georgym 28 Ιανουαρίου 2010 #1 Share 28 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα και πάλι. Θέτω ερώτημα και θα ήθελα τη γνώμη όσων γνωρίζουν επί του θέματος. Είναι καλή ιδέα να κάνω sump σε ενυδρείο δίσκων; Κάπου διάβασα πως δε θέλουν μεγάλη ροή νερού οι δίσκοι αλλά οι απόψεις διίστανται. Ποια είναι η γνώμη σας; Υ.Γ. Μελλοντικά θα ασχοληθώ (μάλλον) με θαλασσινό και έλεγα μήπως με την κατασκευή sump το συνδυάσω και με τους δίσκους που θέλω να ξεκινήσω. Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
divemaster 28 Ιανουαρίου 2010 #2 Share 28 Ιανουαρίου 2010 αυτό με ενδιαφέρει και εμένα αλλά όχι για δίσκους αλλά για oscar και τι εξοπλισμό πρέπει να έχει μέσα το sump ας μας απαντήσει κάποιος έμπυρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 28 Ιανουαρίου 2010 #3 Share 28 Ιανουαρίου 2010 παιδια, αν εχετε χωρο και το χρημα, ενα σαμπ ειναι οτι καλυτερο για οτι ενυδρειο και να εχετε.η ροη ρυθμιζεται αναλογα με την αντλια. μπορεις να εχεις δηλαδη με τη χρηση σαμπ μικρη αλλα και μεγαλη ροη. η δισκοι (απο οσο γνωριζω) θελουν χαμηλη ροη. μαλλον εχεις ακουσει οτι θελουν καλη φιλτρανση. δηλαδη καλη βιολογια( καλα και πολλα υλικα φιλτρανσης). καποιοι επισης λενε οτι το σαμπ πρεπει να εχει τα λιτρα του ενυδρειου σου. επισης μπορεις να το χρησιμοποιησεις και για θαλασσινο, αρκει κατα την κατασκευη του να εχεις προβλεψει. πχ να υπαρχει διαμερισμα που να δεχθει αργοτερα το σκιμμερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 28 Ιανουαρίου 2010 #4 Share 28 Ιανουαρίου 2010 Εαν μπορείς να φτιάξεις sump.Η δυναμη τις ροης καθορίζεται απο την ισχύ της αντλιας στο sump(η οποια ρυθμίζεται επισης συνήθως,μπορείς να την δυναμώσεις ή να την χαμηλώσεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 28 Ιανουαρίου 2010 #5 Share 28 Ιανουαρίου 2010 Εχω ενυδρείο με δίσκους 700l+ και φυσικά το υποστηρίζει sump είναι ότι καλύτερο παλαιότερα στο RIO 400 είχα εξωτερικά φίλτρα...καμία σχέση Link to comment Share on other sites More sharing options...
divemaster 28 Ιανουαρίου 2010 #6 Share 28 Ιανουαρίου 2010 παιδια, αν εχετε χωρο και το χρημα, ενα σαμπ ειναι οτι καλυτερο για οτι ενυδρειο και να εχετε.η ροη ρυθμιζεται αναλογα με την αντλια. μπορεις να εχεις δηλαδη με τη χρηση σαμπ μικρη αλλα και μεγαλη ροη. η δισκοι (απο οσο γνωριζω) θελουν χαμηλη ροη. μαλλον εχεις ακουσει οτι θελουν καλη φιλτρανση. δηλαδη καλη βιολογια( καλα και πολλα υλικα φιλτρανσης). καποιοι επισης λενε οτι το σαμπ πρεπει να εχει τα λιτρα του ενυδρειου σου. επισης μπορεις να το χρησιμοποιησεις και για θαλασσινο, αρκει κατα την κατασκευη του να εχεις προβλεψει. πχ να υπαρχει διαμερισμα που να δεχθει αργοτερα το σκιμμερ. δηλαδή αν εγώ που έχω ενυδρείο 550L τόσα πρέπει να είναι και το σαμπ μου? αμάν Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrikos 28 Ιανουαρίου 2010 #7 Share 28 Ιανουαρίου 2010 Οτι καλύτερο για φίλτρανση! + Μεγάλος όγκος βιολογίας + καλη οξυγόνωση + ευκολία στη χρίση + χώρος για τον εξοπλισμό - ισως κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο απ΄ότι τα κλειστά κάνιστρα - .....αυτα οπως ειπαν και τα παιδιά, τη ροή τη ρυθμίζεις με την αντλία που θα βάλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 28 Ιανουαρίου 2010 #8 Share 28 Ιανουαρίου 2010 Το σαμπ δεν είναι καλλίτερο από το φίλτρο αυτό που μετράει στην τελική είναι η επιφάνια φίλτρανσης που θα παρέχουμε στο ενυδρείο μας. Και αυτό μπορούμε να το παρέχουμε εξίσου καλά και με εξωτερικά φίλτρα αν αφήσουμε το κόστος από έξω. Θεωρώ για τους δίσκους (επειδή θέλουν χαμηλή ροή νερού) μπορούμε αντί του σαμπ με μια έξοδο να τοποθετήσουμε πχ 3 φίλτρα όπου θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία, Με το σαμπ θα αναγκαστούμε να μειώσουμε την ροή του νερού και σε ένα 2μετρο ενυδρείο θα έχουμε πολλά νεκρά σημεία. (Ο φίλος μας ξέχασε να μας πει ότι σκοπεύει να κάνει ένα 2μετρο ενυδρείο.) Βέβαια μπορούμε να βάλουμε σαμπ και να έχουμε 3 διαφορετικές εξόδους ώστε να έχουμε μειωμένη ροή και ταυτόχρονα να εξαφανίσουμε τα ενδεχόμενα νεκρά σημεία. Ή να βάλουμε σμαπ με μια έξοδο και να τοποθετήσουμε στο ενυδρείο κυκλοφορητές. Εν ολίγοις δεν κατακρίνω το σαμπ ούτε το θεωρό ανώφελο απλός θέλω να επισημάνω ότι δεν είναι μονόδρομος. Και όσοι φοβούνται να ασχοληθούν με αυτό να ξέρουν ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις εξίσου καλές και αποτελεσματικές, η επιλογή μετά είναι προσωπική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 28 Ιανουαρίου 2010 #9 Share 28 Ιανουαρίου 2010 δηλαδή αν εγώ που έχω ενυδρείο 550L τόσα πρέπει να είναι και το σαμπ μου? αμάν >10% του καθαρού όγκου νερού Δηλαδή στα 550 καθαρά λίτρα το τμήμα του φίλτρου στο σαμπ θα πρέπει να είναι 55 λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
divemaster 28 Ιανουαρίου 2010 #10 Share 28 Ιανουαρίου 2010 (edited) >10% του καθαρού όγκου νερού Δηλαδή στα 550 καθαρά λίτρα το τμήμα του φίλτρου στο σαμπ θα πρέπει να είναι 55 λίτρα. γιατί με έπιασε κάτι όταν άκουσα τα ίδια λίτρα σύγκρυο να το πω ρίγος να το πω πυρετός να το πω πάντως ένα κάτι μου ήρθε Έγινε επεξεργασία 28 Ιανουαρίου 2010 - divemaster Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 28 Ιανουαρίου 2010 #11 Share 28 Ιανουαρίου 2010 δεν ειπα οτι το σαμπ πρεπει να εχει τα ιδια λιτρα. ειπα οτι καποιοι υποστιδριζουν αυτη την αποψη, πχ το ειχε αναφερει ο μπλεχερ στο σεμιναριο. σιγουρα μπορει να γινει και με πολυ μικροτερο ογκο. εσυ ομως εχεις βλεψεις μελλοντικα και για θαλασσινο, οποτε καλυτερα να μιλαμε για θαλασσινο ενυδρειο, διοτι εχει και επιπλεον εξαρτηματα και χωρισματα. υπαρχουν φιλτρα που για μενα κανουν την ιδια δουλεια. δεδομενου οτι δεν θα τιγκαρεις ενα ενυδρειο με ψαρια γιατι εκτος απο την επιβαρυνση της ποιοτητας του νερου, πρεπει να σκεφτομαστε και την ανεση τους εκει μεσα. απλα με το σαμπ κερδιζεις ογκο νερου, αρα μικροτερες ξαφνικες διακυμανσεις στις παραμετρους του νερου, ευκολοτερες αλαγες νερου, ευκολοτερος καθαρισμος των υλικων του και επισης μπορεις να κρυψεις εξαρτηματα, οπως το θερμαντηρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgym 28 Ιανουαρίου 2010 Author #12 Share 28 Ιανουαρίου 2010 >10% του καθαρού όγκου νερού Δηλαδή στα 550 καθαρά λίτρα το τμήμα του φίλτρου στο σαμπ θα πρέπει να είναι 55 λίτρα. Έλα Χρήστο... γεια χαρά. Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου (και όλων των άλλων εννοείται) αλλά και για τη διευκρίνηση που τελικά φαίνεται να είναι σημαντική περί του 2μετρου ενυδρείου. Σχετικα με την αναλογία sump και κυρίως ενυδρείου έχω δει σε αρκετά post ένα γενικό κανόνα 1 προς 3 και σε κάποια άλλα ακόμα μεγαλύτερη. Δηλαδή για ένα 1000άρι ενυδρείο λένε το λιγότερο 300άρι sump. Θα ήθελα τη γνώμη σου πάνω σ' αυτό. Και επίσης αν γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος πόσοι θάλαμοι πρέπει να προβλεφθούν για θαλασσινό sump που έχω στο μυαλό μου για μελλοντικά και αν έχουμε τίποτα ψιλοδιαστάσεις ή κάποιο σύνδεσμο που να ενημερώνει σχετικά με κατασκευές θαλασσινών sump κλπ Ευχαριστώ και πάλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 28 Ιανουαρίου 2010 #13 Share 28 Ιανουαρίου 2010 Η δικη μου αποψη ειναι οσο περισσοτερο βιολογικο υλικο τοσο καλυτερα ειδικα για δισκους. Το sump υπολογισε το περιπου το 1/3 του ενυδρειου σου αν και εφοσον θελεις να κανεις και τις αλλαγες σου εκει. Δυο εισοδους και δυο εξοδους και εσαι οκ. Μια eheim 5000 και τελος. Εγω στο 700 εχω 300 λτ με 50λτ siporax. Παιζει ρολο και η ιχθυοφορτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgym 28 Ιανουαρίου 2010 Author #14 Share 28 Ιανουαρίου 2010 Η δικη μου αποψη ειναι οσο περισσοτερο βιολογικο υλικο τοσο καλυτερα ειδικα για δισκους. Το sump υπολογισε το περιπου το 1/3 του ενυδρειου σου αν και εφοσον θελεις να κανεις και τις αλλαγες σου εκει. Δυο εισοδους και δυο εξοδους και εσαι οκ. Μια eheim 5000 και τελος. Εγω στο 700 εχω 300 λτ με 50λτ siporax. Παιζει ρολο και η ιχθυοφορτωση. Να σε ρωτήσω.... το sump το έχεις κάνει μόνος σου ή είναι παραγγελία. Ρωτώ γιατί εγώ έχω σκοπό να το κατασκευάσω όπως και το ενυδρείο για τη χαρά της δημιουργίας αλλά και για το ρημάδι το οικονομικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 28 Ιανουαρίου 2010 #15 Share 28 Ιανουαρίου 2010 Να σε ρωτήσω.... το sump το έχεις κάνει μόνος σου ή είναι παραγγελία. Ρωτώ γιατί εγώ έχω σκοπό να το κατασκευάσω όπως και το ενυδρείο για τη χαρά της δημιουργίας αλλά και για το ρημάδι το οικονομικό Πάνω απ'όλα η ασφάλεια φίλε μου.Καταλαβαίνω την οικονομική διασταση που θέτεις,αλλά αν δεν γνωρίζεις να φτιάχνεις ενυδρεία μην αποπειραθείς ,ειδικά σε αυτά τα λίτρα.Σκέψου τον κινδυνο μόνο,τόσο για το ενυδρείο και το χώρο,όπου βρίσκεται,όσο και την σωματική ακεραιότητα όσων βρίσκονται κοντά στο ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 29 Ιανουαρίου 2010 #16 Share 29 Ιανουαρίου 2010 επισης αν το κατασκευασεις μονος σου, μη νομιζεις οτι θα σου ερθει οικονομικοτερα. η δικη μου ιστορια, καθως και αλλων, εχει δειξει το αντιθετο και μαλιστα με διαφορα. επισης οπως σου ειπε και ο δημητρης πριν, το να κατασκευασεις ενα τετοιο τερατακι, χρειαζεται γνωση, εμπειρια, προσοχη, παροχη μετρων ασφαλειας και φυσικα βοηθεια απο αλλα ατομα με υπομονη. αν το τολμησεις μετησε το παααρα πολυ καλα και οχι μονο στη θεωρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 29 Ιανουαρίου 2010 #17 Share 29 Ιανουαρίου 2010 Πάνω σε αυτά που είπατε να πω και εγώ την γνώμη μου. Θα βρεις πάρα πολλά πλεονεκτήματα και ελάχιστα μειονεκτήματα αν προχωρήσεις στην κατασκευή sump.Με σωστή σχεδίαση μπορείς να βάλεις πολύ μεγάλες ποσότητες βιολογικού υλικού(πράγμα που μπορείς να το κάνεις όπως είπε και ο Χρήστος με 3 εξωτερικά φίλτρα αλλά το κόστος θα είναι 5πλάσιο.).Το μειονέκτημα που διάβασα ότι θα υπάρχουν νεκρά σημεία μπορεί να λυθεί βάζοντας στο τελευταίο διαμέρισμα του sump(δηλ. της επιστροφής) δύο αντλίες οι οποίες θα επιστρέφουν το νερό στο ενυδρείο σε διαφορετικά σημεία(π.χ η μια θα είναι τέρμα δεξιά η άλλη θα είναι τέρμα αριστερά).Στην ερώτηση που διάβασα παραπάνω για το πόσοι θάλαμοι θα χρειαστούν για θαλασσινό.Υπολόγισε τρεις το λιγότερο.Επίσης τα 50λ στα 550 είναι λίγα και δεν θα καταλάβεις τα πλεονεκτήματα του sump με κάτι τόσο μικρό(πάντα μιλάω για την περίπτωση που έχεις χώρο) καλό είναι λοιπόν το κάνεις 100λ+.Επίσης καλό είναι να υπολογίσετε και το νερό που θα κατέβει σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.Δηλαδή να υπάρχει κενός χώρος ώστε να δεχθεί το νερό που θα κατέβεις χωρίς όμως να ανέβει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 29 Ιανουαρίου 2010 #18 Share 29 Ιανουαρίου 2010 >10% του καθαρού όγκου νερού Δηλαδή στα 550 καθαρά λίτρα το τμήμα του φίλτρου στο σαμπ θα πρέπει να είναι 55 λίτρα. Αν και η απάντηση που έδωσα ήταν σαφής παρόλο αυτά παρερμηνεύτηκε. Δεν μίλησα για ένα σαμπ 55 λίτρα αλλά για ένα σαμπ όπου το μέρος που θα βρίσκεται το βιολογικό υλικό θα είναι πάνω από 55 λίτρα. Και άλλο σαμπ για θαλασσινό και άλλο για γλυκό. Στο θαλασσινό έως επί το πλείστον το σαμπ το θέλουμε για να βάλουμε άνθρακα, αντιφόσφορο, σκίμερ κτλ. στο θαλασσινό το μεγάλο κομμάτι της φίλτρανσης γίνεται δια μέσο του βράχου και του αραγογίτη εξαίρεση τα ενυδρεία μόνο με ψάρια χωρίς βράχο. Στο γλυκό θέλουμε ένα σμαπ όπου να χωράει βιολογικό υλικό τουλάχιστον πάνω από 10% του καθαρού όγκου νερού ιδανικά 20%, (αν δεν κάνω λάθος αυτό το είχε αναφέρει και ο Bleher) Και το τόνισα αυτό γιατί δυστυχώς είδα σε ενυδρείο με 350 λίτρα ένα σαμπ με συνολικό όγκο νερού 100 λίτρα και στο σημείο όπου βάζουμε το βιολογικό υλικό με τας βίας έφτανε τα 10 λίτρα. Συνοπτικά λοιπόν δεν με απασχολεί καθόλου πόσα λίτρα σαμπ θα έχουμε αλλά πόσα λίτρα θα είναι η περιοχή όπου θα βρίσκονται τα βιολογικά υλικά. Και αυτό όσο αφορά το γλυκό νερό, για το θαλασσινό θα μας τα πουν καλλίτερα η θαλασσινοί τι σαμπ και πόσα λίτρα χρειάζεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgym 29 Ιανουαρίου 2010 Author #19 Share 29 Ιανουαρίου 2010 Αν και η απάντηση που έδωσα ήταν σαφής παρόλο αυτά παρερμηνεύτηκε. Δεν μίλησα για ένα σαμπ 55 λίτρα αλλά για ένα σαμπ όπου το μέρος που θα βρίσκεται το βιολογικό υλικό θα είναι πάνω από 55 λίτρα. Και άλλο σαμπ για θαλασσινό και άλλο για γλυκό. Στο θαλασσινό έως επί το πλείστον το σαμπ το θέλουμε για να βάλουμε άνθρακα, αντιφόσφορο, σκίμερ κτλ. στο θαλασσινό το μεγάλο κομμάτι της φίλτρανσης γίνεται δια μέσο του βράχου και του αραγογίτη εξαίρεση τα ενυδρεία μόνο με ψάρια χωρίς βράχο. Στο γλυκό θέλουμε ένα σμαπ όπου να χωράει βιολογικό υλικό τουλάχιστον πάνω από 10% του καθαρού όγκου νερού ιδανικά 20%, (αν δεν κάνω λάθος αυτό το είχε αναφέρει και ο Bleher) Και το τόνισα αυτό γιατί δυστυχώς είδα σε ενυδρείο με 350 λίτρα ένα σαμπ με συνολικό όγκο νερού 100 λίτρα και στο σημείο όπου βάζουμε το βιολογικό υλικό με τας βίας έφτανε τα 10 λίτρα. Συνοπτικά λοιπόν δεν με απασχολεί καθόλου πόσα λίτρα σαμπ θα έχουμε αλλά πόσα λίτρα θα είναι η περιοχή όπου θα βρίσκονται τα βιολογικά υλικά. Και αυτό όσο αφορά το γλυκό νερό, για το θαλασσινό θα μας τα πουν καλλίτερα η θαλασσινοί τι σαμπ και πόσα λίτρα χρειάζεσαι. Ναι όντως... παρεξηγήθηκε αυτό που είπες ενώ ήσουν σαφής. Απλά η ερώτηση που έκανε το παλικάρι ήταν πόσο μεγάλο σάμπ (συνολικά) για 550άρι ενυδρείο και εκλάβαμε το 10% σαν τελική απάντηση χωρίς να προσέξουμε αυτό που είπες παρακάτω. Μάλλον θα πρέπει να βλέπουμε το σάμπ όπως κι εσύ (χώρος φίλτρου και όχι συνόλου) για να μπορούμε να συννενοούμαστε και καλύτερα. Τέλος πάντων... ξαναγυρνάω στην αρχική μου ερώτηση και αναρωτιέμαι τελικά αν μπορώ να κάνω ένα σάμπ που μελλοντικά να εξυπηρετήσει και το θαλασσινό ενυδρείο. Το κάνω που το κάνω.... δε θα μπορούσα να βρω ένα ας πούμε μέσο όρο που να εξυπηρετεί και τους δύο σκοπούς; Ή έχουν τόσο μεγάλες διαφορές που κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο; Πέρα απ' όλα αυτά και πάνω απ' όλα βέβαια αναζητώ τις γνώσεις που θα με οδηγήσουν στην πολυπόθητη κατασκευή του σάμπ. Σχετικά με χώρους, διαμερίσματα, υλικά φίλτρανσης και βιολογικά, αναλογία.... τα πάντα δηλαδή. Κι έλεγα μήπως υπάρχει τίποτα κανένα βιβλιαράκι που να αναλύει την κατασκευή αλλά και το πώς και το γιατί. Ή κανένας σύνδεσμος που να αναφέρεται ολοκληρωμένα στο θέμα. Θα ήθελα τη γνώμη σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 29 Ιανουαρίου 2010 #20 Share 29 Ιανουαρίου 2010 Πέρα απ' όλα αυτά και πάνω απ' όλα βέβαια αναζητώ τις γνώσεις που θα με οδηγήσουν στην πολυπόθητη κατασκευή του σάμπ. Σχετικά με χώρους, διαμερίσματα, υλικά φίλτρανσης και βιολογικά, αναλογία.... τα πάντα δηλαδή. Κι έλεγα μήπως υπάρχει τίποτα κανένα βιβλιαράκι που να αναλύει την κατασκευή αλλά και το πώς και το γιατί. Ή κανένας σύνδεσμος που να αναφέρεται ολοκληρωμένα στο θέμα. Θα ήθελα τη γνώμη σας... Το λινκ σε στέλνει στις κατασκευες DIY γλυκού νερού,θα βρείς πολλά ανάλογα θέματα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...r=all&st=30 και το δευτερο στο αντίστοιχο θαλασσινου http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=227 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgym 29 Ιανουαρίου 2010 Author #21 Share 29 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ Δημήτρη. Θα τα κοιτάξω... θα δω και λίγο στα αγγλικά τι υπάρχει στον ιστό και θα τα συνδυάσω. Φαντάζομαι όμως πως το σημαντικότερο απ' όλα είναι να έχεις έναν κολητό που να είναι γκουρού στο θέμα και να στα πει όπως πρέπει. Όχι πως έχω παράπονο απ΄το φόρουμ... ίσα ίσα λειτουργεί πάρα πολύ καλά και υπάρχει πολύ πρόθυμος κόσμος στο να βοηθήσει. Απλά ξέρεις.... η μια ερώτηση φέρνει την άλλη και χανόμαστε τελικά σε δαιδαλώδεις διαλόγους με διαφορά φάσης σε σημείο να μη θυμάσαι τι είχες ρωτήσει στην αρχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 29 Ιανουαρίου 2010 #22 Share 29 Ιανουαρίου 2010 Να το ψάξεις με την ησυχία σου,διαβασε ανάλογα θέματα και έλα σε καμμια συναντηση για ανάλυση Ως δισκάς σου προτείνω sump στο 1\3 των λίτρων σου(γνώμη μου βέβαια).Καλή συνέχεια,οτι χρειαστείς εδώ είμαστε!Και πέρα απο την κατασκευή βέβαια Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgym 29 Ιανουαρίου 2010 Author #23 Share 29 Ιανουαρίου 2010 Πώς μπορώ να μάθω πότε και πού γίνονται συναντήσεις ή σεμινάρια επί του θέματος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 29 Ιανουαρίου 2010 #24 Share 29 Ιανουαρίου 2010 Να το ψάξεις με την ησυχία σου,διαβασε ανάλογα θέματα και έλα σε καμμια συναντηση για ανάλυση Ως δισκάς σου προτείνω sump στο 1\3 των λίτρων σου(γνώμη μου βέβαια).Καλή συνέχεια,οτι χρειαστείς εδώ είμαστε!Και πέρα απο την κατασκευή βέβαια Γκουχου γκουχου.......ως τι;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 29 Ιανουαρίου 2010 #25 Share 29 Ιανουαρίου 2010 Συναντήσεις γίνονται κάθε μήνα σε Αθήνα και Θεσσαλονικη.Ανακοινώσεις σχετικές υπάρχουν εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=178 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος