Jump to content

Νεο ενυδρειο 240lt

Recommended Posts

Γεια σας παιδια,Εχω 4 Ps.Socolofi και 3 Labidos σε ενα ενυδρειο 140lt και σκεφτομαι για την αγορα ενος 240lt.Εκτος απο τα παραπανω ψαρια μπορω να βαλω και 4-5 Demasoni ή θα αρχισει να πεφτει ξυλο?Αν οχι τι αλλο προτεινεται?

Εγώ έχω 2 demasoni εδώ και 2 μήνες περίπου μαζί με non-mbuna και δεν έχω πρόβλημα, τα βλέπω ψιλοήρεμα. Ασχολούνται όλη μέρα με τις πέτρες κάνοντας βόλτες ανάμεσά τους και αγνοούν τα υπόλοιπα ψάρια. Το ενυδρείο μου είναι 160L.

Τα demasoni είναι πολύ καλύτερα να βρίσκονται σε μεγάλα γκρουπάκια στα ενυδρεία μας.

Είναι άγρια σαν ψάρια και υπάρχει ακόμα πιο αυξημένη επιθετικότητα ανάμεσα στα ψάρια του είδους.

George δεν κατάλαβα τα demasoni αν θέλεις να τα βάλεις στο ενυδρείο που ήδη έχεις ή σε αυτό που θέλεις να αγοράσεις. Όσο περισσότερα λίτρα διαθέσεις τόσο περισσότερα ψάρια θα μπορέσεις να φιλοξενήσεις και τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα.

Είναι πάντως "φοβερά" ψάρια και αξίζει το κόπο να τους αφιερώσεις ακόμα και αποκλειστικά ένα ολόκληρο ενυδρείο (η προσωπική μου άποψη ύστερα από αρκετά χρόνια ενασχόλησης και αναπαραγωγής των συγκεκριμένων ψαριών).

Τα Demasoni θελω να τα βαλω στο 240lt μαζι με τα Labidos και τα Socolofi απλα φοβαμαι μην αρχισουν οι μαχες.

Τα Demasoni θελω να τα βαλω στο 240lt μαζι με τα Labidos και τα  Socolofi απλα φοβαμαι μην αρχισουν οι μαχες.

24146[/snapback]

Demasoni μαζί με socolofi είναι δύσκολος συνδιασμός. Αν και τα λίτρα σου είναι καλά πιστεύω ότι με αρκετές κρυψώνες δεν θα αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα επιθετικότητας.

Thanks guys.Θα το επιχειρησω γιατι ειναι πανεμορφα τα Demasoni.Ποσα μου προτεινεται να βαλω?5 ειναι καλα(1m/4f)?

Thanks guys.Θα το επιχειρησω γιατι ειναι πανεμορφα τα Demasoni.Ποσα μου προτεινεται να βαλω?5 ειναι καλα(1m/4f)?

24152[/snapback]

Καλά είναι 5 ψαράκια στην αναλογία 1m+4f που θα ήθελες.

Αλλά θεωρώ πρακτικά αδύνατο να το πετύχεις αυτό. Τα demasoni ειναι ψάρια όπως ίσως θα ξέρεις που τα φύλα δε διαχωρίζονται χρωματικά. Άρα είναι πολύ πιθανόν όταν θα πάρεις από ένα κατάστημα 5 demasoni να περιέχονται στο group 2,3 ή και περισσότερα αρσενικά. Αν σε 240 λτ βάλεις παραπάνω από 1 αρσενικά σίγουρα το κυρίαρχο θα σκοτώσει τα υπόλοιπα. Ειναι εξαιρετικά άγρια , άμα τα δεις να τσακώνονται θα καταλάβεις τι θέλω να πω.

Με τα labidochromis και τα socolofi θα υπάρχουν αψιμαχίες αλλά δε νομίζω τίποτα σοβαρό. Μεταξύ τους είναι που σκοτώνονται.

Πάντως ότι και να αποφασίσεις καλή επιτυχία. :thumbup:

Στα 240 λτ. θα σου πρότεινα γύρω στα 10 demasoni και όσες περισσότερες πέτρες μπορείς να βάλεις. Με τα labidos λογικά δε θα έχεις πρόβλημα, όσο για τα socolofi υπάρχει ένα ερωτηματικό (θα παίξει μεγάλο ρόλο το μέγεθος των ψαριών, η σειρά εισαγωγής στο ενυδρείο και φυσικά πάνω από όλα το aquascaping)

Τελική μου εκτίμηση είναι ότι με μελετημένες κινήσεις μπορεί το παραπάνω ενυδρείο να "δουλέψει".

Ένα πρόβλημα βέβαια που θα αντιμετωπίσεις είναι πως θα βρεις την αναλογία αρσενικών/θηλυκών demasoni που θα ήθελες να έχεις.

Παρόλο που έχω πάνω από 40 demasoni αυτή τη στιγμή στα ενυδρεία μου για τα πιο μικρά (3-4 cm που προέρχονται από γέννες) δεν μπορώ να ξέρω το φύλο τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...