viciouscircle 2 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 2 Φεβρουαρίου 2010 Περισσότερα: http://www.practicalfishkeeping.co.uk/content.php?sid=2517 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 2 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 2 Φεβρουαρίου 2010 Θα μας τρελανουν αυτα τα Danio... τι γινετε ολο νεα ειδη εχουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 3 Φεβρουαρίου 2010 #3 Share 3 Φεβρουαρίου 2010 Μερικές φορές προβληματίζομαι για το αν ανακαλύπτονται ή αν δημιουργούνται... Φυσικά εύχομαι να συμβαίνει το πρώτο, αλλά έναν προβληματισμό τον έχω για να είμαι ειλικρινής! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 3 Φεβρουαρίου 2010 #4 Share 3 Φεβρουαρίου 2010 Μερικές φορές προβληματίζομαι για το αν ανακαλύπτονται ή αν δημιουργούνται... Φυσικά εύχομαι να συμβαίνει το πρώτο, αλλά έναν προβληματισμό τον έχω για να είμαι ειλικρινής! πάντως το site περιγράφει που βρέθηκε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 3 Φεβρουαρίου 2010 #5 Share 3 Φεβρουαρίου 2010 πάντως το site περιγράφει που βρέθηκε.... Δεν είμαι από τους καχύποπτους ανθρώπους γενικά, απλά ένα ψαράκι που δεν ζει σε περίεργα βάθη μου φαίνεται πολύ περίεργο να ανακαλύπτεται ξαφνικά... Και ακόμα πιο περίεργο το γεγονός ότι είναι όμορφο! Δεν επιμένω σε τίποτα... Απλά λέω τον προβληματισμό μου! Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη... Έστω πως είναι εργαστηριακό... Ε, και? Αν ζει, αναπαράγεται και συμπεριφέρεται φυσιολογικά, τότε μικρό έως μηδαμινό το κακό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
parisMJT 3 Φεβρουαρίου 2010 #6 Share 3 Φεβρουαρίου 2010 Πράγματι πολύ όμορφο, εντυπωσιακό και όλα πάνω του πολύ συμμετρικά! Κι εμένα μου δημιουργεί κάποιες ''κακοπροαίρετες'' σκέψεις. Συμφωνώ με τον Νίκο στα παραπάνω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 3 Φεβρουαρίου 2010 Author #7 Share 3 Φεβρουαρίου 2010 Ρε!... η φύση είναι όμορφη και ακόμα άγνωστη! Να μη σας παραξενεύει καθόλου! Επίσης το ψαράκι αναφέρεται στο λινκ έχει ανακαλυφθεί εδώ και μερικά χρόνια και κυκλοφορεί στο εμπόριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
parisMJT 3 Φεβρουαρίου 2010 #8 Share 3 Φεβρουαρίου 2010 (edited) Ρε!... η φύση είναι όμορφη και ακόμα άγνωστη! Να μη σας παραξενεύει καθόλου! Επίσης το ψαράκι αναφέρεται στο λινκ έχει ανακαλυφθεί εδώ και μερικά χρόνια και κυκλοφορεί στο εμπόριο. Μακάρι να είναι έτσι γιατί ήδη αρκετά έχουμε ''βιάσει'' την κακόμοιρη τη φύση με πολλούς και διαφόρους τρόπους χωρίς να σκεφτόμαστε τις συνέπειες.... Έγινε επεξεργασία 3 Φεβρουαρίου 2010 - parisMJT Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 4 Φεβρουαρίου 2010 #9 Share 4 Φεβρουαρίου 2010 μιας και τέθηκε το θέμα φύση ξέρει κανένας μας από που προέρχονται τα ψάρια που αγοράζουμε και που βάζουμε στα ενυδρεία μας?δλδ είναι από ελεγχόμενες αναπαραγωγές ψαριών ή από τη φύση που τα πιάνουν?πάντως δεν πιστεύω ότι όλα είναι από αναπαραγωγές ειδικά κάτι σπάνια...πχ είδα σε ένα γνωστό pet shop στην Κηφισιά που πουλάγανε κανονικούς καρχαρίες αυτοί δεν πιστεύω ότι είναι από ελεγχόμενη αναπαραγωγή....αυτό δεν είναι "βιασμός της φύσης".... Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 4 Φεβρουαρίου 2010 #10 Share 4 Φεβρουαρίου 2010 στην προκειμένη περίπτωση τα παιδιά βιασμό εννοούσαν ψάρια με εργαστηριακά πειραγμένο dna, όχι ότι αυτό που λες δεν είναι βιασμός, αλλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είναι πιο έξυπνο και δεν έχει λόγους να μπει σε τέτοια ρίσκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 4 Φεβρουαρίου 2010 #11 Share 4 Φεβρουαρίου 2010 Το ψαρακι , απο την στιγμη που εχει ονομαστει στα λατινικα και εχει αναγνωριστει και ταξινομηθει ειναι βεβαιο οτι ειναι αγριο ειδος και οχι προιον επιλεκτικης αναπαραγωγης ή υβριδιο. Mαλιστα το βρισκω και πανεμορφο και αφου συνδυαζει το μικρο μεγεθος αλλα και την περιφημη αντοχη των Danio θα ειναι ιδανικο για μικροτερα ενυδρεια. Το κακο για μενα ειναι οτι συγκριτικα με τα ομοια CPDs ειναι κατωτερα σε εμφανιση, και το ιδιο πιστευω οτι ισχυει και για τα Microrasbora erythromicron. Οποτε αν ειχα να διαλεξω, παλι στα CPD θα πηγαινα. το μονο μικρου μεγεθους ειδος που θα το επαιρνα επιτοπου οπου το εβρισκα ειναι τα Boraras brigittae ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 4 Φεβρουαρίου 2010 #12 Share 4 Φεβρουαρίου 2010 , αλλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είναι πιο έξυπνο και δεν έχει λόγους να μπει σε τέτοια ρίσκα. τι θες να πεις με το δεν έχει λόγους να μπει σε τέτοια ρίσκα.. είχα δει πάντως σε ένα ντοκιμαντέρ ψαράδες να να πιάνουν καρχαρίες που μετά τους πουλάγανε για να μπουν μετά σε ενυδρεία Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 4 Φεβρουαρίου 2010 #13 Share 4 Φεβρουαρίου 2010 (edited) στην προκειμένη περίπτωση τα παιδιά βιασμό εννοούσαν ψάρια με εργαστηριακά πειραγμένο dna, όχι ότι αυτό που λες δεν είναι βιασμός γενικά μίλαγα... και σκέφτομαι το εξής απλό άμα δεν κάναμε αυτό το χόμπι(αν και δεν μου αρέσει αυτή η λέξη γιατί μιλάμε για ζώα δεν μπορεί ένας άλλος ζωντανός οργανισμός να είναι χόμπι) θα πιάναναι ψάρια για να τα πουλάνε? Έγινε επεξεργασία 4 Φεβρουαρίου 2010 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 4 Φεβρουαρίου 2010 Author #14 Share 4 Φεβρουαρίου 2010 γενικά μίλαγα... και σκέφτομαι το εξής απλό άμα δεν κάναμε αυτό το χόμπι(αν και δεν μου αρέσει αυτή η λέξη γιατί μιλάμε για ζώα δεν μπορεί ένας άλλος ζωντανός οργανισμός να είναι χόμπι) θα πιάναναι ψάρια για να τα πουλάνε? Όχι δεν θα τα πουλούσαν και ακριβώς αυτή είναι η ευθύνη μας ως οργανωμένοι χομπίστες, να επιλέγουμε ποια ψάρια θα ζητάμε και για ποια θα αντιδρούμε, ήδη γίνεται μια κίνηση: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36209 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36206 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 7 Φεβρουαρίου 2010 #15 Share 7 Φεβρουαρίου 2010 (edited) στο pet shop στην Κηφισιά είχα δει κάτι ψάρια που είχαν κάτι μάγουλα που είχα μέσα αέρα άμα τα παρατήρησα καλά όπως ο βάτραχος.Πώς τα λένε και υπάρχουν στην φύση αυτά τα ψάρια?Είχα διαβάσει ένα άρθρο με ψάρια που φτιάχτηκαν σε εργαστήρια αλλά αυτά δεν υπήρχαν και μου παραφαίνονται μη φυσικά... Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2010 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 7 Φεβρουαρίου 2010 #16 Share 7 Φεβρουαρίου 2010 up Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος