Jump to content

Βοηθεια!!!

EFTHIMIS

Recommended Posts

Φιλοι μου ειμαι νεος στο χομπι και θα ηθελα να με βοηθησετε να φτιαξω ενα θαλλασινο ενυδρειο,στην κατοχη μου εχω:

1)Juwel 180

2)εξωτερικο φιλτρο Eheim 2073

Τι χρειαζομαι ακομη για ολοκληρωσω το θαλλασινο(πρεπει να θελει αρκετα ακομη)?

Αν μπορειτε αυτα που θα μου προτεινετε να ειναι καλης μαρκας και αξιοπιστα και περιπου ποσο θα μου στοιχισει!!!

Ευχαριστω!!!! ;)

Έγινε επεξεργασία - EFTHIMIS

καλημέρα φίλε μου...Καλός όρισες και καλή διαμονή

Τί θαλασσινό θέλεις να φτιάξεις; reef; fish only;

Κάνε μία αναζήτηση...το ΑΖ έχει πάρα μα πάρα πολλά άρθρα...

Δές τις απαιτήσεις τα είδη και απο άλλα μέλη και αποφάσισε...

Η ερώτησή σου επι της παρούσας φάσης είναι πολύ γενική και δέν θα μπορέσει να σε βοηθήσει κάποιος

Φιλικά Κώστας ;)

Αν αρχίζεις από τώρα τα βαρύγδουπα ...Βοήθεια !!! πριν καλά καλά διαβάσεις αλίμονό μας !!!.

Χμμμ όσο για το ΑΖ.. πέρα από τα γράμματα αρχής και τέλους του Αγγλικού αλφάβητου... είναι το αντίστοιχο Α και Ω για την ενυδρειακή μας κοινότητα... ή αλλιώς...AquaZone !!!

Αρχαριος ειμαι και δεν ξερω ακομη τους ορους του ΑΖ!!!Για ενα reef 180 ποσο θα μου στοιχισει για να ξερω αν με παιρνει οικονομικα να το ξεκινησω τωρα η αργοτερα!!!!

Έγινε επεξεργασία - EFTHIMIS

Τώρα που έμαθες τι είναι το ΑΖ βουρ με τα μούτρα στο διάβασμα....κράτα σημειώσεις σε ότι δεν καταλαβαίνεις και όταν θα έχεις μια κάπως πιο ολοκληρωμένη εικόνα στο τι τελικά θέλεις να κάνεις.. όλοι μας είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε... αρκεί να είσαι καλό παιδί και να μας ακούς !!!!

Αλλιώς θα έρθουμε όλοι μαζί στη Καστοριά και θα σε πετάξουμε στην παγωμένη λίμνη !!! ;)

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Αρχαριος ειμαι και δεν ξερω ακομη τους ορους του ΑΖ!!!Για ενα reef 180 ποσο θα μου στοιχισει για να ξερω αν με παιρνει οικονομικα να το ξεκινησω τωρα η αργοτερα!!!!

Είναι πολύ γενικό αυτό που ρωτάς..... άντε να σου πω γενικά και εγώ... από 1000 έως 3000 ευρώ !!!

Είναι πολύ γενικό αυτό που ρωτάς..... άντε να σου πω γενικά και εγώ... από 1000 έως 3000 ευρώ !!!

Τον τρόμαξες για τα καλά.

Λοιπόν,διάβασε τι θέλεις να κάνεις πρώτα,τι σου αρέσει και μετά συζητάμε πόσο κάνει και τι;

Καταρχήν τα λίτρα σου είναι πολύ καλά για ξεκίνημα στο θαλασσινό.Σίγουρα θα χρειαστείς

σκίμμερ που είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες.(100€ εως 300€,ανάλογα την ποιότητα).

Φωτισμός,ανάλογα με τι ζωντανά θα βάλεις,ίσως στην αρχή σε καλύψουν και οι λάμπες του

ενυδρείου σου.

Κυκλοφορητες για το νερό,3 με 4(40€ εως 70€ έκαστος)

Ζωντανό βράχο γύρω στα 20 κιλά(250€ εως 300€)

Αραγωνίτη,ζωντανό ή ψόφιο δεν έχει σημασία(ο 2ος είναι πιο φθηνός και θα κάνει την ίδια

δουλειά με τον ζωντανό σε πολύ λίγο καιρό).

Ρεφρακτόμετρο για την μετρηση της αλατότητας(25€ στο ebay,50 με 60€ στα πετ σοπ)

Αλατάκι και τεστ για αμμωνία(ΝΗ3-4)νιτρώδη(ΝΟ2),νιτρικά(ΝΟ3) για αρχή.

Οι τιμές είναι πολύ γενικές ;) πρέπει να κάνεις έρευνα αγοράς στα καταστήματα

και να τσεκάρεις και τις αγγελίες στο ΑΖ,πολλές φορές βρίσκεις διαμαντάκια εδώ μέσα.

Σίγουρα ξεχνάω κάποια πραγματάκια ας τα συμπληρώσουν οι εμπειρότεροι.

ααα ξέχασα διάβασμα και υπομονήηηηηη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...