ioannadimitris 8 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 8 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα σε όλους σας. Εκεί που πηγαίνανε καλά τα πράγματα , με τις μετρήσεις και με όλα, ξαφνικά άρχισα να έχω απώλειες στα γκάπυ. Ο συνολικός αριθμός των ψαριών που είχα ήταν ο εξής : 10 γκάπυ (4 αρσενικά - 6 θυληκά) 6 ζεμπρα ντάνιο 3 χήρες. 96 λίτρα μικτά ενυδρείο WATERHOME Π: 80 Υ: 40 Β: 30 ΦΥΤΕΜΕΝΟ ΜΕΤΡΙΑ ΛΑΜΠΑ : ARCADIA ORIGINAL TROPIC LAMP 18W Έχασα λοιπόν 2 αρσενικά και 4 θυληκά γκάπυ. Ξαφνικά οι μετρήσεις είχαν ως εξής : Ph : 6,8 Kh : 3 Gh : 21 No2 : 5 No3 : 100 Nh3/Nh4 : 0,5 ( υγρό τεστ) Φυσικά κατάλαβα ότι κάτι πήγενε στραβά με το ενυδρείο και άρχισα να το ψάχνω. Αρχικά έκανα μια μεγάλη αλλαγή νερού 50% , άλλαξα υλικά στο φίλτρο που θεώρησα πως ήταν ακατάλληλο για όλα αυτά τα ψάρια, έριξα toxivec και επίσης αλάτι API AQUARIUM SALT. 6 κουταλάκια του γλυκού σε 2 δόσεις καλά λιωμένα με νερό από το ενυδρείο. Συνέχισα με καθημερινές αλλαγές της τάξεως του 20%. Τώρα, όσον αφορά το φιλτρό είναι το elite jet flo 75 και είχε μέσα ένα μαύρο σφουγγάρι, και ένα καλαθάκι με κάποιες πέτρες. Αγόρασα μακαρόνι siporax της sera, μπλε σφουγγάρι και ενυδρειακό υαλοβάμβακα. Έβαλα υαλοβάμβακα κατω, μπλε σφουγγάρι από πάνω, όσο μπορούσα περισσοτέρο μακαρόνι στριμωχτό και ξανά υαλοβάμβακα από πάνω. Το μακαρόνι και το μπλέ σφουγγάρι το πότισα με τη λάσπη από το μαύρο σφουγγάρι που έβγαλα. Τώρα όσον αφορά το αλάτι μου μάρανε το κερατόφυλλο, που προσωπικά στο άμμεσο μέλλον το θέλω σε μπόλικη ποσότητα για τις γέννες. Έκρινα και έβαλα αλάτι διότι ξέρω ότι κάνει καλό στα βράγχια από τα ζωότοκα και ότι ρίχνει τα νιτρώδη. Στις αλλαγές νερού συμπληρώνω την ποσότητα για το νερό που αλλάζω. Επειδή θεωρώ πως έχω ιχθυοφόρτωση, συνενοήθηκα αύριο να δώσω τα 6 ζεμπράκια και τις 3 χήρες και να κρατήσω τα γκάπυ στην ησυχία τους. Επίσης έτρεξα και πήρα μια σκούπα βυθού , διότι εδώ και 2 μήνες που τρέχει το ενυδρείο , ουδέποτε είχε καθαριστεί ο βυθός. ! Το τι τροφή έφυγε κατά την αλλαγή δεν λέγετε !!!! Δεν ξέρω αν τα βήματα που ακολουθώ είναι τα σωστά , αλλά προσπαθώ το καλύτερο για τα ψαράκια μας και για την υγεία τους. Στο άμεσο μέλλον (μόλις πληρωθώ δηλαδή), έχω σκοπό να κάνω τα εξής : Αγορά καινούριου φίλτρου ( Eihim εσωτερικό με μεγάλο κάδο) Άδειασμα του ενυδρείου , καινούριες πέτρες πιο λεπτές για τα φυτά , υπόστρωμα επίσης. Συνολικό ύψος να φτάσει τα 7-8 εκ από τα 4-5εκ. που είναι με το ζόρι τώρα. Να βάλω κάποιο ξύλο, ρίζα ή πέτρα. Τι προτείνετε ? Να βάλω άλλη μια δεύτερη λάμπα 18w για να φτάσω το 0,5w ανά λίτρο. Όλα αυτά βέβαια σιγά σιγά και σταδιακά. Το αλάτι να το συνεχίσω ? και ως πότε ? Ακούω την σεβαστή σας γνώμη. Είναι πολίτιμη για μένα. Πείτε μου τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω. Ευχαριστώ, Δημήτρης Ιωάννα. ΥΓ : Όλα τα ψάρια πρίν πεθάνουν ανέβαιναν στην επιφάνεια του νερού και ανέπνεαν. Παρατηρώ ότι το κάνουν μετά την αλλαγή νέρου τώρα. Sos έχω χάσει τον ύπνο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 9 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 9 Φεβρουαρίου 2010 - Ειχες πολλα νιτρικα. και αμμωνια (οχι πολυ αλλα ειχες και πρεπει να ειχες και ΝΟ2 λογικα αφου ειχες τα αλλα). Τα στικακια δεν ειναι και τοσο αξιοπιστα παντως, ιδιως αν εχει ανοιχτει μερες το μπουκαλακι τους. Οι μετρησεις δεν μου φαινονται φυσιολογικες (ph kh gh) Τα guppies γενικα μπορει να ειναι ευκολα στη διατηρηση αλλα δεν κανουν για αστρωτο ενυδρειο και μαλλον την "ακουσαν". - Το gasping (συνεχη αναπνοη απο την επιφανεια) συνηθως σημαινει ελλειψη οξυγονου ή μεγαλη παροχη διοξειδιου ή δηλητηριαση απο αμμωνια. Βαλε κακου κακου μια αεραντλια, (αν και νομιζω οτι ειναι απο αμμωνια και οποιο ψαρι εχει "καει" δυσκολα θα τη γλυτωσει και οχι για πολυ). Κανεις παροχη διοξειδιου? - filterwool στο φιλτρο βαζε μονο στο τελος της σειρας των υλικων (εκτος κι αν εχεις τη δυνατοτητα να αλλαζεις το filterwool που ειναι στην αρχη της σειρας καθε βδομαδα γιατι θα βουλωνει ευκολα) - Ιχθυφορτωση δεν ειχες μεγαλη για το ενυδρειο, ισως ναι ομως να ηταν μεγαλη για το φιλτρο και τα υλικα του. - Καθε ποτε εκανες αλλαγη νερου ρουτινας (πριν τα προβληματα)? - Υποστρωμα και φως δε χρειαζεσαι τα φυτα σου ειναι ευκολα. Μερικα μαλιστα δεν φυτευονται καν στο βυθο (κερατοφυλλο, ανουμπιες), απλα δενονται σε ξυλα και πετρες. Αλλιως χαλανε. Υψος χαλικου 5-7 καλα ειναι. - ΤΙ αλατι προσθετεις? Παρτο αποφαση, οτι εγινε εγινε. Κανε αλλαγουλες σωστες (θερμοκρασια κοντινη, οχι θερμοσιφωνο ομως, και οχι αποτομα το νερο μεσα) και διαβασμα στο φορουμ γενικα για ενημερωση σε φιλτρανση και χημεια νερου που ειναι ολο το μυστικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 9 Φεβρουαρίου 2010 Author #3 Share 9 Φεβρουαρίου 2010 Σε ευχαριστώ, για την απάντηση. Έκανα παροχή διοξειδίου , εώς την 1η απώλεια. Μετά την σταμάτησα και δεν την ξαναέβαλα. Mε Co2 optimat. Στην αρχή την θεώρησα υπεύθυνη. Αεραντλία λειτουργώ 24 ώρες το 24ώρο καλό κακού. Το αλατάκι που χρησιμοποιώ είναι το API AQUARIUM SALT, και έβαλα 6 κουταλάκια του γλυκού για όλα τα καθαρά λίτρα μου. Στεναχωρέθηκα που κάηκε το κερατόφυλλο όμως. Τώρα όσον αφορά τις αλλαγές νερού , πριν τα προβλήματα έκανα μια φορά την εβδομάδα 30% αλλαγή νέρου και έριχνα αντιχλώριο στο νερό πριν το ρίξω μέσα και βακτήρια μετά. Δυστηχώς με νερό από θερμοσίφωνα όμως. Λές να είναι η αιτία ? ? ? Να βάζω από τον βραστήρα ? ή ακόμα καλύτερα να πάρω δοχείο προετοιμασίας να το φτιάχνω το νερό απο νωρίς με αεραντλία και θερμοστάτη ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 9 Φεβρουαρίου 2010 #4 Share 9 Φεβρουαρίου 2010 Ο πολυ βρωμικος βυθος σου μπορει να ηταν μια αιτια. Το μονο που μπορω να πω εκ του ασφαλους ειναι το νερο καλο ειναι να μην ειναι απο το θερμοσιφωνο. Μπορεις να παρεις ενα 40 λιτρα βαρελακι για ελιες και να βαζεις το νερο να ερχεται σε θερμοκρασια δωματιου ή να κρεμας μεσα ενα δυνατο θερμαντηρα για πιο γρηγορα. (δεν χρειαζεται αεραντλια για το λιγο χρονο το νερο που θα μεινει στασιμο). Το δυσκολο ειναι το ανεβασμα του νερου στο ενυδρειο. Μια αντλια που ανεβαζεις νερο και ειναι ρυθμιζμενη ειναι η eheim compact 1002 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry293240 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 10 Φεβρουαρίου 2010 Author #5 Share 10 Φεβρουαρίου 2010 Λοιπόν η αλλαγές έγιναν. Έφυγαν τα ζεμπρακια και οι χηρες, και συμπληρωθηκαν κάποια θυληκά γκάπυ για να μην υπάρξει πρόβλημα στην αναλογία 1 αρσενικο προς 3 θυληκά. Δυστηχώς όμως δεν κατάφερα να πιάσω 2 ζεμπράκια και πηγαινοέρχονται μέσα στο ενυδρείο. Το ενα δε μου κυνηγάει τα θυληκά γκάπυ. Απο την στιγμή που έφυγε ο μεγάλος όγκος των οώτοκων τα γκάπυ ηρέμισαν και δεν τα ξαναείδα να κάνουνε gasping. Αντιθέτως τα βλέπω όπως δεν τα είχα δει ποτέ μου. Μάλιστα 2-3 θυληκές είναι με αρκετα φουσκωμένες κοιλίτσες και θα χω γέννες. Πρέπει όμως να πιάσω οπωςδήποτε τα 2 ζεμπράκια γιατί θα φάνε όλα τα μωράκια ! Καμιά ιδέα ??? Επίσης αγόρασα υγρα τεστ για τα νιτρωδη και αυριο μεθαύριο θα αγοράσω και όλα τα υπολοιπα. Θα σας ενημερώσω για τις μετρήσεις. Καθε σχόλιο δεκτο. Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 10 Φεβρουαρίου 2010 Author #6 Share 10 Φεβρουαρίου 2010 Μόλις έκανα τις βασικές μετρήσεις στην αμμωνία και τα νιτρώδη : Τα αποτελέσματα είναι : Nh3/Nh4 : 0,5 (σταθερά) No2 : 0 Ελπίζω να καταφέρω να ρίξω την αμμωνία !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 10 Φεβρουαρίου 2010 #7 Share 10 Φεβρουαρίου 2010 Απο την στιγμή που έφυγε ο μεγάλος όγκος των οώτοκων τα γκάπυ ηρέμισαν και δεν τα ξαναείδα να κάνουνε gasping. Αντιθέτως τα βλέπω όπως δεν τα είχα δει ποτέ μου. Μάλιστα 2-3 θυληκές είναι με αρκετα φουσκωμένες κοιλίτσες και θα χω γέννες. Πρέπει όμως να πιάσω οπωςδήποτε τα 2 ζεμπράκια γιατί θα φάνε όλα τα μωράκια ! Καμιά ιδέα ??? Δυο αποχες (μια μεγαλη και μια μικρη). Αργες κινησεις -> βαζεις τη μεγαλη μεσα σταθερη και με τη μικρη ωθεις τα ψαρια ηρεμα να πανε μονα τους μεσα στη μεγαλη Ελπίζω να καταφέρω να ρίξω την αμμωνία !!!! Νομιζω πως θελεις αναβαθμιση στη φιλτρανση ή στα υλικα της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 10 Φεβρουαρίου 2010 Author #8 Share 10 Φεβρουαρίου 2010 Την Παρασκευή με το καλό η αναβάθμιση στο φίλτρο μου !!! Ακούω τις προτάσεις σας για φίλτρα και υλικά ! Έχω ήδη siporax !!!! Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 10 Φεβρουαρίου 2010 #9 Share 10 Φεβρουαρίου 2010 Τρεις προτασεις απο μενα για φιλτρο σε ενυδρειο 90-120 λιτρα 1. Eheim Classic 2213 http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.js...tail_27510_ehen Χωρητικοτητα καδου 3 λιτρα, Ροη 440 λιτρα/ωρα, Καταναλωση ρευματος 8W Manual http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/anleitung...213_classic.pdf Μαζι παντα παιρνω να εχω ανταλλακτικα. α) το αξονακι (γιατι σπαει ευκολα σε κακο χειρισμο και χωρις αυτο δεν λειτουργει το φιλτρο) β) ενα λαστιχο στεγανοποιησης για το καδο (αλλα αν κατα τη συντηρηση το περνας λιγη βαζελινη δεν προκειται να ξεραθει ποτε) Αξονακι (ανταλλακτικο 7433710), Λαστιχο (ανταλλακτικο 7273118) http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/ersatztei..._classic_GB.pdf παιρνεις την εκδοση με τα διπλα βανακια για ευκολη αποσυνδεση κατα τη συντηρηση. Τα υλικα τα αγοραζεις ομως εξτρα. 2. Eheim ecco pro 2034 (πωλειται μονο κομπλε με υλικα) http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.js...tail_32311_ehen Χωρητικοτητα καδου 2.3 λιτρα, Ροη 600 λιτρα/ωρα, Καταναλωση ρευματος 5W Manual http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/anleitung...36_ecco_pro.pdf Αξονακι (ανταλλακτικο 7444390), Λαστιχο (ανταλλακτικο 7314058) http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/ersatztei...ecco_pro_GB.pdf 3 Eheim Professionell 2222 http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.js...tail_27523_ehen Χωρητικοτητα καδου 2.3 λιτρα, Ροη 500 λιτρα/ωρα, Καταναλωση ρευματος 8W Manual http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/anleitung...4_2322_2324.pdf Αξονακι (ανταλλακτικο 7433720), Λαστιχο (ανταλλακτικο 7343168) http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/ersatztei...324_prof_GB.pdf Προτιμησε τη εκδοση με υλικα, με μονο 5 ευρω παραπανω. Καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 11 Φεβρουαρίου 2010 Author #10 Share 11 Φεβρουαρίου 2010 Έχω μπει σε δίλημα ποιο από τα παραπάνω 3 φίλτρα να επιλέξω ?????????? Υπάρχει προσωπική εμπειρία για κάποιο από τα παραπάνω ώστε να βοηθηθώ στην επιλογή ? ? ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 11 Φεβρουαρίου 2010 #11 Share 11 Φεβρουαρίου 2010 Και τα τρια καλα ειναι. Λοταρια ή κοιτας το οικονομικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 11 Φεβρουαρίου 2010 Author #12 Share 11 Φεβρουαρίου 2010 Το οικονομικο σίγουρα είναι σοβαρός παράγοντας, αλλά αν για κάποιο λόγο ένα από όλα αξίζει τον κόπο να , βαλεις το χέρι πιο βαθειά στην τσέπη θα το κάνω, διότι προφανώς μιλάμε για μια αγορά που είναι το Α και το Ω για το ενυδρείο και την βιοσημότητα του ! Σίγουρα παίζει ρόλο και η διαθεσιμότητα του κάθε φίλτρου στην αγορά. Θα σας ενημερώσω αύριο για την αγορά. Χρειάζετε κάποια προεργασία για την έναρξη του καινούριου φίλτρου στο ενυδρείο ? ? ? Θα χαθεί η ως τωρα βιολογία ? (εαν έχω και βιολόγια) Το αλάτι να το συνεχίσω ? ? ? Θέλω να αγοράσω κερατόφυλλο και φοβάμαι μη μαραθεί και αυτό. Δοχείο για αλλαγές νερού βρήκα 30 lt στα 10 ευρώ σε ένα μαγαζί της γειτονιάς. Ένα θερμοστάτη και μια αντλία και πάει και αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 11 Φεβρουαρίου 2010 #13 Share 11 Φεβρουαρίου 2010 (edited) Το 2213 ειναι σουπερ αλλα με προβληματιζει η χαμηλη ροη του για τα λιτρα σου. Εγω θα επαιρνα (επειδη ειμαι λιγο filterfreak) ενα αλλο φιλτρο για το ενυδρειο σου. To μεγαλυτερο αδερφακι απο το 2222 που σου προτεινα σαν 3η επιλογη, το 2224 με 10 εβρω παραπανω. Λογικα δεν επρεπε να εχεις προβλημα με τα φυτα. Το φιλτρο ή θα το μπολιασεις με μπιχλα και υλικα απο το παλιο φιλτρο ή θα τα βαλεις να τρεχουν και τα δυο στο ενυδρειο για 30-40 μερες. Δες εδω για μπολιασμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36712 Έγινε επεξεργασία 11 Φεβρουαρίου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 12 Φεβρουαρίου 2010 Author #14 Share 12 Φεβρουαρίου 2010 Τελικά βρήκα διαθέσιμο και αγόρασα το Εheim 2234 ! Αύριο θα μπεί σε λειτουργία ! Ο θεός και η ψυχή του !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 13 Φεβρουαρίου 2010 #15 Share 13 Φεβρουαρίου 2010 Τελικά βρήκα διαθέσιμο και αγόρασα το Εheim 2234 ! Αύριο θα μπεί σε λειτουργία ! Ο θεός και η ψυχή του !!! Μια χαρα ειναι. Προσεκτικα μονο το χερουλι μη σπασει. Αξονακι και λαστιχο καδου ανταλλακτικα καβατζα παντα http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.js...tail_27516_ehen http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/anleitung...2_2234_2236.pdf http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/anleitung...2_2234_2236.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 13 Φεβρουαρίου 2010 Author #16 Share 13 Φεβρουαρίου 2010 Μόλις γύρισα από την δουλειά και επιτέλους και 1 εβδομάδα άδεια !!! Θα έχω άπειρο χρόνο να ασχοληθώ με το ενυδρείο μου... Λοιπόν στα δικά μας. Σήμερα το βραδάκυ θα κάνω μια αλλαγή νερού 30 λίτρα και έπειτα θα ξεκινήσω την εγκατάσταση του νέου φίλτρου. Καλύτερα είναι να το μπολιάσω, ή να το αφήσω να δουλεύει ταυτόχρονα μαζί με το εσωτερικό ? ? ? Να μπώ σε διαδικάσία στρωσίματος με βακτήρια , όπως ο τρόπος της sera ? ? ? (Για παν ενδεχόμενο....) Επίσης έχω αγοράσει και ένα ξύλο και το σκέφτομαι αν θα το βάλω στο ενυδρείο ή όχι.... Έχω γκάπυ μέσα και ξέρω ότι θέλουν αλκαλικό νερό. Τί να κάνω ? ? ? Θα ρίξει πολύ το ph ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 13 Φεβρουαρίου 2010 #17 Share 13 Φεβρουαρίου 2010 1. Καλύτερα είναι να το μπολιάσω, ή να το αφήσω να δουλεύει ταυτόχρονα μαζί με το εσωτερικό ? ? ? 2. Να μπώ σε διαδικάσία στρωσίματος με βακτήρια , όπως ο τρόπος της sera ? ? ? (Για παν ενδεχόμενο....) 3. Επίσης έχω αγοράσει και ένα ξύλο και το σκέφτομαι αν θα το βάλω στο ενυδρείο ή όχι.... Έχω γκάπυ μέσα και ξέρω ότι θέλουν αλκαλικό νερό. Τί να κάνω ? ? ? Θα ρίξει πολύ το ph ? 1. Καλυτερα και δυο, μπολιασμα και αφηνεις και το παλιο φιλτρο να δουλεψει κανενα μηνα ταυτοχρονα.Μη ξεχασεις να ρυθμισεις το ροη αφου θα ειναι δυο φιλτρα, για να μη γινει πλυντηριο το ενυδρειο. 2. Πιο σιγουρη και γρηγορη απο το μπολιασμα δεν υπαρχει. 3. Δεν νομιζω. Μετρα καλου κακου, αλλα δυσκολα να δημιουργηθει προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 13 Φεβρουαρίου 2010 Author #18 Share 13 Φεβρουαρίου 2010 Σπύρο σε ευχαριστούμε για όλα ! Τις τελευταίες μέρες μας έχεις βοηθείσει πάρα πολύ σε πάρα πολλούς τομείς και σου είμαστε ευγνώμων !!! Καλή σαρακοστή και να περάσεις πολύ όμορφα όλο το τριήμερο ! Με εκτίμηση, Δημήτρης - Ιωάννα Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 13 Φεβρουαρίου 2010 #19 Share 13 Φεβρουαρίου 2010 Να ειστε καλα. Ευχομαι να τα πουμε και απο κοντα σε κανενα μηνιαιο ψαροκαφε του ΑΖ ή στην κοπη της πιτας μας την αλλη κυριακη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 13 Φεβρουαρίου 2010 Author #20 Share 13 Φεβρουαρίου 2010 Με μεγάλη μας ευχαρίστηση θα ρθούμε στην κοπή της πίτας, πρώτα ο θεός να μαστε καλά και ναχουμε την υγειά μας !!!! Και μια τελευταία ερώτηση. Το spray bar να το τοποθετήσουμε λίγο πάνω απο την επιφάνεια του νερού ή κάτω από την επιφάνεια του νερού με γυρισμένες τις τρυπούλες μπρος τα πάνω ? ? ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 13 Φεβρουαρίου 2010 #21 Share 13 Φεβρουαρίου 2010 Αν το εχεις απο πανω θα εχεις αναταραξη του νεορυ (οπως και πρεπει) θα εχεις ομως και πλιτσι πλιτσι. Αν δεν σε πειραζει ΟΚ. Αν δεν θες ηχο νερου, το βαζεις απο κατω, ετσι ομως δεν παει νερο ευκολα προς το βυθο και δεν εχει κυκλοφορια νερου επανω του (πρεπει να εχεις κυκλοφορια παντου στο ενυδρειο εστω και λιγη). Αν ειναι δυνατη η ροη του φιλτρου σου, προτεινω να ανοιξεις μερικες τρυπες 45 μοιρες γωνια απο τις ηδη υπαρχουσες, να μοιρασεις τη ροη και να εχεις το αποτελεσμα της φωτο. Υπαρχει περιπτωση να αποτυχει σαν λειτουργια οποτε σκεψου την περιπτωση να πας για αντικατασταση spraybar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 14 Φεβρουαρίου 2010 Author #22 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα, Εγκαταστάθηκε το φίλτρο τελικά σήμερα, εφόσον πρώτα μπολιάστηκε και πριν την εγκατάσταση έγινε και μια καλή αλλαγή νερού 30%. Οι πρώτες μετρήσεις με όλα τα τεστ σε υγρή μορφή : KH : 8 PH : 8 ( αν και ήταν ένα ενδιάμεσο χρώμα 7,8 πιθανόν) GH : 15 NH4/NH3 : 0,5 NO2 : 0 NO3 : 10 Τις θεωρώ πολύ καλές μετρήσεις για τα γκάπυ μου εκτός βέβαια της αμμωνίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 14 Φεβρουαρίου 2010 #23 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 Τα γκαπυ αν και ευκολα ψαρια στη διατηρηση (θελουν απλα νερο βρυσης με αντιχλωριο), ειναι ευαισθητα σε τοξικα και αστρωτο ενυδρειο κανε αλλαγες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 14 Φεβρουαρίου 2010 Author #24 Share 14 Φεβρουαρίου 2010 Α ! Ξέχασα να πω, επιτέλους ξεφωρτόθηκα και την αεραντλία. Το φίλτρο κάνει ανατάραξη στην επιφάνεια και ως τώρα δεν έχω δει κανένα γκαπάκι να κάνει gasping. Σπύρο τι συχνότητα αλλαγών μου προτείνεις και σε τι ποσοστό ? Έχω sera bionitrivec θα κάνει δουλειά να το ρίχνω μέσα για 10 μέρες κάθε μέρα ? ? ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 15 Φεβρουαρίου 2010 #25 Share 15 Φεβρουαρίου 2010 Το 25-30% αλλαγη καθε εβδομαδα, Βλεπεις και τις μετρησεις (οταν στρωσει καλα). Αναλογα τα νιτρικα θα κανεις και το ποσοστο, Θα κοιτας να τα κρατας απο 5-15ppm με την καταλληλη ποσοτητα αλλαγης, Αν εχει πολυ λιγα νιτρικα μπορεις να μικρυνεις το ποσοστο αλλαγης ή να κανεις καθε 15 μερες μεγαλυτερο ποσοστο. (προτιμοτερες ειναι οι συχνες και μικροτερες αλλαγες) Βαλε βακτηρια αφου τα εχεις. Δοσολογια οτι λενε οι οδηγιες. Συνεχιζεις με ελεγχο του νερου, αν βλεπεις θολουρα ασπρη, (μετρας, μαλλον ειναι απο αμμωνια και κανεις αλλαγη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος