Jump to content

Τι ταίζετε τις κιχλίδες σας;

hejo

Recommended Posts

Προσωπικά ταίζω τα Sciaenochromis μου διάφορων ειδών τροφές προσπαθώντας να τους εξασφαλίσω ποικιλία.Πιστεύω όμως ότι θα ήταν καλό να ανταλλάξουμε απόψεις για το ποια τροφή - ίσως και ποια εταιρεία - βλέπουμε ότι έχει καλής ποιότητας τροφές για haps και mbuna. :)

Εγώ ταϊζω με

RED SEA TROPICGRO και TETRA CICHLID complete Food (sticks)

Θεωρώ ότι είναι καλές τροφές εάν κρίνω από το χρώματα των ψαριών και την ορεξή τους.

Η πιο αγαπημένη μου τροφή (των ψαριών μου δηλαδή) είναι το γνωστό σε όλους σας Tetra Bits και φυσικά spirulina.

Φυσικά θα πρέπει να υπάρχει και ποικιλία στη διατροφή (φρέσκια τροφή - κατεψυγμένη γαρίδα - λαχανικά - home made foood ...)

Επειδή χρησιμοποιώ και ταίστρες το Bits δε μου λείπει ποτέ - ειδικά στη συσκευασία των 10 lt που χρησιμοποιώ σίγουρα συμφέρει :)

Mήπως μπορείς να μας δώσεις τη συνταγή της home made τροφής; :)

Μια καλή συνταγή περιγράφει ο Konings στο βιβλίο του Enjoy Cichlids.

Επειδή βρίσκομαι εκτός Αθήνας για διακοπές :) (μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου) θα την ανεβάσω με ένα post όταν επιστρέψω :rolleyes:

Νίκο, κουτάλα και κατσαρόλα δεν ξέρω αν θα χρειαστείς, αλλά ένα καθαρό ταπεράκι (κατά προτίμηση φαρδύ & ριχό, κάτι σαν ταψάκι δηλαδή με καπάκι) και χώρο στην κατάψυξη ετοίμασέ τα από τώρα.

Η Vefa ο Mamalakis και οι δέκα Σκούφοι σύντομα κοντά σας μετά από σύντομο δαφημιστικό διάλλειμα .... μείνετε συντονισμένοι.

Έγινε επεξεργασία - iliovas

H Vefa ο Mamalakis και οι δέκα Σκούφοι σύντομα κοντά σας μετά από σύντομο δαφημιστικό διάλλειμα .... μείνετε συντονισμένοι.

758[/snapback]

Αμα το εχεις στο αιμα σου... :D:D

Σωστος!! :)

Λοιπον η συνταγη που ξερω εγω αλλα ειναι για φυτοφαγα, βλεπε mbuna και tropheous. Ειναι καποιες φορες λιγο διαφορετικη αλλα αυτη ειναι η συνταγη που κατεληξα εγω.

Ενα κιλο γαριδες χυμα μαζι με τα κελυφη τους(οχι καθαρισμενα), 2 φακελα(αναλογα) ζελε χωρις χρωμα (ζελατινη) για να σταθεροποιησουμε το μειγμα, 1 αυγο ωμο, 200γρ σπιρουλινα σε σκονη, και σπανακι, μαρουλι και αρακα, συνολικα κανα κιλο ακομα. Ολα τα χτυπαμε στο μπλεντερ, αφου γινουν σχεδον πουδρα και στην πορεια τα ανακατευουμε με το μειγμα της ζελατινης. Το μειγμα το βαζουμε σε παγοκυψελες και το βαζουμε στην καταψυξη. Καθε φορα λοιπον που θελουμε να ταισουμε τα ψαρακια μας βγαζουμε ενα κυβο και ριχνουμε η οσο μας βολευει.

Πολυ καλη τροφη αλλα δεν πρεπει να ταιζουμε καθε ημερα γιατι επιβαρηνουμε πολυ το νερο μας. Αλλοι βαζουν, αντι ζελε flakes για να πηξει και μερικοι δεν βαζουν το αυγο για να μολυνει ελαφρα λιγοτερο το νερο. Στην δικη μου περιπτωση βαζω εξτρα και καποιες σκελιδες σκορδο, οπως και βιταμινες για ψαρια στο ολο μειγμα.

Πραγματικα εξαιρετικη τροφη και τα ψαρια απλα την ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ!!! :rolleyes:

Οσοι πιστοι προσελθετε... :D

• 6 years later...

Τρομερο το τι μπορεις να ταισεις τα ψαρακια μας!Ως μαγειρας λοιπον εχω ευκολη προσβαση σε ολα τα υλικα!Οποτε θα φτιαξω 3 διαφορετικες συνταγες να τους δινω διαφορετικο καθε εβδομαδα!η ποσοτητα που πρεπει να δινουμε ποια ειναι;;; 1 παγακι/εβδομαδα;;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...