Jump to content

Sump για Δίσκους

georgym

Recommended Posts

Γκουχου γκουχου.......ως τι;;; :thumbup:

Σ' έπιασε βήχας βλέπω.

Ως γνωστόν ο βήχας κι ο έρωτας δεν κρύβονται. :bowdown:

Πάνω που θα φτιάχναμε κατάσταση ήρθες να μας ξενερώσεις.

Τώρα... το χάσαμε το κορμί πατριώ-τη. :rasp:

Δηλαδή το αμέσως επόμενο μετά τη βοήθεια στις κατασκευές είναι το... ραντεβού;

Μεγάλεεεε :bowdown:

Στο αμέσως επόμενο σεμινάριο που θα γίνει θα φροντίσω να έχω την πλάτη μου σε τοίχο καλού κακού :hysterical:

Εχοντας δισκοενυδρειο 1200 λιτρα με επιπλεον σαμπ 350 λιτρα μπορω με ασφαλεια να σου πω οτι σε αυτα τα μεγεθη ενυδρειων το σαμπ ειναι μονοδρομος!!!

Τα οφελη που θα εχεις ειναι:

*Μεγαλος χωρος βιολογικων

*Αμεση προσβαση για προσθαφαιρεση υλικων

*Θεαματικα καλυτερη οξυγονωση των βιολογικων υλικων

*Ευκολος ελεγχος της ροης του νερου

Επισης κατα τη γνωμη μου το μεγεθος του σαμπ πρεπει να ειναι...........οσο σε παιρνει. Εννοοντας οτι σοσ περισσοτερα τα λιτρα του, τοσο το καλυτερο για σενα! Κατα τον Heiko, το ιδανικοτερο θα ηταν ενας ογκος βιολογικων υλικων ισος με το 20% του νερου, με κυκλοφορια ιση με το μισο του ογκου μας. Βεβαι πρακτικα αυτο ειναι δυσκολο να γινει καθως το κοστος των βιολογικων θα ηταν τεραστιο. Παρολα αυτα εχε υπ'οψιν σου οτι οσο περισσοτερα τα βιολογικα, τοσο το καλυτερο. Στην τελικη δεν χρειαζεται να γεμισεις απο την αρχη. Βαζεις μερικα λιτρα βιολογικου για το ξεκινημα και στην πορεια συμπληρωνεις οσο θες..... ;)

Τα βιολογικά υλικά έχουν ημερομηνία λήξης; Μιλώ πάντα στην περίπτωση που το ενυδρείο λειτουργεί ανελειπώς χωρίς διακοπές . Υπάρχει μήπως συντήρηση των βιολογικών υλικών με πλύσιμο ή κάτι άλλο ή μετά από κάποιο διάστημα απλά τα πετάς και παίρνεις άλλα; (με βαριά καρδιά και... ελαφρύ πορτοφόλι)

Και κάτι επιπλέον: Έχω σκοπό να κάνω ένα sump μικρό για το υπάρχον κοινωνικό ενυδρείο μου 100 λίτρων. Όχι επειδή είναι απαραίτητο. Απλά για να εξοικειωθώ με την κατασκευή του και τη λειτουργία του έτσι ώστε να είμαι πιο έτοιμος όταν θα κάνω το μεγάλο.

Οι διαστάσεις που αποφάσισα είναι 50 μήκος, 30 πλάτος και 30 ύψος.

Θα ήθελα από κάποιον που γνωρίζει να μου δώσει διαστάσεις εσωτερικών χώρων για μηχανικό καθαρισμό με σφουγγάρι, για θερμοστάτη, για βιολογικό υλικό και για αντλία. Όπως και για το είδος αντλίας ικανής να στείλει το νερό στα 80εκατοστά ύψος που απέχει το ενυδρείο απ' το sump.

Ευχαριστώ

Τα βιολογικά υλικά έχουν ημερομηνία λήξης; Μιλώ πάντα στην περίπτωση που το ενυδρείο λειτουργεί ανελειπώς χωρίς διακοπές . Υπάρχει μήπως συντήρηση των βιολογικών υλικών με πλύσιμο ή κάτι άλλο ή μετά από κάποιο διάστημα απλά τα πετάς και παίρνεις άλλα; (με βαριά καρδιά και... ελαφρύ πορτοφόλι)

Τα βιολογικά υλικά(π.χ siporax,substrat pro) σε πάνε χρόνια.Αρκεί να τα καθαρίζεις ανά διαστήματα με νερό του ενυδρείου σου και μονο. ;)

Το τελευταίο διαμέρισμα που θα φιλοξενεί την αντλία θα ορίσει τον υπόλοιπο χώρο που θα χωριστεί στα υπόλοιπα, το διαμέρισμα της αντλίας θα πρέπει να χωράει χαλαρά το νερό που θα κατεβάσει η υπερχείλιση σε διακοπή της αντλίας μαζί με το νερό από τους σωλήνες.

Στην περίπτωσή σου θα πρότεινα μόνο 3 διαμερίσματα: 15, 15, 20cm με τη σειρά, στο πρώτο θερμαντήρας, στο δεύτερο υλικά, στο τρίτο αντλία.

Έχω απορίες...

1. Δε θα 'πρεπε να έχω και ένα θάλαμο για το μηχανικό καθαρισμό πρώτο στη σειρά; Εννοώ τα μπλε σφουγγάρια που συνήθως βάζουμε. Έχω δει σε κάποιες δημσιεύσεις πρώτα τα σφουγγάρια, μετά ο θερμαντήρας, έπειτα ο βιολογικός καθαρισμός και τέλος η αντλία.

2. Επίσης για να μην ανοίγω τρύπες σ' ένα ήδη έτοιμο ενυδρείο που είναι σε λειτουργία, θα ήθελα αν είναι εύκολο να μου προτείνετε ένα συστηματάκι υπερχείλισης απλό και ασφαλές

3. Ποια αντλία θα προτείνατε για το συγκεκριμένο sump που πρέπει να στείλει νερό σε ύψος περίπου 80 εκατοστά;

Δεν νομιζω οτι σε 100λτ σου χρειαζεται sump κανεις την δουλεια σου και

με ενα εξωτερικο φιλτρο.

Στο δικο μου το πρωτο διαμερισμα ειναι κενο, εκει πεφτει το νερο και υπαρχει ο πρωτος

θερμαντηρας. Στο αμεσως επομενο ειναι τα σφουγγαρια με το ενυδρειακο βαμβακι,

ακολουθουν μερικα με siporax ενα με τυρφη και στο τελευταιο που ειναι 4 φορες

μεγαλυτερο απο το πρωτο ειναι η αντλια και ο 2ος θερμαντηρας.

Αυτα αφορουν ενα μεγαλο ενυδρειο. Καλο θα ηταν να απευθυνθεις σε εναν ειδικο

γιατι δεν ειναι και τοσο απλο. Αντλιες και τα ρεστα εχουν να κανουν με τον ογκο

του νερου και την κυκλοφορια.

Εξωτερικη υπερχειλιση για να μην κανεις τρυπες αν και αυτες γινοντε απο καποιον που

γνωριζει. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...