Jump to content

Αντε .. πειτε μου καλορίζικο

Recommended Posts

Μόλις παρέλαβα και εγκατέστησα τους νέους κατοίκους του ενυδρείου μου...

Πείτε μου καλορίζικο λοιπόν και δώστε και μια χειρα βοηθείας μιας που δεν ξερω ακομη τα πληρη ονοματα για να τα ψαξω...

τα γράφω οπως ακριβως και στη σακουλα που τα παρελαβα..

Το ενυδρειο ειναι 100Χ30Χ35

φιλτρο βιολογικο 600 lt/h

2 Χ PS. ICE BLUE

2 X LABITHICHR. CAERULENS

2 X HPL. VENUSTUS

2 X CRYPTOC. MOORII

2 X ARISTOCHROMUS CRYSTI

2 X AULONOCARA WHITE KING

Γνωμες, σχολια και ευχες ευπροσδεκτα...

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΘΟΔΩΡΗ !!!

Για τα πλήρη ονόματα θα σε βοηθήσουν οι ειδικοί του είδους !

Καλορίζικο φίλε μου το καινούριο ενυδρείο σου

PS. ICE BLUE - ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PSEUDOTROPHEUS SOCOLOFI

LABITHICHR. CAERULENS - LABIDOCHROMIS CAERULEUS (YELLOW LAB)

HPL. VENUSTUS - NIMBOCHROMIS VENUSTUS

CRYPTOC. MOORII- CYRTOCARA MOORII

ARISTOCHROMUS CRYSTI - ARISTOCHROMIS CHRISTYI

AULONOCARA WHITE KING - ΒΑΛΕ ΦΩΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ

Μπορείς να δείς διάφορες φωτογραφίες από κιχλίδες ανά είδος στο CICHLID FORUM

Βάλε φώτο να δούμε τα AULONOCARA WHITE KING.

Επίσης επειδή τα ARISTOCHROMIS CHRISTYI 99% αποκλείετε να είναι το είδος που σου είπε για βάλε και από αυτά μία φωτογραφία να τα δούμε.

Σας ευχαριστω πολυ ....

jdp.............

Τα

PS. ICE BLUE - είναι απο οτι εψαξα ζεμπρες και ice blue απλα το χρωμα τους

για τους AULONOCARA WHITE KING

είναι κατι σε αλμπινο απλα πιο.... αλμπινο

βασικά τρομοκρατηθηκα λιγο οταν διαβασα για το ARISTOCHROMIS CHRISTYI

Καμια συσταση....... γενικα ??????

Tα moorii και τα venustus σε λίγο καιρό θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα λόγο μεγέθους. Άλλωστε τα λίτρα σου δεν είναι και πάρα πολλά.

Επίσης οι διατροφικές συνήθειες στα aulonocara είναι διαφορετικές από εκείνες των υπολοίπων malawi. Tα aulonocara θέλουν τροφές πλούσιες σε πρωτείνες κάτι που όμως στα άλλα malawi δημιουργεί πολλά προβλήματα καθώς τρέφονται κυρίως με τροφές με πολύ χαμηλό ποσοστό πρωτεινών και πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε spirulina.

Τα pseudotropheus με τα labidochromis είναι μία χαρά δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Για τα cristyi βάλε φωτό να δούμε τι είναι και βλέπουμε.

Αν τα λίτρα που αναγράφονται στο προφιλ σου αφορούν το ενυδρείο στο οποίο συζητάς να βάλεις αυτά τα ψάρια, τότε τα μεν λίτρα είναι απελπιστικά λίγα τα δε ψάρια είναι υπερβολικά πολλά. Βασικά, ούτε το ένα τρίτο από αυτά που γράφεις δεν μπορούν να μπουν σε τέτοιο ενυδρείο. Το Nimbochromis venustus από μόνο του, το γεμίζει άνετα.

Γιώργο από τις διαστάσεις που γράφει στο 1ο πόστ σε αυτό το θέμα βγαίνει ότι το ενυδρείο είναι περίπου 100 λίτρα άρα σκάρτα 85 καθαρά.

Για αυτό τον λόγο είπα μόνο για τα PS με τα LAB. Άλλωστε μην ξεχνάμε και τις γέννες που θα έρθουν από αυτά τα είδη σε λίγο καιρό μόλις προσαρμοστούν.

Γιάννη, είδα ότι το ανέφερες αλλά έτσι "γλυκά" όπως το είπες, ίσως έμενε η εντύπωση στον φίλο μας ότι με κάποια καλή θέληση θα μπορούσε να κρατήσει και κάτι παραπάνω. Από την μικρή (και πικρή) εμπειρία μου προκύπτει ότι καλύτερα να είναι κανείς κάπως πιό "κοφτός" όσον αφορά την χωρητικότητα ενός ενυδρείου σε ψάρια, παρά να έχουμε έναν απογοητευμένο από τους συνεχείς θανάτους χομπίστα.. Συμφωνώ απόλυτα με την πρότασή σου.

:thumbup:

Kaloriziko ankai symfonw me JDP oti

tha exeis sovaro provlima xwrou (kai compatibility).

Apo pou ta parelaves ??

Oson afora ta onomata h diki mou erhneia nomizw oti gia ta

PS ICE Blue = Pseudotropheus greshakei (omoio me socolofi)

enw mipos

AULONOCARA WHITE KING = (???) aulonocara white top = aulonocara hueseri (???)

ta ypoloipa opos ypedeikse o JDP.

Take Care

Μόλις παρέλαβα και εγκατέστησα τους νέους κατοίκους του ενυδρείου μου...

Πείτε μου καλορίζικο λοιπόν και δώστε και μια χειρα βοηθείας μιας που δεν ξερω ακομη τα πληρη ονοματα για να τα ψαξω...

τα γράφω οπως ακριβως και στη σακουλα που τα παρελαβα..

Το ενυδρειο ειναι 100Χ30Χ35

φιλτρο βιολογικο 600 lt/h

2 Χ PS. ICE BLUE

2 X LABITHICHR. CAERULENS

2 X HPL. VENUSTUS

2 X CRYPTOC. MOORII

2 X ARISTOCHROMUS CRYSTI

2 X AULONOCARA WHITE KING

Γνωμες, σχολια και ευχες ευπροσδεκτα...

24006[/snapback]

Από την μικρή (και πικρή) εμπειρία μου προκύπτει ότι καλύτερα να είναι κανείς κάπως πιό "κοφτός" όσον αφορά την χωρητικότητα ενός ενυδρείου σε ψάρια, παρά να έχουμε έναν απογοητευμένο από τους συνεχείς θανάτους χομπίστα..

24052[/snapback]

Συμφωνώ απόλυτα.

Θα ήταν πολύ καλύτερη κίνηση ASIMOS να γράψεις το αρχικό σου μήνυμα πριν ακόμα αγοράσεις τα συγκεκριμένα ψάρια για να ακούσεις τις γνώμες και τις εμπειρίες όλων μας.

Τώρα για μένα δύο επιλογές υπάρχουν :

- ή αγοράζεις ένα ενυδρείο ακόμα (αρκετά μαεγαλύτερο από το πρώτο) και χωρίζεις τα ψάρια σου

- ή επιστρέφεις ψάρια στο μαγαζί και κρατάς μόνο τα mbuna

Με αυτά τα λίτρα και αυτή τη σύνθεση ψαριών, δυστυχώς θα αντιμετωπίσεις προβλήματα πολύ πιο σύντομα από ότι φαντάζεσαι.

Επειδή οι διαστάσεις του ενυδρείου σου (100Χ30Χ35) είναι λίγο περίεργες, επιβεβαίωσε ότι είναι σωστές. Φαντάζομαι ότι αν ισχύουν πρόκειτε για ιδιοκατασκευή.

Καταρχάς ευχαρίστω όλους για το ενδιαφέρον σας

Ασφαλώς και θα ήταν καλύτερα αν αντλούσα τις πληροφορίες απο εδώ αλλά το καθεστώς εδω στο νησί είναι καπως περίεργο και δεν είναι επι του παρόντος δεν είναι για να το αναλύσουμε... πιστευω πως αρκεί το οτι όταν ζητάς απο κάποιον επαγγελματία να σου βρεί κιχλίδες για το συγκεκριμένο ενυδρείο υποτίθεται πως πρέπει να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο...

Τέσπα....

Το θέμα είναι πως εκτός απο τα YELLOW LAB τα υπόλοιπα είναι εξαιρετικά μικρά ακόμη.

Τα ερώτηματα που έχω είναι τα εξής μετά απο τις παρατηρήσεις σας και παρακαλώ όποιος μπορεί να απαντήσει.

Α. Σε πόσο καιρό πιστευετε πως θα χρειαστω άλλο ενυδρείο ποσα λιτρα πρέπει να είναι αυτό (κι αν θα είναι μόνο ενα)..

Β. θα ήταν άθλιο απο μέρους μου να τα κρατήσω όλα μαζί για αυτό το διάστημα ?

Αν ναι και αν οχι ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις μου ?

Η αλήθεια είναι πως έχω πελαγώσει :thumbup: αλλά what are friends for ....???

Ευχαριστώ και πάλι και συγνώμη για την ταλαιπωρία...

ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΤΕΛΙΚΑ

AULONOCARA NYASSAE (ALBINO) - ALBINO BLUE REGAL

AULONOCARA_NYASSAE__ALBINO______ALBINO_BLUE_REGAL.bmp

Sxetika me to teleyatio sou erotima

nomizw oti prepei na krathseis PS kai Labs

opso alloste eipan kai alloi pio empeiroi

chiclids keepers.

Apo tin alli pleyra einai zeugaria??

alla kai an einai den tha eprepe na eixes analogia 1 pros 2 'H tria

(male - female).

Mpreis isos an kaneis allagi ta ypoloipa

me apo ena epipleon female PS kai Lab.

acg301

Το ξαναστέλνω γιατί μάλλον δεν το είδε κανεις....

Καταρχάς ευχαρίστω όλους για το ενδιαφέρον σας

Ασφαλώς και θα ήταν καλύτερα αν αντλούσα τις πληροφορίες απο εδώ αλλά το καθεστώς εδω στο νησί είναι καπως περίεργο και δεν είναι επι του παρόντος δεν είναι για να το αναλύσουμε... πιστευω πως αρκεί το οτι όταν ζητάς απο κάποιον επαγγελματία να σου βρεί κιχλίδες για το συγκεκριμένο ενυδρείο υποτίθεται πως πρέπει να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο...

Τέσπα....

Το θέμα είναι πως εκτός απο τα YELLOW LAB τα υπόλοιπα είναι εξαιρετικά μικρά ακόμη.

Τα ερώτηματα που έχω είναι τα εξής μετά απο τις παρατηρήσεις σας και παρακαλώ όποιος μπορεί να απαντήσει.

Α.  Σε πόσο καιρό πιστευετε πως θα χρειαστω άλλο ενυδρείο ποσα λιτρα πρέπει να είναι αυτό (κι αν θα είναι μόνο ενα)..

Β. θα ήταν άθλιο απο μέρους μου να τα κρατήσω όλα μαζί για αυτό το διάστημα ?

Αν ναι και αν οχι ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις μου ?

Η αλήθεια είναι πως έχω πελαγώσει  :thumbup:  αλλά what are friends for ....???

Ευχαριστώ και πάλι και συγνώμη για την ταλαιπωρία...

24155[/snapback]

Επειδή σε βλέπω ότι δυσκολεύεσαι να αποχωριστείς τα ψάρια που μόλις πήρες ....

Στο ενυδρείο που ήδη έχεις κράτησε τα mbuna

όσο για τα haps που έχεις (μαζί με αυτά που θα πάρεις μελλοντικά) θα πρέπει να τα φιλοξενήσεις σε ένα ενυδρείο σίγουρα από 500 λτ. και πάνω.

Καλό θα ήταν να είχες ήδη το μεγάλο ενυδρείο αφού ήδη έχεις τα ψάρια. Όσο πιο γρήγορα λοιπόν το στήσεις τόσο καλύτερα. Τα ψάρια από ότι γράφεις είναι πολύ μικρά οπότε δε θα έλεγα ότι είναι άθλιο να τα κρατήσεις για λίγο καρό μαζί, αρκεί βέβαια να αρχίσεις παράλληλα τη διαδικασία απόκτησης του νέου ενυδρείου.

Τέλος η λογική λέει (αν έχεις τη δυνατότητα) να επιστρέψεις τα haps και όταν είσαι έτοιμος να τα ξαναπάρεις. Θα σε γλυτώσει από αρκετό άγχος, πίεση και απρογραμμάτιστα έξοδα με σκοπό να προλάβεις.

Τέλος, μια προσωπική διαπίστωση : όσο περισσότερο χρόνο έχεις ένα ψάρι, τόσο πιο δύσκολα το αποχωρίζεσαι. Οπότε πρέπει να αποφασίσεις άμεσα

ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΣΑΝ.....ΟΛΑ

ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΑΠ'ΤΗΝ ΑΡΧΗ....

ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΙΑ....

ΘΑ ΣΤΗΣΩ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ :thumbup:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗ..

:thumbup::o:thumbdown::lmao::ninja::ninja::buttrock:

έκανες ότι καλύτερο μπορούσες .... οπότε πάμε πάλι από τη αρχή .... όποτε είσαι έτοιμος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...