HERCULES 19 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Θα ηθελα την βοηθεια σας.. ψαχνω ασιατικα.. μικρου μεγεθους ψαρια βυθου..(4-7 cm) κατα προτιμηση να ειναι και καθαριστες..(εκτος απο sae) Υπαρχει κατι σε αυτο το μεγεθος??Αν ναι και ποια ειναι αυτα... Ευχαριστω εκ των προτερων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 19 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 κατα προτιμηση να ειναι και καθαριστες.. Τι εννοείς καθαριστές? Από τι θες να σου καθαρίζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HERCULES 19 Φεβρουαρίου 2010 Author #3 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 (edited) Υπολειματα τροφης,αλγες... Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2010 - HERCULES Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 19 Φεβρουαρίου 2010 #4 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 (edited) Εννοείς μάλλον κάτι τέτοιο, δες τελικό μέγεθος και προέλευση. Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2010 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
HERCULES 19 Φεβρουαρίου 2010 Author #5 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Εννοείς μάλλον κάτι τέτοιο, δες τελικό μέγεθος και προέλευση. Mε καλυψες πληρως... Ευχαριστω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 19 Φεβρουαρίου 2010 #6 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Τα "γατόψαρα" της Ασίας έχουν συνδυαστεί στο μυαλό μου ως τα loaches. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αυτό που λέω δεν είναι σωστό, απλά έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Απ'όσο ξέρω loaches να τρώνε άλγη δεν υπάρχουν. Η Ασία έχει άλλα ψάρια για την άλγη και αυτά που γνωρίζω εγώ γίνονται γαϊδούρια. Επίσης με τα Loaches ξεχνάς τις αναπαραγωγές (αν έχεις σκοπό να κάνεις). Επίσης θα σε προβληματίσουν αν ποτέ θελήσεις να τα βγάλεις από το ενυδρείο σου καθότι είναι από τα πιο δύσκολα ψάρια στο πιάσιμο με απόχη. Τέλος για την άλγη και για τα υπολείμματα μπορείς να βρεις υπέροχα Ασιατικά σαλιγκάρια και γαριδούλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 19 Φεβρουαρίου 2010 #7 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Υποχρεωτικα να ειναι ψαρια τα αλγοφαγα απο την Ασια? Γαριδες, σαλλιγαρια δεν θελεις? Το SAE γιατι αποκλειστηκε? ΤΟ CAE χωραει στο ενυδρειο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HERCULES 19 Φεβρουαρίου 2010 Author #8 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Τα "γατόψαρα" της Ασίας έχουν συνδυαστεί στο μυαλό μου ως τα loaches. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αυτό που λέω δεν είναι σωστό, απλά έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Απ'όσο ξέρω loaches να τρώνε άλγη δεν υπάρχουν. Η Ασία έχει άλλα ψάρια για την άλγη και αυτά που γνωρίζω εγώ γίνονται γαϊδούρια. Επίσης με τα Loaches ξεχνάς τις αναπαραγωγές (αν έχεις σκοπό να κάνεις). Επίσης θα σε προβληματίσουν αν ποτέ θελήσεις να τα βγάλεις από το ενυδρείο σου καθότι είναι από τα πιο δύσκολα ψάρια στο πιάσιμο με απόχη. Τέλος για την άλγη και για τα υπολείμματα μπορείς να βρεις υπέροχα Ασιατικά σαλιγκάρια και γαριδούλες Ο πινακας που μου εδωσε ο viciouscircle ειναι αυτο ακριβως που εψαχνα... Δεν με ενδιαφερουν οι αναπαραγωγες τουλαχιστον στα συγκεκριμενα ειδη...ειπα κατα προτιμηση να ειναι και καθαριστες αλλα και να μην ειναι δεν εχω προβλημα... Ουσιαστικα loaches(μικρα σε μεγεθος) εψαχνα... Ευχαριστω για το ενδιαφερον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HERCULES 19 Φεβρουαρίου 2010 Author #9 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Υποχρεωτικα να ειναι ψαρια τα αλγοφαγα απο την Ασια? Γαριδες, σαλλιγαρια δεν θελεις? Το SAE γιατι αποκλειστηκε? ΤΟ CAE χωραει στο ενυδρειο σου? Ναι ψαχνω μονο απο ασια... Eιναι για ενυδρειο 100 λιτρα...σαλλιγκαρια, γαριδες εχω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 19 Φεβρουαρίου 2010 #10 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Για 100 λιτρα νομιζω 6 γαριδες amano και 2 σαλιγγαρια Neritina ειναι καλη επιλογη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HERCULES 19 Φεβρουαρίου 2010 Author #11 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 (edited) Για παραπανω βοηθεια θελω να βρω και ψαχνω για ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ για βιοτοπικα...αλλα ολα τα σαιτ με στελνουν σε ειδη αυστραλιας... Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2010 - HERCULES Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 19 Φεβρουαρίου 2010 #12 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Ψαξε λιγο στο fishbase εκει που λεει πληροφοριες ανα χωρα/νησι και αναζητησε Παπουα Νεα Γουινεα http://www.fishbase.org/search.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
HERCULES 19 Φεβρουαρίου 2010 Author #13 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Ψαξε λιγο στο fishbase εκει που λεει πληροφοριες ανα χωρα/νησι και αναζητησε Παπουα Νεα Γουινεα http://www.fishbase.org/search.php Μεγαλη βοηθεια...ευχαριστω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 19 Φεβρουαρίου 2010 #14 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Προσοχή όμως, loaches και γαριδούλες μπορεί να είναι επικίνδυνος συνδιασμος για τις γαριδούλες ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HERCULES 19 Φεβρουαρίου 2010 Author #15 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Προσοχή όμως, loaches και γαριδούλες μπορεί να είναι επικίνδυνος συνδιασμος για τις γαριδούλες ... Μπορει η' ισχυει κατι τετοιο???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 19 Φεβρουαρίου 2010 #16 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Μπορει η' ισχυει κατι τετοιο???? Ισχύει, αλλά δεν ξέρω ισχύει για όλα. Τουλάζιστον τα καλασικά clown loach ( που γίνονται και γαϊδούρια ) θα τις δουν σαν μεζεδάκι. Εδώ τρώνε σαλιγκάρια, στις γαρίδες θα κολλήσουν; Για άλλα loaches δεν γνωρίζω και δεν έχω εμπειρία. Ψάξε κάθε είδος που σε ενδιαφέρει ξεχωριστά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 19 Φεβρουαρίου 2010 #17 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Γενικά για ψάρια βυθού Ασίας : http://www.loaches.com Για τα λίτρα σου αν θες κάτι σαν "πλεκο" Ασιας ειναι αυτό: http://www.loaches.com/species-index/jinsh...chterm=Jinshaia sinensis και αν ψάξεις θα βρείς αρκετά σαν αυτό τα οποία αν δεν κάνω λάθος είναι όλα ή σχεδόν όλα απο Κίνα!!! Δεν ξέρω βέβαια αν μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο ψάρι του παραπάνω link στα pet shops! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 19 Φεβρουαρίου 2010 #18 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 (edited) Κανουμε προτασεις χωρις να ξερουμε τι υπαρχει μεσα στο ενυδρειο με μοναδικα κριτηρια να ειναι ασιατικα μικρα και αλοφαγα ειδη. Δεν ανεφερες αν ειναι ηδη μεσα Loaches Τη συμβατοτητα θα την τσεkαρεις εσυ ή αν θελεις μπορεις να ρωτησεις και γι'αυτο στο φορουμ. Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 19 Φεβρουαρίου 2010 #19 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Κανουμε προτασεις χωρις να ξερουμε τι υπαρχει μεσα στο ενυδρειο με μοναδικα κριτηρια να ειναι ασιατικα μικρα και αλοφαγα ειδη. Εχεις δίκιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 19 Φεβρουαρίου 2010 #20 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Μπορει η' ισχυει κατι τετοιο???? Ισχύει 100% με τα περισσότερα είδη loaches. Αν γλιτώσει καμία γαρίδα (και τα σαλιγκάρια θα έχουν πρόβλημα) θα είναι επειδή κρύβεται καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HERCULES 19 Φεβρουαρίου 2010 Author #21 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 (edited) Κανουμε προτασεις χωρις να ξερουμε τι υπαρχει μεσα στο ενυδρειο με μοναδικα κριτηρια να ειναι ασιατικα μικρα και αλοφαγα ειδη. Δεν ανεφερες αν ειναι ηδη μεσα Loaches Τη συμβατοτητα θα την τσεkαρεις εσυ ή αν θελεις μπορεις να ρωτησεις και γι'αυτο στο φορουμ. Η κατασκευη γιατι προκειται για κατασκευη vivarium θα ειναι καπως ετσι... Ακομα δεν εχω βαλει ζωα και ψαρια μεσα αν και ολα υπαρχουν αλλα σε ξεχωριστους χωρους (ενυδρεια και τερραρια) γιατι θελω να πετυχω ακριβως περιβαλον βιοτοπικο και συγκεκριμενα απο Νεα Γουινεα,με τις καλυτερες συνθηκες για τα ειδη που θα βρισκονται μεσα σε αυτο.\ Πληροφοριακα μεσα θα βρισκονται απο ερπετα(morelia viridis)και στον χωρο του ενυδρειου οπου ειναι περιπου 100 λιτρα..φυτα και ψαρια απο την Νεα γουινεα...Αν δεν μπορεσω να βρω ψαρια απο τα συγκεκριμενα μερη παντα μικρα σε μεγεθος, θα μπουν ασιατικα ειδη συμβατα...ακομα ψαχνω για πληροφοριες... Οπως καταλαβαινετε θα ειναι φυτεμενο μεσα εξω... Με φωτισμο καταλληλο και για τα υδροβια φυτα,τα χερσα αλλα και για τα ζωα.. Oπως και καταληλη φιλτρανση για το νερο και συνθηκες υγρασιας αερα.. και θερμοκρασιας.. Θα εχετε νεα μου μωλις τελειωσω την ερευνα αλλα και φωτογραφιες με την κατασκευη του... Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2010 - HERCULES Link to comment Share on other sites More sharing options...
HERCULES 19 Φεβρουαρίου 2010 Author #22 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Η κατασκευη γιατι προκειται για κατασκευη vivarium θα ειναι καπως ετσι... Ακομα δεν εχω βαλει ζωα και ψαρια μεσα αν και ολα υπαρχουν αλλα σε ξεχωριστους χωρους (ενυδρεια και τερραρια) γιατι θελω να πετυχω ακριβως περιβαλον βιοτοπικο και συγκεκριμενα απο Νεα Γουινεα,με τις καλυτερες συνθηκες για τα ειδη που θα βρισκονται μεσα σε αυτο.\ Πληροφοριακα μεσα θα βρισκονται απο ερπετα(morelia viridis)και στον χωρο του ενυδρειου οπου ειναι περιπου 100 λιτρα..φυτα και ψαρια απο την Νεα γουινεα...Αν δεν μπορεσω να βρω ψαρια απο τα συγκεκριμενα μερη παντα μικρα σε μεγεθος, θα μπουν ασιατικα ειδη συμβατα...ακομα ψαχνω για πληροφοριες... Οπως καταλαβαινετε θα ειναι φυτεμενο μεσα εξω... Με φωτισμο καταλληλο και για τα υδροβια φυτα,τα χερσα αλλα και για τα ζωα.. Oπως και καταληλη φιλτρανση για το νερο και συνθηκες υγρασιας αερα.. και θερμοκρασιας.. Θα εχετε νεα μου μωλις τελειωσω την ερευνα αλλα και φωτογραφιες με την κατασκευη του... Μια διορθωση...αλλοι το λενε vivarium αλλα σωστα ειναι PALUDARIUM ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 19 Φεβρουαρίου 2010 #23 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Προσωπικά περιμένω πως και πως να το δω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HERCULES 19 Φεβρουαρίου 2010 Author #24 Share 19 Φεβρουαρίου 2010 Προσωπικά περιμένω πως και πως να το δω... Το ξερω...λιγο υπομονη γιατι δεν θελω να κανω κατι λαθος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 22 Φεβρουαρίου 2010 #25 Share 22 Φεβρουαρίου 2010 Το ξερω...λιγο υπομονη γιατι δεν θελω να κανω κατι λαθος... Και πολύ καλά θα κάνεις !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος