billgl 13 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 13 Φεβρουαρίου 2010 το ενυδρειο μου ειναι 100 λιτρα και εχω μεσα μονο guppies.επειδη τις τελευταιες μερες εχω απωλειες στα ψαρια πηγα ενα δειγμα νερου στο πετ σοπ οπου του κανουν τα απαραιτητα τεστ και μου ειπαν οτι το νερο ειναι οκ για guppies αλλα μπορει να εχω διαρροη ρευματος και πρεπει να κανω αλλαγες νερου.αν οντως εχω διαρροη τι να κανω και πως να το ελεγξω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 14 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 το ενυδρειο μου ειναι 100 λιτρα και εχω μεσα μονο guppies.επειδη τις τελευταιες μερες εχω απωλειες στα ψαρια πηγα ενα δειγμα νερου στο πετ σοπ οπου του κανουν τα απαραιτητα τεστ και μου ειπαν οτι το νερο ειναι οκ για guppies αλλα μπορει να εχω διαρροη ρευματος και πρεπει να κανω αλλαγες νερου.αν οντως εχω διαρροη τι να κανω και πως να το ελεγξω? Σου εδωσαν τα αποτελεσματα των μετρησεων?Γραψε τα. Βαλε ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι στο νερο και δες αν αναβει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 14 Φεβρουαρίου 2010 #3 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 γραψε τις μετρησεις, και γιατι δεν τις κανεις μονος σου με υγρα τεστ? και με τις αλλαγες νερου θα σταματησει η διαροη ρευματος?και πως ειναι σιγουροι οτι ειναι διαροη ρευματος?περιεργα μου φαινωνται ολα αυτα. βαλε το κατσαβιδι και βλεπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanos1990 14 Φεβρουαρίου 2010 #4 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 παιδια ειμαι ηλεκτολογος!!!!ακουστε αν ειχε τ παιδι κατι τετοιο τοτε δν θα ειχε μινει κανενα μεσα σ λιγα δευτερα κ θα τ επεφτε τ ρελε διαφιγης του σπιτου του αρα τ ξεχναμε αυτο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 14 Φεβρουαρίου 2010 #5 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 παιδια ειμαι ηλεκτολογος!!!!ακουστε αν ειχε τ παιδι κατι τετοιο τοτε δν θα ειχε μινει κανενα μεσα σ λιγα δευτερα κ θα τ επεφτε τ ρελε διαφιγης του σπιτου του αρα τ ξεχναμε αυτο!!!! Άλλο διαρροή κι άλλο βραχυκύκλωμα. Και δεν έχουν όλα τα σπίτια ρελέ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billgl 14 Φεβρουαρίου 2010 Author #6 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 το κατσαβιδι δεν αναβει αλλα το νερο το πηγαινω καθε μηνα στο πετ σοπ και το ελεγχει με υγρα τεστ και μου λεει αν εχει τιποτα.στην αρχη που ειχα αμμωνια μου το ελεγε.τωρα πως το καταλαβε αυτο δεν ξερω για το ρευμα.εγω δεν εχω παρει ακομα τεστ.ειναι ακριβα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 14 Φεβρουαρίου 2010 #7 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 Το ενυδρείο είναι δικό σου,εσύ είσαι ο χομπίστας,η υγεία των ψαριών σου στα χέρια σου οπότε εσύ πρέπει να τα κάνεις όλα.Κάνε μια αναζήτηση σε ενυδρειακά μαγαζιά στο internet και θα δεις τις τιμές.Το κάθε τεστ θα σου φτάνει για περίπου 60 μετρήσεις ή και περισσότερες αναλόγως ποια θα πάρεις.Έλεγχος μια φορά το μήνα δεν αρκεί.Σε 30 μέρες μπορούν να αλλάξουν πολλά! Φιλικά Φώτης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billgl 14 Φεβρουαρίου 2010 Author #8 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 εγω δν ειχα παρει τεστ επειδη αυτος μου τα ελεγχε και μου τα ελεγχει οποτε θελω και με υγρα τεστ της sera.αλλα μαλλον πρεπει να παρω και εγω τωρα.ποια τεστ πρεπει να παρω εκτος απο αμμωνιας και NO3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 14 Φεβρουαρίου 2010 #9 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 Ph Gh Kh και NO2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billgl 14 Φεβρουαρίου 2010 Author #10 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 δηλαδη συνολο 6.και πρεπει να τα παρω σε υγρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 14 Φεβρουαρίου 2010 #11 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 Είναι η καλύτερη λύση.Υπάρχουν και strips αλλά δεν είναι τόσο αξιόπιστα.Καλύτερα να δώσεις λίγα χρήματα παραπάνω αλλά να είσαι σίγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 15 Φεβρουαρίου 2010 #12 Share 15 Φεβρουαρίου 2010 Αν δε βασταει η τσεπη σου, τουλαχιστον αμμωνια ΝΗ3/ΝΗ4 (και ΝΟ3και pH αν γινεται ) σε υγρα, και τα αλλα strips. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billgl 15 Φεβρουαρίου 2010 Author #13 Share 15 Φεβρουαρίου 2010 οχι θα τα παρω ολα σε υγρα για να ειμαι σιγουρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 15 Φεβρουαρίου 2010 #14 Share 15 Φεβρουαρίου 2010 Παρε της tropic marin ή της api εχω ακουσει τα καλυτερα! Αν δεν τα εχει το pet-shop που αγοραζεις παραγγειλε τα απο το petcumulus.gr ! Ειναι παρα πολυ φτηνα! το ενα κανει 8€ μονο τα NO2 KAI NO3 κανουν 12€(ειναι μαζι σε μια συσκευασια) (αα και nh3/nh4 παλι στα 12€) Link to comment Share on other sites More sharing options...
billgl 15 Φεβρουαρίου 2010 Author #15 Share 15 Φεβρουαρίου 2010 το πετ σοπ εχει σιγουρα της σερα γιατι τα εχω δει.αν εχει τα αλλα θα τα παρω αφου ειναι και πιο φθηνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 15 Φεβρουαρίου 2010 #16 Share 15 Φεβρουαρίου 2010 το πετ σοπ εχει σιγουρα της σερα γιατι τα εχω δει.αν εχει τα αλλα θα τα παρω αφου ειναι και πιο φθηνα Βασικα ειναι ετσι φτηνα απο το petcumulus.gr (παντα μιλαω για tropic marin) και ετσι δεν ξερω αν ειναι πιο φτηνα σε pet! Παντως και εγω που ειχα παει σε ενα pet-shop μου ειπε οτι ειναι πανακριβα και οτι να πηγαινω να μου κανει αυτος μετρησεις! (αλλα αν εισαι σωστος εππαγγελματιας δεν θες να βγαζεις λεφτα λεω εγω τωρα?? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
billgl 15 Φεβρουαρίου 2010 Author #17 Share 15 Φεβρουαρίου 2010 μα εμενα μου κανει τζαμπα τις μετρησεις οσες φορες θελω αλλα σιγουρα μου λεει ψεματα γιατι αλλιως ολα τα ψαρια μου θα ζουσαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
billgl 16 Φεβρουαρίου 2010 Author #18 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 τα παρακατω ειναι με υγρα τεστ της sera: ΝΗ4 0 NO3 αναμερα στο 0 και στο 10 NO2 0 PH 8.5 KH 14 GH 23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billgl 16 Φεβρουαρίου 2010 Author #19 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 το κh kαι το gh δεν ειναι καλα ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 16 Φεβρουαρίου 2010 #20 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Κάνε μετρήσεις Ph,Gh και Kh με νερό της βρύσης σου και γράψ'τες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billgl 16 Φεβρουαρίου 2010 Author #21 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 εχω την εντυπωση οτι το κη και το gh μπορει να το κανω και λαθος επειδη λεει μεχρι να γινει πρασινο αλλα δν εχει συγκεκριμενο χρωμα.θα κανω ομως και στο νερο της βρυσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
tr3loGiannis 16 Φεβρουαρίου 2010 #22 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 (edited) απ΄οτι εχω διαβασει απο οδηγο της σερα αν υπαρχει διαρροη* ρευματος στο ενυδρειο τα ψαρια δεν παθαινουν απολυτως τιποτα καθως λειπει η γειωση!! (εγχειριδιο "φυσικη φροντιδα του ενυδρειου και καθαρισμος του νερου" σελ.10) Έγινε επεξεργασία 16 Φεβρουαρίου 2010 - tr3loGiannis Link to comment Share on other sites More sharing options...
billgl 16 Φεβρουαρίου 2010 Author #23 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 το ph της βρυσης ειναι 7,5-8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billgl 16 Φεβρουαρίου 2010 Author #24 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 μα αφου εβαλα και δοκιμαστικο δεν ειναι διαρροη μαλλον το νερο εχει κατι και μου ελεγε ψεματα αυτος Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 16 Φεβρουαρίου 2010 #25 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Κάνε και Gh,Kh Βρύσης.Τι τεστ έχεις γι'αυτά?Τα μετράς σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος