kostas disc 8 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 8 Φεβρουαρίου 2010 μηπως θα βοηθουσε ως ενημερωση λεγωντας τι χρησιμοποιούμε σε ποσότητα και ως προς την συχνότητα???Εγώ π.χ για να εχω το kh7 και ca 420 χρησιμοποιώ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 40 ml kh buffer της coral shop-profi plus και 2 φορες την εβδομάδα απο 20 ml reef complete της seachem....ολα αυτα σε ενυδρειο 120+50sub Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 8 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 8 Φεβρουαρίου 2010 ζουμια για μπαφερ αλκαλικοτητας δεν συμφερουν φιλε μου.πηγαινε καλυτερα σε σκονες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Φεβρουαρίου 2010 #3 Share 8 Φεβρουαρίου 2010 Δεν θα βγει κάποια άκρη και κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα διότι οι ανάγκες κάθε συστήματος είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους... ακόμη και σε δύο παρόμοια ενυδρεία με πάνω-κάτω τα ίδια ζωντανά θα υπάρχουν διαφορές στο τι και πόσο χρειάζεται το καθένα. Το μόνο που θα φανεί από την ενημέρωση που θα κάνει ο καθένας μας είναι η προτίμηση στα ζουμιά ή στις σκόνες και κατά πόσο είναι ευχαριστημένος (στο δικό του πάντα σύστημα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 8 Φεβρουαρίου 2010 #4 Share 8 Φεβρουαρίου 2010 Δυστυχως Κωστα δεν νομιζω να βοηθαει. Το να ανεφερουμε τι ποσοτητα βαζει ο καθενας,δεν θα βοηθησει πολυ,αφου καθε συστημα εχει τη δικη του καταναλωση που εξαρταται απο τα κοραλια,τον αριθμο των κοραλιων,τη θερμοκρασια,τη σταθεροτητα των τιμων,την κυκλοφορια,την διαθεσιμη τροφη για τα κοραλια,την υπαρξη ανασταλτηκων παραγοντων οπως το στροντιο,το ειδος του αλατιου που χρησιμοποιουμε,η συχνοτητα αλλαγων που κανουμε κτλ. Μεταξυ 2 ομοιων ενυδρειων με ιδιο αριθμο,μεγεθος και ειδος κοραλιων,δηλαδη,μπορει να εχουμε πολυ διαφορατικα επιπεδα καταναλωσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Φεβρουαρίου 2010 #5 Share 8 Φεβρουαρίου 2010 Χε χε..... Άκη, μα τέτοιος συγχρονισμός στις απαντήσεις !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 8 Φεβρουαρίου 2010 Author #6 Share 8 Φεβρουαρίου 2010 οκ το καθε reef οντως εχει αλλες απαιτησης και εξαρτωνται απο πολλα οπως στοκαρισμα αλλα και αλλα απλα ελεγα μια καταγραφή διαφόρων συστημάτων και ζουμιά οι σκόνες και κατά πόσο ειναι οκ κατα την παροδο του χρονου και αν ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ και κατα ποσο αλλοι οργανισμοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 9 Φεβρουαρίου 2010 #7 Share 9 Φεβρουαρίου 2010 Προσωπικά με τον CR ησύχασα.Πλέον προσθέτω μόνο τροφές γιά τα κοράλια 2 φορές την εβδομάδα και βιταμίνες μία φορά την εβδομάδα. Παράλληλα συντηρώ στις σωστές τιμές το μαγνήσιο με σκόνη Grotech μέχρι να το λύσω και αυτό μέσω CR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lans 10 Φεβρουαρίου 2010 #8 Share 10 Φεβρουαρίου 2010 Στο δικο μου συστημα οταν ξεκινησα με υγρα το ΚΗ δεν ανεβενε με τιποτα.Με το reef builder της seachem σε σκονη ανεβηκε σφαιρα κ το διατηρω ευκολα.Στα 120λιτρ ειμαι μισο κουταλακι ημερησιος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nervas 10 Φεβρουαρίου 2010 #9 Share 10 Φεβρουαρίου 2010 Προσωπικά με τον CR ησύχασα.Πλέον προσθέτω μόνο τροφές γιά τα κοράλια 2 φορές την εβδομάδα και βιταμίνες μία φορά την εβδομάδα. Παράλληλα συντηρώ στις σωστές τιμές το μαγνήσιο με σκόνη Grotech μέχρι να το λύσω και αυτό μέσω CR. Φίλε μου για να λύσεις το πρόβλημα του μαγνήσιου μπορείς να κάνεις το εξής και να γλυτώσεις, μπορείς να βάλεις σε ένα ποσοστο της τάξης του 10-15 % του συνολικού υλικού που βάζεις στον ριάκτορα το μαγνήσιο της grotech που είναι για ριάκτορα και έτσι να αυξήσεις την απόδοση του ριάκτορα σε μαγνήσιο και ένας δεύτερος τρόπος είναι να βάλεις ένα δεύτερο στάδιο μετά τον ριάκτορα χρησιμοποιώντας κάποιο κάνιστρο που δεν χρειάζεσαι απο ρητίνη όσμωσης βάζοντας μέσα υλικό πάλι για μαγνήσιο, αυτό θα σε βοηθήσει στο pH της εξόδου του ριάκτορα σου και κατ επέκταση και της ισσοροπίας του ενυδρίου γιατί θα αποσβένει σε αυτό το στάδιο, φαντάσου ότι αν λιώνεις το υλικό σου στο 6,5 περνώντας απο αυτό το στάδιο θα σου βγαίνει κοντά στο 6,8 και μπορεί και λίγο παραπάνω . Ελπίζω να βοήθησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 10 Φεβρουαρίου 2010 #10 Share 10 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε μου για να λύσεις το πρόβλημα του μαγνήσιου μπορείς να κάνεις το εξής και να γλυτώσεις, μπορείς να βάλεις σε ένα ποσοστο της τάξης του 10-15 % του συνολικού υλικού που βάζεις στον ριάκτορα το μαγνήσιο της grotech που είναι για ριάκτορα και έτσι να αυξήσεις την απόδοση του ριάκτορα σε μαγνήσιο και ένας δεύτερος τρόπος είναι να βάλεις ένα δεύτερο στάδιο μετά τον ριάκτορα χρησιμοποιώντας κάποιο κάνιστρο που δεν χρειάζεσαι απο ρητίνη όσμωσης βάζοντας μέσα υλικό πάλι για μαγνήσιο, αυτό θα σε βοηθήσει στο pH της εξόδου του ριάκτορα σου και κατ επέκταση και της ισσοροπίας του ενυδρίου γιατί θα αποσβένει σε αυτό το στάδιο, φαντάσου ότι αν λιώνεις το υλικό σου στο 6,5 περνώντας απο αυτό το στάδιο θα σου βγαίνει κοντά στο 6,8 και μπορεί και λίγο παραπάνω . Ελπίζω να βοήθησα Tο πρώτο που λές, έτσι και αλλοιώς είχα σκοπό να κάνω άμεσα.... Και φυσικά βοήθησες πολύ, και σε ευχψαριστώ γιά αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος