τραπεζιτης 9 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 9 Φεβρουαρίου 2010 καλησπέρα τα φωτα σας παρακαλώ γιατί θελω να αλλαξω την τοποθέτηση του βραχου μου σε νησακια. α) με τι τρυπάνι και ποιας διατομής ανοιγουμε τρυπα και β) για βάση κάνει τσιμέντο και θαλλασινή αμμο η θα εχω πρόβλημα.ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 9 Φεβρουαρίου 2010 καλησπέρα τα φωτα σας παρακαλώ γιατί θελω να αλλαξω την τοποθέτηση του βραχου μου σε νησακια. α) με τι τρυπάνι και ποιας διατομής ανοιγουμε τρυπα Εξαρταται,τι θελεις να περασεις απο την τρυπα και β) για βάση κάνει τσιμέντο και θαλλασινή αμμο η θα εχω πρόβλημα.ευχαριστώ Τι εννοεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
τραπεζιτης 9 Φεβρουαρίου 2010 Author #3 Share 9 Φεβρουαρίου 2010 καλησπέρα DIAS θέλω να περάσω καποια σωληνα βαρεως τυπου πλαστική φ20 21 η δεν ξέρω ποια ειναι καταλληλη , την οποια θέλω να τοποθετήσω σε βάση από μίγμα τσιμέντου .Μου ειπαν κάποιοι οτι κανονικά χρειάζεται σωληνα φ32 η34 για να αντέξει αλλα εκτος του οτι δεν βρίσκω τρυπάνι παρα μόνο σε κάτι επαγγελματικό και σε κόστος 200-230 ευρώ γιαυτο ρωτάω εαν με φ20 η 21 ειμαι ενταξει,και εαν η βάση από τσιμέντο αντέξει η θα σκασει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oas284 11 Φεβρουαρίου 2010 #4 Share 11 Φεβρουαρίου 2010 αν βαλεις καθετα τους σωληνες δεν θα εχεις προβλημα. στο οριζοντιο δλδ αν κανεις γεφυρα και παλι σε μικρες αποστασεις δεν θα εχεις προβλημα αντοχης. μην ξεχνας ειναι μεσα στο νερο και εχεις ανωση. τωρα για το τσιμεντο πρεπει να παρεις ειδικο τσιμεντο για θαλασσινο περιβαλλον,γιατι το αλατι χαλαει το απλο τσιμεντο. ωστοσο πιστευω θα επιβαρινει το οικοσυστημα. ποσα λιτρα εχεις? για βαση μπορεις να βαλεις πλαστικο σωληνα σαν πλαισιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
τραπεζιτης 11 Φεβρουαρίου 2010 Author #5 Share 11 Φεβρουαρίου 2010 το ενυδρειο ειναι μεγαλο 750 λιτρα και θα κάνω 3 νησακια και για βαση ειχα σκοπο να βάλω πλαστικες σωληνες αλλα δεν βρισκω πλαστικό σταυρό και να του βάλω 4 κομματια σωληνα και να τον μεγαλώσω για βάση και μετά να κάνω μια καθετη τρυπα και να βάλω την σωληνα.σημερα μου ειπε ενα παλλικάρι οτι στο δικό του εχει βάλει μάρμαρο 5 εκατοστών και του εχει κάνει τρυπα και εχει περασει τις σωληνες και τις κολλησε Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 11 Φεβρουαρίου 2010 #6 Share 11 Φεβρουαρίου 2010 δες μια φθηνή ιδέα ίσως όχι για μεγάλα νησιά αλλά είναι αρκετά αξιόπιστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 12 Φεβρουαρίου 2010 #7 Share 12 Φεβρουαρίου 2010 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σωλήνα υψηλής πιέσεις pvc Φ20 , το τρυπάνι που δουλεύουμε είναι επίσης Φ20 τύπος SDS είναι αρκετά οικονομικό, μπορείς να κανείς βραχίονες χαμηλά στων ύφαλο , χρησιμοποιώντας Τ (ταφ ) η βάση φτιάχνεται ακριβώς από το ίδιο υλικό και είναι τετράγωνη , με οριζόντιες και κάθετες ενώσεις, και από το κέντρο τις ξεκινάει η σωλήνα που θα στηρίξει των ύφαλο ( θα χρειαστείς πολλά Τ και γωνιές ) είναι αρκετά δύσκολη και πολύωρη διαδικασία , προσοχή στη καλή στερέωση για να μην έχεις πρόβλημα στο μέλλον . Link to comment Share on other sites More sharing options...
oas284 12 Φεβρουαρίου 2010 #8 Share 12 Φεβρουαρίου 2010 Τετοια βαση φτιαχνει και ο cgrig και θα κολληση τις πετρες με εποξιτικη κολλα 2 συστατικων που κανει για ενυδρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος