Δίας 16 Φεβρουαρίου 2010 #26 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Εγω επιμενω.... Σωκρατη μου... Απο Βικτωρια (Λιμνη) πλευρα... τι δυνατοτητα εχεις να βρεις ψαρακι στην Αθηνα??? Τι μεγεθους;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 16 Φεβρουαρίου 2010 #27 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 (edited) Τι μεγεθους;;;;;; Διαλεξε.... http://fish.mongabay.com/data/ecosystems/Lake%20Victoria.htm Έγινε επεξεργασία 16 Φεβρουαρίου 2010 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Φεβρουαρίου 2010 #28 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Διαλεξε.... http://fish.mongabay.com/data/ecosystems/Lake%20Victoria.htm Οχι εγω,εσυ. Κι αν βρεις απο τα μικρα σε μεγεθος,πες μου κι εμενα να παω να παρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 16 Φεβρουαρίου 2010 #29 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Οχι εγω,εσυ. Κι αν βρεις απο τα μικρα σε μεγεθος,πες μου κι εμενα να παω να παρω Γιαυτο ρωτησα τι δυνατοτητα υπαρχει... επειδη ΔΕΝ ξερω..... αλλα ολοι πανε σε Ταγκανικα και Μαλαουι.... την εχουμε στην απεξω την Βικτωρια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 16 Φεβρουαρίου 2010 #30 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Γιαυτο ρωτησα τι δυνατοτητα υπαρχει... επειδη ΔΕΝ ξερω..... αλλα ολοι πανε σε Ταγκανικα και Μαλαουι.... την εχουμε στην απεξω την Βικτωρια.... Φίλε Νίκο σε καμία περίπτωση δεν έχουμε την Βικτώρια απ'έξω.....απλά οι εισαγωγές ψαριών που γίνονται δεν καλύπτουν κάποιον για να στήσει οτι ενυδρείο Βικτώρια θέλει.... και ελπίζω αυτό να αλλάξει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 17 Φεβρουαρίου 2010 Author #31 Share 17 Φεβρουαρίου 2010 (edited) Εγω επιμενω.... Σωκρατη μου... Απο Βικτωρια (Λιμνη) πλευρα... τι δυνατοτητα εχεις να βρεις ψαρακι στην Αθηνα??? Ανκαι προτιμώ να παρακαλουθώ τη συζήτηση που κάνετε για το ενυδρείο μου να απαντήσω στον αγαπητό nikoloutso και να πώ οτι το το ενυδρείο αυτό RIO 125 το θεωρώ μικρό για λίμνη victoria. Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα οτι το ελάχιστο μήκος ενυδρείου που προτείνεται είναι περίπου 90cm. Προτιμάται το 120cm σαφώς καλύτερο και βέβαια όπως αναφέρει ο συγγραφέας και μεγαλύτερο ενυδρείο ακόμα καλύτερα βέβαια. Σωκράτης Πηγή:Lake victoria cichlids ,Nick James σελ.25 Έγινε επεξεργασία 17 Φεβρουαρίου 2010 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 22 Φεβρουαρίου 2010 #32 Share 22 Φεβρουαρίου 2010 Μια και οι Αφρικανοί δεν βλέπω να έχουν προτάσεις , να στο φτιάξω εγω το ενυδρείο με τα κορυφαία ψάρια για ενυδρείο ( Ξιφοφόρους ) να τελειώνουμε ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 22 Φεβρουαρίου 2010 Author #33 Share 22 Φεβρουαρίου 2010 Στο τέλος μου φαίνεται έτσι θα κάνουμε ,αλλά ξέρεις ποιούς ξιφοφόρους αυτούς τους φόρτε Ας έχουμε υπομονή και ας περιμένουμε και άλλες προτάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 22 Φεβρουαρίου 2010 #34 Share 22 Φεβρουαρίου 2010 Θέλοντας να ενεργοποιήσω τα περισσότερο τα μέλη μας εδώ στο θεματικό των αφρικανών και επειδή ΔΕΝ θελώ για κανένα λόγο να δω ξιφοφόρους στο ενυδρείο ,εγω λεώ να κάνω μια ακόμη πρόταση για το ενυδρείο του Κ.Σωκράτη! Θα προτείνω ενα ψάρι απο την Λίμνη Τανγκανίκα το Lamprologus callipterus Να προσθέσω οτι ενώ το αρσενικό έχει τελικό μέγεθος 15-16εκατοστά το θυληκό παραμένει στα 6 εκατοστά!!! Προτείνω ένα χαρέμι απο 1αρσενικό και 3-4 θυληκά! Όσων αφορά το aquascape θα πρότεινα μπεζ άμμο τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ωστε να δημιουργεί υψώματα στον πάτο του ενυδρείου!Πολλά κελύφή σαλιγγαριών ή κοχύλια με μέγεθος αρκετό ώστε να χωράει ένα μόνο θυληκό σε κάθε κοχύλι, ελάχιστες πέτρες καθώς και κάποια κλαδιά πιστεύω θα είχαν σαν αποτέλεσμα ένα ωραίο και βιοτοπικό ενυδρείο! Απολαύστε το ψάρι στην φύση απο το 6ο λεπτό εώς το 8ο!Περιμένω να ακούσω την γνώμη και την άποψη των αγαπητών μελών για την πρόταση μου καθώς και άλλες ιδέες και απόψεις!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 22 Φεβρουαρίου 2010 #35 Share 22 Φεβρουαρίου 2010 Μου αρέσει η πρόταση του Κωνσταντίνου. Αλήθεια έχουμε κι άλλες σαλιγκαροκελυφο-κιχλίδες με ανάλογη συμπεριφορά ?? Δηλαδή κλοπή κελυφών με ταυτόχρονη απαγωγή θηλυκών ;; Απίθανη συμπεριφορά ! πράγματι αξίζει να δείτε το video! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Φεβρουαρίου 2010 #36 Share 22 Φεβρουαρίου 2010 Εμενα... επειδη μου αρεσουν οι πολλες επιλογες...... Διαλεχτε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 22 Φεβρουαρίου 2010 #37 Share 22 Φεβρουαρίου 2010 Ενδιαφερουσα η προταση του Κωνσταντινου...Αλλα κραταω καποιες πισινές για το τελικο μεγεθος του αρσενικου σε συνδιασμο με το πλατος του Ενυδρειου.... Νικολουτσο απο την πρωτη λιστα δεν θα προτεινα κανενα μιας και μιλαμε για 125 λιτρα μεικτα... Ψαρια υπαρχουν παρα πολλα...Το θεμα ειναι τι θα βρουμε εδω στην Ελλαδα...Θα ηταν ενδιαφερον να μας εκανε καποιο απο τα μαγαζια που φιλοξενουνται στο Forum μια λιστα με ψαρια απο την λιμνη Tanganyika που μπορει να εισαγει Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Φεβρουαρίου 2010 #38 Share 22 Φεβρουαρίου 2010 Ενδιαφερουσα η προταση του Κωνσταντινου...Αλλα κραταω καποιες πισινές για το τελικο μεγεθος του αρσενικου σε συνδιασμο με το πλατος του Ενυδρειου.... Νικολουτσο απο την πρωτη λιστα δεν θα προτεινα κανενα μιας και μιλαμε για 125 λιτρα μεικτα... Ψαρια υπαρχουν παρα πολλα...Το θεμα ειναι τι θα βρουμε εδω στην Ελλαδα...Θα ηταν ενδιαφερον να μας εκανε καποιο απο τα μαγαζια που φιλοξενουνται στο Forum μια λιστα με ψαρια απο την λιμνη Tanganyika που μπορει να εισαγει Στο ΡΙΟ 125 τα 125λτρ ειναι ΚΑΘΑΡΑ!! 140ειναι μικτα. Παντως... νομιζω οτι μπορουν να εισαγουν ΟΛΑ τα ειδη απο ταγκανικα... απλα το θεμα ειναι οτι επειδη ΔΕ θα υπαρχει ζητηση... και θα τους μεινουν... δε θα τα φερουν. Τα ποστερ απλα τα εβαλα... επειδη μου αρεσαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 22 Φεβρουαρίου 2010 Author #39 Share 22 Φεβρουαρίου 2010 Θέλοντας να ενεργοποιήσω τα περισσότερο τα μέλη μας εδώ στο θεματικό των αφρικανών και επειδή ΔΕΝ θελώ για κανένα λόγο να δω ξιφοφόρους στο ενυδρείο ,εγω λεώ να κάνω μια ακόμη πρόταση για το ενυδρείο του Κ.Σωκράτη! Θα προτείνω ενα ψάρι απο την Λίμνη Τανγκανίκα το Lamprologus callipterus Να προσθέσω οτι ενώ το αρσενικό έχει τελικό μέγεθος 15-16εκατοστά το θυληκό παραμένει στα 6 εκατοστά!!! Προτείνω ένα χαρέμι απο 1αρσενικό και 3-4 θυληκά! Όσων αφορά το aquascape θα πρότεινα μπεζ άμμο τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ωστε να δημιουργεί υψώματα στον πάτο του ενυδρείου!Πολλά κελύφή σαλιγγαριών ή κοχύλια με μέγεθος αρκετό ώστε να χωράει ένα μόνο θυληκό σε κάθε κοχύλι, ελάχιστες πέτρες καθώς και κάποια κλαδιά πιστεύω θα είχαν σαν αποτέλεσμα ένα ωραίο και βιοτοπικό ενυδρείο! Απολαύστε το ψάρι στην φύση απο το 6ο λεπτό εώς το 8ο!Περιμένω να ακούσω την γνώμη και την άποψη των αγαπητών μελών για την πρόταση μου καθώς και άλλες ιδέες και απόψεις!! Ενδιαφέρουσα η πρόταση του prince.Ψάχνοντας λοιπόν τα βιβλία μου όλοι οι συγγραφείς συμφωνούν οτι δεν χρειάζεται μεγάλο ενυδρείο πάροτι το αρσενικό είνα μεγάλο συγκρτικά με το θηλυκό και προτείνουν σαν μινιμουμ μήκος τα 60 cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 24 Φεβρουαρίου 2010 #40 Share 24 Φεβρουαρίου 2010 Επαναλαμβάνω ότι αυτή φαίνεται να είναι η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση μια και είναι ένα είδος που δεν γνωρίζουμε αρκετά και θα ήταν ενδιαφέρον να πειραματιστούμε πάνω στο Σωκράτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 24 Φεβρουαρίου 2010 #41 Share 24 Φεβρουαρίου 2010 Πιστευω οτι θα αξιζε κατι διαφορετικο.. +1 στην προταση του Κωνσταντινου. Το θεμα ειναι αν θα υπαρχει στην αγορα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 24 Φεβρουαρίου 2010 #42 Share 24 Φεβρουαρίου 2010 Πιστευω οτι θα αξιζε κατι διαφορετικο.. +1 στην προταση του Κωνσταντινου. Το θεμα ειναι αν θα υπαρχει στην αγορα... Υπάρχει.....κατα καιρούς το είχα δει...... Για να ακούσουμε κι άλλες προτάσεις όμως.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 3 Μαρτίου 2010 #43 Share 3 Μαρτίου 2010 Up.... Για να μη δουμε ξυφοφορους.... Σωκρατη.... στο ειπα και εκει... Εδω.... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=326231 Εννουσα αυτο να κανουμε με τσιμεντακι... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=338363 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 3 Μαρτίου 2010 #44 Share 3 Μαρτίου 2010 Up.... Για να μη δουμε ξυφοφορους.... Σωκρατη.... στο ειπα και εκει... Εδω.... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=326231 Εννουσα αυτο να κανουμε με τσιμεντακι... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=338363 Και τι θα μείνει απο τα 125 λίτρα στο τέλος?Χώρος για apisto μόνο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 3 Μαρτίου 2010 #45 Share 3 Μαρτίου 2010 Και τι θα μείνει απο τα 125 λίτρα στο τέλος?Χώρος για apisto μόνο.... Καρβουρια και σαλιγκαρια της αφρικης!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 3 Μαρτίου 2010 #46 Share 3 Μαρτίου 2010 ΓΑΡΙΔΕΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Μαρτίου 2010 #47 Share 3 Μαρτίου 2010 Καρβουρια και σαλιγκαρια της αφρικης!! Το Καρβουρια ειναι καβουρια;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 3 Μαρτίου 2010 #48 Share 3 Μαρτίου 2010 Το Καρβουρια ειναι καβουρια;;;; Υποθετω... Ειδα κατι τεραστια σε ενα πετ σοπ... Και ειδα ειναι αφρικης!! Για παμε δυνατα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 3 Μαρτίου 2010 #49 Share 3 Μαρτίου 2010 Καλά πάμε ....!Για μούλτι το κόβω και αυτό στο τέλος!!! Τι έγινε ρε παιδιά,στερέψαμε απο ιδέες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Μαρτίου 2010 #50 Share 3 Μαρτίου 2010 Υποθετω... Ειδα κατι τεραστια σε ενα πετ σοπ... Και ειδα ειναι αφρικης!! Για παμε δυνατα!!! Αυτα που ειδες,με τις κοκκινες δαγκανες,ειναι ποταμισια............αδιαβαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος