NEMESIS13 27 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 27 Φεβρουαρίου 2010 Υπάρχει κάποιο μαλακό κοράλλι η σχετικά εύκολο που να μοιάζει με ανεμώνη για να τρίβεται ο κλοουν μου??? Επειδή είμαι αρχάριος στο θαλασσινό δεν θέλω κάτι πολύ δύσκολο!! περιμένω προτάσεις σας!! Ευχαριστώ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 27 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 27 Φεβρουαρίου 2010 Υπάρχει κάποιο μαλακό κοράλλι η σχετικά εύκολο που να μοιάζει με ανεμώνη για να τρίβεται ο κλοουν μου??? Επειδή είμαι αρχάριος στο θαλασσινό δεν θέλω κάτι πολύ δύσκολο!! περιμένω προτάσεις σας!! Ευχαριστώ!!! Αρκετές φορές ένα σαρκόφυτο η μιά εφίλια μπορούν να προσφέρουν στέγη σε έναν κλόυν.Επίσης τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει και με τα σταφύλια κοράλια, μόνο που απο το πολύ τρίψιμο μπορεί να τα ξεκάνει ένας κλόουν. Γενικά πάντως δεν συνιστώ υποκατάστατο ανεμώνης γιά έναν κλόουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEMESIS13 27 Φεβρουαρίου 2010 Author #3 Share 27 Φεβρουαρίου 2010 γιατί το λες αυτό??? Δημιουργείται κάποιο πρόβλημα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 27 Φεβρουαρίου 2010 #4 Share 27 Φεβρουαρίου 2010 Ναι δημιουργητε προβλημα στο κοραλλι "στρες" οπου απο το πολυ τριψιμο αρχιζει πλεων να μην βγαζει τους πολυποδες του με αποτελεσμα τελικα να 'αποχαιρετηση'..... ο κλοουν μετα θα βρει το επομενο και παει λεγοντας.... οποτε η ανεμωνη ειναι μονοδρομος για κλοουν..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Φεβρουαρίου 2010 #5 Share 27 Φεβρουαρίου 2010 Ναι δημιουργητε προβλημα στο κοραλλι "στρες" οπου απο το πολυ τριψιμο αρχιζει πλεων να μην βγαζει τους πολυποδες του με αποτελεσμα τελικα να 'αποχαιρετηση'..... ο κλοουν μετα θα βρει το επομενο και παει λεγοντας.... οποτε η ανεμωνη ειναι μονοδρομος για κλοουν..... Εντελως απολυτη η γνωμη που εκφραζεις.Στο χομπυ μας ποτε δεν πρεπει να εισαι απολυτος!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 27 Φεβρουαρίου 2010 #6 Share 27 Φεβρουαρίου 2010 Μια εφιλια ανοιχτη στο φουλ με δυό κλόουν μέσα της,ίσως αν δεν υπήρχαν οι κλόουν να άνοιγε πιο πολύ. Πάνω απο τρίμηνο γινεται αυτό,αν ηταν θα είχε χαιρετήσει. Παλιότερα ένας κλόουν μου ξέκανε μια γονιοπορα,άρα όλα εξαρτώνται από το κοράλι. Τι να κάνω που μου αρέσουν και τα buble,να βάλω ή θα το ξεκάνουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 27 Φεβρουαρίου 2010 #7 Share 27 Φεβρουαρίου 2010 Μια εφιλια ανοιχτη στο φουλ με δυό κλόουν μέσα της,ίσως αν δεν υπήρχαν οι κλόουν να άνοιγε πιο πολύ. Πάνω απο τρίμηνο γινεται αυτό,αν ηταν θα είχε χαιρετήσει. Παλιότερα ένας κλόουν μου ξέκανε μια γονιοπορα,άρα όλα εξαρτώνται από το κοράλι. Τι να κάνω που μου αρέσουν και τα buble,να βάλω ή θα το ξεκάνουν; Κοίτα να δείς εγω αρχικά ένα buble XL που είχα ο κλόουν μου το ξέκανε...στην συνέχεια έβαλα ένα μικρότερο και άρχισε σιγά-σιγά τα ίδια.Οταν του έβαλα ανεμώνη ο ίδιος κλόουν ηρέμησε και μαζί του το σταφυλάκι. Αποψή μου είναι ότι αργά η γρήγορα σταφύλι δεν πρόκειται να μείνει ήσυχο εαν υπάρχει με΄σα στο ενυδρείο κλόουν χωρίς ανεμώνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 28 Φεβρουαρίου 2010 #8 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Επίσης, δεν είναι και σίγουρο ότι ο ψάρης θα μπει στο κοράλλι. Οι 2 κλόουν που έχω δεν έχουν πλησιάσει καν ούτε την εφύλια, ούτε τη γονιοπόρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 28 Φεβρουαρίου 2010 #9 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Φιλε Δια εχεις δικιο οτι ημουν απολυτος και εννοειται οτι τιποτα δεν ισχυει απολυτα, αλωστε αν ηταν ολα απολυτα θα ακολουθουσαμε ολοι την ιδια συνταγη και ολα θα ηταν "Απλα κ ευκολα" κατι που δεν ισχυει... Εγω παντως απο την δικια μου εμπειρια αν και ειχα ανεμωνη ειδα κ επαθα μεχρι να αποφασισουν τα κλοουνακια τελικα να μπουν στην ανεμωνη... πρωτα πηγαν σε μια τουρμπιναρια (την εβαλα στο σαμπ) μετα πηγαν σε εφυλλια(επισης σαμπ) ,μετα σταφυλλι(επισης σαμπ) ωσπου δεν ειχαν τιποτα αλλο και αναγκαστηκα πηγαν στην ανεμωνη... μετα ανεβασα τα κοραλλακια πανω και ευτηχως συνηλθαν... εννοειται οτι την ανεμωνη τωρα δεν την αφηνουν ουτε για αστειο!!!!οταν κανω καμια δουλεια εκει κοντα τους οι τσιμπιες δινουν κ παιρνουν δεν φοβουνται κανεναν κ τιποτα!! παντως η αποψη μου ειναι οτι οταν δινεις $$$ για κοραλλια καλυτερα να μην "ρισκαρεις" αυτους τους υπεροχους οργανισμους (πιο πολυ στεναχωριεμαι αν χασω κοραλλι και το ψαχνω ωστε να μην ξανακανω το ιδιο λαθος) φιλικα παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 28 Φεβρουαρίου 2010 #10 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Επίσης, δεν είναι και σίγουρο ότι ο ψάρης θα μπει στο κοράλλι. Οι 2 κλόουν που έχω δεν έχουν πλησιάσει καν ούτε την εφύλια, ούτε τη γονιοπόρα. τυχερέεε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Φεβρουαρίου 2010 #11 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Εγω θα αναφερω οτι τα δυο μου κλουνακια εχουν κανει host την εφυλια,η οποια δεν δειχνει ουτε το παραμικρο στρες.Αντιθετα καθε μερα τη βλεπω και πιο φουντωμενη. Σε ενυδρειο ενος φιλου μου(ειναι στο φορουμ) το ιδιο.......... Φυσικα υπαρχει και η αντιθετη πλευρα.Πολλες φορες εχω δει τα συμπαθεστατα αυτα πλασματα να στρεσσαρουν κοραλια. Γι'αυτο ανεφερα οτι δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 28 Φεβρουαρίου 2010 #12 Share 28 Φεβρουαρίου 2010 Εγω θα αναφερω οτι τα δυο μου κλουνακια εχουν κανει host την εφυλια,η οποια δεν δειχνει ουτε το παραμικρο στρες.Αντιθετα καθε μερα τη βλεπω και πιο φουντωμενη. Σε ενυδρειο ενος φιλου μου(ειναι στο φορουμ) το ιδιο.......... Φυσικα υπαρχει και η αντιθετη πλευρα.Πολλες φορες εχω δει τα συμπαθεστατα αυτα πλασματα να στρεσσαρουν κοραλια. Γι'αυτο ανεφερα οτι δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι Εμένα ο δικός μου παλιάτσος πρέπει να είναι πολύ γκομενιάρης αφού δυό φορές με διαφορετικές ανεμώνες τις χούφτωσε στις πρώτες δύο ώρες!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 2 Μαρτίου 2010 #13 Share 2 Μαρτίου 2010 Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη συμβίωση κλοουν και εφύλιας , αρκεί το κοράλλι να είναι υγειές και αρκετά μεγαλύτερο τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
konchrist 2 Μαρτίου 2010 #14 Share 2 Μαρτίου 2010 Επίσης, δεν είναι και σίγουρο ότι ο ψάρης θα μπει στο κοράλλι. Οι 2 κλόουν που έχω δεν έχουν πλησιάσει καν ούτε την εφύλια, ούτε τη γονιοπόρα. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 2 Μαρτίου 2010 #15 Share 2 Μαρτίου 2010 Τελικά πρέπει να είναι στον χαρακτήρα του ψαριού. Επί 4 χρόνια έχω 2 Euphyllia Paradivisa και 1 buble και οι 2 κλόουν δεν τα πλησίασαν ποτέ. Πριν 2 μήνες έβαλα 1 Euphyllia Glabrescens αρκετά μεγάλη. Την έκαναν αμέσως σπίτι τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος