Jump to content

Κόστος θαλασσινού ενυδρείου

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω για το κόστος συντήρησης ενός θαλασσινού ενυδρείου καθώς και για το τι είναι απαραίτητο πέρα από το βασικό εξοπλισμό? ;)

Θα σου δώσω μια πολύ γενική απάντηση...μιας και η ερώτησή σου είναι πολύ γενική..... 30-50 ευρώ το μήνα !!!

......Αλλά όλα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες

Μέγεθος και λίτρα ενυδρείου

Μόνο με ψάρια ή και με κοράλλια...

...κοράλλια μαλακά ή σκληρά

Είδος φωτισμού...

Όσον αφορά τον βασικό εξοπλισμό, γνωρίζεις? έχεις διαβάσει κάποια άρθρα ποιος είναι ο βασικός ?

Όπως βλέπεις είναι πολύ σύνθετο το όλο θέμα και δεν μπορεί να σου δοθεί συγκεκριμένη απάντηση εάν δεν γνωρίζουμε τι έχεις σκοπό να κάνεις.

Θα σου δώσω μια πολύ γενική απάντηση...μιας και η ερώτησή σου είναι πολύ γενική..... 30-50 ευρώ το μήνα !!!

......Αλλά όλα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες

Μέγεθος και λίτρα ενυδρείου

Μόνο με ψάρια ή και με κοράλλια...

...κοράλλια μαλακά ή σκληρά

Είδος φωτισμού...

Όσον αφορά τον βασικό εξοπλισμό, γνωρίζεις? έχεις διαβάσει κάποια άρθρα ποιος είναι ο βασικός ?

Όπως βλέπεις είναι πολύ σύνθετο το όλο θέμα και δεν μπορεί να σου δοθεί συγκεκριμένη απάντηση εάν δεν γνωρίζουμε τι έχεις σκοπό να κάνεις.

Απο κει περα,το σιγουρο ειναι οτι οσα θα μπορεις να διαθετεις θα τα διαθετεις ;)

Απο κει περα,το σιγουρο ειναι οτι οσα θα μπορεις να διαθετεις θα τα διαθετεις ;)

Με άλλα λόγια αυτό που θέλει να πει ο Dias.... το θαλασσινό ενυδρείο είναι τρύπια τσέπη !!!!

η αλλιώς.. αχινούς και καβούρια μόνο στο ενυδρείο και όχι στη τσέπη :hysterical:

Γενικα η συντηρηση ενος θαλασσινου ενυδρειου ειναι πολυ απαιτητικη και θα πρεπει να διαθεσεις αρκετα χρηματα και χρονο. ;):hysterical::hysterical:

Με άλλα λόγια αυτό που θέλει να πει ο Dias.... το θαλασσινό ενυδρείο είναι τρύπια τσέπη !!!!

η αλλιώς.. αχινούς και καβούρια μόνο στο ενυδρείο και όχι στη τσέπη :hysterical:

To ειπες πολυ πιο ευστοχα και με χιουμορ ;):hysterical:

To ειπες πολυ πιο ευστοχα και με χιουμορ ;):hysterical:

Για αυτό και εγω κάθε εβδομάδα πάω στον μπαλοματή!!!!

Για αυτό και εγω κάθε εβδομάδα πάω στον μπαλοματή!!!!

Αλλοι πανε καθε μερα ;)

Λοιπόν σκέφτομαι για ένα ενυδρείο 100 L και θα ήθελα να μάθω τισ απαιτήσεις του! Και τι συντήρηση χρειάζεται!

Νομιζω οτι κανεις δεν μπορει να σου πει με ακριβεια το κοστος καθως και τι συντηρηση θα χρειαστει το ενυδρειο σου ,πρεπει να κατασταλαξεις τι θελεις .ο AIOLOS πιο πανω σου εκανε καποια ερωτηματα σημαντικα .Το κοστος αλλα και η συντηρηση εξαρταται απο τα ζωντανα που θα φιλοξενησεις.

Έγινε επεξεργασία - space

• 2 weeks later...

OK ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΩΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ!

με ενδιαφερει και εμενα .... πεσ ενα ενυδρειο 100 λ μμε τα ποιο απλα πραγματα

και τα ποιο απλα κοραλια

Υπολόγισε κανένα 1500€.

• 2 weeks later...

ενα απλο θαλασσινο 100L αποκλειεται να φτασει τα 1500Ε.

ουτε σαμπ θα εχει ουτε αντλιες ουτε πολλα πολλα.

οτι εχει ενα γλυκο +skimmer+κυκλοφορητες.

το θεμα ειναι ομως οχι το ποσο θα κοστισει να το στησεις αλλα το τι θα θες να βαλεις μεσα.

βεβαια δεν μιλαμε για το θεμα κοστους-ωρες ενασχολησης με την συντηρηση...

ενα απλο θαλασσινο 100L αποκλειεται να φτασει τα 1500Ε.

ουτε σαμπ θα εχει ουτε αντλιες ουτε πολλα πολλα.

οτι εχει ενα γλυκο +skimmer+κυκλοφορητες.

το θεμα ειναι ομως οχι το ποσο θα κοστισει να το στησεις αλλα το τι θα θες να βαλεις μεσα.

βεβαια δεν μιλαμε για το θεμα κοστους-ωρες ενασχολησης με την συντηρηση...

καλημερα!!δεν προκειτε???????καλα......εγω συμφωνω αν θελεις να κανεις σωστη δουλεια (ψυκτικο,αναπληρωση,κυκλοφορητες ροης,φωτησμος,skimmer,)1500+ αν βεβαια θελεις μετριοτητες οπου αργα η γρηγορα θα της πληρωσεις 2πλες και με λιγοτερα φτιαχνεις αλλα........

το παιδι μιλησε για απλο θαλασσινο χωρις πολλα δυσκολα κοραλια.

δεν ειχα ποτε μου θαλασσινο αλλα με μια μετρια ερευνα αγορας που εκανα εγω το κοστος δεν εφτασε τοσο.

ειναι γνωστο σε ολους μας το ο'τι πληρωνεις παιρνεις,δεν ειπα το αντιθετο! :D

φιλε mpompiras το κοστος που λενε τα παιδια τα εχουν δωσει και γνωριζουν πολυ καλα,γιατι αλλο να ρωτας τα μαγαζια και αλλο οταν τα σκας :D

ρε παιδια δεν σας ειπα οτι λετε ψεματα περι κοστους,μην τρελαινεστε,απλα απο την στιγμη που ρωτησα και γω για τις τιμες,μου φανηκαν πολλα.

ουτε μαγαζι εχω ουτε προσπαθω να το παιξω πονηρος.

για να τελειωνει καπου αυτο.- :D

το κακο με το reef ειναι οτι κ το ξεκινας απλο κ δεν ξερεις που θα σε βγαλει (το κυμα)!!!!! οταν πηγενεις στα μαγαζια κ βλεπεις τα κοραλια κ ενω θα ξερεις οτι το συστημα σου δεν μπορει σηκωσει ενα τετοιο κοραλι,θα το παρεις κ θα φας τα μουτρα σου... εκει 2 δρομοι υπαρχουν. η βαζεις το χερι στην τσεπη κ κανεις το reef σου reef με :D η απο το ξενερωμα το ξεστηνεις κ τελειωνει η δουλεια...

Εξαρτάται τι ζητάς....να αντέξει στον χρόνο και να ρολάρει μιά χαρά σχεδόν μόνο του στην συνέχεια η να είναιεντυπωσιακό στην αρχή και μετά να τρέχεις συνέχεια γιά ανεμομαζώματα και ανεμοσκορπίσματα.

Αυτό ισχύει είτε έχεις reef είτε fish only με λίγο παραπάνω έξοδα στο πρώτο.

Πσοι διάλεξαν τον δεύτερο δρόμο στην πορεία το μετάνοιωσαν απίστευτα.

Ο δεύτερος δρόμος κοστίζει λιγότερο στην τσέπη προσωρινά και έχει εντυπωσιασμούς άμεσους αλά προσωρινούς.Ο πρώτος δρόμος χρειάζεται χρήμα στην αρχή-γνώση-υπομονή και εγκράτεια...

Προσωπικά έχω διαλέξει απο την αρχή αυτόν και δεν το έχω μετανοιώσει.

Το δικο μου reef στα 128 λιτρα (καθαρο 110 περιπου) κοστισε κοντα στα 1200 ευρω. :unsure:

Εχω καταγραψει τα εξοδα ενα-ενα οποτε μπορω να τα στειλω σε οποιον θελει.

Και να υπενθυμησω οτι ειμουν τυχερος διοτι πηρα το ενυδρειο-βραχο-αραγωνιτη απο αγγελια στο φορουμ.

Αρα για καινουργιο παμε στα 1500 περιπου.

Βεβαια ολα αυτα για να εχεις σωστο εξοπλισμο (βεβαια ειναι σχετικο τι ειναι σωστος εξοπλισμος) και να εχεις για καποια πραγματα το κεφαλι σου ησυχο. :D

Έγινε επεξεργασία - konchrist

αυτο που ξερω εγω ειναι οτι πρεπει 10 ημερες να διαβαζεις και μια να δουλευεις.και για να γινω ποιο συγκεκριμενος πρεπει να δεις τι θελεις reef ---- fish----μικρο ---- μεγαλο---να βρεις καποιον να ειναι γνωστης και οχι αλμπανης,τα forum δινουν μεγαλη βοηθεια αλλα δεν φτανει,θελει υπομονη και επιμονη.εγω προσωπικα μεχρι τωρα εχω δωσει περιπου 7.000 €(εαν ειναι κανεις της εφοριας του λεω οτι τα δηλωνω)σε εξοπλισμους σε (πατατες) και ακομα ειμαι στην μεση :D:unsure::blink:

και τωρα που εχουμε και κρισαρα και θα μας κοψουν και μισθους ειναι οτι πρεπει για το χομπι μας.....για μας τους θαλασσινούς μας βλέπω μεσολογγί αλυκές για αλατάκι :D

και τωρα που εχουμε και κρισαρα και θα μας κοψουν και μισθους ειναι οτι πρεπει για το χομπι μας.....για μας τους θαλασσινούς μας βλέπω μεσολογγί αλυκές για αλατάκι :D

:hysterical::hysterical: γιατί όχι ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...