Jump to content

Αδυναμια καταδυσης σε γκαπυ

Recommended Posts

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα: 65 καθαρα περιπου

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): εσωτερικο κινεζικο με σφουγγάρι και substat με λιγο siporax

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 5-6 μήνες

- Ψάρια (είδη και αριθμός): Guppy x πολλα (γεννες) , Leopard Danio x1

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Ταισμα 2 με 3 φορες την μερα, Sera fishtamin 1 με 2 φορές την εβδομαδα, αλλαγη νερου +/- 22% καθε εβδομαδα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH: 7.3

- KH: 10

- GH: 12

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):

- ΝΟ2 (νιτρώδη):

- ΝΟ3 (νιτρικά): 17

- Θερμοκρασία: 25

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ: -

-Strips: Tetra

-Ηλεκτρονικά: -

Τελειωσαν πριν λιγο καιρο. οι τελευταίες μετρήσεις στο περίπου. Αμμωνια/ΝΟ2 δεν βαζω γιατι δεν εχει νοημα...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: Guppy

- Ιστορικό Ψαριού:... Κανενα, απο γεννα μου

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): ολα κανονικα... Κινητικότητα επίσης νορμαλ...

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Το ψάρι δεν νομίζω να είχε τίποτα. Στο ενυδρείο παλιότερα είχα fin/tail rot και dropsy λόγω μικρου ποσοστού νερου αλλαγών. 3 μήνες δεν έχω τίποτα....

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -

-Δοσολογία: -

-Χρόνος Χρήσης: -

-Αναλυτική περιγραφή: -

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Φωτογραφίες δεν εχει νοημα. Ισως βίντεο αλλα δεν μπορω σήμερα γιατί εχω σβήσει τα φώτα. Το ψάρι γενικως προσπαθεί να κολυμπήσει προς τα κάτω, φτάνει μέχρι τη μέση, και μετα ξαναεπιπλέει προς τα πάνω. Αμα αφεθεί θα παει πάνω κατευθείαν. Είναι σαν να φοράει σωσίβιο...

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Μολις σήμερα πρόσεξα ένα αλλο θυληκό το οποίο πρέπει να είχε ψοφήσει χθες (μεσα στα φυτά δεν φαίνεται τίποτα) και το είχαν μισοφάει οι γαρίδες. Αυτό το είχα προσέξει, και πρέπει να είχε κάποιο πρόβλημα στο να γεννήσει, γιατί είχε γίνει τεράστιο (χωρίς αλλα σημάδια του dropsy (για όσους σκέφτονται αυτο)). Απλα όπως είναι κανονικά το ψάρι, πίσω (στον πρωκτο) είχε κανει γωνιά. Πρεπει να μην μπορούσε να γεννησει... Επίσης πριν καμια εβδομάδα τα θυληκα κυρίως είχαν λίγο κοκκινο πανω απο τα πτερυγια αλλα δεν υπάρχει πια.

Μυρίζομαι εσωτερική βακτηριακή, άσε τα νηστικά 1-2 μέρες και δες τις κοιλιές τους, αν είναι ακόμα φουσκωμένες πας σε θεραπεία με sera bactopur direct ή και sera bactotabs με τον πολτό των οποίων (bactotabs) θα εμποτίσεις την τροφή.

Ας ακούσουμε όμως και τους ειδικότερους φαρμακοτρίφτες μας. ;)

Εμμμ... Με το συμπάθειο, αλλα μιλάμε για ΘΥΛΗΚΑ ΓΚΑΠΥ!!!!! Καταλαβαίνεις οτι μια φουσκωμένη κοιλια δεν μπορεί να μας πεί και πολλα!!! ;)

Κατι πιο ενδεικτικό;

Καμια πιο "μαλακή" θεραπεία;

Εμμμ... Με το συμπάθειο, αλλα μιλάμε για ΘΥΛΗΚΑ ΓΚΑΠΥ!!!!! Καταλαβαίνεις οτι μια φουσκωμένη κοιλια δεν μπορεί να μας πεί και πολλα!!! :hysterical:

Κατι πιο ενδεικτικό;

Καμια πιο "μαλακή" θεραπεία;

Οκ, περίμενε τότε να κολλήσει κάποιο αρσενικό. ;)

Τι να κάνω δηλαδή; Να πάρω bactotabs; Αυτά κάνουν την ίδια ζημια στην υπόλοιπη βιολογία ή μπά; Αμα είναι να πάρω το direct...

Φαντάζομαι δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες στα υπόλοιπα/υγειή ψάρια και τις γαρίδες; Έτσι;

Α πριν αυτό: αμα δεν ταϊσω υπάρχει περίπτωση να της περάσει; Τα νεογέννητα μικρά να τα ταϊζω την σκόνη τους ή καθόλου φαί;

Έγινε επεξεργασία - tsoum

Προσωπικά θέλω βίντεο για να καταλάβω τι γίνεται...

Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του vicious για εσωτερικά βακτήρια αλλά δεν είμαι και βέβαιος. Τα baktotabs μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή τη περίπτωση και δεν θα επηρεάσουν τη βιολογία σου! Απλά πρέπει να τα σπάσεις σε κομματάκια και σιγουρευτείς ότι το συγκεκριμένο ψάρι θα τα φάει!

Προσωπικά θέλω βίντεο για να καταλάβω τι γίνεται...

Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του vicious για εσωτερικά βακτήρια αλλά δεν είμαι και βέβαιος. Τα baktotabs μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή τη περίπτωση και δεν θα επηρεάσουν τη βιολογία σου! Απλά πρέπει να τα σπάσεις σε κομματάκια και σιγουρευτείς ότι το συγκεκριμένο ψάρι θα τα φάει!

Διαλύουμε το tab με νερό και εμποτίζουμε την τροφή πριν το τάισμα, tip της sera από το σεμινάριο.

Ρε παιδία..... Δεν ξέρω τι γίνεται. Σήμερα δεν κάνει καμια έτσι, και δεν ψόφησε καμια 99%... Σήμερα είδα δυο να έχουν (σε μικρότερη κλίμακα) αυτό που περιέγραφα για την θυληκια που ψόφησε. Η μιά κάνει μια μικρή ακρούλα και η άλλη έχει κοκκινήσει στην πίσω περιοχή...

Μπορεί να έχουν προβλημα απο το γεγονός οτι είναι μικρά σε ηλικία (3-4 μήνες) και οτι είναι γκαστρωμένα; Μήπως δεν μπορούν να γεννήσουν και "σκανε" απο μέσα;

Έγινε επεξεργασία - tsoum

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...