Jump to content

βοηθεια με τεστ της Jbl

cholymelan

Recommended Posts

ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΣΤ mg και ca.δεν εχω ιδεα.εχω πάρει το κιτ το μεγάλο για μαριν αλλα δεν εχω καταλαβει τα αγγλικα!(ζωον). :thaman: το τεστ ειναι της jbl

Είναι από αυτόματο μεταφραστή, αλλά κάτι θα καταλάβεις:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πάντα κρατήστε το ρύγχος κάθετα προς τα κάτω κατά τη λήψη σταγόνας από το μπουκάλι. Η Εξωτερική επιφάνεια του σταγονόμετρου θα πρέπει να είναι στεγνή. Αποφύγετε φυσαλίδες. Αποτυχία να ακολουθήσετε αυτές τις προφυλάξεις, μπορεί να οδηγήσει σε αποκλίσεις των αποτελεσμάτων των δοκιμών.

Μέτρηση της συνολικής Mg + Ca:Ξεπλύνετε το σωλήνα μέτρησης πολλές φορές με το νερό για να καθαριστεί.

Γεμίστε το ποτήρι για την μέτρηση με 5ml νερό ενυδρείου. Συνιστούμε ότι η συνημμένη σύριγγα χρησιμοποιείται για ακριβή αποτελέσματα.

Προσθέστε 5 σταγόνες αντιδραστηρίου ανακινήστε για να αναμειχθεί. Περιμένετε 1 λεπτό.

Προσθήκη Mg αντιδραστήριο 2 σταγόνα-σταγόνα, μετρώντας τον αριθμό των σταγόνων και τρέμουλο μετά από κάθε πτώση προστίθεται μέχρι το χρώμα αλλάζει από κόκκινο σε γκρι-καφέ με πράσινο. Ο αριθμός των σταγόνων που χρησιμοποιούνται πολλαπλασιάζεται επί 100 δίνει το άθροισμα των Mg + Ca περιεκτικότητα σε mg / l. Παράδειγμα: 16 σταγόνες αντιδραστηρίου Mg 2 = 1600 mg / l Mg + Ca

Η περιεκτικότητα σε μαγνήσιο βρίσκεται αφαιρώντας την περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Παράδειγμα: Ca 400 mg / l (δοκιμή που περιγράφεται κατωτέρω). 1600 mg / l μείον 400 mg / l δίνει μια περιεκτικότητα σε μαγνήσιο των 1200 mg / l.

Σημείωση: Αν ένα πιο ακριβές αποτέλεσμα για το σύνολο του Ca + Mg απαιτείται, 10 ml νερού του δείγματος θα πρέπει να χρησιμοποιείται στο Βήμα 1 και τον αριθμό των σταγόνων στο Βήμα 4 πολλαπλασιαζόμενη επί 50. Όλα τα άλλα, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Μέτρηση Ca

Προσθέστε 5 σταγόνες του αντιδραστηρίου 1 και ταράξτε να αναμειγνύεται. Το αποτέλεσμα της δοκιμής δεν επηρεάζεται από οποιαδήποτε θόλωση που μπορεί να προκύψει.

Προσθέστε 1 κουταλιά μικρό μέτρηση του αντιδραστηρίου 2 (στενή άκρη του δύο άκρων κουτάλι) και ταράζουν μέχρις ότου η σκόνη έχει διαλυθεί.

Προσθήκη αντιδραστήριο 3 μία σταγόνα κάθε φορά, μετρώντας τις σταγόνες, και ταράζουν μετά από κάθε πτώση μέχρι τις μεταβολές του χρώματος από ροζ μέσω ιώδες σε μπλε. Ο αριθμός των σταγόνων που απαιτούνται επί 20 δίνει την περιεκτικότητα σε ασβέστιο σε mg / l. Παράδειγμα: 12 σταγόνες του αντιδραστηρίου 3 = 240 mg / l.

Έγινε επεξεργασία - bokostas

ευχαριστω πολυ φιλε μου!δεν θα μπω στον κόπο να ξεφτυλιστω και να πω τι έκανα για να μετρήσω γιατι θα γελάει το σύμπαν!

Να είσαι σίγουρος πως ότι κι αν έκανες, οι περισσότεροι έχουμε κάνει χειρότερα στο ξεκίνημά μας.

Kαι οχι μονο στο ξεκινημα :thaman:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...