Jump to content

Από guppies σε platies

sailim

Recommended Posts

Με την αλλαγή σε μεγαλύτερο ενυδρείο, άλλαξα και προστατευόμενο είδος.. Από guppies, έχω platies τώρα. Πριν 5 χρονια ειχα ξεκινήσει με 3 γκαπυ και στο τελος κατεληξα με πανω απο 20-30 στον αριθμο, δίνοντας διαρκως σε φίλους. Γνωρίζω οτι δεν απέχουν πολύ τα δυο αυτα είδη, αλλα θα ήθελα να μαθω,αν γνωρίζει καποιος, μικροδιαφορες τους (αναπαραγωγή, συνθήκες, κλπ)

Στο προηγουμενο ενυδρείο μου τα γκαπυ δεν πείραζαν τους γόνους τους. Το ίδιο θα συμβει και με τα πλάτυ ή εξαρταται απο το χαρακτηρα κάθε ψαριου; Εχω ακουσει φίλους που τα γκαπυ τους τρωνε με τη μια τα γεννητουρια τους κ δε μπορούν να τα αυξησουν σε αριθμο.. (η πυκνοτητα βλάστησης ειναι παρόμοια στα δυο ενυδρεία)

Ναι τα guppies κανουνε τα μωρα τους κατευθειαν μεζε! Αν ομως εχεις φυτα μεσα (π.χ κερατοφυλλο) για να κρυβονται ειναι μια χαρα! Τωρα τα platy καπου διαβασα οτι δεν τρωνε τα μικρα τους.. Αλλα δεν ειμαι και απολυτα σιγουρος!! (εχω διαβασει τοσα πολλα που να θυμαμαι! :):P ) αλλα νομιζω πως οχι δεν τα τρωνε!!

υ.γ περιμενε λιγο και θα σου πουν οι πιο εμπειροι!!!

Έχω την εντύπωση πως όλα τα ζωοτόκα τρώνε τα μικρά τους αν τα δούνε! Έχω δίκιο ή όχι ???

εγω στο ενυδρειο μου εχω πλαττυ και εχουν γεννηση κανενα προβλημα σημασια δεν τους δινουν οι γονεις τους. :):P:angry2:

• 2 weeks later...

Ο κύκλος ζωής στα πλάτυ είναι παρομοιος με αυτών των γκάπυ; Κυρίως για την αναπαραγώγη τους ενδιαφέρομαι. Ειχα χρόνια γκαπακια και ειναι η πρωτη φορά που φιλοξενώ πλατυ..

Όλα τα ζωοτόκα τα κάνουν τα μωρά τους μια μπουκιά μόλις τα δούν.(Απο προσωπική εμπειρεία).

Παίζει μόνο η μαμά να είναι πολύ κουρασμένη απο την γέννα και να τα αγνοεί.

Μερικές ακόμα και μέσα στην γεννήστρα μόλις κάνουν κάποιο μικρό γυρίζουν αμέσως και το τρώνε.

Πάντως κάνουν τόσα πολλά, μερικές και πάνω απο 50-60, που θα σου ζήσουν πάρα πολλά.

MODE NOTE

Ο τιτλος στου θεματος αλλαξε απο "Guppies οπως Platies" σε -->> "Από guppies σε platies - διαφορες ομοιοτητες" για να ειναι πιο κατανοητο το ζητουμενο της συζητησης.

Ευχαριστω.

MODE NOTE

Ο τιτλος στου θεματος αλλαξε απο "Guppies οπως Platies" σε -->> "Από guppies σε platies - διαφορες ομοιοτητες" για να ειναι πιο κατανοητο το ζητουμενο της συζητησης.

Ευχαριστω.

Ευχαριστώ και εγώ..ετσι θα ακουσω περισσότερες εμπειριες.. :thaman:

Eγώ πάντως φιλε μου δεν βλέπω καμια διαφορά στη συμπεριφορά τους.

Και τα δυο είδη τα κυνηγούν εξίσου, τα μικρά τους. Το μόνο που παρατήρησα

είναι ότι ενώ τα γκάπυ είναι άχρωμα , τα πλάτάκια είναι ελαφρώς πορτοκαλί

και πιο μικρά από τα νεογέννητα γκάπυ.Α! και σαφώς πιο γρήγορα.

Θα ήθελα να ρωτήσω κ ποιες είναι οι ανωτερες τιμες θερμοκρασιας νερου που ανέχονται τα πλατυ;

Περσι το καλοκαιρι, που είχα θερμοκρασιες νερου κοντα στους 31 βαθμους, τα γκαπυ μου εδειχναν ανενοχλητα..

Φετος, σιγουρα θα αγορασω ανεμηστιρακια, αλλα έχω ακουσει οτι πετυχαινουν μια μειωση της τιμης της θερμοκρασιας της ταξης των 2-3 βαθμων μόνο. Οποτε στην περιπτωση μου θα κατεβει στους 27-29 περιπου (αν ισχύει κατι τετοιο..) Θα είναι ok για τα πλατυ αυτη η θερμοκρασία;

Αντεχουν και σε μεγαλύτερες ή μικροτερες θεμοκρασιες απο αυτες που αναγραφονται στα προφιλ.

Απλα, οσο πιο εξω ειναι απο τα ορια, τοσο πιο πολυ μικραινει η ζωη τους απο ελαχιστο εως αμεσο θανατο.

Αυτο ισχυει για ολα τα ειδη.

Ok σε ευχαριστώ!

Για να δουμε υπαρχει κ κανενας άλλος φίλος που να φιλοξενουσε πλατάκια σε θερμοκρασιες κοντά στους 29.. :thaman:

Το καλοκαίρι που έλλειπα διακοπές μου είπε ο αδερφός μου που τα τάιζε ότι είχε το ενυδρείο και 30 βαθμούς ακόμα.

Τέλος αυγούστου που επέστρεψα ήταν όλα εκεί. Guppys, Plattys, Ξυφοφόροι ακόμα και τα Νεον εκτός από ένα Black Neon που μας άφησε.

Και είχαν γεννήσει κιόλας.

Το καλοκαίρι που έλλειπα διακοπές μου είπε ο αδερφός μου που τα τάιζε ότι είχε το ενυδρείο και 30 βαθμούς ακόμα.

Τέλος αυγούστου που επέστρεψα ήταν όλα εκεί. Guppys, Plattys, Ξυφοφόροι ακόμα και τα Νεον εκτός από ένα Black Neon που μας άφησε.

Και είχαν γεννήσει κιόλας.

2-3 μηνες επιβιωσης δεν ειναι ικανο δειγμα καλης και σωστης διαβιωσης

Αν μου πεις οτι τα ψαρια σου εζησαν 3-5 χρονια συνολικα τοτε ΟΚ. :thaman:

2-3 μηνες επιβιωσης δεν ειναι ικανο δειγμα καλης και σωστης διαβιωσης

Αν μου πεις οτι τα ψαρια σου εζησαν 3-5 χρονια συνολικα τοτε ΟΚ. :thaman:

Ε ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ...... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΓΚΑΜΠΥ ΝΑ ΖΟΥΝΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ....Κ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΓΚΑΜΠΥ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΦΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΕΣ... :thaman::thaman:

Ok σε ευχαριστώ!

Για να δουμε υπαρχει κ κανενας άλλος φίλος που να φιλοξενουσε πλατάκια σε θερμοκρασιες κοντά στους 29.. :thaman:

ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ ΓΚΑΜΠΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ 3ΜΗΝΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ...

Ε ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ...... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΓΚΑΜΠΥ ΝΑ ΖΟΥΝΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ....Κ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΓΚΑΜΠΥ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΦΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΕΣ... :thaman::thaman:

MODE NOTE

Σε παρακαλω μη γραφεις με κεφαλαια ειναι σαν να φωναζεις.

Διαβασε εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=24122

MODE NOTE

Σε παρακαλω μη γραφεις με κεφαλαια ειναι σαν να φωναζεις.

Διαβασε εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=24122

οκ το ξεχασα

Φιλε μου, κατ'αρχην μιλησα για το προσδοκιμο ζωης του Platy που ειναι 3-5.

Tα Guppies εχουν λιγο μικροτερο 2-3 χρονια.

Εμενα προσωπικα ως χομπιστα με ενδιαφερει να διατηρω τα ψαρια μου οσο χρονο περισσοτερο μπορω να ζησουν και οχι να τα αντικαθιστω με τα παιδια τους.

Αυτο θεωρω επιτυχη διατηρηση τους και οχι την αναπαραγωγη τους μονο.

Το "αποκλειεται" λοιπον δεν ισχυει σε μενα. :thaman:

Φιλε μου, κατ'αρχην μιλασα για το προσδοκιμο ζωης του Platy που ειναι 3-5.

Tα Guppies εχουν λιγο μικροτερο 2-3 χρονια.

Εμενα προσωπικα ως χομπιστα με ενδιαφερει να διατηρω τα ψαρια μου οσο χρονο περισσοπερο μπορω να ζησουν και οχι να τα αντικαθιστω με τα παιδια τους.

Το "αποκλειεται" λοιπον δεν ισχυει σε μενα. :thaman:

εγω ειπα την γνωμη μου.εγω παλι δεν θεωρω σωστο στα 3 χρονια που λες να ζευγαρωνουν οι γονεις με τα παιδια με του παππουδες με τα δισενγονα με τα τρισενγκονα και τα λοιπα γιατι αυτο θα γινει σε αυτην την περιπτωση και οι αρρωστειες απο αυτες τις γεννες θα αδειασουν μαλλον ολο το ενυδρειο...

εγω παλι δεν θεωρω σωστο στα 3 χρονια που λες να ζευγαρωνουν οι γονεις με τα παιδια με του παππουδες με τα δισενγονα με τα τρισενγκονα και τα λοιπα γιατι αυτο θα γινει σε αυτην την περιπτωση και οι αρρωστειες απο αυτες τις γεννες θα αδειασουν μαλλον ολο το ενυδρειο...

Πολυ σωστα τα λες και εγω το ιδιο πιστευω.

Δεν ειπα οτι προσπαθωντας να ζησουν ολη τη ζωη τους τα ψαρια θα τα αφηνω και να γινεται αιμομιξια.

Αλλα και ουτε και να τα πεθαινω πριν την ωρα τους για να μην γινεται αιμομιξια.

Το αιμα πρεπει να ανανεωνεται.

Με το να πεθαινουν οι γονεις δεν γλυτωνεις την αιμομιξια..

Τα μικρα τους ειναι αδερφια, παλι αιμομιξια γινεται.

Υπαρχει και η ανταλλαγη ψαριων ομως. :thaman:

:thaman:

Έγινε επεξεργασία - delta66

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...