stelios sta 9 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 9 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα... είμαι νέο μέλος στο forum και νέος στο χόμπι. Έχω ένα ενυδρείο 100L και αποφάσισα να το κάνω φυτεμένο. Να αναφέρω ότι το ενυδρείο εδώ και 1 εβδομάδα στρώνεται με υγρά βακτηρίδια και έχω φυτέψει κερατόφυλλο μπακοπα και ανουμπιας. Για την επιλογή το υποστρώματος με καθοδήγησε ο υπάλληλος του pet shop. Και έτσι αγόρασα ένα υπόστρωμα πορώδες ηφαιστειογενείς που μέσα στους πόρους μεγαλώνουν οι ρίζες. Κατά τα λεγόμενα του είναι το μόνο κατάλληλο και δε χρειάζεται να βάλω τίποτα άλλο μόνο αυτό και έτσι έκανα.. Είναι σωστό???? Δεν ξέρω αν ναι αλλά το φύτεμα είναι πολύ δύσκολο άσε που μερικές φορές τα φυτά ξεφυτεύονται.. Τι μπορώ να κάνω στη φάση που βρίσκεται το ενυδρείο????? Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 9 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 9 Φεβρουαρίου 2010 Το έχω ακούσει να το προτείνουν πολλοί πετσοπάδες αλλά σαν την άμμο και το αμοχάλικο τίποτα... Σκέψου το και αν και απο άποψη αισθητικής δεν σε ικανοποιεί άλλαξέ το με χαλαζιακό υλικό, άμμο πούδρα ή αμμοχάλικο με 1-3 χιλιοστά κόκκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios sta 10 Φεβρουαρίου 2010 Author #3 Share 10 Φεβρουαρίου 2010 Δεν είναι η αισθητική ίσα ίσα. Αλλά η πρακτική. Ας πούμε ότι παίρνω τα υλικά που μου λες. Πρέπει να βγάλω όλο το νερό και ξανά όλα απ την αρχή?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 10 Φεβρουαρίου 2010 #4 Share 10 Φεβρουαρίου 2010 (edited) Δεν είναι η αισθητική ίσα ίσα. Αλλά η πρακτική. Ας πούμε ότι παίρνω τα υλικά που μου λες. Πρέπει να βγάλω όλο το νερό και ξανά όλα απ την αρχή?????? Ναιαιαιαιαι... Απλά θα έχεις στρωμένο το φίλτρο και το νερό μπορείς να μην το πετάξεις όλο αν έχεις κάποιο δοχείο. Έγινε επεξεργασία 10 Φεβρουαρίου 2010 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoskon 10 Φεβρουαρίου 2010 #5 Share 10 Φεβρουαρίου 2010 Για την επιλογή το υποστρώματος με καθοδήγησε ο υπάλληλος του pet shop. Και έτσι αγόρασα ένα υπόστρωμα πορώδες ηφαιστειογενείς που μέσα στους πόρους μεγαλώνουν οι ρίζες Ο υπάλληλος του καταστήματος όφειλε να σε ενημερώσει πως χρησιμοποιώντας λάβα αντί για χαλίκι, δεν θα μπορέσεις να φιλοξενήσεις στο ενυδρείο σου γατόψαρα corydoras μιας και τα "μουστάκια" τους θα κοπούν εξ αιτίας των πόρων της λάβας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios sta 10 Φεβρουαρίου 2010 Author #6 Share 10 Φεβρουαρίου 2010 ok... Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος