ioannadimitris 24 Ιανουαρίου 2010 #1 Share 24 Ιανουαρίου 2010 Σας παραθέτω φώτο να μας πείτε και το ενυδρείο μας, και η άλλη γκαμπίνα μας, που μάλλον ακόμα δεν δείχνει έγκυος, Ευχαριστούμε Δημήτρης - Ιωάννα Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 24 Ιανουαρίου 2010 #2 Share 24 Ιανουαρίου 2010 (edited) Η πρώτη είναι έγκυος αλλά τα ζεμπράκια και τα τέτρα δεν νομίζω να αφήσουν κανένα μικρό, αν αφήνετε τα γκάπυ μόνα τους θα ήταν πολύ πιο χαλαρά και θα τρελαινόσασταν στις γέννες και τα μωρούδια. Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2010 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 24 Ιανουαρίου 2010 Author #3 Share 24 Ιανουαρίου 2010 Με μπόλικα φυτά δεν θα σωθεί ένα μέρος από τα μικρούλια που θα γεννηθούν ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 24 Ιανουαρίου 2010 #4 Share 24 Ιανουαρίου 2010 Μπα, θα δεις τα ζεμπράκια να τα ψάχνουν σαν τρελά μέσα στα φυτά, αν ήταν πολύ πυκνή η βλάστηση θα έλεγα οτι παίζει να είναι κάποια τυχερά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 24 Ιανουαρίου 2010 Author #5 Share 24 Ιανουαρίου 2010 Αν βάλουμε γεννήστρα την σώζουμε την κατάσταση ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 24 Ιανουαρίου 2010 #6 Share 24 Ιανουαρίου 2010 Την κάνεις χειρότερη γιατί στρεσάρεται το ψάρι, καλύτερα να το κάνεις ζούγκλα από φυτά ή και να δώσεις τα άλλα ψαράκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 25 Ιανουαρίου 2010 Author #7 Share 25 Ιανουαρίου 2010 Ακούμε τις προτάσεις σας. Σκοπός μας είναι να κάνουμε οτι καλύτερο , και η γνώμη σας σεβαστή. Αν ανταλλάξουμε σε pet shop τα ζεμπράκια και τα τέτρα με φυτά, τι φυτά μας προτείνετε να βάλουμε ? Μια άποψη είναι και αυτή. Πάντως οτι πρέπει να γίνει , πρέπει να γίνει άμμεσα και πριν να είναι αργά νομίζω. Ευχαριστούμε πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salvo 25 Ιανουαρίου 2010 #8 Share 25 Ιανουαρίου 2010 Aν θελεις και τη δική μου γνώμη, φίλε μου, κ εγώ αρχάριος είμαι. Βάλε μια γεννήστρα, βγάλε το ενδιάμεσο διαχωριστικό (που έχει για να χωρίζει τη μάνα απ τα μικρά) και μόλις δεις τα μικρά να κυκλοφορούν στο ενυδρείο, ψάρεψέ τα με την απόχη κ ρίχτα στη γεννήστρα. Έτσι έκανα κ έσωσα 6 απ τα 7 νεογέννητα γκαπάκια μου.Είναι τώρα 3 εβδομάδων κ μια χαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 25 Ιανουαρίου 2010 #9 Share 25 Ιανουαρίου 2010 Aν θελεις και τη δική μου γνώμη, φίλε μου, κ εγώ αρχάριος είμαι. Βάλε μια γεννήστρα, βγάλε το ενδιάμεσο διαχωριστικό (που έχει για να χωρίζει τη μάνα απ τα μικρά) και μόλις δεις τα μικρά να κυκλοφορούν στο ενυδρείο, ψάρεψέ τα με την απόχη κ ρίχτα στη γεννήστρα. Έτσι έκανα κ έσωσα 6 απ τα 7 νεογέννητα γκαπάκια μου.Είναι τώρα 3 εβδομάδων κ μια χαρά Εκτός από τη φρίκη που θα φάνε όλα τα ψάρια, αν προλάβεις κανένα μικρό από το ζέμπρα πες μου... Πόσα είναι τα υπόλοιπα είδη ψαριών? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 25 Ιανουαρίου 2010 Author #10 Share 25 Ιανουαρίου 2010 Έχουμε 6 ζεμπράκια και 3 τετρα ( χήρες) , και 1 πλεκοστομο τον οποίο τον αποκτήσαμε παρα την θέληση μας.( Μας τον κάνανε δώρο ). Ευτηχώς είναι μικρός ακόμα. 5-6 εκ. Τα γκάπυ είναι 8. 3 αρσενικά και 5 θυληκά. Ναι ξέρω. Η αναλογία δεν είναι σωστή. Χρειάζομαι άλλες 4 θυληκές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 25 Ιανουαρίου 2010 #11 Share 25 Ιανουαρίου 2010 Εγώ θα αντάλλασσα τα ψαράκια για μερικά γκάπυ ακόμα ώστε να υπάρχει καλή αναλογία αρσενικά-θηλυκά και θα το έκανα ζούγκλα με δωρεάν φυτά από χομπίστες εδώ μέσα, προσωπικά έχω πολύ πράμα όποτε χρειαστείς. Έχεις ψάξει αν το φως σου είναι οκ για φυτά? Τι λάμπες έχεις? πόσα watt και τι τύπου? Υγρό λίπασμα ρίχνεις? Μην ξεχνάς αν πηγαίνουν καλά τα φυτά, πάνε και τα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 25 Ιανουαρίου 2010 #12 Share 25 Ιανουαρίου 2010 Απεφυγε τη γεννηστρα, προτιμησε τα φυτα για κρυψωνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 25 Ιανουαρίου 2010 Author #13 Share 25 Ιανουαρίου 2010 H λάμπα είναι αυτή που μας δώσανε με το ενυδρείο. Μια sunglo T8 20w. Νομίζω είναι πάρα πολύ μικρή. Σήμερα έκανα μια βόλτα να βρώ cambomba και limnophyla αλλά τελικά δεν βρήκα και αγόρασα το tetra co2 optimat. Ένα σπρευ co2. Η κοπελιά από το petshop μου είπε όταν σβήνω την λάμπα να ρίχνω 4-5 φουσκάλες. Το εγκατέστησα αλλά δεν είμαι σιγουρος για την σωστή εγκατάσταση του. Αν κατάλαβα απο τις οδηγίες αυτό το κυπελάκι που κολάς με μια βεντούζα μέσα στο ενυδρείο 5-15 εκατοστα πιο κάτω από την στάθμη του νερού και από κει φεύγει ένα σωληνάκι που συνδέετε με την φιάλη. Το έβαλα. Λοιπόν λέει οτι πρέπει να περιμένεις κάποιες ώρες να γεμίσει το κυπελάκι με νερό και μετά να ψεκάσεις. Αυτο δεν το πολυκατάλαβα. Αφού είναι βουτηγμένο στο νερό, δεν γεμίζει αμέσως ? Εδώ χρειάζομαστε βοήθεια. Ζητώ συγνώμη για την ασχετοσύνη. Επίσης έχω βάλει για υπόστρωμα ταμπλέτες sachem flourish, και ρίχνω και υγρό λίπασμα της API. Δοκίμασα να σταματήσω την αεραντλία του οξυγόνου, σήκωσα το φίλτρο πιο ψηλα , ώστε να γίνεται μια ανατάραξη της επιφάνειας του νερού, αλλά παρατήρησα ότι τα ψάρια μετά από ώρα αναιβήκανε πάνω και καθόντουσαν κόντρα στο ρέμα και σαν να βγάζανε το κεφαλάκι τους να πέρνανε αέρα. Οπότε ξανανοιξα την αεραντλία για να κοιμηθω ήσυχος. Ίσως δεν έκανα κάτι σωστά στην μέθοδο οξυγώνοσης χωρίς αεραντλία. Λοιπόν σας παραθέτω και τις σημερινές μετρήσεις. Ph : 6,8 (Λόγω λιπασμάτων ?) Gh: 14 Kh: 3(επίσης μικρο) No2: 0 No3: 0 Aύριο αν προλάβω θα ανταλάξω τα τετρα και τα ζεμπράκια με γκαπάκια θυληκά. Μας ενδιαφέρει να το πυκνοφυτέψουμε το ενυδρείο και να μας καθοδηγησετε στο τι πρεπει να γίνει απο δω και πέρα. Ευχαριστούμε Δημήτρης - Ιωάννα Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 25 Ιανουαρίου 2010 #14 Share 25 Ιανουαρίου 2010 To διοξείδιο θα λειτουργεί μόνο με ανοικτά τα φώτα που τα φυτά φωτοσυνθέτουν, αν σου είπανε να το ανοίγεις με κλειστά τα φώτα έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο? Μία λάμπα έχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 25 Ιανουαρίου 2010 Author #15 Share 25 Ιανουαρίου 2010 Διαστάσεις ενυδρείου 80χ30χ40 96 λιτρα, 80 καθαρά περίπου με μια λάμπα. Τί λάμπα μου προτείνεις ? Με το οξυγόνο και το διοξείδιο τι να κάνω ? Τα χω χαμένα παντελώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 25 Ιανουαρίου 2010 #16 Share 25 Ιανουαρίου 2010 Το διοξείδιο έχει ένα δοχείο που το γεμίζεις όποτε θες σωστά? Να το γεμίζεις το πρωι και πριν κλείσουν τα φώτα να είναι άδειο. Η οξυγόνωση είναι το αντίθετο από το διοξείδιο αλλά αν δεν υπάρχουν φυτά να καταναλώσουν διοξείδιο και να παράξουν οξυγόνο καταλαβαίνεις οτι το διοξείδιο θα μείνει αφάγωτο και τα προκαλεί ανοξία στα ψάρια (έλλειψη οξυγόνου). Το βασικό είναι να έχεις πολλά φυτά που μεγαλώνουν κανονικά, τότε θα έχει αξία το διοξείδιο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αναβαθμίσεις τον φωτισμό σου, κατά τη γνώμη μου θες για αυτό το ενυδρείο τουλάχιστον άλλη μια λάμπα 20watt. Το ενυδρείο και η λάμπα πρέπει να είναι Hagen, η λάμπα εκτός των άλλων δεν είναι κατάλληλη για φωτοσύνθεση, αν θες από την ίδια εταιρία κατάλληλη για φυτά είναι η Flora glo. To δύσκολο τώρα είναι πως θα βάλεις δεύτερο φωτιστικό στο ενυδρείο, δοκίμασε πρώτα να αλλάξεις τη λάμπα με μια για φυτά και ίσως να το αποφύγεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 27 Ιανουαρίου 2010 Author #17 Share 27 Ιανουαρίου 2010 Λοιπόν αγόρασα λάμπα για φυτά. Την arcadia original tropical lamp. Το κακό είναι οτι το ενυδρείο παίρνει 60αρα λάμπα πάνω και τα watt της είναι μόλις 18. Με την 1η ευκαιρία θα πάω να αγοράσω καπάκι που να δέχετε 2 λάμπες για να λυθεί και αυτό το θέμα. Η συγκεκριμένη λάμπα είναι μια κάπως μωβ που από οτι γράφει και από οτι μου είπαν στο pet-shop είναι για plant growth. Ακούω τα σχόλια σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 27 Ιανουαρίου 2010 #18 Share 27 Ιανουαρίου 2010 Πολυ καλαη λαμπα αρκει να ειναι ιδια βατ και μηκος για να αντικαταστησει την παλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 27 Ιανουαρίου 2010 Author #19 Share 27 Ιανουαρίου 2010 Tην παλιά την αντεκατέστησε πληρως και έχει δώσει ένα άλλο ύφος στο ενυδρείο. Πολύ ωραίο χρώμα. Να δω όμως με τα φυτά τι θα κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 27 Ιανουαρίου 2010 #20 Share 27 Ιανουαρίου 2010 Εγω εχω ενα 120l και πριν αρκετο καιρο γεννησε το ενα γκαπυ.Εχω και αλλο ενα ετοιμο.Εχω μεσα και 4 ζεβρακια.Προλαβα εσωσα 7 και τα βαλα στη γεννηστρα.Εχω βγαλει και το διαχωριστικο.Μετα απο μια βδομαδα γεννησε και το πλατυ.εσωσα 3.Φυσικα τα μικρα τα ειδα καταλαθος,ειδικα τα πλατυ.Βλαστηση εχω αλλα οχι ζουγκλα.Το ενα πλατυ εφαγε ενα μπροστα μου.Τελικα με τα ζωοτοκα βρισκεις μπελα με τις συνεχες γεννες.Χρειαζεσαι 2 ενυδρεια. Τα μικρα γκαπυ εχουν μεγαλωσει αρκετα,τρωνε συχνα και σε λιγο θα τα αμολησω μαζι με τα μεγαλα.Σε λιγο καιρο θα τα δωρισω γιατι ηδη μαζευτηκαν πολλα. Ειμαι υπερ της αποψης για τη μη χρηση της γεννηστρας.Απλα ειναι κριμα να βλεπεις να τα τρωνε τα αλλα.Η μανα δε τρωει τα δικα της?Δηλαδη αν ειχα μονο γκαπυ θα τη γλυτωναν ολα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 27 Ιανουαρίου 2010 #21 Share 27 Ιανουαρίου 2010 Τα γκάπυ μπορεί να τα φάνε τις πρώτες φορές αλλά μετά σταματάνε, το καταλαβαίνουν μάλλον, τουλάχιστον σε εμένα γεννούσε μπροστά μου σε ανοικτό μέρος και αυτά απλά έπεφταν κάτω μέχρι να συνέλθουν και δεν τα πείραζε κανείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 16 Φεβρουαρίου 2010 Author #22 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Όπως μου είπες έτσι και έγινε ! Τα ζεμπράκια φύγανε , τα γκάπυ αλλάξανε τελείως συμπεριφορά, είναι πιο άνετα και φένεται εμφανώς ότι ζούνε σε πολύ καλύτερες συνθήκες ! Σήμερα έιχαμε και την 1η γέννα. Ελέυθερα μέσα στο ενυδρείο χωρίς γεννήστρα τα μικρά κρύβονται ανάμεσα στα φυτά , αν και το μάτι μου έχει πάρει να ξεπροβίζουν και προς τα έξω χωρίς να τα πειράζουν τα μεγάλα ! Σε ευχαριστώ για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που μου έδωσες. Δες σε αυτό το θέμα που άνοιξα σήμερα και τις φώτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=37259 Link to comment Share on other sites More sharing options...
coralreef 22 Ιουλίου 2010 #23 Share 22 Ιουλίου 2010 καλα γεννητουρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος