Jump to content

Οταν η γη βαρεθει.....

Recommended Posts

Νικόλα πολύ "ωραίο" το βιντεάκι...απλά δεν είναι ολόκληρο αν ψάξεις θα δεις οτι λίγο νωρίτερα οτι είχε πάει ο Μητσοτάκης με τη Μαρίκα εκει πάνω στην πλαγιά για πικ-νικ και μετά ακολουθεί αυτο που ανέβασες :thaman::thaman:

Πέρα απο την πλάκα τι προκάλεσε όλο αυτό..πες μας την επαγγελματική άποψη σου...

Έγινε επεξεργασία - NickTheFish

Νικόλα πολύ "ωραίο" το βιντεάκι...απλά δεν είναι ολόκληρο αν ψάξεις θα δεις οτι λίγο νωρίτερα οτι είχε πάει ο Μητσοτάκης με τη Μαρίκα εκει πάνω στην πλαγιά για πικ-νικ και μετά ακολουθεί αυτο που ανέβασες :thaman::thaman:

Πέρα απο την πλάκα τι προκάλεσε όλο αυτό..πες μας την επαγγελματική άποψη σου...

Δεν ειμαι γεωλόγος...

Αλλα εμπειρικα μπορω να το πω οτι υπηρχαν ρευματα... και αρκετα σαθρο και μαλακό εδαφος... και το παρεσυρε....

Οι γεωλόγοι και οι γεωτεχνες θελω να μας πουν.

Επίσης θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να το δημιουργήσω και εγώ γιατί έχω βαρεθεί σε αυτή τη γειτονιά που μένω.

earth rocks :thaman::thaman::thaman::rasp::wootwoot:

Και παρολα αυτα συνεχιζουμε να μην καταλαβαινουμε τι κακο κανουμε στο περιβαλλον.

Αν και βεβαια ολα αυτα ειναι σχετικα...πχ. λεμε οτι κανουμε ''κακο'' στο περιβαλλον..ουσιαστικα οταν το λεμε αυτο δεν μας νοιαζει αν θα καταστραφει ο αμαζονιος ή χαθουν καποια ειδη ζωον(μιλαω για το 90% του πληθυσμου που δεν ειναι φιλοζωοι)..αλλα το λεμε γιατι καταστρεφουμε τον πλανητη που εμεις ζουμε..δηλαδη το λεμε για εμας..αν το σκεφτητε οι ανθρωποι αν ο πλανητης υπηρχε 24 ωρες ειμαστε τα τελευταια 2 λεπτα.Οτι και να του κανουμε..εμας βλαπτουμε..ο πλανητης εχει οσο χρονο θελει στη διαθεση του να αναρωσει και θα αναρωσει..απλα αν συνεχισουμε εμεις δεν θα ειμαστε εκει να τον βλεπουμε να αναρωνει . :wootwoot::wub:

η φυση εκδικειται (οπου βαλει ο ανθρωπος το χερι του παντα την καταστροφη φερνει)και το μονο που τους νοιαζει ειναι οι μισθοι τους και η παρτυ τους. δεν τους νοιααζει οτι τα παιδια τους θα τα βρουν μπροστα τους. :thaman:

Καλησπέρα κι από ΄μένα. Να διευκρινίσω κατ΄αρχήν πως δεν είμαι ούτε Γεωλόγος ούτε Εδαφομηχανικός ώστε να έχω εμπειρία σε στατικές μελέτες που λαμβάνουν υπ΄όψη το υπέδαφος και την μορφολογία του εδάφους αλλά το θέμα των κατολισθήσεων το είχα ψάξει παλιότερα από περιέργεια και μόνο, αφορμής δοθείσης από μία συζήτηση που είχε ανοιχτεί σε ένα μάθημα της Σχολής μου (Μηχανική Ρευστών ΙΙ).

Στο βίντεο, που ανέβασε ο φίλος nikoloutso, πρόκειται για μία μορφή κατολίσθησης η οποία ονομάζεται Ροή κατά την οποία η μετακινούμενη μάζα προσομοιάζεται με κίνηση παχύρρευστου υγρού. Πολύ είναι οι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν τέτοιου είδους κατολισθήσεις μέσα σ΄αυτές και η ανθρώπινη παρέμβαση, φορτίζοντας υπερβολικά στην κορυφή του πρανούς (πρανές:αποτελεί είτε φυσική συνέχεια ενός δρόμου είτε κατασκευάζεται από τον άνθρωπο.Συνήθως κυριαρχεί το πράσινο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του δρόμου.) με ανοικοδόμηση και επιχωματώσεις. Να σημειωθεί βέβαια πώς δεν έχουν καταγραφεί τέτοιας έκτασης κατολισθήσεις εξ' αιτίας φορτίσεων που προέρχονται μόνο από τον άνθρωπο.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις κατολισθήσεις είναι:

-Γεωλογικοί(φύση και δομή του εδάφους)

-Τοπογραφικοί

-Μηχανικοί

-Υδρολογικοί και κλιματικοί

Αυτοί οι παράγοντες εξαρτώνται άμεσα από :

-την αλλαγή της κλίσης της επιφάνειας του εδάφους,

-σεισμικές φορτίσεις και την

-παρουσία υψηλής στάθμης υπογείου υδροφόρου ορίζοντα ή και επιφανειακού νερού.

Αυτά τα ολίγα, δεν νομίζω πως είναι σκόπιμο να αναφέρω περισσότερα μίας και οι τεχνικές γνώσεις και οι ορισμοί στους περισσότερους θα είναι αδιάφορα, απλά να πάρουμε μία ιδέα του τι είδαμε στο βιντεάκι που ανέβασε και πολύ εύστοχα περιέγραψε ο φίλος nikoloutso : ''Ένα βίντεο αρκετά εντυπωσιακό.... μα συνάμα και τρομακτικό!!!''

Να σημειώσω πως όλα αυτά δεν τα θυμόμουν, ούτε τα είχα αποστηθίσει αλλά γνώριζα τον γενικό μηχανισμό δημιουργίας των κατολισθήσεων, τους τεχνικούς όρους και λεπτομέρειες τα πήρα από το βιβλίο της Εδαφομηχανικής της αδερφής μου που σπουδάζει Πολ.Μηχανικός. Συγνώμη αν κούρασα αλλά προσπάθησα να τα αποτυπώσω όσο πιο κατανοητά και λιτά μπορούσα.

Μιάς και μιλάμε για την γη και τα κέφια της έγινε σεισμός στην Ιαπωνία μεγέθους 7,3 και πιο συγκεκριμένα στις ακτές του νησιού Okinawa σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Οι ειδικοί αναμένουν τσουνάμι ύψους 1 μέτρου. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε πάλι χειρότερα.

http://news.sky.com

Θα συμφωνησω με τον παρη...

Αλλα θα θεσω αλλο ενα ερωτημα στους γεωλόγους και γεωτεχνες του φορουμ...

Το φαινομενο αυτό ειναι κατολίσθηση ή ρευστοποίηση???

Ρε τι κολλητούς έχω :blink: ???Μπράβο Πάρη :D:unsure: !!!

Πολύ ενδιαφέρον:rasp:!!!

Έγινε επεξεργασία - Vogias

Καλησπέρα και από εμένα!

πραγματικά πρόκειται για ένα απίστευτο βίντεο με μια αποτύπωση ενός φοβερού φαινομένου... :D

στο ζητούμενο...

στο συγκεκριμένο βίντεο παρακολουθούμε μία κατολίσθηση που οφείλεται στην αστοχία του πρανούς.

απλά επειδή προφανώς η επιφάνεια αστοχίας ήταν πάρα πολύ μεγάλη (πιθανώς και η επαφή μεταξύ δύο σχηματισμών) είχε αυτή την διάσταση.

ένα πιθανό αίτιο αυτής της κατολίσθησης είναι οι καταρρακτώδεις βροχές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες στην περιοχή αυτή.

Υ.Γ. φίλε nikoloutso, στο συγκεκριμένο πρόκειται για κατολίσθηση.

Καλησπέρα και από εμένα!

πραγματικά πρόκειται για ένα απίστευτο βίντεο με μια αποτύπωση ενός φοβερού φαινομένου... :D

στο ζητούμενο...

στο συγκεκριμένο βίντεο παρακολουθούμε μία κατολίσθηση που οφείλεται στην αστοχία του πρανούς.

απλά επειδή προφανώς η επιφάνεια αστοχίας ήταν πάρα πολύ μεγάλη (πιθανώς και η επαφή μεταξύ δύο σχηματισμών) είχε αυτή την διάσταση.

ένα πιθανό αίτιο αυτής της κατολίσθησης είναι οι καταρρακτώδεις βροχές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες στην περιοχή αυτή.

Υ.Γ. φίλε nikoloutso, στο συγκεκριμένο πρόκειται για κατολίσθηση.

Το ηξερα οτι ηταν κατολισθηση.... αλλα μου μπηκε και η ιδεα για ρευστοποιηση... τωρα σηγουρευτηκα.... :blink:

Παντως.... ακουγετε εντονα οτι το βιντεο προκειται για μονταζ.... για πειτε οι εμπειροι του μονταζ.... παιζει?? :unsure:

Φανταζεστε να γινει κατι τεοιο?

Εκει που πινουμε καφε να αρχισει να φευγει η Olubiko?

:D

Στο πρόσφατο παρελθόν

Γυρίζουμε 43 χρόνια πίσω, οπότε μετά 13 μερόνυχτα συνεχούς βροχόπτωσης μια κατολίσθηση κατέστρεψε ολοσχερώς τα 2/3 του χωριού, με αποτέλεσμα να χαθούν 13 άνθρωποι. Ο αριθμός των νεκρών (ευτυχώς) ήταν μικρός σε σύγκριση με το μέγεθος της καταστροφής, η οποία συνέβη το πρωί της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 1963, και οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού ήταν στην εκκλησία. Εκτοτε και θεωρώντας τον αριθμό 13 από κάθε άποψη «γρουσούζικο», όπως μας εκμυστηρεύθηκαν όσοι μας μίλησαν για το γεγονός, το μεγαλύτερο μέρος των επιζώντων μεταφέρθηκε περίπου δύο χιλιόμετρα από την παλιά θέση του χωριού, όπου χτίστηκε το Νέο Μικρό Χωριό.

Έγινε επεξεργασία - antonis t83

Εαν θυμαμαι καλα εχει ξαναγινει αυτο με ψευτικα λινκ με τους λυκανθρωπους.

Εβαζε καποιος ενα λινκ στην υπογραφη του και το παρουσιαζε σαν το νεο του ενυδρειο, κλικαραμε εμεις οι ασχετοι, εμφανιζε ενα tinyurl και φυσικα σε πεταγε στην σελιδα του παιχνιδιου οπου οι συμετεχοντες με καθε επισκεψη περναν ποντους.

Θελω να πιστευω οτι αυτο ειναι λαθος και οχι παραπλανηση.

Για να ειμαι και εντος θεματος, το καλυτερο θα ηταν η φυση μας να ηταν σαν τους Navi. Πας να κοψεις δεντρο στο δασος; Θα σου ορμηξουν ΟΛΑ τα πλασματα που μενουν εκει μαζι, απο σκιουρος μεχρι λιονταρι και ελεφαντας. Ξανακαντο εαν θες...

Έγινε επεξεργασία - orck

Εαν θυμαμαι καλα εχει ξαναγινει αυτο με ψευτικα λινκ με τους λυκανθρωπους.

Εβαζε καποιος ενα λινκ στην υπογραφη του και το παρουσιαζε σαν το νεο του ενυδρειο, κλικαραμε εμεις οι ασχετοι, εμφανιζε ενα tinyurl και φυσικα σε πεταγε στην σελιδα του παιχνιδιου οπου οι συμετεχοντες με καθε επισκεψη περναν ποντους.

Θελω να πιστευω οτι αυτο ειναι λαθος και οχι παραπλανηση.

Ποσο μου σπαει τα νευρα αυτο!!!!! :D

Παντως.... ακουγετε εντονα οτι το βιντεο προκειται για μονταζ.... για πειτε οι εμπειροι του μονταζ.... παιζει?? :unsure:

δεν ξέρω αν πρόκειται για μοντάζ, αλλά τέτοια φαινόμενα (και μεγαλύτερου μεγέθους) έχουν καταγραφεί στην πρόσφατη ιστορία με εξαφάνιση ολόκληρων χωριών...απλά δεν έχει καταγραφεί στην κάμερα...

τουλάχιστον εγώ δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω...

ακόμα μια φορά :D

δεν ξέρω αν πρόκειται για μοντάζ, αλλά τέτοια φαινόμενα (και μεγαλύτερου μεγέθους) έχουν καταγραφεί στην πρόσφατη ιστορία με εξαφάνιση ολόκληρων χωριών...απλά δεν έχει καταγραφεί στην κάμερα...

τουλάχιστον εγώ δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω...

ακόμα μια φορά :D

Σε ενα σημειο του βιντεο..... νομιζεις οτι βρισκεται καποιος προωθητής απο πίσω και το σπρώχνει... :unsure:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...