sailim 19 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Ειναι γνωστο οτι κανει καλό στο ενυδρειο όντας ρουφιχτρα νιτρικών.. Το θέμα όμως ειναι οτι μηπως υπάρχει σε βάρος των άλλων συγκατοικων φυτών; Μήπως μας αναγκαζει να προσθέτουμε εξτρα ΝΟ3 εκει που αρχικα δεν τα θελαμε κ τα απομακρυναμε με τις αλλαξες νερου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 19 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Νομίζω ότι ειπώθηκε και αλλού, μην ρωτάμε συνέχεια τα ίδια, όλα θέλουν μέτρο. Αν δεις ότι τραβά από τα άλλα οι συνέπειες θα φανούν. Αυτό δεν είναι κάτι που το αποφασίζεις από την αρχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailim 19 Φεβρουαρίου 2010 Author #3 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Ποιες οι συνέπειες ενός νερου με μηδενικα νιτρικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 19 Φεβρουαρίου 2010 #4 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Πρόωρη ωρίμανση και κιτρινισμένα φύλλα, μειωμένη ανάπτυξη (φυτών εννοείται). Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnvolno1 19 Φεβρουαρίου 2010 #5 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Εγω πάντως τα έβγαλα!! Εκτός ότι τραβάν όλα τα ΝΟ3, γεμίζουν και το ενυδρειο διότι τρίβεται!! Πολύ όμορφο αλλα φοβάμαι.. Τα πέταξα και ησύχασα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 19 Φεβρουαρίου 2010 #6 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 αν το φυτο ειναι καλα να ξερεις πως ειναι σχετικα σκληρο και δεν τριβεται.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailim 20 Φεβρουαρίου 2010 Author #7 Share 20 Φεβρουαρίου 2010 (edited) Κ εγώ το έχω μια βδομαδα (νιτρικά δεν έχω μετρησει) κ δεν είχα προβλημα με φυλλόπτωση..μια χαρά ειναι.. Θα ήθελα να ακουσω και εμπειριες αλλων φιλών Έγινε επεξεργασία 20 Φεβρουαρίου 2010 - sailim Link to comment Share on other sites More sharing options...
george1280 20 Φεβρουαρίου 2010 #8 Share 20 Φεβρουαρίου 2010 εγω το εχω βαλει κανα μηνα τωρα...μεγαλωνει πολυ, δεν μου τριβεται καθολου κ τα νιτρικα μου ειναι περιπου στο 10 πριν αλλαξω νερο ανα 10 μερες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 20 Φεβρουαρίου 2010 #9 Share 20 Φεβρουαρίου 2010 Παιδια το κερατοφυλλο "τρωει" ΝΟ2, Ν03 και αμμωνια???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 20 Φεβρουαρίου 2010 #10 Share 20 Φεβρουαρίου 2010 Τα φυτά καταναλώνουν NH3/NH4+. Επειδή στα ενυδρεία μας θεωρητικά δεν υπάρχει αμμωνία αφού είναι στρωμένα απομένει νιτρικό άλας NO3 για να κάνει αυτή τη δουλειά. Προσοχή! Το γεγονός ότι τα φυτά καταναλώνουν αμμωνία (πηγή αζώτου) δεν σημαίνει ότι ένα άστρωτο ενυδρείο με πολλά φυτά δεν αποτελεί δυνητικά πρόβλημα για τα ψάρια μας. Όμως γι αυτό λέμε συχνά ότι βάζουμε τα φυτά από την αρχή αφού βοηθούν στη γρήγορη ολοκλήρωση του κύκλου. Είναι αλήθεια επίσης ότι υπάρχουν και ενυδρεία FULL PLANTED στα οποία συγχομπίστες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΤΡΟ. Αλλά αυτό δεν νομίζω ότι είναι ένα πείραμα για αρχαρίους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 20 Φεβρουαρίου 2010 #11 Share 20 Φεβρουαρίου 2010 Τα φυτά καταναλώνουν NH3/NH4+. Επειδή στα ενυδρεία μας θεωρητικά δεν υπάρχει αμμωνία αφού είναι στρωμένα απομένει νιτρικό άλας NO3 για να κάνει αυτή τη δουλειά. Προσοχή! Το γεγονός ότι τα φυτά καταναλώνουν αμμωνία (πηγή αζώτου) δεν σημαίνει ότι ένα άστρωτο ενυδρείο με πολλά φυτά δεν αποτελεί δυνητικά πρόβλημα για τα ψάρια μας. Όμως γι αυτό λέμε συχνά ότι βάζουμε τα φυτά από την αρχή αφού βοηθούν στη γρήγορη ολοκλήρωση του κύκλου. Είναι αλήθεια επίσης ότι υπάρχουν και ενυδρεία FULL PLANTED στα οποία συγχομπίστες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΤΡΟ. Αλλά αυτό δεν νομίζω ότι είναι ένα πείραμα για αρχαρίους. Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος