nikol_gouv 6 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 6 Φεβρουαρίου 2010 Καλημερα!εχθες για ζευγαρωσαν τα ballon molly μου!θα ηθελα να ρωτησω1) σε ποσο καιρο γενναει η θηλυκια 2)τι ποσοστο επιβιωσης υπαρχει στο κοινωνικο-φυτεμενο ενυδρειο(4 νεον,4ροδοστομοι,1apple snail,2 νομιζω οτι ειναι χρωματιστες κιχλιδες,6 ακομα που δεν ξερω τι ειναι!παντως τους τελευταιους 6 μηνες συνυπαρχουν αρμονικοτατα!3)εαν υπαρχει κατι σαν πλεγμα που να απομονωνει ενα μερος του ενυδρειου ωστε να την απομονωσω (οχι γεννηστρα!) ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltosbitoulis2 6 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 6 Φεβρουαρίου 2010 Καλημερα!εχθες για ζευγαρωσαν τα ballon molly μου!θα ηθελα να ρωτησω1) σε ποσο καιρο γενναει η θηλυκια 2)τι ποσοστο επιβιωσης υπαρχει στο κοινωνικο-φυτεμενο ενυδρειο(4 νεον,4ροδοστομοι,1apple snail,2 νομιζω οτι ειναι χρωματιστες κιχλιδες,6 ακομα που δεν ξερω τι ειναι!παντως τους τελευταιους 6 μηνες συνυπαρχουν αρμονικοτατα!3)εαν υπαρχει κατι σαν πλεγμα που να απομονωνει ενα μερος του ενυδρειου ωστε να την απομονωσω (οχι γεννηστρα!) ευχαριστω 1. Υπολόγισε κάνα μήνα. 2. Σε ένα φυτεμένο ενυδρείο καθαρά με ζωοτόκα είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό επιβίωσης χωρίς καμία δικιά μας παρέμβαση. Με τα ψάρια όμως που έχεις δε μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα, αν και δεν είναι αυτό το σημαντικότερο πρόβλημα που έχεις. Η σύνθεσή σου είναι αρκετά λάθος, διότι τα ψάρια που έχεις προέρχονται από βιότοπους με διαφορετικές συνθήκες νερού, κάποια θέλουν κοπάδι (νέον, ροδόστομοι) και επίσης τα ψάρια σου πιθανόν να είναι πολλά για τα λίτρα σου, μιας και δεν αναφέρεις όγκο νερού... 3. Δε νομίζω πως χρειάζεται να μπεις σε τέτοια διαδικασία. Αν το ενυδρείο σου είναι αρκετά φυτεμένο δε θα έχεις πρόβλημα και ειδικά αν κρατήσεις τα ζωοτόκα σου(και τα apple snails) σε ξεχωριστό ενυδρείο από τα υπόλοιπα... Αν θέλεις να μεγαλώσεις τα μικρά με ασφάλεια, καλύτερα να πάρεις ένα μικρό ενυδρειάκι-βρεφοκομείο (εγώ έχω χρησιμοποιήσει μέχρι και 10λιτρο με επιτυχία), παρά να μπεις σε τέτοια διαδικασία κατά τη γνώμη μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 6 Φεβρουαρίου 2010 #3 Share 6 Φεβρουαρίου 2010 (edited) Η κυοφορια του θηλυκου Molly διαρκει περιπου ενα μηνα. Εχε υποψη σου οτι τα θηλυκα εχουν τη δυνατοτητα να κρατανε γενετικο υλικο απο το αρσενικο μεσα τους, για μηνες ομως. Οποιαδηποτε ενεργεια που θα δημιουργησει στρες στα θηλυκο (πχ γεννηστρα, μεταφορα κλπ) μπορει να την κανει να γεννησει προωρα και να χαθει η γεννα. Τα αλλα ειδη ψαριων που εχεις μεσα στο ενυδρειο δεν αφηνουν πολλα περιθώρια για επιβιωση ικανοποιητικού αριθμου νεων ψαριων. Πολλα φυτα με λεπτο φυλλο αλλα πυκνα (πχ moss, κερατοφυλλο) βοηθουν τα μικρα τις πρωτες μερες να κρυφτουν και να τραφουν μεσα τους. ΥΓ πρεπει να προσεξεις τη συνθεση των ψαριων σου, δεν ειναι συμβατα στις παραμετρους νερου τουλαχιστον. Πρεπει να κανεις αναγνωριση των ειδων που εχεις για να μαθεις μετα απο τα προφιλ που εχουν γραφτει τις αναγκες τους και να δεις αν ταιριαζουν. Αν πρεπει να ζουν σε ομαδες ή σε συγκεκριμενες αναλογιες αρσενικων-θηλυκων, αν ειναι συμβατα στη διατροφη, στο περιβαλλον-διακοσμηση ενυδρειου, αν τους φτανει ο χωρος να αναπτυχθουν σε μεγεθος κανονικα Δεν αναφερω τα βασικα να μην ειναι τροφη το ενα για το αλλο ή τη συγκατοικιση ηρεμων και επιθετικων ειδων. Οι εξη μηνες συμβιωσης δεν αποδεικνυουν την ικανοποιητικά σωστη διατηρηση τους. edit με προλαβε ο συνχομπιστας πιο πανω, γραφαμε μαζι. Τα ιδια λεμε οποτε βγαλε συμπρασμα. Έγινε επεξεργασία 6 Φεβρουαρίου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikol_gouv 6 Φεβρουαρίου 2010 Author #4 Share 6 Φεβρουαρίου 2010 (edited) το ενυδρειο μου ειναι 250 λιτρα!ψωνιζω απο ενα και μονο καταστημα στην κηφισια στο οποιο εχω απολυτη εμπιστοσυνη για τη συνθεση που μου προτειναν!(στην αρχη την πατησα πολυ ασχημα αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα!)τα ψαρακια μου ειναι ολα ειρηνικα!αυτα...οσον αφορα τα κοπαδια μου πεθαναν 3 γι αυτο μειωθηκαν αλλα ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα δεν μπορω να βαλω αλλα!θα δω τι θα γινει με την γεννα κι επειτα θα προσθεσω! Έγινε επεξεργασία 6 Φεβρουαρίου 2010 - nikol_gouv Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 6 Φεβρουαρίου 2010 #5 Share 6 Φεβρουαρίου 2010 (edited) το ενυδρειο μου ειναι 250 λιτρα!ψωνιζω απο ενα και μονο καταστημα στην κηφισια στο οποιο εχω απολυτη εμπιστοσυνη για τη συνθεση που μου προτειναν!(στην αρχη την πατησα πολυ ασχημα αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα!)τα ψαρακια μου ειναι ολα ειρηνικα!αυτα...οσον αφορα τα κοπαδια μου πεθαναν 3 γι αυτο μειωθηκαν αλλα ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα δεν μπορω να βαλω αλλα!θα δω τι θα γινει με την γεννα κι επειτα θα προσθεσω! Σου προτειναν Μοlly και ροδοστομους μαζι?Πρεπει να αναθεωρησεις την εμπιστοσυνη σου. ΥΓ το ονομα απο τις κιχλιδες? Κανε αναγνωριση αν τα βρεις εδω http://www.aquazone.gr/index.php?pid=35 Έγινε επεξεργασία 6 Φεβρουαρίου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος