achisael 14 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 λοιπον ενα γκαπυ μου ειναι εδω και αρκετες μερες με αρκετα φουσκωμενη κοιλια ετσι την εβαλα μονη της στο μικρο ενυδρειακι με θερμοκρασια 28 γιατι δεν το εβλεπα να γενναει αλλιως...(μου παν οτι γεννανε γρηγορα με αυτην την θερμοκρασια) τι αλλο να κανω... και φωτο του... ------------------------- http://img535.imageshack.us/i/dsc04365.jpg/ ειναι ετσι δυο βδομαδες... λετε να μην ειναι???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltosbitoulis2 14 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 (edited) Η γκαπίνα σου θα έχει γεννήσει λογικά σε 7-10 μέρες... Η συμπεριφορά της είναι φυσιολογική? Ρωτάω για να αποκλείσουμε ως αιτία του φουσκώματος κάποια ασθένεια διότι η φωτογραφία δεν είναι και πολύ καθαρή... Όταν είναι έτοιμη να γεννήσει θα τη δεις να αναπνέει έντονα, να έχει έντονο μαύρο χρώμα στο πίσω μέρος της κοιλιάς της (τα ματάκια των μωρών), να σχηματίζεται μία μικρή μαύρη γωνίτσα κοντά στο γεννητικό της πόρο και πολλές θηλυκιές όταν είναι να γεννήσουν πέρνουν μία στάση πλάγια με το κεφάλι κάτω και την ουρά πάνω μάλλον για να βγουν πιο εύκολα τα μωρά... Κρίνοντας από το μέγεθος της κοιλιάς, να περιμένεις αρκετά μωράκια! Έγινε επεξεργασία 14 Φεβρουαρίου 2010 - miltosbitoulis2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
achisael 14 Φεβρουαρίου 2010 Author #3 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 Η γκαπίνα σου θα έχει γεννήσει λογικά σε 7-10 μέρες... Η συμπεριφορά της είναι φυσιολογική? Ρωτάω για να αποκλείσουμε ως αιτία του φουσκώματος κάποια ασθένεια διότι η φωτογραφία δεν είναι και πολύ καθαρή... Όταν είναι έτοιμη να γεννήσει θα τη δεις να αναπνέει έντονα, να έχει έντονο μαύρο χρώμα στο πίσω μέρος της κοιλιάς της (τα ματάκια των μωρών), να σχηματίζεται μία μικρή μαύρη γωνίτσα κοντά στο γεννητικό της πόρο και πολλές θηλυκιές όταν είναι να γεννήσουν πέρνουν μία στάση πλάγια με το κεφάλι κάτω και την ουρά πάνω μάλλον για να βγουν πιο εύκολα τα μωρά... Κρίνοντας από το μέγεθος της κοιλιάς, να περιμένεις αρκετά μωράκια! ειναι πολυ κινητικη στο μεγαλο... τωρα που τη εβαλα στο μικρο σαν να φοβαται... καθεται η κατω στο χαλικι με την κοιλια της η ανεβαινει και καθεται πισω απο το φιλτρακι.. οταν πλησιαζω τρεχει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanos1990 14 Φεβρουαρίου 2010 #4 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 και εμενα ετσι ειναι η δικη μου κ περιμενω να δω τ θα κανει!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
achisael 14 Φεβρουαρίου 2010 Author #5 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 και εμενα ετσι ειναι η δικη μου κ περιμενω να δω τ θα κανει!!!! εμενα οπως ειπα καθεται στον πατο με την ουρα προς τα κατω και το κεφαλι προς τα πανω και οταν πλησιαζω τρεχει... μηπως φοβαται γιατι την εβαλα στο μικρο?? ποσο καιρο να την κρατησω εκει?? αν δεν γεννησει σε 2-3 μερες θα την ξαναβαλω στο μεγαλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltosbitoulis2 14 Φεβρουαρίου 2010 #6 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 εμενα οπως ειπα καθεται στον πατο με την ουρα προς τα κατω και το κεφαλι προς τα πανω και οταν πλησιαζω τρεχει... μηπως φοβαται γιατι την εβαλα στο μικρο?? ποσο καιρο να την κρατησω εκει?? αν δεν γεννησει σε 2-3 μερες θα την ξαναβαλω στο μεγαλο... Τι ψάρια έχεις στο μεγάλο...? Είναι φυτεμένο...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
achisael 14 Φεβρουαρίου 2010 Author #7 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 Τι ψάρια έχεις στο μεγάλο...? Είναι φυτεμένο...? μονο γκαπυ...ακομα 1 αρσεν.-2 θηλυκα οχι δεν ειναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanos1990 14 Φεβρουαρίου 2010 #8 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 εμενα τν τσιμπανε τ αλλα γκαμπι που εχω αλλα δν μπορω ν την βγαλω απο εκει γιατι δεν εχω που να την βαλω!!!κ δεν ξερω τν λογο που την τσιμπουν!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanos1990 14 Φεβρουαρίου 2010 #9 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 πιστευω οτι εκανεσ καλα που τν εβγαλες γιατι δν θα εχει κ πολες απολιες απο τ παιδακια που θα κανει αν ειναι που σιγουρα ειναι γιατι μιαζει μ τν δικη μου!!!!!τρωει????αν τρωει δν υπαρχει προβλημα πιατευω!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
achisael 14 Φεβρουαρίου 2010 Author #10 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 πιστευω οτι εκανεσ καλα που τν εβγαλες γιατι δν θα εχει κ πολες απολιες απο τ παιδακια που θα κανει αν ειναι που σιγουρα ειναι γιατι μιαζει μ τν δικη μου!!!!!τρωει????αν τρωει δν υπαρχει προβλημα πιατευω!!!! σε λιγο θα την ταισω χθες στο μεγαλο εφαγε κανονικοτατα... ανυπομονω να γεννησει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanos1990 14 Φεβρουαρίου 2010 #11 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 τοτε δν νομιζω ν εχει προβλημα!!!!κ εγω εχθες περιμενα μεχρ τς 2 μπας κ δω αυτο τ μεγαλειο τς φυσης αλλα δν ενιωσα τν χαρα!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanos1990 14 Φεβρουαρίου 2010 #12 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 α να ξερεις οτι θα τα κανει τ βραδι δηλ μια πιθανοτητα 80% Link to comment Share on other sites More sharing options...
achisael 14 Φεβρουαρίου 2010 Author #13 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 σε λιγο θα την ταισω χθες στο μεγαλο εφαγε κανονικοτατα... ανυπομονω να γεννησει... χαχαχα!!!!!! και εγω μια απο τα ιδια 02.30 σε κερδισα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanos1990 14 Φεβρουαρίου 2010 #14 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 παω πασω τοτε!!!!ποσα λιτρα εχεις ενειδριο???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
achisael 14 Φεβρουαρίου 2010 Author #15 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 παω πασω τοτε!!!!ποσα λιτρα εχεις ενειδριο???? den einai μεγαλο... 75 λιτρα... και το εβαλα σε ενα 13αρι... λοιπον το ταισα... και δεν τρωει... καθεται στην επιφανεια και οταν χτυπαω λιγο το τζαμι ... εξαφανιαζολ...!!! γιατι??? τρωει που και που δλδ εδω και 5 λεπτα εριξα και σε αυτο αλλα και στα αλλα πανω... τα αλλα τα καθαρισαν αυτο τιποτα σχεδον... τρωει 1 μικρο φυλαρακι στο λεπτο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
achisael 14 Φεβρουαρίου 2010 Author #16 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 den einai μεγαλο... 75 λιτρα... και το εβαλα σε ενα 13αρι... λοιπον το ταισα... και δεν τρωει... καθεται στην επιφανεια και οταν χτυπαω λιγο το τζαμι ... εξαφανιαζολ...!!! γιατι??? τρωει που και που δλδ εδω και 5 λεπτα εριξα και σε αυτο αλλα και στα αλλα πανω... τα αλλα τα καθαρισαν αυτο τιποτα σχεδον... τρωει 1 μικρο φυλαρακι στο λεπτο.... η κοιλια της σαν να μου φαινεται οτι ξεφουσκωσε αλλα δεν βλεπω και κανενα μικρο...αν γεννησε... μηπως ειναι αρρωστο? και οχι εγγυος? πριν το βαλω κατω ηταν μια χαρα... υπρκινητικο.... τωρα καθεται κατω θα βαλω και φωτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanos1990 14 Φεβρουαρίου 2010 #17 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 αν ειχε κατι δν θα εκανε ετσι!!!!αρα μπορει να ειναι η ωρα να κανει παιδακια!!!!!ποσο σ κοστησε τ 75αρι μαζι με φιλτρα κ θερμανση!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanos1990 14 Φεβρουαρίου 2010 #18 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 ναι βαλε!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
achisael 14 Φεβρουαρίου 2010 Author #19 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 ναι βαλε!!!! http://yfrog.com/efdsc04369cj http://img522.imageshack.us/i/dsc04368x.jpg/ ποσο κοστισε... κοιτα ειναι 85 λιτρα μεικτα... θερμοστατη εχω jager 100 w (ton αλλαξα αυτον που ειχε) φιλτρο aquael 450 l/h... (το αλλαξα αυτο που ειχε) 130 peripoy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 14 Φεβρουαρίου 2010 #20 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 Μήπως θα έπρεπε να άφηνες λίγο το ψαράκι να ηρεμήσει? Σίγουρα έχει στρεσαριστεί αλλά με το να το πιέζεις να γεννήσει το πολύ πολύ να το χάσεις... Η γεννήστρα βοηθάει σε μερικές περιπτώσεις αλλά δεν είναι απομόνωση.Έχεις σωστές συνθήκες φωτισμού,θερμοκρασίας και νερού όπως στο μεγάλο?Προσαρμογή έκανες κατά τη μεταφορά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
achisael 14 Φεβρουαρίου 2010 Author #21 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 Μήπως θα έπρεπε να άφηνες λίγο το ψαράκι να ηρεμήσει? Σίγουρα έχει στρεσαριστεί αλλά με το να το πιέζεις να γεννήσει το πολύ πολύ να το χάσεις... Η γεννήστρα βοηθάει σε μερικές περιπτώσεις αλλά δεν είναι απομόνωση.Έχεις σωστές συνθήκες φωτισμού,θερμοκρασίας και νερού όπως στο μεγάλο?Προσαρμογή έκανες κατά τη μεταφορά? ολα οσα ειπες εγιναν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
achisael 14 Φεβρουαρίου 2010 Author #22 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 ολα οσα ειπες εγιναν.... http://img237.imageshack.us/i/dsc04369s.jpg/ η αλλη φωτο που δεν ανοιγει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanos1990 14 Φεβρουαρίου 2010 #23 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 δικιο εχει!!!αστο για σημερα κ θα δουμε!!!!μονο τροφη να εχει κ τα παρακατω που ειπε ο φιλος πρεπει να ειναι σωστα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 14 Φεβρουαρίου 2010 #24 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 Η φωτό δεν είναι τόσο καθαρή αλλά μου φαίνεται οτι δεν είναι έτοιμη.Δώσε προσοχή στο τάισμα,δεν χρειάζονται πολύ.Ίσως είναι ο λόγος που τη βλέπεις φουσκωμένη και μετά ξεφούσκωτη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
achisael 14 Φεβρουαρίου 2010 Author #25 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 Η φωτό δεν είναι τόσο καθαρή αλλά μου φαίνεται οτι δεν είναι έτοιμη.Δώσε προσοχή στο τάισμα,δεν χρειάζονται πολύ.Ίσως είναι ο λόγος που τη βλέπεις φουσκωμένη και μετά ξεφούσκωτη... les? δλδ υπαρχει περιπτωση να μην ειναι????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος