andreas213 20 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 20 Φεβρουαρίου 2010 παιδια καλησπερα.εχω ενα προβλημα εδω και καιρο που δεν μπορω να το διορθωσω.στο ενυδρειο μου εχω kh που κυμαινεται απο 4-6.χρησιμοποιω αλατι tropic marin και αντιστροφη οσμωση σε αλλαγες νερου.την πρωτη φορα που καταλαβα ποσο χαμηλο ηταν το kh εκανα 20 λιτρα αλλαγη νερου με ιδια αλατοτητα με νερο βρυσης στο οποιο προσθεσα αντιχλωριο και το ειχα αφησει να γινει 4 μερες.το kh ανεβηκε στο 8 αλλα μετα πηρε παλι την κατιουσα.να σημειωσω πως το ph ειναι σταθερα στο 8 και το ενυδρειο τρεχει 3 μηνες.μεσα εχω ενα σαρκοφυτο ενα βραχακι με μανιταρια μια xenia και μια εφυλια torch.απο ψαρια εχω 2 κλουν 2 γαριδες ενα γκομπι και ενα wrassel six line.μπορειτε να μου εξηγησετε τι συμβαινει και δεκτες ολες οι προτασεις για τη λυση του προβληματος.απο χημικα δεν χρησιμοποιω τιποτα παρα μονο ανθρακα και αντιφωσφορο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 20 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 20 Φεβρουαρίου 2010 Δεν ριχνεις καποιο σκευασμα για το ΚΗ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas213 20 Φεβρουαρίου 2010 Author #3 Share 20 Φεβρουαρίου 2010 Δεν ριχνεις καποιο σκευασμα για το ΚΗ; δεν ριχνω τιποτα.τι μπορει να καταναλωνει τοσο kh σε τοσες λιγες μερες.τα κοραλλια μου ειναι λιγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 21 Φεβρουαρίου 2010 #4 Share 21 Φεβρουαρίου 2010 δεν ριχνω τιποτα.τι μπορει να καταναλωνει τοσο kh σε τοσες λιγες μερες.τα κοραλλια μου ειναι λιγα. ο βραχος σου,η κοραλινη κλπ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 21 Φεβρουαρίου 2010 #5 Share 21 Φεβρουαρίου 2010 (edited) Από calcium και magnesium τι τιμές έχεις? Αν το μαγνήσιο είναι χαμηλό έχει άμεση σχέση με τις τιμές του ΚΗ, οπότε θα πρέπει να φέρεις το μαγνήσιο στα επίπεδα που πρέπει (και το ασβέστιο) για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί το ΚΗ, είτε με mineral salt στο νερό της όσμωσης, είτε με κάποιο ΚΗ buffer στο νερό του ενυδρείου. Επίσης το ΚΗ κάποια τεστ το μετράνε με διαφορετικές μονάδες μέτρησης.. σε dKH και σε mEq/L, όπως και κάποια σκευάσματα το αναφέρουν με αυτές τις δύο μονάδες μέτρησης. Έγινε επεξεργασία 21 Φεβρουαρίου 2010 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 21 Φεβρουαρίου 2010 #6 Share 21 Φεβρουαρίου 2010 Με ποια τεστ κανεις μετρησεις; Το torch σε τι κατασταση βρισκεται;Ανεβασε μια φωτογραφια του.............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas213 21 Φεβρουαρίου 2010 Author #7 Share 21 Φεβρουαρίου 2010 Από calcium και magnesium τι τιμές έχεις? Αν το μαγνήσιο είναι χαμηλό έχει άμεση σχέση με τις τιμές του ΚΗ, οπότε θα πρέπει να φέρεις το μαγνήσιο στα επίπεδα που πρέπει (και το ασβέστιο) για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί το ΚΗ, είτε με mineral salt στο νερό της όσμωσης, είτε με κάποιο ΚΗ buffer στο νερό του ενυδρείου. Επίσης το ΚΗ κάποια τεστ το μετράνε με διαφορετικές μονάδες μέτρησης.. σε dKH και σε mEq/L, όπως και κάποια σκευάσματα το αναφέρουν με αυτές τις δύο μονάδες μέτρησης. μετρησεις δεν μπορω να κανω αλλες γιατι δεν μπορω να βρω.επαρχια ατιμη!!!dkh ειναι η μετρηση.να ριξω ιχνοστοιχεια η καποιο buffer.τι μου προτεινετε;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas213 21 Φεβρουαρίου 2010 Author #8 Share 21 Φεβρουαρίου 2010 Με ποια τεστ κανεις μετρησεις; Το torch σε τι κατασταση βρισκεται;Ανεβασε μια φωτογραφια του.............. το torch ειναι μια χαρα και ανοιχτο οταν το φως ειναι αναμμενο.το βραδυ κλεινει μονο.ολα καλα πανε στο ενυδρειο.μετραω με τεστ της απι και της σερα και τα 2 μου δειχνουν το ιδιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 21 Φεβρουαρίου 2010 #9 Share 21 Φεβρουαρίου 2010 (edited) το torch ειναι μια χαρα και ανοιχτο οταν το φως ειναι αναμμενο.το βραδυ κλεινει μονο.ολα καλα πανε στο ενυδρειο.μετραω με τεστ της απι και της σερα και τα 2 μου δειχνουν το ιδιο Μηπως δεν ειναι σωστη η μετρηση;Γιατι με τοσο ΚΗ και το torch να ειναι μια χαρα λιγο περιεργο μου φαινεται. Xρειαζεται ΚΗ απο 8-11,προπαντων σταθερο για να ειναι σε καλη κατασταση. Έγινε επεξεργασία 21 Φεβρουαρίου 2010 - Dias Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas213 21 Φεβρουαρίου 2010 Author #10 Share 21 Φεβρουαρίου 2010 Μηπως δεν ειναι σωστη η μετρηση;Γιατι με τοσο ΚΗ και το torch να ειναι μια χαρα λιγο περιεργο μου φαινεται και τα 2 τα τεστ να ειναι αχρηστα;χλωμο νομιζω.πηρα και απο αλλο παιδι τεστ και τα ιδια μου βγαζει.περιεργο ειναι το ξερω.ειναι ολα κομπλε μεσα στο ενυδρειο.να το αφησω ετσι;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 21 Φεβρουαρίου 2010 #11 Share 21 Φεβρουαρίου 2010 Από κάποιο φίλο δεν μπορείς να βρεις τεστ για μαγνήσιο? γιατί αν δεν είναι όπως σου είπα στα επιθυμητά επίπεδα δεν θα μπορέσεις να σταθεροποιήσεις το ΚΗ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 21 Φεβρουαρίου 2010 #12 Share 21 Φεβρουαρίου 2010 Από κάποιο φίλο δεν μπορείς να βρεις τεστ για μαγνήσιο? γιατί αν δεν είναι όπως σου είπα στα επιθυμητά επίπεδα δεν θα μπορέσεις να σταθεροποιήσεις το ΚΗ Το θεμα ειναι να το ανεβασει πρωτα,και μετα να το σταθεροποιησει Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas213 21 Φεβρουαρίου 2010 Author #13 Share 21 Φεβρουαρίου 2010 Το θεμα ειναι να το ανεβασει πρωτα,και μετα να το σταθεροποιησει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 21 Φεβρουαρίου 2010 #14 Share 21 Φεβρουαρίου 2010 ναι .... αλλά αν το μαγνήσιο δεν έχει σωστές τιμές θα δυσκολευτεί να κρατήσει σταθερό το ΚΗ Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas213 21 Φεβρουαρίου 2010 Author #15 Share 21 Φεβρουαρίου 2010 ναι .... αλλά αν το μαγνήσιο δεν έχει σωστές τιμές θα δυσκολευτεί να κρατήσει σταθερό το ΚΗ αφου σεν μπορω να μετρησω.τι μπορω να προσθεσω;ιχνοστοιχεια;;;και καθε ποτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 21 Φεβρουαρίου 2010 #16 Share 21 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό σου λέω.. οτιδήποτε στοιχεία και να ρίχνεις που μεταβάλουν τις τιμές του νερού (Mg, Ca.. κλπ) πρέπει να ξέρεις τις τιμές αυτές πριν ρίξεις οτιδήποτε, για να φανεί και η ποσότητα που πρέπει να προσθέσεις και το κάθε πότε. Κάθε ενυδρείο έχει διαφορετικές ανάγκες σε ποσότητα και χρόνο και δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι και πόσο πρέπει ρίξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος