και αυτος δισκοενυδρειο , μια βδομαδα μεσα οι πετρες δεν εχουν βγαλει τιποτα πανω τους , δεν γνωριζω απο που και ποσο τις πηρε Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 28 Φεβρουαρίου 2010 #15 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 τις πετρες μου τις εδωσε φιλος που εχει και αυτος δισκοενυδρειο , μια βδομαδα μεσα οι πετρες δεν εχουν βγαλει τιποτα πανω τους , δεν γνωριζω απο που και ποσο τις πηρε Αν ειναι η συγκεκριμενες... και αυτες δειχνει να ειναι.... ανεβαζουν το ph... αλλα στα λιτρα σου και με την ποσοτητα αυτη δε νομιζω να εχεις προβλημα. Απλα... γινε πιο σχολαστικος στις μετρησεις σου για λιγο καιρο... Και παλι... μπραβο για το κουκλι σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 28 Φεβρουαρίου 2010 #16 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Όμορφο φίλε geosid το ενυδρείο σου, να το χαίρεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 28 Φεβρουαρίου 2010 #17 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Αρκετα καλο Μηπως να εβαζες και κανα βοτσαλο σε αλλο χρωμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 28 Φεβρουαρίου 2010 Author #18 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Αν ειναι η συγκεκριμενες... και αυτες δειχνει να ειναι.... ανεβαζουν το ph... αλλα στα λιτρα σου και με την ποσοτητα αυτη δε νομιζω να εχεις προβλημα. Απλα... γινε πιο σχολαστικος στις μετρησεις σου για λιγο καιρο... Και παλι... μπραβο για το κουκλι σου!!! Θα εχω το νου μου ( ευχαριστω για την συμβουλη ) , βασικα οι πετρες μπηκαν μεσα για να βοηθησουν τα ξυλα να πατωσουν μιας και ηταν στην επιφανεια πριν , μεσα στη βδομαδα που ερχεται περιμενω φυλλα καταπα + οτι στο ενα φιλτρο εχω μεσα τυρφη + οτι οι πετρες ειναι λιγες + οτι οι αλλαγες ειναι μονο οσμωση οποτε δεν πιστευω να εχω ιδιαιτερο προβλημα σε ανεβασμα του ph , Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 28 Φεβρουαρίου 2010 #19 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Θα εχω το νου μου ( ευχαριστω για την συμβουλη ) , βασικα οι πετρες μπηκαν μεσα για να βοηθησουν τα ξυλα να πατωσουν μιας και ηταν στην επιφανεια πριν , μεσα στη βδομαδα που ερχεται περιμενω φυλλα καταπα + οτι στο ενα φιλτρο εχω μεσα τυρφη + οτι οι πετρες ειναι λιγες + οτι οι αλλαγες ειναι μονο οσμωση οποτε δεν πιστευω να εχω ιδιαιτερο προβλημα σε ανεβασμα του ph , Αν εχεις πρόσβαση παντως προτίμησε πετρες βασάλτη... Υ.Γ. Παρακαλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 28 Φεβρουαρίου 2010 Author #20 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Αρκετα καλο Μηπως να εβαζες και κανα βοτσαλο σε αλλο χρωμα; Τι σκας για το χρωμα αφου απο ασπρα εχουν γινει καφε ολα εκει μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAKIS 28 Φεβρουαρίου 2010 #21 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Πολυ καλο geosid! Μπραβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 28 Φεβρουαρίου 2010 #22 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Κουκλί Γιώργο! Άντε και με CD ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 1 Μαρτίου 2010 Author #23 Share 1 Μαρτίου 2010 και μερικες νεες φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 6 Μαρτίου 2010 Author #24 Share 6 Μαρτίου 2010 Αφαιρεθηκε ο δευτερος θερμοστατης Τοποθετηθηκε το δευτερο σπρει μπαρ σε καλυτερη θεση απο οτι ηταν Μπηκαν 4-5 φυλλα Καταπα Μπηκε αρκετη pistia stratiotes Βγηκαν τα φωτιστικα του Ικεα και μπηκε παλι το φωτιστικο της glo με μια λαμπα 54w πανω (dennerle special plant ) t5 Εκατσαν ολα τα ξυλα κατω χωρις τη βοηθεια πλεον καποιας πετρας Και μιας και εκατσαν τα ξυλα ηταν ευκαιρια να ''παιξω'' λιγο μαζι τους ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 6 Μαρτίου 2010 #25 Share 6 Μαρτίου 2010 δεμ μου ανοιγει το λινκ της φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος