Churu 7 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 7 Φεβρουαρίου 2010 Επειδη η ποικιλια τροφων σε μεγαλη ποσοτητα πρωτεινων για τους δισκους μας ειναι απαραιτητη, περα απο την μεγαλη ποιοκιλια σε bits,flakes που ταιζω, δεν θελω να στερησω στα ψαρια μου τα bloodworms λογω παρασιτων που μεταφερουν. Ετσι λοιπον για να ενταξω τα bloodworms στο διαιτολογιο τους πηρα ενα κυβακι το ξεπαγωσα και τα επλυνα σε μικρη σιτουλα κατοπιν εβρασα νερακι μεχρι 65 C( Τεχνολογια τροφιμων... Πανω απο 63 C πεθαινουν ολοι οι παθογονοι μικροοργανισμοι) και μετα βουτηξα τα bloodworms στο ζεστο νερο. Αφου τα αφησα για 30 δευτερολεπτα τα εβγαλα και ταισα τους δισκους μου που εγινε το ελα να δεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polidis 7 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 7 Φεβρουαρίου 2010 Και πως μέτρησες το νερο που εβρασες οτι ειχε 65°C. Εγω απ οτι ξερο το νερο οταν βραζει εχει 100°C Δηλαδη να υποθέσω οτι το εβγαλες λιγο πριν βράσει? Και αν βουτουσες τα bloodworms σε 100°C για 20 sec τι θα γινοταν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 7 Φεβρουαρίου 2010 Author #3 Share 7 Φεβρουαρίου 2010 Και πως μέτρησες το νερο που εβρασες οτι ειχε 65°C. Εγω απ οτι ξερο το νερο οταν βραζει εχει 100°C Δηλαδη να υποθέσω οτι το εβγαλες λιγο πριν βράσει? Και αν βουτουσες τα bloodworms σε 100°C για 20 sec τι θα γινοταν? Λογω επαγγελματος το νερο δεν ξεπερασε τους 65(εχω θερμομετρο). Υπαρχουν αρκετα ειδη βρασμων. Ενας απο αυτους ειναι να θωρακισω το τροφιμο κρατωντας τις θρεπτικες ουσιες μεσα τους. Για παραδειγμα αν φιαχνεις σουπα το νερο ξεκιναει απο κρυο και ζεσταινεται ολο μαζι αφηνοντας τα θρεπτικα συστατικα στο νερο, οταν το νερο ειναι ζεστο τα θρεπτικα μενουν μεσα!!! Ο χρονος ποικοιλει αναλογα με το μεγεθος και επειδη ειναι πολυ μικρα φοβαμαι οτι θα αλιωθουν σε μεγαλες θερμοκρασιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 7 Φεβρουαρίου 2010 #4 Share 7 Φεβρουαρίου 2010 Πολύ ενδιαφέρον θέμα.Υπάρχει κάποιο άρθρο να δούμε?Το ανάλογο θερμόμετρο απο που μπορεί κανείς να το προμηθευτεί και σε ποια τιμή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος