Jump to content

Κόλλες γιά κοράλια

Big Blue

Recommended Posts

Πλέον, μου έχουν σπάσει τα νεύρα με το συγκεκριμένο θέμα.Εχω δοκιμάσει της Elos και άλη μία που δεν θυμάμαι την μάρκα, και ήταν και οι δυό μαύρα χάλια.

Δεν με ενδιαφέρει το χρώμα...με ενδιαφέρει να κολάνε γερά και γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται, να βγάζω έξω απο το νερό βράχους, η να κρατάω το κοράλι μέσα στο νερό και επάνω στον βράχο γιά καμιά ώρα.Σήμερα κόντεψα να χάσω την μέση μου...τα χέρια μου μούλιασαν γιά περισσότερο απο μισή ώρα και δουλειά δεν έγινε.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικοί κολάνε κάθετα και ανάποδα σε βράχους κοράλια και μάλιστα βαριά.

Λέω να κουβεντιάσουμε εκτεταμένα το θέμα εδω, και να ανταλάξουμε γνώμες και απο προσωπικές μας προσπάθειες, μπάς και κολήσουμε καμιά ακροπόρα σε κανέναν βράχο.

Οι σίγουρες και δοκιμασμένες λύσεις θα αξίζουν πολλά!!!

Έγινε επεξεργασία - Big Blue

εγώ θεωρώ πιο αξιόπιστη την coral fix της TUNZE... :hysterical:

μία φορά έκανα δοκιμή με την κόλλα της orka , αλλά ........ ;):hysterical:

Δυστυχώς δεν θα βρεις κόλα που να κάνει αυτό που θες(αυτό που θέλουμε όλοι δηλαδή).Από τη στιγμή που δεν θες να βγάζεις βράχους ψάξε βρες μια καλή εποξική κόλα(δηλαδή να έχει καλό χρώμα γιατί όλες γερά κολλάνε) και δημιούργησε στηρίγματα(σκαλωσιές) για να μπορείς να στηρίξεις τα κοράλια σε περίεργα σημεία.

Έχω δοκιμάσει την επόξη της aquamedic που ήταν καλή και κόλλησα όπου ήθελα

αλλά με αυτήν που εντυπωσιάστηκα και σε εμφάνηση και σε κράτημα είναι D-D aquascape!! :hysterical: και δεν την αλλάζω με τίποτα!!! ;)

Το μόνο πρόβλημα είναι οτί δεν την βρήκα στην Ελλάδα :hysterical:

dd στη Θεσσαλονίκη την βρίσκουμε απλά το πρόβλημα που αναφέρει ο big blue δεν το λύνει καμία.

Δυστυχώς δεν θα βρεις κόλα που να κάνει αυτό που θες(αυτό που θέλουμε όλοι δηλαδή).Από τη στιγμή που δεν θες να βγάζεις βράχους ψάξε βρες μια καλή εποξική κόλα(δηλαδή να έχει καλό χρώμα γιατί όλες γερά κολλάνε) και δημιούργησε στηρίγματα(σκαλωσιές) για να μπορείς να στηρίξεις τα κοράλια σε περίεργα σημεία.

Αυτο ακριβώς κάνω μέχρι στιγμής,όμως κάποιες φορές λόγω ρευμάτων και κυκλοφορίας ψαριών κάποια κοράλια πέφτουν, και απο ότι καταλαβαίνεις εαν κάποια απο αυτά είναι ακροπόρες υπάρχεο σοβαρό πρόβλημα,άσε που δεν θέλω κάθε λίγο και λιγάκι να βουτάω χέρια στο ενυδρείο.Αυτό είναι και το περισσότερο ευαίσθητο θέμα-πρόβλημα που έχω μέχρι στιγμής...γιά εμένα πάρα πολύ σοβαρό.

Έχω δοκιμάσει την επόξη της aquamedic που ήταν καλή και κόλλησα όπου ήθελα

αλλά με αυτήν που εντυπωσιάστηκα και σε εμφάνηση και σε κράτημα είναι D-D aquascape!! :hysterical: και δεν την αλλάζω με τίποτα!!! ;)

Το μόνο πρόβλημα είναι οτί δεν την βρήκα στην Ελλάδα :hysterical:

Να την δοκιμάσουμε και αυτην....το θέμα όμως είναι θα γίνει δουλειά και σε πλάγιες θέσεις κοραλιών, η θα πιάνει μόνο σε οριζόντια παράταξη σαν στρατιωτάκια!!!!!

dd στη Θεσσαλονίκη την βρίσκουμε απλά το πρόβλημα που αναφέρει ο big blue δεν το λύνει καμία.

Γιά πές που στην Θεσσαλονίκη,να δω εαν μπορεί να μας στείλει εδω κάτω...

Να την δοκιμάσουμε και αυτην....το θέμα όμως είναι θα γίνει δουλειά και σε πλάγιες θέσεις κοραλιών, η θα πιάνει μόνο σε οριζόντια παράταξη σαν στρατιωτάκια!!!!!

Ποτέ δεν μου άρεσαν τα κοράλλια σαν στρατιωτικια και για αυτό το λόγω τα περισσότερα κοράλλια μου κυριολεκτικά κρέμονται απο τα βράχια , για να το κάνεις αυτό , ιδιαίτερα αν τα κοράλλια είναι μεγάλα και βαριά , (καμιά κόλλα δεν θα τα κρατηση ) πρέπει να χρησιμοποιείς υποστυλώματα πχ τσιμπίδα ταΐσματος κοραλλιών η ανεμώνης είναι ένα ψιλό κομμάτι Plexiglas ευκαμτο , μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα η και περισσότερα για στερέωμα την ώρα που κολλάς κλείνοντας πάντα όλες της κυκλοφορίες , η κόλλα που χρησιμοποιώ είναι η tunze , έχω δουλέψει και καλύτερες αλλά είναι αξιοπρεπείς όταν είναι φρέσκια ( μαλακή ) και την βρίσκεις παντού.

Ποτέ δεν μου άρεσαν τα κοράλλια σαν στρατιωτικια και για αυτό το λόγω τα περισσότερα κοράλλια μου κυριολεκτικά κρέμονται απο τα βράχια , για να το κάνεις αυτό , ιδιαίτερα αν τα κοράλλια είναι μεγάλα και βαριά , (καμιά κόλλα δεν θα τα κρατηση ) πρέπει να χρησιμοποιείς υποστυλώματα πχ τσιμπίδα ταΐσματος κοραλλιών η ανεμώνης είναι ένα ψιλό κομμάτι Plexiglas ευκαμτο , μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα η και περισσότερα για στερέωμα την ώρα που κολλάς κλείνοντας πάντα όλες της κυκλοφορίες , η κόλλα που χρησιμοποιώ είναι η tunze , έχω δουλέψει και καλύτερες αλλά είναι αξιοπρεπείς όταν είναι φρέσκια ( μαλακή ) και την βρίσκεις παντού.

Έχω δει το Πάνο (panosk) να κολλάει κοράλλι με αυτό το τρόπο και δε το πίστευα ότι θα μπορούσε να σταθεί στη θέση του έτσι κατακόρυφα τοποθετημένο! :hysterical: Είναι μαέστρος στο κόλλημα... :hysterical:

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει τη κόλλα του Mrutzek η οποία είναι συσκευασμένη σε ένα διαφανή και λεπτό πλαστικό κύλινδρο, έχει μαύρο χρώμα και πλάθεται πολύ εύκολα με το ένα χέρι. Είναι δυο συστατικών με τη μαλακότερη γόμα στο εσωτερικό του περιβλήματος του λεπτού αυτού κυλίνδρου. Κάτι σαν μονόκλωνο ή ομοαξονικό καλώδιο με το πυρήνα και το περίβλημα του... Αν και στεγνώνει γρήγορα, χρειάζεται τραχειά και καθαρή από άλγες ή άλλη βρωμιά επιφάνεια. Είναι αποτελεσματικότερη όταν βγεί βράχος εκτός νερού. Υπάρχει μια παρόμοια κόλλα της Grotech αλλά δε την έχω δοκιμάσει ακόμη.

Επίσης, εκτός τη προηγούμενη κόλλα και τη γνωστή Tunze, έχω χρησιμοποιήσει τη D-D που αναφέρθηκε σε προηγούμενο πόστ. Είναι πολύ εύπλαστη, με καταπληκτικό χρώμα κοραλλίνης (υπάρχει και άλλη έκδοση διαφορετικού χρώματος νομίζω), κολλά γρηγορότερα και δε λερώνει το νερό όπως η Tunze. Τη θεωρώ ανώτερη της Tunze και θα τη ξαναχρησιμοποιούσα σίγουρα. Ξέρει κανείς που θα τη βρούμε? Salamander? ;)

Έγινε επεξεργασία - aquarius

Η d-d έχει όντως καταπληκτικό χρώμα κοραλίνης.Κάντε ένα τηλέφωνο στον Αμαζόνιο για να δείτε αν στέλνει.

Η d-d έχει όντως καταπληκτικό χρώμα κοραλίνης.Κάντε ένα τηλέφωνο στον Αμαζόνιο για να δείτε αν στέλνει.

Άν στέλνουν τα παιδιά και το αποφασίσεται...

+1 για μένα...

Εγω παιδιά, επειδή έχω μεγάλο πρόβλημα και επείγον,παρήγγειλα απο Γερμανία D-D και σήμερα έγινε η αποστολή.

Εγω παιδιά, επειδή έχω μεγάλο πρόβλημα και επείγον,παρήγγειλα απο Γερμανία D-D και σήμερα έγινε η αποστολή.

Ε, πες μας και που τη παρήγγειλες? ;) Έκανες έρευνα αγοράς ή τη παρήγγειλες εσπευσμένα?

BTW, πολύ ενδιαφέρον το θεματάκι που άνοιξες! :hysterical:

Έγινε επεξεργασία - aquarius

είχα ανοίξει πριν καιρό και ένα ίδιο θέμα

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=34634

το βάζω εδώ μήπως κάποιος βρει κάτι ενδιαφέρον και σε αυτό.

είχα ανοίξει πριν καιρό και ένα ίδιο θέμα

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=34634

το βάζω εδώ μήπως κάποιος βρει κάτι ενδιαφέρον και σε αυτό.

Ευχαριστούμε Ορέστη, πολύ ενδιαφέρον! Το είχα χάσει λόγω εορτών μάλλον... ;)

εχθες αγορασα κολλα την d-d απο μαγαζι της θεσ/νικης πραγματικα ενθουσιαστικα με την συγκεκριμενη και στο σημειο που κοληθηκε μοιαζει με κοραλλινη .Αν θελεται παιδια μπορω να σας βοηθησω και να τα στειλω στην ΑΘΗΝΑ με κουριερ

εχθες αγορασα κολλα την d-d απο μαγαζι της θεσ/νικης πραγματικα ενθουσιαστικα με την συγκεκριμενη και στο σημειο που κοληθηκε μοιαζει με κοραλλινη .Αν θελεται παιδια μπορω να σας βοηθησω και να τα στειλω στην ΑΘΗΝΑ με κουριερ

Σε ευχαριστούμε πολύ καλέ μας άνθρωπε! ;) Θα μας πεις τη τιμούλα της για να κανονίσουμε?

Σε ευχαριστούμε πολύ καλέ μας άνθρωπε! ;) Θα μας πεις τη τιμούλα της για να κανονίσουμε?

Θελω να πιστευω οτι δεν με ειρωνευεσαι οπως εγραψα και σε αλλο post aπλως επειδη καποια παιδια απο την ΑΘΗΝΑ με ειχαν εξυπηρετηση και ξερω τι σημαινει για καποιον να ψαχνει και να μην βρισκει για αυτο θελησα να βοηθησω

Θελω να πιστευω οτι δεν με ειρωνευεσαι οπως εγραψα και σε αλλο post aπλως επειδη καποια παιδια απο την ΑΘΗΝΑ με ειχαν εξυπηρετηση και ξερω τι σημαινει για καποιον να ψαχνει και να μην βρισκει για αυτο θελησα να βοηθησω

Πουθενά δεν βρίσκω καμία ειρωνία....αντίθετα.

Ε, πες μας και που τη παρήγγειλες? ;) Έκανες έρευνα αγοράς ή τη παρήγγειλες εσπευσμένα?

BTW, πολύ ενδιαφέρον το θεματάκι που άνοιξες! :hysterical:

http://www.aquapro2000.de/advanced_search_...p;x=11&y=-1

Το έψαξα αρκετά, συν του ότι απο αυτό το ινετρνετικό μαγαζί έχω αγοράσει αρκετές φορές και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.

Έγινε επεξεργασία - Big Blue

:hysterical: Καμμία σχέση με ειρωνεία! Απλά τόνισα ότι είναι καλοσύνη σου που μας προσφέρεις βοήθεια.

Γιατί είμαστε έτοιμοι για "άρπαγμα" ρε παιδιά? Είναι η Σελήνη σε περιέργη φάση μήπως? ;)

http://www.aquapro2000.de/advanced_search_...p;x=11&y=-1

Το έψαξα αρκετά, συν του ότι απο αυτό το ινετρνετικό μαγαζί έχω αγοράσει αρκετές φορές και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.

thnx! ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...