johnnyb 11 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 11 Φεβρουαρίου 2010 Σκέφτομαι να μπω κι εγώ στο φανταστικό όσο και "επώδυνο" χόμπι με την απόκτηση ενός reef -προσανατολίζομαι για κάτι στα 200λ. Η απορία που μου γεννήθηκε ψάχνοντας ακατάπαυστα αριστερά και δεξιά ( νο.1 προυπόθεση για το χόμπι απ' ότι κατάλαβα! ) είναι αν και ποια διαφορά υπάρχει στην απόδοση/συμπεριφορά/καταλληλότητα ενός ενυδρείου αναλόγως του σχήματός του ( κύβος, "κλασσικό ορθογώνιο", με κυρτή πρόσοψη). Εάν βοηθάει, δε σκοπεύω ούτε να το απραφορτώσω ούτε να βάλω ιδιαίτερα απαιτητικούς σε φως οργανισμούς (sps κτλ). Εντύπωση μου έκανε και το ότι αυτά με κυρτή πρόσοψη ( πχ Juwel Vision) είναι τόσο πιο ακριβά, όσο και πιο δυσεύρετα για αγορά σε μεταχειρισμένα (προς μεγάλη μου απογοήτευση, αφου μ'αρέσουν πιο πολύ απ΄όλα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 11 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 11 Φεβρουαρίου 2010 (edited) Σκέφτομαι να μπω κι εγώ στο φανταστικό όσο και "επώδυνο" χόμπι με την απόκτηση ενός reef -προσανατολίζομαι για κάτι στα 200λ. Η απορία που μου γεννήθηκε ψάχνοντας ακατάπαυστα αριστερά και δεξιά ( νο.1 προυπόθεση για το χόμπι απ' ότι κατάλαβα! ) είναι αν και ποια διαφορά υπάρχει στην απόδοση/συμπεριφορά/καταλληλότητα ενός ενυδρείου αναλόγως του σχήματός του ( κύβος, "κλασσικό ορθογώνιο", με κυρτή πρόσοψη). Εάν βοηθάει, δε σκοπεύω ούτε να το απραφορτώσω ούτε να βάλω ιδιαίτερα απαιτητικούς σε φως οργανισμούς (sps κτλ). Εντύπωση μου έκανε και το ότι αυτά με κυρτή πρόσοψη ( πχ Juwel Vision) είναι τόσο πιο ακριβά, όσο και πιο δυσεύρετα για αγορά σε μεταχειρισμένα (προς μεγάλη μου απογοήτευση, αφου μ'αρέσουν πιο πολύ απ΄όλα ) Καλή σου μέρα και καλός όρισες στην όμορφη παρέα... Όλα είναι σχετικά με το ερώτημά σου. Με όλον τον ειδών τα ενυδρεία μπορείς να πετύχεις έναν όμορφο ύφαλο εννοείτε πώς όσο πιό μεγάλο τόσο πιό δαπανηρό (αλλά και πιό όμορφο-φυσικό). Τώρα το κατα πόσο είναι ή όχι λειτουργικό...με την κατάλληλη μελέτη και πειράματα μπορείς να πετύχεις αυτό που θέλεις... Μήν ξεκινήσεις όμως με το ότι δέν θα βάλεις απαιτητικούς οργανισμούς γιατί στην πορεία κατα 99% θα αλλάξεις γνώμη. Έχεις κατασταλάξει για το είδος θαλασσινού που θέλεις να φτιάξεις; Έγινε επεξεργασία 11 Φεβρουαρίου 2010 - costas21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouts73 11 Φεβρουαρίου 2010 #3 Share 11 Φεβρουαρίου 2010 με κυρτή πρόσοψη ειναι τα αγαπημενα μου.ειναι λιγο ακριβα αλλα θα το χαρεις 10 φορες περισσοτερο.εκει στα 450 λιτρα +++ ειναι φανταστικο Γιωργος Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyb 11 Φεβρουαρίου 2010 Author #4 Share 11 Φεβρουαρίου 2010 Κατ' αρχήν ευχαριστώ! Σύντομα θα σας βομβαρδλισω με ερωτήσεις- όχι ότι δεν έχω κλανει και αρκετό ψάξιμο μόνος μου, αλλά καλό είναι πάντα να χεις και περισσότερες γνώμες.... Λεω για ένα ενυδρείο με λίγα κοράλια- μαλακά,μανιτάρια κτλ που δεν είναι απαιτητικά πολύ, και καμιά 10ρια ψαράκια ειρηνικά που δεν θα γίνονται πάνω από το πολύ 10 εκ. Σκεφτόμουν ότι πχ για ένα six line wrasse που κολυμπάει λες και όταν γεννήθηκε έπεσε στη χύτρα με το φραπέ, μήπως θα ταν καλύτερο να χει πιο πολλή άπλα να κάνει τις βόλτες του και άρα κάτι μακρόστενο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 11 Φεβρουαρίου 2010 #5 Share 11 Φεβρουαρίου 2010 Οπως το λες τα μακροστενα ενυδρεια εχουν το πλεονεκτημα του να μπορουν να βολταρουν τα ψαρια,ειδικα αυτα που τους αρεσει πολυ να κανουν αποστασεις. Το κυρτο τζαμι θα το απεφευγα ρε θαλασσινο,καθως και παραμορφωνει και ειναι παρα πολυ δυσκολο να καθαρισεις την κοραλινη που θα πιασει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 11 Φεβρουαρίου 2010 #6 Share 11 Φεβρουαρίου 2010 Θα θελεις πολυ δουλεια σε θεμα στησιματος του βραχου και τις κυκλοφοριας του νερου καθως το σχημα του δεν βοηθαει σε αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος