Jump to content

Πάω στο αλάτι.

Zeroboy

Recommended Posts

Λοιπόν επειδή μου το κολλήσατε το "μικρόβιο" και ένα 75αρι που "κάθεται" λέω να αλμυρίσω.Θέλω τις πολύτιμες συμβουλές σας σε μερικά θεματάκια για αρχή.Υπάρχουν 2 eheim 1 2213 + 1 2215 επαρκούν? Θα χρειαστούν επιπλέον κυκλοφορητές ή μπορώ μόνο με την ροή των φίλτρων? το 2215 να παραμείνει ή να αντικατασταθεί με 1 ακόμη 2213?? Αραγωνίτη μπορώ να βάλω νεκρό και ζωντανό βράχο μόνο και απο πόσα κιλά το καθένα?? Αεραντλία για το σκίμερ μια rena 100 που κάθεται κάνει δουλειά ή θέλω μεγαλύτερη?? sump ΔΕΝ θα υπάρχει.Πάω για μανιταράκια ...αντε και κανα μαλακό.Απο φωτισμό 2 λάμπες αρκούν και τι να προτιμήσω για αγορά ??? R/O χλωμό με βλέπω για αρχή τι άλλο μπορώ να κάνω για καλύτερη ποιότητα νερού???

Αυτα για αρχή :thumbdown:

Σας έπρηξα :thumbup::o

Αντε καιρος ηταν :o:thumbup:

Ας σου απαντησω εγω μερικα και σιγουρα θα ακολουθησουν και αλλοι...

Υπάρχουν 2 eheim 1 2213 + 1 2215 επαρκούν? Θα χρειαστούν επιπλέον κυκλοφορητές ή μπορώ μόνο με την ροή των φίλτρων?

Λογικα θα χρειαστεις και 1 - 2 Maxijet ακομα...

Αραγωνίτη μπορώ να βάλω νεκρό και ζωντανό βράχο μόνο και απο πόσα κιλά το καθένα??

Αραγωνιτη καλο ειναι να βαλεις μισο ζωντανο και μισο νεκρο η τελως παντων μια καλη ποσοτητα ζωντανου ωστε να μπολιαστει και η υπολοιπη αμμος σου. Βραχο λογο μικρου μεγεθους ενυδρειου θα σου προτεινα μονο ζωντανο...τα κιλα και για τα δυο εχουν αμεση σχεση με το τι ακριβως θελεις να φταξεις οποτε θα τα πουμε σε αλλο μηνυμα

R/O χλωμό με βλέπω για αρχή τι άλλο μπορώ να κάνω για καλύτερη ποιότητα νερού???

Στη θεση σου δεν θα ξεκιναγα χωρις R/O...καλυτερα να αργησεις και να εχεις R/O παρα το αντιθετο. Τα προβληματα που θα σου δημιουργηθουν λογο του νερου θα ειναι δυσκολο να ξεπεραστουν....αν δεν μπορεις να παρεις R/O προσπαθησε να σου φτιαξουν νερο για το αρχικο γεμισμα καποιοι φιλοι σου :thumbdown::lmao:

Καλη αρχη !!

Και εγω ετσι αρχισα το δεκ 2005 με 80 λιτρα και σχεδον τον δικο σου εξοπλισμο.

Πηρα ενα φτηνο σκιμερ red sea και εβαλα 2 λαμπες ακομα και 2 κυκλοφορητες.

Ομως αυτο που τελικα εκανε την διαφορα μολις την χρησιμοποιησα ηταν η αντιστρ. οσμοση.Παρολο που εβαλα απο την αρχη και αντιφοσφωρο και carbon η αλγη που ειχα ηταν παρα πολυ. στον μηνα που την οσμοση το νερο δεν παιζεται η αλγη σχεδον δεν υπαρχει και το νερο ειναι διαυγεστατο.

Τωρα βεβαια το ενυδρειο εχει γινει 240 λιτρα .

Αυτο ειναι και κατι αλλο που πρεπει να σκεφτεις σοβαρα.

Σε 5 μηνες θα θελεις να το αλλαξεις.Και βαζω και στοιχημα.

Αρα οτι αγορασεις να το σκεφτεσαι για μεγαλυτερα λιτρα.Θα κανεις μεγαλη οικονομια.

Εγω αναγκαστικα και αγορασα αλλο σκιμερ.

Αγαπητέ Φίλε Zeroboy

Εύχομαι να σε δούμε σύντομα στην κατηγορία του reef.

Θα συμφωνήσω με τους Φίλους μας, που απάντησαν ήδη, ότι η χρήση α/ο είναι από τα πιο βασικά στο στήσιμο ενός reef, άσχετα από τον όγκο του.

Αν κάνεις μια έρευνα αγοράς , στα Ελληνικά μαγαζιά ή και στα Ευρωπαικά, πιστεύω ότι εύκολα θα βρεις κάποιο μοντέλο α/ο που θα σε ικανοποιεί και με λίγα σχετικά χρήματα.

Όσον αφορά τα φίλτρα που διαθέτεις, το 2213 είναι ένα πολύ καλό φίλτρο για να το χρησιμοποιήσεις σαν χημικό. Το 2215 δεν είναι απαραίτητο εφόσον αποφάσισες να στηρίξεις την βιολογία του συστήματός σου στον ζωντανό βράχο και άμμο.

Δύο μικροί σε λίτρα maxi jet ή και mini jet θα σου εξασφαλίσουν την απαραίτητη κυκλοφορία στο 75άρι ενυδρείο σου.

Περίπου 10 κιλά ζωντανού βράχου και ένα στρώμα άμμου, με αναλογία 1 ζωντανής στην επιφάνεια και 2 ή 3 νεκρής από κάτω, περίπου 10 εκατοστά, είναι ικανά να σου κρατήσουν την βιολογία του συστήματός σου. Η σωστή τοποθέτηση του βράχου ώστε να εξασφαλίζεται καλή κυκλοφορία σε όσο το δυνατό περισσότερα σημεία της επιφάνειάς του, είναι πολύ βασικό.

Η παραγωγική ικανότητα της αεραντλίας που διαθέτεις θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις ανάγκες του skimmer, που έχεις ή που πρόκειται να αγοράσεις. Θα διαβάσεις λοιπόν τις οδηγίες του skimmer.

Δύο λάμπες marine white και μία actinic bleu Τ8 είναι πολύ καλές για μαλακά κοράλια.

Καλή συνέχεια

Φιλικά Νίκος

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμές συμβουλές σας και θα κοιτάξω να αγοράσω το συντομότερο δυνατό R/O.Θα κάνω ερευνα αγοράς απο εγχώρια καταστήματα.Μια τελευταια ερώτηση στο 2215 αφού έχω αγοράσει 2 lt substrat + 1 lt siporax + 20 bioaster μπορώ να βάλω σφουγγάρι μπλέ κάτω και πάνω στο φίλτρο??? ή όχι

Ευχαριστώ :thumbup:

Αν τα χωράει φυσικά και μπορείς να τα βάλεις.

Και βιολογικό θα κάνουν αλλά και μηχανικό καθάρισμα.

προσωπικα ειμαι τις αποψης Berlin.Τα αφηνουμε ολα στην βιολογια του βραχου και της αμμου δηλαδη.Το βιολογικο φιλτρο ειναι κεντρο παραγωγης νιτρικων και κατ'επεκταση αχρηστο ΙΜΟ (αλλα και πολλων αλλων)

μετα το στρωσιμο παντως μετραω νιτρικα 0 με μικρη ιχθυοφορτιση ,αρκετο φαι και ανεπαρκες skimmer.

το μονο που χρειαζεσαι ειναι ενα καλο χημικο με αργη ροη,δυνατο SKIMMER, και φυσικα καλο ζωντανο βραχο

• 2 weeks later...

Λαμβάνοντας σοβαρά τις γνώμες-απόψεις σας σχετικά με την αντιστροφη όσμοση αλλά και των προβλημάτων που θα δημιουργήσει μακρυπρόθεσμα το βιολογικό φίλτρο αποφάσισα να "στηριχτώ" βιολογικά στο ζωντανό βράχο και αραγωνίτη.Το 2213 ώς χημικό.Αγοράστηκαν κυκλοφορητές και σκίμερ.Νερό θα βρεθεί απο αντίστροφη.Οπότε μένουν ίσως για την άλλη εβδομάδα αγορά ρεφρακτόμετρου και ζωντανου βράχου και αραγωνίτη και μπαίνει το αλάτι.Ευελπιστώ το συντομότοτερο να έχω και φωτό να ανεβάσω.

:thumbup:

Καλό ξεκίνημα αγορίνα… :o

Είμαστε εδώ για κάθε βοήθεια έτσι ώστε να κάνεις ένα καλό ξεκίνημα στο υπέροχο χόμπι του Θαλασσινού ενυδρείου… :thumbup:

Καλή συνέχεια Φίλε Zeroboy

Περιμένουμε με πραγματικό ενδιαφέρον τις εξελίξεις σου.

Φιλικά Νίκος

Α ρε Γιάννη......για να πας στο αλατάκι

τα έδωσες τα πιράνια εεεεεε :wootwoot:

Καλή συνέχεια φίλε μου :wootwoot:

Δυστυχώς φίλε Πέτρο ειχαν φθάσει σε μέγεθος που δεν μπορούσαν να ειναι πιά στο 120αρι.Επρεπε αμεσα ή να πάνε σε μεγαλύτερο ενυδρείο (κατι που αδυνατούσα να το κάνω τώρα) ή να φύγουν. :wootwoot: Στις φόρουμ στις αγγελίες δεν εδειξε ενδιαφέρον κάποιος οπότε............. :wootwoot:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...