coffeman 1 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 1 Φεβρουαρίου 2010 Κάποιος που ξέρει από παπαγαλάκια μπορεί να μου πει τι είδος είναι αυτό?? Θα μου χαρίσουν σήμερα 1 αρσενικό και 1 θηλυκό μαζί με το κλουβί τους και ούτε ο άλλος που τα έχει ξέρει. Το μόνο που ξέρω, ότι είναι 3 ετών και τα 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelistul 1 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 1 Φεβρουαρίου 2010 Ειναι κοκατιλ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 1 Φεβρουαρίου 2010 #3 Share 1 Φεβρουαρίου 2010 Είχα αναπαράγει πριν μερικά χρόνια και μεγάλωσα και τα μωρά, είναι πολύ εύκολο αν τα βρίσκει το ζευγάρι και τους φτιάξεις μια μεγάλη κλειστή φωλιά. Κρίμα που δεν είχα χρόνο να τα εκπαιδεύσω είναι φοβερή εμπειρία να πετάει το κατοικίδιό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 1 Φεβρουαρίου 2010 #4 Share 1 Φεβρουαρίου 2010 είναι φοβερή εμπειρία να πετάει το κατοικίδιό σου. Φοβερή εμπειρία είναι να πετάει το κατοικίδιό σου, αλλά εσύ να το κάνεις να κολυμπάει! Για να μη πω για το αντίστροφο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zannis 1 Φεβρουαρίου 2010 #5 Share 1 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα.Τα παπαγαλακια που θα παρεις ειναι κοκατιελ.Εχω και εγω 2 κοκατιελ εδω και 3 χρονια αλλα εμενα ειναι ολοκληρα ασπρα χωρις γκρι αποχρωσεις.Καθως θα ειναι καινουργεια ενασχοληση οτιδιποτε θελησεις μπορεις να με ρωτησεις γιατι εχω ψαξει πολυ το θεμα κοκατιελ και ξερω αρκετα πραματα. Φιλικα ζαννης Link to comment Share on other sites More sharing options...
GKAZI 1 Φεβρουαρίου 2010 #6 Share 1 Φεβρουαρίου 2010 Θα σου πω για τα παπαγαλάκια που είχα πριν από χρόνια, όχι του συγκεκριμένου είδους, αλλά τα απλά, που είναι και τα πλέον διαδεδομένα. Αυτά τη βάση του ράμφους τους, δηλαδή εκεί που το ράμφος ενώνεται με το κεφάλι του πτηνού έχουν ένα μικρό εξόγκωμα με δύο μικρές τρύπες, που είναι τα ρουθούνια τους. Στα θηλυκά αυτό το σημείο είναι άσπρο, ενώ στα αρσενικό έγχρωμο, αν θυμάμαι καλά είναι σιελ. Πιστεύω, ότι και στο συγκεκριμένο είδος κάπως έτσι πρέπει να είναι... ελπίζω να βοήθησα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 1 Φεβρουαρίου 2010 #7 Share 1 Φεβρουαρίου 2010 GKAZI ...... Στα κοκατιλ το αρσενικο απο το θηλυκο ξεχωριζουν απο το πορτοκαλι σημαδι στο μαγουλο και οχι απο τα ρουθουνια.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
GKAZI 1 Φεβρουαρίου 2010 #8 Share 1 Φεβρουαρίου 2010 GKAZI ...... Στα κοκατιλ το αρσενικο απο το θηλυκο ξεχωριζουν απο το πορτοκαλι σημαδι στο μαγουλο και οχι απο τα ρουθουνια.- Νίκο μου προφανώς έχεις δίκιο, αλλά το ξεκαθάρισα, ότι γράφω από εμπειρία στα απλά παπαγαλάκια. Μάλιστα σημείωσα, ότι ίσως το ίδιο να γίνεται και στα υπόλοιπα. Τώρα όμως το έμαθα, ότι υπάρχει και άλλος τρόπος διαχωρισμού των πτηνών, ανάλογα με το είδος τους. Σ' ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
coffeman 2 Φεβρουαρίου 2010 Author #9 Share 2 Φεβρουαρίου 2010 Τελικά το ένα θηλυκό πρόλαβα να σώσω από τα χέρια του φίλου μου που μου το χάρισε γιατί τα είχε αφήσει ατάιστα κανα τριάρι μέρες απ'ότι μου είπε ο **** . Το αρσενικό πέθανε σήμερα το μεσημέρι. Λοιπόν είναι ένα θηλυκό και το κλουβί του έχει διαστάσεις 60x25x40 αγόρασα μια μεγάλη ξύλινη φωλιά, παπαγαλίνη (είχε πέσει με τα μούτρα στο φαί κανα 5λεπτο) ποτίστρα. Ζουν μόνα τους ή πρέπει να πάω να αγοράσω κι άλλο ένα? Κλουβί θα πάω αύριο να του αγοράσω ένα μεγαλύτερο, τι διαστάσεις πρέπει να έχει για να είναι άνετο? Ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 2 Φεβρουαρίου 2010 #10 Share 2 Φεβρουαρίου 2010 Οι παπαγαλοι ειναι ζωντανα που ζουν σε πολυ μεγαλες ομαδες. Το λιγοτερο λοιπον που μπορεις να κανεις ειναι να του βρεις ενα ταιρι, διαφορετικα θα πρεπει να ασχολεισαι παρα πολυ μαζι του για να μην "μαραζωσει". Υπαρχει και το ενδεχομενο στην αρχη να μην το θελει ... αλλα πιστευω ακομα κι'αν γινει κατι τετοιο στο τελος θα το δεχτει ..... εσυ πρεπει να εισαι σε καποια ετοιμοτητα μην τραυματιστουν. Ενα κλουβι δυστυχως δεν μπορει να ειναι αρκετο για ενα παπαγαλο. Τα κοκατιλ εξημερωνονται πολυ ευκολα, αλλα θελουν λιγη προσοχη στην αρχη μεχρι να σε μαθουν γιατι το ραμφος τους κανει ζημια (ενα σκληρο γαντι θα σε προστατεψει). Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αφιερωσεις αρκετο χρονο ωστε να σε συνηθισουν και αφου σε εμπιστευθουν (αν μπορεις) να τα αφηνεις για μια βολτα σε καποιο χωρο που δεν θα κρυβει παγιδες, να κανουν γυμναστικη στα φτερα τους. Μπορουν να μαθουν να λενε και καποιες μικρες λεξεις, με λιγη υπομονη απο πλευρας σου. Ειναι πουλια που κανουν αρκετο "θορυβο" ειδικα οταν βαριουνται. Σε αυτην την περιπτωση μπορει να τα δεις να ξεπουπουλιαζονται στην κυριολεξια (ειδικα αν ειναι καποιο τελειως μονο του οπως σου εγραψα πιο πανω). Συνηθως για να γλυτωσεις απο την φασαρια τους καλυπτεις το κλουβι με ενα μεγαλο πανι για να "βραδιασει". Ζουν πολλα χρονια και δενονται πολυ με τον ανθρωπο που τα φροντιζει (οπως ολα σχεδον τα ειδη και ειδικα των παπαγαλων) σαν να ειναι μελος της μεγαλης ομαδας που εχουν αναγκη. Αν πιστευεις οτι θα αντεξεις ... προχωρα. Υπαρχουν και φορουμ για πουλια οπου πιστευω θα μπορουσες να μαθεις ακομα περισσοτερα.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanarini 2 Φεβρουαρίου 2010 #11 Share 2 Φεβρουαρίου 2010 το πουλι στην φωτογραφια ειναι αρρωστο και αρρωστο θα ηταν και το αλλο μαλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coffeman 2 Φεβρουαρίου 2010 Author #12 Share 2 Φεβρουαρίου 2010 Χίλια ευχαριστώ Diskus fan για την βοήθεια, όλα όσα μου πες ήταν πολύ χρήσιμα. Kanarini η φωτογραφία του πουλιού τραβήχτηκε προχθές που πήγα να τα δω. Είχαν να φάνε 3 μέρες έλεγε αυτός (παραπάνω νομίζω εγώ ) Το κλουβί το είχε πάντα κάτω στο πάτωμα, το φως και το παντζούρι "σχεδόν" πάντα κλειστό. Μήπως φαίνεται άρρωστο λόγο ταλαιπωρίας? Πάντως όταν του έβαλα φαΐ έπεσε πάνω του και έτρωγε με τρελή ταχύτητα. Το πίσω μέρος του κεφαλιού του είναι καραφλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 2 Φεβρουαρίου 2010 #13 Share 2 Φεβρουαρίου 2010 Μήπως θα ήταν καλύτερα να το καρδάμωνες λίγο πριν του πάρεις ταίρι? Το γυμνό κεφάλι μου θυμίζει χτυπήματα από νευρικό αρσενικό, ο φίλος σου θα ξέρει καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 2 Φεβρουαρίου 2010 #14 Share 2 Φεβρουαρίου 2010 ευχομαι αυτος που τα αφησε νιστικα για 3 ημερες να του κανουνε το ιδιο για να δουμε αν θα την σκαπουλαρει.δεν παμε καλα λεω εγω ακου 3 ημερες νιστικα.φιλε μου ευχομαι να το σωσεις το παπαγαλακι και να του βρεις ενα ταιρι.να ξερεις ομως οτι δενωνται με τον ανθρωπο που τα ταιζει γιαυτο να δεν εισαι σιγουρος οτι θα μπορεις να διαθεσεις τις ωρες που χρειαζωνται για την φροντιδα τους ισως δεν πρεπει να αναλαβεις τετοια ευθυνη.καλη επιτυχια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanarini 2 Φεβρουαρίου 2010 #15 Share 2 Φεβρουαρίου 2010 Τα πουλια στα εδωσε διοτι ειναι αρρωστα, το γυμνο κρανιο πιθανοτερο ειναι να προηλθε απο PBFD παθηση συχνη στους ψιττακους, η απο μυκητες, παρασιτα, ορμονικες διαταραχες και αλλες παθησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coffeman 2 Φεβρουαρίου 2010 Author #16 Share 2 Φεβρουαρίου 2010 Το φιλαράκι μου τα άκουσε χοντρά από μένα όταν έμαθα ότι τα είχε νηστικά. Θα προσπαθήσω να το κάνω να έχει μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή, έχω όλη την όρεξη για να του παρέχω την φροντίδα που χρειάζεται. Το μόνο που με προβληματίζει είναι αυτό που λέει ο Kanarini μήπως είναι άρρωστο. Πάντως αυτός να ήξερε αν είχαν αρρωστήσει αποκλείεται... εδώ δεν ήξερε αν πεινάνε!!! Τι φάρμακο μπορεί να βοηθήσει στην περίπτωση? Ο αρσενικός ήταν αρκετά επιθετικός πάντως στο φιλαράκι μου (και καλά του έκανε) Θέλω σήμερα να του αγοράσω ένα μεγαλύτερο κλουβί, τι μέγεθος θα είναι αρκετό? (όχι σε λίτρα ) Συγνώμη για το θέμα που δεν κολλάει με το forum απλά θέλω να ακούσω την γνώμη ανθρώπων που απ όσα διαβάζω ξέρω πως ασχολούνται με τα ζώα με την ίδια αγάπη όσο και στα ψαράκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanarini 3 Φεβρουαρίου 2010 #17 Share 3 Φεβρουαρίου 2010 Το κλουβι οσο μεγαλυτερο ειναι τοσο το καλυτερο, κοιτα να παρεις με οριζοντιο πλεγμα, να εχει μεγαλες πορτες και εαν γινεται να ανοιγει η οροφη. Να αγορασεις καλης ποιοτητας τροφες, δωσε φρεσκα φρουτα και βρασμενο αυγο, αγορασε και πολυβιταμινες βαλε στο νερο του για 5 ημερες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exiz 3 Φεβρουαρίου 2010 #18 Share 3 Φεβρουαρίου 2010 kalispera! exw na pros8esw oson afora ta kokatil oti yparxei periptwsi na alliskotw8oun kiolas an to ena einai kairo mono tou.exw enan arseniko o opoios kapoies fores einai arketa epi8etikos k apofeygw na valw kapoio 8yliko . exoun anagi apo sta8erotita sto programa tous k idiaitera sto xwro tous. den tous aresei ka8olou na tous pros8eteis i na tous afaireis antikeimena mesa apto klouvi tous k kapoies fores oute k 8ylika!! an ta prosexeis k asxolise mazi tous den exoun provlima. xreiazontai episis arketes wres ypnou 10 me 12 giayto kalytera na ta skepazeis. k prosoxi sto fternisma!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exiz 3 Φεβρουαρίου 2010 #19 Share 3 Φεβρουαρίου 2010 Την απάντηση ποίο πάνω την έγραψε η κοπέλα μου και δεν ήξερε ότι έπρεπε χρησιμοποιήσει μόνο ελληνικούς χαρακτήρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
coffeman 3 Φεβρουαρίου 2010 Author #20 Share 3 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κλουβί της πήρα ένα μεγάλο 80ύψος 50x50 Επειδή στο παρελθόν είχε ζευγαρώσει και είχε κάνει αυγά, με το πρώην αρσενικό της, πρέπει να της βρω παρέα? Να πάρω ένα αρσενικό ακόμα? Διάβασα ότι όταν έχουν μάθει με παρέα "ταίρι" δεν κάνει να μένουν μόνα μετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 3 Φεβρουαρίου 2010 #21 Share 3 Φεβρουαρίου 2010 1. Μου δινεις την εντυπωση οτι απλα κοιτας ... δεν διαβαζεις.- 2. Τα πουλια αν μεινουν νηστικα για αρκετες ωρες .... "φουσκωνουν" το πτερωμα τους ... οταν φανε και συνελθουν αυτο παιρνει την σωστη θεση που ειναι .... σφιχτα στο σωμα ... το δικο σου εγινε ετσι η ακομα παραμενει οπως την πρωτη μερα; 3. Κανενα κλουβι δεν ειναι ικανο να θεωρηθει καλο για πουλι ... στο εγραψα απο την αρχη. Τα πουλια ειναι για να πετανε και στο κλουβι ... απλα ΔΕΝ μπορει να γινει .... γι'αυτο καποιες φορες κρατανε με τα ποδια τους το κλαδι και "πετανε" ... κρατημενα. Κανονικα πρεπει να τα εχουμε σε υπαιθρια αναθρεπτηρια γιατι η "γυμναστικη" τους ... το πεταγμα δηλαδη ..... ειναι οτι καλυτερο για τη υγεια τους. 4. Καλης ποιοτητας φαγητο και πολυβιταμινες (που εγραψε κι' ο Μαριος) καθως και σπασμενο στρειδι που πρεπει να εχουν ΟΛΑ τα πουλια για να μπορουν να χωνεψουν το φαγητο τους.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 3 Φεβρουαρίου 2010 #22 Share 3 Φεβρουαρίου 2010 Αγορασε κι'ενα βιβλιο για παπαγαλους ..... διαβασε σε φορουμ ... ολο και κατι παραπανω θα βρεις.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 3 Φεβρουαρίου 2010 #23 Share 3 Φεβρουαρίου 2010 Νίκο το σπασμένο στρείδι ξέρεις πως δρα στη πέψη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
coffeman 3 Φεβρουαρίου 2010 Author #24 Share 3 Φεβρουαρίου 2010 1. Μου δινεις την εντυπωση οτι απλα κοιτας ... δεν διαβαζεις.- 2. Τα πουλια αν μεινουν νηστικα για αρκετες ωρες .... "φουσκωνουν" το πτερωμα τους ... οταν φανε και συνελθουν αυτο παιρνει την σωστη θεση που ειναι .... σφιχτα στο σωμα ... το δικο σου εγινε ετσι η ακομα παραμενει οπως την πρωτη μερα; 3. Κανενα κλουβι δεν ειναι ικανο να θεωρηθει καλο για πουλι ... στο εγραψα απο την αρχη. Τα πουλια ειναι για να πετανε και στο κλουβι ... απλα ΔΕΝ μπορει να γινει .... γι'αυτο καποιες φορες κρατανε με τα ποδια τους το κλαδι και "πετανε" ... κρατημενα. Κανονικα πρεπει να τα εχουμε σε υπαιθρια αναθρεπτηρια γιατι η "γυμναστικη" τους ... το πεταγμα δηλαδη ..... ειναι οτι καλυτερο για τη υγεια τους. 4. Καλης ποιοτητας φαγητο και πολυβιταμινες (που εγραψε κι' ο Μαριος) καθως και σπασμενο στρειδι που πρεπει να εχουν ΟΛΑ τα πουλια για να μπορουν να χωνεψουν το φαγητο τους.- Στο aquazone έμαθα να διαβάζω Το πτέρωμα του έχει ξεφουσκώσει όπως λες και είναι κανονικά στο σώμα του. Παπαγαλίνη, βιταμίνες, φρούτα του δίνω να φάει. Από αύριο θα πάρω και ένα βιβλίο για cockatiels να μην σας ζαλίζω άλλο Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 4 Φεβρουαρίου 2010 #25 Share 4 Φεβρουαρίου 2010 Μαζι με το βιβλιο ... μην ξεχασεις ... σπασμενο στρειδι (διαφορετικα μπορεις να του δινεις και τα τσοφλια απο βρασμενο αυγο). Τα περισσοτερα κατοικιδια πουλια δεν το εχουν ενα ειναι ... ακρως απαραιτητο για να μπορεσουν να χωνεψουν την τροφη τους.- Υ.Γ. Δεν μας ζαλιζεις.- Ριξε μια ματια και σε αυτα ..... http://www.parrots.org/index.php/allaboutparrots/ http://www.google.gr/search?hl=el&ei=Q...iel&spell=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος