Jump to content

Καινούριος στο θαλασσινό!!!Καλώς σας βρήκα!!!

NEMESIS13

Recommended Posts

Γεια σας!!! Καλώς σας βρήκα λοιπόν!!! και ξεκινάω με απορίες!!! Έχω ενα ενυδρείο 190 λίτρα!!! Μέσα σε αυτό βρίσκονται 2 πολύ μικρά ψαράκια που δεν ξέρω το όνομα τους 1 blue tang 1 clownfish 1 foxface!!! Έχω 2 απορίες??

1) To foxface είναι ιδιαίτερα ζωηρό και πάει συνέχεια πέρα δώθε!!έτσι είναι η συμπεριφορά του η στρεσάρεται?? Γιατί κάπου διάβασα ότι είναι για ενυδρεία ανω των 240 λίτρων μήπως πρέπει να το βγάλω??

2) Θέλω να βάλω μέσα ένα royal dottyback αλλά μέσα σε αυτό το φόρουμ κάπου διάβασα ότι είναι λίγο επιθετικά και σκανδαλιάρικα!!Αν είναι να καταστρέψει την ηρεμία του ενυδρείου τότε να το αφήσω καλύτερα!!!

Υ.Γ. Πόσα ψάρια πιστεύετε πως είναι ιδανικά για το ενυδρείο μου???

Καλωσηρθες στην παρεα μας.

Το ενυδρειο σου ειναι reef (εχει κοραλια?) ή μονο με ψαρια?

Βραχο εχεις?

Ρωταω γιατι εχεις ανοιξει το θεμα στην κατηγορια των reef και οι απαντησεις που θα λαβεις σχετικα με τα ψαρια που πρεπει ή οχι να βαλεις,εξαρταται και απο το ειδος του θαλασσινου ενυδρειου που εχεις ή σκοπευεις να εχεις. :thaman:

Ναι είναι!!! έχω 30 κιλά ζωντανο βράχο και 25 κιλά άμμο αραγωνίτη ζωντανή!! Μέσα έχει ένα bubble coral και κάτι άλλο που λέγεται μηλο κατι!! Είναι κόκκινο με κιτρινες βεντουζες και κάποιες στιγμες ανοίγει και βγάζει κάτι πλοκάμια!! έχω ένα μικρό αστακό debelious και 2 γαριδες και 1 ερημιτη!!!

Έγινε επεξεργασία - NEMESIS13

Ναι είναι!!! έχω 30 κιλά ζωντανο βράχο και 25 κιλά άμμο αραγωνίτη ζωντανή!! Μέσα έχει ένα bubble coral και κάτι άλλο που λέγεται μηλο κατι!! Είναι κόκκινο με κιτρινες βεντουζες και κάποιες στιγμες ανοίγει και βγάζει κάτι πλοκάμια!! έχω ένα μικρό αστακό debelious και 2 γαριδες και 1 ερημιτη!!!

Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο;

Οι επιλογες των ζωντανων με τι κριτηρια εγιναν;

Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο;

Οι επιλογες των ζωντανων με τι κριτηρια εγιναν;

Το ενυδρείο τρέχει 2 χρονια αλλά τώρα το πήρα εγώ απο αγγελία και θέλω συμβουλές για την συντήρηση του!!!Μεταφέρθηκε με το ίδιο νερό και όλα είναι ίδια!! Γιατί υπάρχει κάποιο πρόβλημα?? έτσι όπως το είπες δεν ακούγεται καλό!!!

το αγορασε ετσι οπως ειναι(βασικα με προλαβε γιατι θα το επαιρνα εγω)

λοιπον αυτο που εχεις λεγεται sea apple cucumber......

αν θες μια συμβουλη το fox face παραεχει γινει μεγαλο....

τα αλλα 2 ψαρακια ειναι damsel!!!

Καλως ηρθες στην θαλασσα!!!

εγω σήμερα βρηκα τον αχινο που εχω να εχει σχεδον καβαλησει αυτο το μηλο το οποιο ολοι λενε οτι ειναι πολυ επικυνδυνο.ο αχινος ειχε σχεδον τρυπησει το μηλο και απο φοβο γιατι μου ειπανε πως αν ψωφήσει γίνεται τοξικο το πεταξα!

Και εγώ συμφωνώ πως δεν παει το foxface!!! Θα το δώσω!!! Σήμερα έβαλα 1 royal dottyback μέσα και τα damsel τον κυνηγησαν και αυτος αμέσως μπήκε στο εσωτερικό φίλτρο το οποίο όμως δεν λειτουργεί έχει μόνο τους θερμοστάτες !!! Αυτός τώρα θα μπορέσει να ξαναβγεί απο εκει μέσα??? γιατι και εγώ δεν τον βλέπω να τον πιάσω!! Επίσης μήπως δεν πάνε damsel με dottyback η ηταν "προσωρινό κυνηγητό προσαρμογής"

Τα damsel γενικα ειναι παλιοχαρακτηρες και θα εχεις προβληματα.

Τωρα Blue και foxface ειναι ηδη πολλα για τα λιτρα σου.

Ήδη έβγαλα αγγελία για το foxface!!!Δηλαδή δεν υπάρχει ελπίδα για dottyback στο ενυδρείο μου??? Γιατί μου αρέσει πάρα πολύ!!! Θα το κυνηγάνε συνέχεια αν το βάλω??? Το άλλο εκει μέσα δεν μπορώ να το βρω!!! Πώς γίνεται και εξαφανίστηκε μέσα στο εσωτερικό φίλτρο είναι μυστήριο!!

Το dottyback είναι πολύ κτητικό με τον λειτουργικό του χώρο και δεν θα αφήνει να πλησιάσει κανένα άλλο ψάρι την περιοχή του, καλύτερα να μη το βάλεις.

Το κόκκινο μήλο Αυστραλίας (αυτό το κόκκινο κάτι που λες) θέλει προσοχή διότι είναι πολύ τοξικός οργανισμός. Αν για κάποιο λόγο πεθάνει και δεν το προσέξεις θα πάρει όλο το ενυδρείο μαζί !!!

Έχω δυο από αυτά και είμαι συνεχεία σε επιφυλακή καθημερινά.. αλλά είναι πολύ όμορφα !!!

Το foxface πρόσεξε όταν το πιάσεις διότι τα ραχιαία αγκάθια περιέχουν δηλητήριο που πονάει πάρα πολύ αν σε τσιμπήσουν.

Ρε παιδιά θα γελάσετε αλλά το dottyback έχει μείνει μέσα στο άδειο εσωτερικό φίλτρο του juwel trigon και δεν μπορω να το πιάσω με την απόχη!!! Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος??? Βασίζομαι στην εμπειρια σας!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...