Jump to content

Seachem Reef Builder

kostas disc

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους ηθελα να με βοηθησετε προκειμενου να φυγω απο ζουμια και να παω σε σκονη,χρησιμοποιω της ιδιας εταιριας σε υγρο για να διατηρω το kh αυτο σε σκονη Seachem Reef Builder ειναι οκ??ευχαριστω προκαταβολικα.υ,γ reactor δεν βαζω λογο των λιγων λιτρων που διαθετω...120+50sub

γιατι να μην κανει....?

γιατι να μην κανει....?

εννοώ σαν σκόνη αν θεωρείτε "καλή " στο να κραταει ατθερες τιμες οπως και το αντιστοιχω σε υγρο(λογο οικονομιας θελω να παω σε σκονη μιας και 2 μπουκαλια υγρου των 250 δεν μου φτανουν το μηνα..):thaman:

Έγινε επεξεργασία - kostas disc

1 χαρα ειναι.

για δοσολογιες μπορεις να συμβουλευτεις και το reef calculator συμφωνα παντα με τις μετρησεις και τα λιτρα του ενυδρειου σου.το συγκεκριμενο προιον υπαρχει στη λιστα.

Θέλει προσοχή στη δοσολογία.. όχι απότομα ... αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να κατασκευάσεις έναν "δοσομετρητή" (ας το πω έτσι), με ένα μπουκάλι, σωληνάκι κάτω κάτω και μια μικρή βαλβίδα.

Απλά η σκόνη να διαλυθεί καλά πρώτα μη βουλώσει η βαλβίδα.

post-13206-1266968283_thumb.jpg

Θέλει προσοχή στη δοσολογία.. όχι απότομα ... αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να κατασκευάσεις έναν "δοσομετρητή" (ας το πω έτσι), με ένα μπουκάλι, σωληνάκι κάτω κάτω και μια μικρή βαλβίδα.

Απλά η σκόνη να διαλυθεί καλά πρώτα μη βουλώσει η βαλβίδα.

καλησπερα φιλε νομιζω οτι οσο και να το κουνησω καποια στιγμη θα βουλωση...εκτος και αν εχω συνεχωμενα ενα κυκλοφοριτη μεσα που ομως ειναι λιγο....

Καλησπερα!Απο τη προσωπικη εμπειρια μου στις αρχες με

14 κιλα βραχο κ 2 euphyllia δεν μπορουσα με τα υγρα να το

ξεκολησσω απο το 6 με 7 ΚΧ.Φαντασου τωρα με φουλ

κοραλινη, 5 sps,5 lps κ καμια 10 σαληγκαρια με αυτη τη

σκονη κανω οτι θελω!Μισο κουταλακι του γλυκου

ημερησιος κ ειμαι καρφομενως στο 9.6-9.9.

Το θεμα ειναι οτι πανω απο 3 μερες δεν πρεπει να μεινει

απο δωσεις KX CA MG.Για μενα μονοδρομος το C/R γιατι

δεν μπορω να παω διακοπες.

Κ το αλλο οτι λεει κ ο αιολος προσοχη στη δοσολογια

οχι αποτομα :thaman: .

Κ το αλλο οτι λεει κ ο αιολος προσοχη στη δοσολογια

οχι αποτομα :thaman: .

ευχαριστώ πολλή παιδιά για όλα τελικά θα το δοκιμάσω :thaman:

• 3 weeks later...

παιδιά ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,μπορεί κάποιος να βοηθήσει ως προς το "φτιάξιμο" της σκόνης?αν θέλω π.χ μισό κουταλάκι της σκόνης την διαλύω σε νερό??και σε πόσο??? :ninja::hysterical::hysterical:

Καλύτερα νερό από όσμωση.

Αν μιλάμε για μισό ή ένα κουταλάκι, υπολόγισε ένα νεροπότηρο, καλό ανακάτεμα να διαλυθεί και σιγά σιγά στο ενυδρείο (ή στο sump αν υπάρχει) σε σημείο που υπάρχει κυκλοφορία.

παιδιά ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,μπορεί κάποιος να βοηθήσει ως προς το "φτιάξιμο" της σκόνης?αν θέλω π.χ μισό κουταλάκι της σκόνης την διαλύω σε νερό??και σε πόσο??? :ninja::hysterical::hysterical:

Αν βαλεις το νερο πανω στο καλοριφερ για να γινει χλιαρο,βοηθαει πολυ στην διαλυση.

Αν βαλεις το νερο πανω στο καλοριφερ για να γινει χλιαρο,βοηθαει πολυ στην διαλυση.

αν βάλω νερο α/ο σε μπρίκι και το ζεστάνω και μετα ρίξω την σκόνη μεσα και την κουνήσω καλα????υ.γ ΣΩΘΗΚΑ(με ένα κουταλάκι έφτασα στο 9kh όπου και σκοπεύω να το διατηρήσω) :ninja:

Από το πόσο ανέβηκε στο 9 και σε πόσο χρονικό διάστημα ?

αν βάλω νερο α/ο σε μπρίκι και το ζεστάνω και μετα ρίξω την σκόνη μεσα και την κουνήσω καλα????υ.γ ΣΩΘΗΚΑ(με ένα κουταλάκι έφτασα στο 9kh όπου και σκοπεύω να το διατηρήσω) :ninja:

Οχι γιατι το μεταλικο μπρικι δεν ξερεις τι μπορει να βγαλει μεσα στο νερο.

Οπως σου λεει και ο Αιολος,προσοχη,γιατι δεν πρεπει να εχουμε συντομες και μεγαλες μεταβολες στο KH.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...